24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATORUL MURGOCI-LUCA ERA LA CAPATUL PUTERILOR – Mesajul AMR dupa moartea judecatorului CAB Aurelian-Marian Murgoci-Luca la doar 38 de ani: “Ajunsese la capatul puterilor din cauza suprasolicitarii, spunand si repetand nu o data ca este coplesit de dosare... Drum cu lumina, Reli!”

Scris de: L.J. | pdf | print

29 March 2024 15:10
Vizualizari: 10893

Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) a transmis vineri, 29 martie 2024, un mesaj dupa moartea judecatorului Aurelian-Marian Murgoci-Luca (foto) de la Curtea de Apel Bucuresti.


 

Cu aceasta ocazie, Asociatia condusa de judecatoarea Andreea Ciuca dezvaluie ca judecatorul Murgoci-Luca (vicepresedinte AMR) ajunsese la capatul puterilor, plangandu-se in mod repetat ca este coplesit de dosare.

Amintim ca Aurelian-Marian Murgoci-Luca a incetat din viata vineri, 29 martie 2024, in urma unui AVC. Avea doar 38 de ani.


Iata mesajul AMR:


“Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) aduce un pios elogiu de suflet colegului nostru, domnul judecator Aurelian-Marian Murgoci-Luca, membru al consiliului director al AMR, avand statut de vicepresedinte, cu regretul ca a plecat fulgerator dintre noi un om cu noblete de caracter, calauzit de dorinta de a face bine, atat in numele legii, cat si in viata de zi cu zi.

Foarte buna pregatire profesionala, accentuata de inteligenta, tenacitate si disponibilitate i-au permis sa urce treptele carierei, de la absolvirea Institutului National al Magistraturii la judecator si, apoi, presedinte al Judecatoriei Sectorului 5 Bucuresti, din anul 2021 fiind judecator la Curtea de Apel Bucuresti.

Cu o larga capacitate intelectuala de cuprindere si cu o mare dorinta de implicare in activitati semnificative, nu numai pentru el, ci si pentru semeni, a fost colaborator al Scolii Nationale de Grefieri, incepand cu anul 2019, in domeniile 'Ecris civil' si 'procedura civila'.

A fost recomandat cu caldura de colegi, pentru calitatile pe care nu inceta sa le cultive, acceptand, in anul 2023, sa candideze la functia de membru in consiliul director al AMR – cu statut de vicepresedinte, dorind sa sprijine demersurile concrete pentru independenta justitiei, statutul magistratului, practica unitara, desi era deja coplesit de volumul mare de munca, de complexitatea si multitudinea lucrarilor, cum ne-a spus-o chiar atunci.

Era de netagaduit respectul lui pentru lege, echilibrul in gandire si in cuvant, dorinta de face lucrurile cat de bine posibil, grija pentru perfectionare, comunicarea binevoitoare.

Plecarea lui subita din aceasta lume, la 38 de ani de abia impliniti, ne-a lasat un gol si o tristete apasatoare.

Nu putem ignora faptul ca plecarea lui Aurelian trage un dureros semnal de alarma pentru ca el ajunsese la capatul puterilor din cauza suprasolicitarii, spunand si repetand nu o data ca este coplesit de dosare. Faptul ca ceilalti colegi (inca) rezista, nu diminueaza cu nimic tragedia. Iar, pe de alta parte, nu suntem toti identici si nu raspundem toti la fel la factorii de stres cronici.

Suntem alaturi de familia indoliata si, neputand concepe ca Aurelian – Reli, cum ii spuneau prietenii si colegii – a ajuns la sfarsitul tuturor drumurilor, privim acest sfarsit ca pe un inceput si spunem:

Drum cu lumina, Reli!

Dumnezeu sa te odihneasca!”

Comentarii

# Ciolanis date 29 March 2024 17:08 +32

Acum aș vrea să-i văd cum gem, pe ăia de la usereu, cu pensiile speciale.

# Ina date 29 March 2024 17:32 +47

Trebuie sa moara colegi judecători, în floarea vârstei, pentru a le demonstra ce înseamnă aceasta munca? Mare tristețe. ca nu este înțeles sacrificiul judecatorului pentru a și respecta juramantul și crezul.

# cârcotaș date 29 March 2024 20:28 +105

Si, ce faceți? Demisionați, vă luați alte munci? Că la INM, CSM, justiția militară s-au umplut schemele. Nicidecum! O sa amânați de acuma dosarele cu anii, veți amâna pronunțările de zeci de ori, veți da termene peste doi, trei ani. Politicul va observa că vă descurcați si va aloca fonduri în continuare pentru sinecuri, nepoți si curve prin ministere. Nu căutați simpatia poporului, după anii de plicuri galbene, culoare în campul tactic, demonstrații pe scări pentru lovele, denea să vina sa va ia și curg acuma achitarile, timmermans si vrăjeli forumiste.

# Toti inca mai avem sanse de a ne intelege; unii , cu altii date 29 March 2024 21:56 +2

Ciolanis-ule, nu pensia este solutia (si nici macar tinta apropiata), ci echilibrul, compromisul (in I-a faza), intre noi si ei... pe care singuri trebuie sa il gasim si sa il facem. Exista posibilitatea sa il faca si altii, dar va fi dureros si inabusitor, si pentru ei, si pentru noi. E simplu, Guv poate fi determinat sa dirijeze altfel banii (alocarea de noi locuri, de alta pregatire a dosarelor, de marirea numarului de sali, de desfiintare a programului de lucru-da,da,o profesie ca asta nu poate permite prog)si sa despovareze fiscal po******tia. Iar noi, putem face altele, insa li se cere sa fie corecti. Asa cum noi putem, sigur pot si multi dintre ei. Din nefericire, ma tem ca cinva a umplu niste nise ale lor, iar acum nu se mai dau plecati , .. un fel de troc , care i-a inrobit pe multi . Carcotas-ule, e valabil si pentru tine. Solutiile radicale inca nu isi au rostul, si nici noi nu suntem buni de ingeri, sfinti sau arhanghlei, ca altfel ne pictau astia pe peretii bisercilor .

# luj-ule poti infiina o sectiune de propuneri date 29 March 2024 22:00 0

si de o parte, si de alta - si fara sa interactionam. da una pertinenta si sconstructiva. se pare ca CSM-ul nu mai stie ce este bine pentru juzi si nici pentru justitiabili, desi si astai au reprezentantii lor. ICCJ, ce sa scriu? ca i-a abandonat pe toti? Dragii mosului, fara noi , nu puteti misca ceva, ... iar noi suntem multi. nici noi fara voi, ne vedem saraci si inutili Ce ziceti? sunteti dispusi ?

# Pierre date 29 March 2024 23:01 +15

D-zeu sa-l odihneasca. Frumos epitaf, dar presupun că nu o sa-i faca CSM o placă memoriala ca si-a dat viața pentru indicatorii lor de eficienta cu care se lauda ei prin strainatate sau pentru practica unitara. Apropo. Cum mai e cu normarea muncii? Ce ziceti? Mai prindeti pensia aia speciala? Taiata asa cum e, mai bine decat nimic... Acuma nu mai iese nimeni pe trepte cu hartiute sa protesteze, ca e stat de drept, da totuși, așa ceva? Ce mentalitate! Va plangeti ca si cum nu voi hotarati ce e drept sau nedrept în tara asta, parca ati fi angajati in perioada de proba la corporatie (poate chiar sunteti?). Cine sa va ajute? Cine sa va salveze, că sunteti deasupra tuturor?

# nae din dealul feleacului date 30 March 2024 03:13 +31

Pentru #circotas 29 martie 2024 ora 20:28 :aveti dreptate!Desigur,pt.morti numai de bine!Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace!Insa ce e de spus trebuie spus:1)Justitia din Romania este nefunctionala;2)Sistemul de Justitie din Romania este cel mai eficient Grup Infractional Organizat din aceasta tara!Atita timp cit nu exista "Raspunderea Magistratilor"nu v-a fi justitie in aceasta tara.Din cauza sau datorita magistratilor(juzi,proco,etc)avem aceasta Romanie,care asa cum este acum,nu este Romania Mea;de aceasta Romanie(de la 1989 si pina in prezent)am ajuns sa-mi fie lehamite spre scirba,stare la nivelul intregii po******tii si de care responsabil este Sistemul de Justitie si Sistemul de Invatamint; pe primul loc este insa Justitia.Poate un miracol de la Dumnezeu mai poate indrepta lucrurile,romanii care conduc sint incapabili!

# Just date 30 March 2024 04:24 +1

Tragic intr-adevar, insa in toate profesiile se intampla astfel de nenorociri, prin urmare nu este sigur ca profesia ar fi cauza acestor drame

# LuciParizianul date 30 March 2024 04:31 +7

Nu a murit şi n ca muri nimeni, niciodata de prea multă muncă! Acest tînăr a căzut pradă campaniei agresive de injectare cu seruri otrăvitoare! 3 doze!

# Tristan date 30 March 2024 06:54 +36

Am simțit pe propria piele ce inseamna burnout în acest sistem.nici măcar nu te poți plânge cuiva ca se uita ciudat la tine și se sperie ca vor trebui sa între în sedinta în locul tău.pe bună dreptate pt ca nici ceilalți nu mai pot.am fost destul de conștientă de ceea ce mi se întâmpla și atunci m-am pensionat dar ultimul an a fost cumplit.realizam ca sistemul ma va termina dacă nu iau masuri.din păcate sau din fericire singura scăpare e pensionarea.sau moartea.

# mitrofan date 30 March 2024 10:15 +38

Ceva zeamă magică ? Eu sunt sigur de asta.

# tragic date 30 March 2024 11:26 +3

Este tragic ce s-a intamplat,insa nu este singura profesie in care oameni capabili mor la o varsta medie.Sa nu facem un martir din el,poate si dorinta de a accede in unele functii l-au suprasolicitat,deci sunt mai multi factori,inclusiv familiali si medicali,si ar fi interesant cand si-a controlat starea sanatatii in cursul activitatii.Sa odihneasca in pace.

# Ina date 30 March 2024 15:41 +7

Pentru Tristan. Aceleași sentimente le am avut și eu. Am întrat de nenumărate ori în locul colegilor , chiar dacă a fost munca în plus, dar eu am înțeles ca asa este colegial dacă ai empatie. Și pentru mine ultimul an a fost greu ,tocmai ca urmare a plecărilor din sistem sau a promovării colegilor .

# cârcotaș date 30 March 2024 23:28 +15

@toti încă...Întotdeauna ăștia călduți, ca tine, cu să fie bine și la vară cald, mai mult strică! Înaintea oricărui compromis pe care îl impune realitatea trebuie evaluați factorii care au condus la blocaj. Repartizarea resurselor are o mare importanta dar nici cheltuirea lor nu este doar un detaliu. În timp ce instanțele din orașele mari sunt sufocate- mă refer la judecătorii, in primul rând, acolo unde îsi fac ucenicia tinerii magistrati și unde ei adună toată amărăciunea sistemului care le vine ca o caldare cu apa rece in capetele lor naive, sunt judecatori la instante de provincie cu aceeasi leafa si program la jumatate sau la o treime. Apoi, exista moda ocuparii scaunului pe hartie urmata de migrarea la organisme cu autoritate nationala (SNG, INM, CSM, ministere etc) sau europeana (magistrati de legatura)- sunt detașații, care umplu schema dar lasa munca pe spatele pălmasilor fara simțul aventurii. Nu mai vorbesc de șmenurile din prokuratura, vezi ce a gasit Curtea de Conturi.

# Un biet avocat date 2 April 2024 18:10 +1

Este trist că sistemul chinuie cel mai mult pe cei cinstiți, responsabili pentru rolul și munca lor, dar permite ca cei care se află la polul opus să o ducă foarte bine, ceea ce crește gradul de frustrare și adâncește trauma - un sistem care nu apreciază pe cei merituoși și nu sancționează merele putrede, nu este un sistem viabil. Când plec noaptea târziu de la birou și, trecând pe lângă Curtea de Apel, văd mai mereu luminile aprinse în aceleași birouri, înțeleg că sunt puține șanse să ne revenim prea curând… Drum lin, Domnule Președinte!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva