5 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

KOVESI LA DETECTORUL DE MINCIUNI – Avocatii Ioan si Daniela Sava solicita supunerea la testul poligraf a sefei DNA si a procurorului Ciprian Man, pe modelul Doru Tulus si Mihaela Iorga Moraru: „In situatia refuzului, CSM sa ia masurile de revocare din functii... In pofida achitarii noastre aceste persoane isi desfasoara activitatea nestingherite... Ar trebui sa fie in inchisoare si nu sa mai decida soarta altor 'Sava'... 'Curatati' tabara magistratilor de astfel de tortionari” (Memoriul)

Scris de: George TARATA | pdf | print

25 July 2017 15:26
Vizualizari: 7527

Avocatii Ioan si Daniela Sava trebuie sa reprezinte un exemplu pentru toti cei care au fost sau sunt victime ale abuzurilor comise de DNA. Sotii Sava continua lupta impotriva celor care le-au distrus vietile si carierele, dar care pana acum nu au fost trasi in niciun fel la raspundere. Trimisi in judecata pentru un inchipuit santaj la adresa judecatoarei Crina Muntean de la Tribunalul Bihor - dosar in care Inalta Curte a dat o decizie definitiva de achitare, dupa ce Ioan Sava a fost defilat in catuse si umilit public – cei doi avocati au demarat demersurile la CSM, cerand declansarea unor verificari de catre Inspectia Judiciara impotriva vestitului procuror Ciprian Man (foto stanga), autorul facaturii, dar si impotriva sefei DNA, Laura Kovesi (foto dreapta). De asemenea, sotii Sava solicita efectuarea unor verificari si in ceea ce-i priveste pe seful Sectiei I DNA Gheorghe Popovici, pe judecatorul Antik Levente de la Curtea de Apel Oradea si pe judecatoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor. Sesizarea catre CSM a fost trimisa in 27 iunie 2017 (click aici pentru a citi), dar la aproximativ doua saptamani, avocatii Sava au revenit cu o completare in care solicita luarea unor masuri pe modelul folosit de Laura Kovesi in cazul procurorilor DNA Doru Tulus si Mihaela Iorga Moraru.


Concret, Ion si Daniela Sava au transmis, in 13 iulie 2017, la CSM un memoriu in care cer supunerea la testul poligraf a procurorului Ciprian Man, recunoscut pentru inscenarile sale, procuror care a fost promovat de Laura Kovesi la DNA-Bucuresti. O masura similara este solicitata de avocatii Sava si pentru insasi Laura Kovesi, dar si pentru judecatorul Antik Levente de la Curtea de Apel Oradea, pentru seful Sectiei I DNA Gheorghe Popovici, dar si pentru judecatoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor, asa-zisa parte vatamata in dosarul de santaj. Nu in ultimul rand, Ioan si Daniela Sava cer si supunerea la detectorul de minciuni a Liviei Stanciu, fosta presedinta ICCJ, despre care cei doi sustin ca „trebuie sa raspunda pentru colaborarea din dosarele noastre cu procurorul-sef Directie Kovesi”.

Avocatii Sava: „Analizati cine sunt acesti neaveniti in functiile pe care le detin”

Ioan si Daniela Sava explica faptul ca solicitarea privind supunerea la testul poligraf este inspirata din practicile instituite chiar de Laura Kovesi in cadrul anchetei prin care incearca sa afle cine a livrat presei inregistrarea devastatoare din timpul unei sedinte de la DNA. Sotii Sava arata ca testarea poligraf este foarte importanta in cadrul actiunii disciplinare pe care o solicita a fi declansata la adresa celor de mai sus, intrucat asa se poate verifica sinceritatea acestora, rezultatul urmand sa fie coroborat cu celelalte probe aduse. Totodata, cei doi avocati precizeaza ca daca Laura Kovesi, Muntean si ceilalti vor refuza detectorul de minciuni, CSM ar trebui sa aiba in vedere chiar si revocarea lor din functie, pentru egalitate de tratament in conditiile in care asa s-a procedat in cazul procurorilor Tulus si Iorga Moraru.

Pe de alta parte, avocatii Sava isi exprima nemultumirea ca, in pofida achitarii definitive dispuse de Inalta Curte, niciunul dintre cei implicati in aceasta facatura, atat in faza de urmarire penala, cat si in faza de judecata, nu au fost trasi la raspundere. Ioan si Daniela Sava subliniaza ca CSM are datoria de „curata” magistratura de astfel de „tortionari”, locul acestora din urma fiind la inchisoare, astfel incat sa nu mai poata decide soarta ”altor Sava”.

Prezentam un fragment din memoriul trimis la CSM de avocatii Ioan si Daniela Sava, acesta fiind atasat integral la finalul articolului:

MEMORIU

Solictam anexarea acestuia la sesizarea trimisa d-voastra in data de 27.06.2017, privind pe:

1.Man Ciprian Florentin – in prezent procuror in cadrul DNA – Structura Centrala, fost procuror-sef al Serviciului Teritorial Oradea al DNA;

2.Antik Levente - judecator in cadrul Curtii de Apel Oradea;

3.Crina Muntean – judecator in cadrul Tribunalului Bihor;

4.Kovesi Codruta Laura – procuror-sef Directie DNA;

5.Popovici Gheorghe – procuror-sef al Sectiei I a DNA – Structura Centrala.

si avand in vedere unele omisiuni din SESIZARE, rugam a tine seama si de urmatoarele:

-Atentionarea Inspectiei Judiciare, privind solutionarea sesizarii, dat fiind functiile persoanelor reclamate aratand ca, aceasta institutie este cea care a functionat si sub vechiul CSM si este aservita lui Kovesi.

-Solicit a mi se comunica demersurile privind sesizarea noastra;

-Anexez in vederea solutionarii sesizarii:

-Sentinta penala 128/PI/2015 a Curtii de Apel Oradea, pronuntata in dosarul 81/35/2014 - in integralitate;

-Ordonanta nr. 669/II-1/2014 din data de 01.07.2014 a procurorului Gheorghe Popovici, din dosarul nr. 81/35/2014 al Curtii de Apel Oradea;

Sesizarea adresata d-voastra priveste si pe:

-LIVIA STANCIU – fosta presedinte a ICCJ care trebuie sa raspunda pentru colaborarea din dosarele noastre cu procurorul-sef Directie KOVESI.

Ca proba, in plus solicit:

Avand in vedere practica instituita de KOVESI la DNA – privind obtinerea de probe, respectiv testarea poligraf a procurorilor DNA, privind inregistrarea cuvantarii acesteia la sedintele sectiilor, sa dispuneti:

-Supunerea la testul poligraf privind sesizarea noastra adresata CSM a celor cercetati:

1.Man Ciprian Florentin – in prezent procuror in cadrul DNA – Structura Centrala, fost procuror-sef al Serviciului Teritorial Oradea al DNA;

2.Antik Levente - judecator in cadrul Curtii de Apel Oradea;

3.Crina Muntean – judecator in cadrul Tribunalului Bihor;

4.Kovesi Codruta Laura – procuror-sef Directie DNA;

5.Popovici Gheorghe – procuror-sef al Sectiei I a DNA – Structura Centrala;

6.Livia Stanciu – fosta presedinte la ICCJ.

In concret cu privire la savarsirea sau nu a abaterilor disciplinare de care sunt acuzati.

Avand in vedere ca, s-a dispus de CSM chiar revocarea din functii a procurorilor care au refuzat testul poligraf cerut de Kovesi, pentru egalitate de tratament, in situatia refuzului a celor 6 de a fi testati la detectorul de minciuni, rog ca CSM-ul sa ia masurile prevazute de lege impotriva acestora, de revocare din functii, plus sanctiunile pentru abaterile disciplinare savarsite.

Arat ca, testul poligraf este foarte important in aceasta actiune disciplinara, pentru a se verifica sinceritatea persoanelor indicate si care sunt si magistrati, rezultatul urmand a se corobora cu probele aduse in sprijinul sesizarii noastre si de aceea consideram ca Inspectia Judiciara sa administreze aceasta proba pentru inceput, iar apoi restul probelor.

(...)

Totodata arat ca, suntem nemultumiti de faptul ca, in pofida achitarii noastre aceste persoane implicate nemijlocit in dosarul de urmarire penala si apoi in judecata isi desfasoara activitatea nestingherite, ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic, desi daca au solicitat condamnarea noastra cu inchisoare si au abuzat de functii pentru a ajunge la un pas de a fi inchisi, consider ca, d-voastra trebuie sa analizati cine sunt acesti neaveniti in functiile pe care le detin, cat si in calitatea lor de magistrati si sa luati masuri impotriva acestor infractori care in prezent ar trebui sa fie in inchisoare si nu sa mai decida soarta altor 'SAVA'. Tacerea d-voastra, respectiv pasivitatea fata de astfel de cazuri, aduc o stirbire grava a actului de justitie, si a insasi institutiei d-voastra. Ar trebui sa 'curatati' tabara magistratilor de astfel de tortionari pentru care nu conteaza ca, o persoana a incalcat sau nu legea, ci sa-si satisfaca orgoliile lor prin alegerea tintelor si sa aduca un mare deserviciu actului de justitie pe banii nostri publici, prin abuzurile pe care le fac si care sunt mentinute pana la unii judecatori din ICCJ”.

*Cititi aici integral memoriul avocatilor Ioan si Daniela Sava

Comentarii

# outsider date 25 July 2017 17:30 +4

Prostiile Luluței se întorc contra ei :P . Să vadă cum e de partea cealaltă a baricadei...

# DODI date 25 July 2017 19:04 +3

Aparatul poligraf care va fi utilizat pentru testarea luluței nu v-a ajuta la nimic. Tipa este incapabilă să spună un adevăr. Așa că toate răspunsurile ei vor fi minciuni, iar aparatul nu este programat pentru sfertodocți mitomani, grandomani și nimfomani.

# prostie tulburătoare în plină acțiune date 25 July 2017 17:51 +3

1/4dokta Ko bubuie de „agerime tulburătoare”, închipuindu-și că nu există ac de cojocul ei. Să se „bucure” și ea de dreptul de a fi testată! S-a repezit ca fata mare la p... să-și „laude” supușii: „sunt unii care nu fac nimic”. Păi atunci nu e doar o figură de stil „șefa, responsabilă cu femeile de serviciu” (evz.ro), de „prioritizează” așa bine sarcinile ... „DNA nu are dosare lasate in nelucrare intentionat” :P :P :P .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.10.2022 – La vremuri noi, tot ei! Completul Negru se reuneste la ICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva