24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Judo, pseudo-justitie si...”rezervistii”

Scris de: Cozmin GUSA | pdf | print

7 July 2020 19:18
Vizualizari: 5117

Avocatul FRJudo: “Sentinta nepermisa impotriva judo-ului, ce trece de limita absurdului”

Astazi gimnastica romaneasca, sportul unde am detinut suprematia mondiala mult timp, aproape ca nu mai exista. A fost tarnosita mediatic, destabilizata administrativ, oamenii de valoare demonizati, umiliti si prigoniti, pana cand am ramas si fara echipe si fara rezultate. Am studiat in detaliu cum s-a petrecut acest dezastru si va pot spune concluzia: interese externe dintr-o tara care a luat locul Romaniei in gimnastica, cu complicitatea unor “rezervisti” ai serviciilor noastre inrolati pe bani multi, au savarsit “opera”. Simplu! Nu va povestesc detalii (cativa din statul roman le stiu, si tac complice!), pentru ca nefiind pregatiti sa le preluati, pot risca sa ziceti ceva de genul “Era baiat destept Gusa asta saracul, s-o fi zarghit ...”?


 

Care-i legatura cu JUDO? Nefiind la fel de important ca gimnastica in istoria sportului romanesc, JUDO-ul a adus totusi medalii olimpice, mondiale, europene, clasandu-se ca un “sport fanion” al Romaniei. De vreo 2-3 ani, aceleasi entitati media si jurnalisti care-au ingropat gimnastica, se ocupa si de judo, asa “cum stiu ei”, inventand intamplari infamante si conflicte interne, totul pentru a destabiliza. Unii au pus asta pe seama venirii mele la conducerea FRJudo, numai ca scandalul mediatic incepuse dinainte de a fi eu presedinte. Altii au zis ca ni se-ntampla aceasta denigrare din cauza faptului ca Vladimir Putin ar fi un practicant si lider de onoare al JUDO-ului, deci noi am fi niste rusofili ce-ar trebui pedepsiti. In fine, destui au zis simplu ca sunt si interese divergente in interiorul judo-ului romanesc, iar posesorii acestora hranesc cu frustrarile lor, frustrarile presei ce vrea scandal. Putea fi oricare dintre aceste explicatii, ba chiar si altele, numai ca, saptamana trecuta, o decizie absurda si total eronata a unei judecatoare din Brasov, imi arata mie ca cei care s-au pus pe distrugerea judo-ului romanesc, au si parghii si interese mari care-i mobilizeaza.

Inainte sa va prezint cazul si concluziile, prezint aici opinia avocatului FRJudo, Veronel Radulescu, om serios cu experienta de peste 30 de ani:

“Pana la cadoul facut de judecatoarea Tribunalului Brasov domnului Adrian Croitoru, am crezut ca vazusem toate grozaviile din justitie. Si mai credeam ca abuzurile, blaturile si executiile au incetat. Asta pentru ca, in marea lor majoritate, judecatorii si procurorii sunt oameni onesti, bine pregatiti si fac eforturi sa aplice legea in mod corect chiar daca, uneori, si ei pot sa greseasca. Onoarea lor si respectul fata de actul de justitie sunt patate de situatii cum este cea creata prin 'punerea la podea' a Federatiei Romane de Judo prin aceasta sentinta 'nepermisa' ce trece de limita absurdului. Aici nu e vorba de o greseala. E VORBA DE INDEPARTAREA JUDECATORULUI DE LA MISIUNEA SA ACTIVA DE AFLARE A ADEVARULUI, ADEVAR CARE I-A FOST PUS IN FATA SI PE CARE, IN MOD INEXPLICABIL, A REFUZAT SA-L VADA. Sigur ca institutiile abilitate pot sa cerceteze acest abuz, mai ales daca vor fi sesizate de cei interesati. Dar mai este o problema pentru ca, cel care in aparenta a obtinut aceasta victorie de etapa, nu a facut altceva decat sa deschida o cutie a Pandorei. Situatia asta poate duce la o alta cercetare, penala de data asta, pornind de la interdictiile prevazute de lege pentru angajatii Ministerului de Interne de a desfasura alte activitati mai ales platite tot din bugetul statului”.

Pe scurt: pe acest Adrian Croitoru, fost campion de judo cu rezultate importante in plan international, noi am decis sa-l asezam antrenor al baietilor judoka, in scopul de a dinamiza activitatea; desi am fost sfatuit ca n-ar fi cel mai potrivit (de catre persoane superioare mie, ca rang si expertiza in judo), colegii mei, si-n special Florin Bercean, au gandit ca e bine sa-i mai dam o sansa unui fost campion roman, ceea ce am si facut; rezultatele n-au venit, imbunatatirile de activitate nu s-au facut simtite, plus carentele importante de ordin pedagogic si comportamental, au facut sa-i invalidam mandatul, in aceeasi formula in care i-l validasem; nu era un capat de tara, omul a incercat dar n-a putut, iar noi ca FRJudo am dat o sansa inca unuia care nu a reusit sa confirme.

Ei bine, din acest punct a inceput nu doar un circ mediatic de joasa speta, dar si o cavalcada in justitie, care a cunoscut inclusiv ADUCEREA SPORTIVILOR CU DUBA LA PROCES, in atmosfera pe care o subintelegeti din descrierea avocatului Veronel Radulescu referitor judecatoare. Verdictul procesului, in prima instanta, este ceva unic in istoria recenta, niciuna dintre importantele victime ale dictaturii comuniste sau ale altor opresiuni neprimind asa recompensa: in rezumat FRJudo ar trebui sa-i plateasca lui Croitoru 100000 de euro despagubiri morale, plus toate salariile si diurnele pe care ar fi trebuit sa le incaseze in acesti ani, plus scuze publice, etc. , adica pe cineva care si-a facut treaba necorespunzator si n-a avut nici rezultate, ar trebui nu doar sa-l IMBOGATIM DIN BANII FEDERATIEI, dar sa-l mediatizam cumva ca pe vreo victima meritorie, de ce nu, sa-l si propunem pentru vreo functie de conducere prin sportul romanesc! Daca sunteti curiosi in plus referitor la sentinta judecatoarei din Brasov, puteti avea detalii deschizand urmatorul link:

https://www.luju.ro/victimele-abuzurilor-penale-iau-marunti…

Desigur ca vom face recurs, iar treburile nu vor ramane asa. In plus, daca vom considera ca prin decizia ei, judecatoarea a afectat imaginea si activitatea FRJudo, ii vom face plangere la CSM, plus alte demersuri legale. De ce a procedat asa judecatoarea, ei bine asta e o speta pe care o cercetez, ajutat fiind si de catre alti confrati din presa ce cunosc bine “culoarele justitiei”, si n-am nicio indoiala ca vom gasi la capatul “firelor” niscaiva “REZERVISTI”, poate chiar pe aceiasi care sprijina financiar cu bani de la “cooperativa” lor din Bulgaria entitatea media care ne denigreaza de ani buni, respectiv pe “CEI DOI FRATI PATATI”, Coldea&Predoiu.

JUDO-ul romanesc se va descurca indiferent de situatie, asa cum am facut-o in ultimii ani, ceea ce e de blamat este atacul concertat asupra unei ramuri sportive (pe model gimnastica!), in paralel cu pasivitatea autoritatilor romanesti care privesc bovin la cum se distruge pe rand nu doar sportul, ci chiar infrastructura de baza a Romaniei.

Sursa: Facebook

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva