27 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUSTITIE PE AVARIE – Judecatoriile din cinci judete functioneaza cu mai mult de jumatate dintre posturile de judecator vacante. Judecatorul CSM Alin Ene: „La nivelul tarii, 28% dintre posturile de judecator la judecatorii sunt vacante. In realitate, doar 67% dintre posturi sunt efectiv ocupate. Diferenta e data de posturile temporar vacante... Urmeaza o sesiune de transfer. Ar putea ajuta la rezolvarea unor situatii punctuale prin 'impartirea saraciei' resurselor umane intre instante” (Harta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

6 November 2023 12:35
Vizualizari: 3751

Judecatoriile din cinci judete ale Romaniei functioneaza cu mai mult de jumatate dintre posturile de judecator efectiv vacante, a dezvaluit luni, 6 noiembrie 2023, magistratul Alin Ene (foto) – reprezentant in CSM al judecatoriilor.Este vorba despre judetele Braila (59% dintre posturi efectiv vacante), Botosani (54%), Gorj (54%), Mehedinti (52%) si Teleorman (51%). La polul opus, cel mai putin afectate sunt municipiul Bucuresti (14%) si judetele Covasna (11%), Timis (19%), Bihor (25%), Sibiu (25%) si Calarasi (23%).

Situatia ar urma sa primeasca o rezolvare provizorie de la Consiliul Superior al Magistraturii prin apropiata sesiune de transfer a judecatorilor, care ar trebui sa duca la redistribuirea resurselor umane intre 236 de judecatorii. Caci atatea solicitari de transfer au fost depuse la astfel de instante, conchide Alin Ene.


Redam postarea de pe Facebook a membrului CSM Alin Vasile Ene (vezi harta):


Justitie pe avarie

Situatia posturilor de judecator vacante efectiv la judecatorii, la 1 noiembrie 2023.

La nivelul intregii tari, 28% dintre posturile de judecator la judecatorii sunt vacante, in realitate insa doar 67% dintre posturi sunt efectiv ocupate, diferenta fiind data de posturile temporar vacante.

Cele mai afectate judete:

1. Braila – 59% posturi efectiv vacante,

2. Botosani – 54% posturi efectiv vacante,

3. Gorj – 54% posturi efectiv vacante.

Cele mai putin afectate judete:

1. Covasna – 11% posturi efectiv vacante,

2. Bucuresti – 14% posturi efectiv vacante,

3. Timis – 19% posturi efectiv vacante.

Urmeaza o sesiune de transfer a judecatorilor, care ar putea ajuta la rezolvarea unor situatii punctuale stringente prin "impartirea saraciei" resurselor umane intre instante, sesiune pentru care s-au formulat 236 de cereri de transfer pe orizontala (intre judecatorii), dintre care 105 solicita transferul la judecatoriile de sector din municipiul Bucuresti.

#muncaininstante #realitateadininstante

#resurseumaneinjustitie”.


Comentarii

# Nu vreti sa vedeti solutia! date 6 November 2023 12:53 +22

Nu ar fi mai simplu sa incetati toate detasarile din afara instantelor? Daca vrei sa fii judecator, stai la instanta nu te duce pe la nu stiu ce minister/autoritate, etc.. Vrei sa lucrezi in administratie, demisia si ... mult succes in noua cariera. Chiar nu vede nimeni solutia asta?

# Q date 6 November 2023 14:07 -1

Ar fi perfect ca in administratie (MJ, CSM) sa mearga absolventi de Biotera (ca Marcelica C.) care habar n-au ce inseamna o instanta sau parchet. Nu ca acum lucrurile ar merge bine. Poate ca un an de INM si doi de stagiatura ar fi o varianta mai potrivita, cine reuseste sa intre la INM se presupune ca e toba de carte.

# DODI date 6 November 2023 16:12 -23

Dacă vârsta de pensionare ar fi cea normală (60 de ani) nu ar exista aceaastă... penurie de justițiabili și nici atâta lipsă de profesionalism la cei făcuți cu... plicul plin de argumente verzi și la facultăți care sunt acreditate după livrarea pe piață a unor... miniștri!!!!!.

# Berlin date 11 November 2023 14:31 0

Pentru primul comentator: citiți studiul publicat de doamna Chiș cu privire la detasari, mai ales în materie penala. Fiecare poate trage singur concluziile, nu trebuie sa fiți de acord cu autorul studiului . Ministrul T. Toader s-a lăudat la începutul mandatului de ministru ca va pune capăt detasarilor. Nimeni nu a mai zis nimic de atunci. Constituția prevede initiativa legislativa cetateneasca dar cineva trebuie sa explice public de ce nu e bine sa existe detasari, ca inamovibilitatea judecătorului nu e un privilegiu al acestuia, ci reprezinta o garanție pentru cetatean.

# irina date 2 January 2024 15:47 0

se crede vreun revolutionar ele vasil

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.02.2024 – CSM a deslusit anonimizarile

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva