25 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LA CREMENAL CU TAICA LAZAR – Procurorul general a fost denuntat la SIIJ pentru infractiuni contra umanitatii. Profesorul Corneliu-Liviu Popescu face o demonstratie de exceptie, aratand de ce Lazar trebuie sa urmeze calea tortionarului Visinescu: "Daca a fost condamnat penal pentru crime impotriva umanitatii un comandant de penitenciar din perioada totalitara comunista, a fortiori se impune acest lucru pentru procurorul care supraveghea respectarea legii de catre un comandant de penitenciar"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

3 April 2019 13:34
Vizualizari: 9889

Procurorul general al Romaniei Augustin Lazar (foto 1) ar putea raspunde penal, la fel ca tortionarul Visinescu, pentru tinerea in Penitenciarul Aiud a dizidentului anticomunist si detinut politic Iulius Filip pe motiv ca nu a dat dovezi de indreptare dupa injuriile pe care le-a adus la adresa organelor de partid si de stat! Dupa ce in ultimele zile mai multi oameni politici si persoane publice i-au cerut lui Augustin Lazar sa isi dea demisia din PICCJ si chiar din magistratura, si tot dupa atatea zile de tacere ori argumente aiuritoare din partea acestuia, un profesor recunoscut international ia pozitie si schimba radical soarta lui Lazar in PICCJ.


Avocatul Corneliu-Liviu Popescu (foto 2), profesor universitar doctor si conducator de doctorat si postdoctorat la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti si la Colegiul Juridic de Studii Europene al Universitatii Paris 1 Panteon Sorbona, a formulat miercuri dimineata, 3 aprilie 2019, la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ), un denunt impotriva procurorului general Augustin Lazar si impotriva tuturor persoanelor care "l-au torturat si i-au aplicat acte inumane ori nu au luat masurile legale pentru a-l proteja impotriva torturii si a actelor inumane" pe Iulius Filip, dizident anticomunist, in perioadele cat a fost arestat si detinut politic in Penitenciarul Aiud.

Conform denuntului pe care Lumea Justitiei il publica in exclusivitate, avocatul Corneliu-Liviu Popescu a sesizat SIIJ fata de posibila savarsire de catre Augustin Lazarla data faptelor procuror la Procuratura Locala Alba Iulia si presedinte al Comisiei de propuneri pentru punerea in libertate conditionata din Penitenciarul Aiudde crime impotriva umanitatii (in terminologia Dreptului international public), respectiv de infractiuni contra omenirii (in terminologia vechiului C.pen.) si de infractiuni contra umanitatii (in terminologia noului C.pen.), solicitand aplicarea normei penale mai favorabile, respectiv a infractiunii contra umanitatii prevazuta de noul Cod penal.

Profesorul Corneliu-Liviu Popescu reclama in denuntul inaintat la SIIJ ca Augustin Lazar, ca procuror delegat la Penitenciarul Aiud, "nu a luat masurile legale pentru incetarea torturii si a actelor inumane din motive politice si pentru asigurarea conditiilor umane de detentie pentru victima, iar, ca presedinte al Comisiei, a impiedicat liberarea conditionata a victimei, stiind ca mentinerea victimei in stare de detentie va atrage in continuare supunerea acesteia la tortura si la acte inumane din motive politice".

Taica Lazar, la cremenal dupa Visinescu

Absoluta senzationala, din punctul nostru de vedere si extrem de bine argumentata este paralela pe care profesorul Corneliu-Liviu Popescu o face intre Augustin Lazar si tortionarul Alexandru Visinescu.

Concret, in denuntul pe care il publicam integral, avocatul Corneliu-Liviu Popescu arata ca, in plan jurisprudential, comandantul Penitenciarului Ramnicu Sarat, Alexandru Visinescu, a fost condamnat definitiv, in 2016, de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 20 de ani inchisoare pentru crime impotriva umanitatii. Aceasta pedeapsa a fost acordata de ICCJ in conditiile in care Visinescu era "doar" un comandant de penitenciar, functie din care, conform legislatiei in vigoare la acea data, ocupa automat calitatea de membru in Comisia de liberare conditionata din penteniciar.

Astfel cum am dezvaluit, la randul sau, procurorul Augustin Lazar nu doar ca era membru al Comisiei de liberare conditionata de la Penitenciarul Aiud, cum era Visinescu, ci era chiar presedintele Comisiei, avand in aceasta calitate obligatia conform Legii nr. 60/1968 pentru organizarea si functionarea Procuraturii Republicii Socialiste Romania sa supravegheze respectarea legalitatii la locurile de retinere si detinere preventiva, si sa supravegheze respectarea legii in activitatea organelor de la locurile de executare a pedepselor (art. 3), dar si sa ia masuri daca se constata cazuri de nerespectare a legii (art. 25).

Concluzioneaza asadar profesorul Corneliu-Liviu Popescu, ca daca un comandat de penitenciar precum Alexandru Visinescu a fost condamnat penal pentru crime impotriva umanitatii, "a fortiori se impune acest lucru pentru procurorul care supraveghea respectarea legii de catre un comandant de penitenciar si care era presedinte al comisiei privind liberarile conditionate, in care comandantul penitenciarului era un simplu membru".

Publicam in continuare pasaje din denuntul formulat de profesorul Corneliu-Liviu Popescu la Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitiei in data de 3 aprilie 2019 impotriva procurorului general Augustin Lazar:

"Subsemnatul, Corneliu-Liviu POPESCU (...) profesor universitar doctor si conducator de doctorat si postdoctorat la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti si la Colegiul Juridic de Studii Europene al Universitatii Paris 1 Panteon Sorbona, avocat in Barourile Bucuresti si Paris,

In temeiul art. 288 alin. (1) si art. 290 C.pr.pen.,

Sesizez organul de urmarire penala cu prezentul

DENUNT

Privindu-i pe numitul Augustin LAZAR, la data faptelor procuror la Procuratura Locala Alba Iulia, procuror delegat la Penitenciarul Aiud si presedinte al Comisiei de propuneri pentru punerea in libertate conditionata din Penitenciarul Aiud, precum si pe toate celelalte persoane care l-au torturat si i-au aplicat acte inumane ori nu au luat masurile legale pentru a-l proteja impotriva torturii si a actelor inumane pe Domnul Iulius FILIP, dizident anticomunist, in perioadele cat a fost arestat si detinut politic,

Privind posibila savarsire de acestia de crime impotriva umanitatii (in terminologia Dreptului international public), respectiv de infractiuni contra omenirii (in terminologia vechiului C.pen.) / de infractiuni contra umanitatii (in terminologia noului C.pen.). (...)

Intre faptuitori se afla numitul Augustin LAZAR, la data faptelor procuror la Procuratura Locala Alba Iulia si presedinte al Comisiei de propuneri pentru punerea in libertate conditionata din Penitenciarul Aiud. Acesta, ca procuror delegat la Penitenciarul Aiud, nu a luat masurile legale pentru incetarea torturii si a actelor inumane din motive politice si pentru asigurarea conditiilor umane de detentie pentru victima, iar, ca presedinte al Comisiei, a impiedicat liberarea conditionata a victimei, stiind ca mentinerea victimei in stare de detentie va atrage in continuare supunerea acesteia la tortura si la acte inumane din motive politice.(...)

In drept

Crimele impotriva umanitatii isi au fundamentul juridic in Statutul Tribunalului Militar International de la Nuremberg anexat Acordului de la Londra din 08.08.1945 si in hotararea acestei instante penale internationale, reprimarea crimelor impotriva umanitatii fiind un principiu fundamental al Dreptului international public, conform Rezolutiei 95 (1) din 11.12.1946 a Adunarii generale a Natiunilor Unite.

Crimele impotriva umanitatii sunt imprescriptibile conform Conventiei Natiunilor Unite din 26.11.1968 asupra imprescriptibilitatii crimelor de razboi si a crimelor impotriva umanitatii, ratificata de Romania prin Decretul nr. 547/1969.

Prin urmare, atat in perioada faptelor, cat si in prezent, Dreptul international public de natura conventionala, de natura jurisprudentiala si de natura principiilor generale consacra institutia juridica a crimelor contra umanitatii si caracterul imprescriptibil al acestora.

Din perspectiva dreptului intern roman, vechiul C.pen., in vigoare la data faptelor, reglementa infractiunea de "Tratamente neomenoase" in art. 358, ce facea parte din titlul XI, "Infractiuni contra pacii si omenirii" a partii speciale, in timp ce actualul C.pen., in vigoare la data prezentului denunt, reglementeaza "Infractiuni contra umanitatii" in art. 439, ce face parte din titlul XII, "Infractiuni de genocid, contra umanitatii si de razboi" din partea speciala. Dintre norma penala in vigoare la data faptelor si norma penala in prezent in vigoare trebuie aplicata norma cea mai favorabila, potrivit art. 5 din noul C.pen.

In plan jurisprudential, un fost comandant de penitenciar din perioada totalitara comunista, numitul Alexandru VISINESCU, a fost condamnat la 20 de ani inchisoare pentru crime impotriva umanitatii, prin Sentinta penala nr. 122/F din 24.07.2015, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti - Sectia I penala in Dosarul nr. 3986/2/2014, definitiva prin respingerea apelurilor prin Decizia penala nr. 51 din 10.02.2016, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala in Dosarul nr. 3986/2/2014,

In perioada faptelor, potrivit Legii nr. 60/1968 pentru organizarea si functionarea Procuraturii Republicii Socialiste Romania: procuratura supraveghea respectarea legalitatii la locurile de retinere si detinere preventiva si supraveghea respectarea legii in activitatea organelor de la locurile de executare a pedepselor (art. 3); procurorul verifica, la locurile de retinere sau detinere preventiva, legalitatea conditiilor de retinere si detinere, luand masurile prevazute de lege (art. 14) si supraveghea respectarea legii de organele de la locurile de executare a pedepselor, avand acces deplin la locurile de executare a pedepselor si verificand legalitatea conditiilor de detinere (art. 24), luand masuri daca se constata cazuri de nerespectare a legii (art. 25).

Tot in perioada faptelor, conform Legii nr. 23/1970 privind regimul executarii pedepselor, comisia de propuneri in vederea liberarii conditionate avea ca presedinte un procuror, comandantul penitenciarului fiind un simplu membru (art. 27), procesul-verbal al comisiei fiind trimis instantei judecatoresti spre a decide numai daca el continea propunerea de liberare conditionata, iar nu si daca se constata ca nu erau indeplinite conditiile si se fixa un termen pentru reexaminarea situatiei (art. 28).

Rezulta ca, daca a fost condamnat penal pentru crime impotriva umanitatii un comandant de penitenciar din perioada totalitara comunista, a fortiori se impune acest lucru pentru procurorul care supraveghea respectarea legii de catre un comandant de penitenciar si care era presedinte al comisiei privind liberarile conditionate, in care comandantul penitenciarului era un simplu membru.

Autorul prezentului denunt solicita parchetului sa verifice daca faptele denuntate nu ar putea constitui crime impotriva umanitatii, posibil comise de persoanele vizate de prezentul denunt.

Autorul prezentului denunt solicit parchetului sa solutioneze prezentul denunt cu celeritate maxima, date fiind gravitatea faptelor denuntate, functia persoanei indicate nominal in prezentul denunt, caracterul larg public al faptelor.

Autorul prezentului denunt solicita parchetului sa nu dea dovada de complezenta cu persoana indicata nominal in prezentul denunt, chiar daca respectiva persoana este superiorul ierarhic (mediat) al procurorului ce va solutiona prezentul denunt.

Autorul prezentului denunt subliniaza raspunderea morala uriasa in fata Istoriei a magistratilor de parchet si de scaun ce vor adopta solutii in cauza penala ce va fi inregistrata pe baza prezentului denunt".

Publicam in exclusivitate integral denuntul formulat de profesorul Corneliu-Liviu Popescu:


Comentarii

# gelu date 3 April 2019 13:47 +23

Felicitari domnului profesor c-a luat impielitatul de coarne.

# DODI date 3 April 2019 14:18 +6

E mult și trist adevăr în spusele dl. profesor. Singura și legitima întrebare care se pune este aceea că nu are cine să-i analizeze tractoristului faptele! Subalternii săi? Cei care nu reușesc să se ridice nu la înălțimea profesiei și a demnității de om, dar nu trec mai sus de fesele odiosului personaj. Așteptări de la ciolanis nu am. În subiecte delicate el reacționează prin tăcere. O fi tăcerea de aur dar asta nu se aplică unuia care se pretinde și se crede președintele tuturor românilor. Și când te gândești că acest personaj sinistru se mai vrea încă o dată președinte...

# gelu date 3 April 2019 15:39 +4

Toate aceste atrocitati se intampla pentru ca cea mai mare parte a Arhivei Securitatii a fost ascunsa pentru o perioada de 60 de ani. De aceea Guvernul Dancila ar trebui sa faca tot ce trebuie pentru a desecretiza de urgenta aceasta Arhiva. Deoarece la CNSAS au ajuns numai documentele fostei Securitati lipsite de importanta, grosul informatiilor fiind tinute le secret tocmai ca procurorii si judecatorii de teapa lui Augustin Lazar sa poata ramane pe functii si dupa Dec. 89.

# gelu date 4 April 2019 10:24 +1

"Ondine Gherguț: Să intelegem că toti sefii din Procuratura erau absolventi ai școlilor Securității? Ex-procurorul Alexandru Pantea: Da, și în plus trebuia sa aiba și scoala PCR "Ștefan Gheorghiu". Nimeni nu ajungea sef în Procuratura dacă nu era colaborator al Securității și pregatit special de această institutie și de PCR. Procurorul era suveran pe dosarul penal si, daca nu era omul de incredere al Securității, nu putea ajunge sef. seful Procuraturii era cel care repartiza dosarele penale către procurorii simpli și care hotăra ce se intampla cu ele. Dosarele sensibile erau instrumentate numai de către procurorii pregatiti special de Securitățe. Procurorii erau mai importanti decat militienii, pentru că militienii primeau ordinele de la procurori. Ma mir că până acum nu au fost facute publice aceste informatii pentru a se realiza cu adevarat reformarea Justitiei. Normal ar fi sa se publice numele tuturor procurorilor care au urmat școlile Securității. "

# gelu date 3 April 2019 16:58 +1

Luluta, pupila lui Lazar a declarat ca acesta s-a facut treaba in 85 si 86 la Aiud. Ceea ce denota faptul ca fa****** asta a supt la tzatza de securist.

# gelu date 4 April 2019 10:23 0

Arhiva Secu bat-o vina!!!"Augustin Lazăr ar putea fi unul din absolvenții Școlii de Securitate de la Băneasa. Sau cel puțin așa rezultă dintr-un articol semnat de Ondine Gherguț în 2008, pe vremea când „vâna˝ colaboratorii fostei Securități din magistratură. Nimeni nu ajungea sef în Procuratura dacă nu era colaborator al Securității, susținea în 2008. Cazul Procurorului General Augustin Lazăr poate căpăta o nouă turnură. Răspunsul privind legăturile sale cu Securitatea stau în mapa sa profesională. Astăzi vă prezentăm o parte din dezvăluirile care au fost făcute despre Școala de la Bran a Departamentului Securității Statului, înființată în anii 70 pentru „școlirea˝ cadrelor. După cum știți Augustin Lazăr este acuzat că s-a opus eliberării condiționate a unui dizident anticomunist pe vremea când conducea Comisia de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud."

# Atitudine date 3 April 2019 13:47 +12

Tortionarii comunisti in frunte cu Augustin Lazar sunt protejati de catre UE. Aceste personaje cu infractiuni extrem de grave si anume crime impotriva UMANITATII sunt protejate de catre UE. Timmermans a zis clar azi ca in Ro constitutia si legile tarii nu conteaza in cazul infractorilor si tortionarilor de rang inalt care servesc intereselor de JAF EXTERN. Cele mai inalte functii sunt ocupate de catre tradatori de neam si tara. UE este vinovata de toate ilegalitățile din justitie . Toate astea sunt posibile din cauza slugarniciei din politic si justitie in fata UE. Cu cat e mai mare slugarnicia cu atat presiunile si batjocura cresc.Solutia este iesirea romanilor in strada pt a cere IESIREA DIN UE acest lucru va in****** glasul lui timmermans si a UE.

# gheorghe date 3 April 2019 14:58 +2

Ai dreptate cu totul dar cu iesirea din UE e cam greu ... Sa vezi ce probleme o sa aiba insula dupa Brexit, si Romania nu.i UK deloc!!! Dar cred ca sunt posibilitati de lupta/contracararea a bezmeticilor care conduc acum UE. Problema e ca PSD-ul nu.si face treaba deloc, nici intern nici extern, cumva - ori sunt cretini (nu toti, si PSDul e o jungla) si nu au solutii - ori sunt foarte presati si nu au suflu - ori sunt parte la joc si mimeaza lupta ...

# Augustin Lazar nu se lasa dar tot va fi anchetat date 3 April 2019 19:05 +3

Probabil ca va fi suspendat din magistratura... Iohannis nu mai pupa presedintia oricat se lupta pdlacii..., natia a inteles cum a fost furata si cine pretinde ca apara statul de drept... hotii! Astazi, spre deosebire de 1990, natia nu mai are economie si agricultura proprii pentru ca aproape totul a fost privatizat sau destructurat. Ce a mai ramas va intra intr-un fond care centralizeaza actiunile statului, fondul fiind initial controlat de stat dar in viitor, exact ca in alte situatii - de exemplu Petrom - statul ar putea transfera acest drept catre alte entitati. Daca tara exporta resurse naturale si importa aproape atunci se demonstreaza ca povestea capitalista a competivitatii imm-urilor cu capital romanesc care cu cativa angajati vor cerceta, inova si dezvolta viitorul... e pura utopie in vreme ce "alimentarele straine" aduna ce ramane din salariul mediu al romanilor dupa taxe, impozite, utilitati, rate, medicamente, servicii medicale. Numarul celor plecati din tara arata bine?

# daca mai trebuie lume date 3 April 2019 14:32 0

ca sa sustina memoriul sa ni se spuna sa adunam semnaturi sa plece tortionarul din ministerul public acolo unde si-a făcut demult culcus: in iad.

# Valter Cojman date 3 April 2019 14:40 +1

Tortionarul Lazar Augustin putea sa-si dea demisia imediat dupa ce a fost dat de gol si totul se oprea acolo... Acum va trebui sa raspunda penal pentru faptele sale.

# popa sapca date 3 April 2019 14:41 +5

Tractoristul ar mai trebui verificat si in legatura cu participarea la  revolutiei din 1989 ( anchetarea revolutionarilor de la Timisoara si Sibiu).

# Edelweiss - Ivory Tower Controller date 3 April 2019 14:55 +3

Vailu, dom advocat, ce făcuși? Sclintiși stabilitatea... establishmentului? :eek: Tovarășul procuror-general Augustin Vișinescu trebuie să „rămână așezat la locul lui” ca nu cumva Plăvannul să să se pomenească p-ormă cu pacostea ca Ravisanta să se potcovească cu câțiva ani la Târgșor pentru „fals material” și uz de fals”. :sad:

# Edelweiss - Ivory Tower Chronicle date 3 April 2019 14:57 +2

În chronici, anale și historii, numele acestui bandit totalmente impertinent, obraznic și nerușinat va rămâne înscris ca „TOVARĂȘUL PROCUROR-TORȚIONAR AUGUSTIN VIȘINESCU”

# Edelweiss - Ivory Tower Power Archiver date 3 April 2019 15:20 +3

Așaaaa! Acuma, după ce s-a intabulat numele acestui torționar odios - AUGUSTIN VIȘINESCU, ia să ne reamintim care sunt cei 1.700 de microVișinești care mai anul trecut susțineau abandonarea procedurii de revocare a TORȚIONARULUI. Ia să ne clătim ochii citind componența cetei lui Augustin Vișinescu: link: http://www.forumuljudecatorilor.ro/index.php/archives/3438

# SPARTAKUS date 3 April 2019 15:56 +3

Tot mai multe voci considera ca A.Lazar nu trebuia numit in functia de procuror general.Numirea si plasarea in fruntea procurorilor a celui amintit,catalogat in prezent tortionar comunist,este considerat un soi de recompensa a presedintelui,fata de clasarea unor dosare primita de la Lazar.Daca locul de procuror general a ramas liber urmare a mazilirii intr-un mod murdar,a lui T.Nitu,Kaiserul trebuia sa solicite desemnarea altei persoane,nu a celui care facea legatura nemislocita cu un dosar in care el presedintele a comparut in calitate de suspect sau inculpat.In fapt,intreaga poveste este una cat se poate de limpede,Iohannis care astazi face pe barosanul,a fost scapat de belele de tortionarul LAZAR!!

# Moro Gogo date 3 April 2019 17:10 +1

Va propun ca de azi inainte sa nu ii mai spunemTaica Lazar ci Taica Visinescu.

# Snaider Paul date 3 April 2019 17:42 +2

Felicitari domnule profesor ! Acest ... trebuie incatusat si intemnitat !

# mitica date 3 April 2019 17:50 0

Tortionarul lazar trebuie sa fie trimis la puscarie,acolo unde este locul lui!

# TIPA date 3 April 2019 18:04 +6

este ilegal ce a facut judecatoarea Francsca Vasile azi invocand un text de lege ce nu ii conferea dreptul sa scoata din sala procurorul SIIJ SI A NU-I PERMITE SA PUNA CONCLUZII,Procurorii SIIJ au ca sia tributie Participarea la şedinţele de judecată deoarece sunt procurori dinc adrul parchetului de pe lângă instanţa învestită cu judecarea cauzei, conform tezei finale a art. 88 indice 8 alin.2 Coroborand disp. art. ART. 88^8 lid cu alin 2 al art. 88^8 teza finala rezulta ca au ca atributie participarea la sedintle de judecata. Avand inv edere ca activitatea infractionala a acestui magistrat are un parcurs indelungat siij ar trebui sa se sesizeze din oficiu si sa efectueze acte de urmarire penala cu privire la aceasta. Si de asemenea sa se sesizeze din oficiu cu privire la infractiunea de abuz in serviciu savarsita chiar azi de judecatoare vatamand interesele generala ale societatii avand in v edere rolul procurorului si ministerului public etc.

# Jos cu tortionarul ! Sa-i fie desfacut contractul de munca ! date 3 April 2019 18:47 +4

O rusine pt. justitie ! Nu se poate , a terfelit complet imaginea tuturor magistratiilor , el fiind mare grangur ! Mai avem destui magistrati competenti care muncesc pe branci s sunt pasionati de ceea ce fac ca sa merite ei acel loc. PS. Coldea la puscarie cu Basescu si Covesi !

# DINITA DIANA ELENA date 3 April 2019 23:04 -5

DENUNTUL BOMBASTIC N-ARE NICI O SANSA.N-A AUZIT NIMENI DE LUPTA LUI I.FILIP PINA ACUM-E REGRETABIL CE I S-A INTIMPLAT!DAR CE AR FI FACUT DL AVOCAT DACA EL AR FI FOST PROCUROR IN ANII 1985-1986 ?SINT SIGURA CA AR FI TACUT CHITIC SI AR FI RESPECTAT LEGEA SEVERA DE-ATUNCI!

# Raul date 6 April 2019 15:03 0

Daca taceai filozoafa ramanei!!!! Intreaba-te pe tine: DACA AS FI FOST IN LOCUL LUI LAZAR, AS FI PROCEDAT LA FEL? Raspunsul este NU! Ai mai fi depus dosarul pentru candidatura la postul de procuror general al Romaniei? Daca raspunsul este DA, pentru majoritatea po******tiei din Romania, atunci nu mai avem scapare. Insa sigur, nu este asa. Pana si MORAR, TULUS SI MORARU s-au intors din drumul gresit. Chiar si PAPICI si EVA, cu voia sau fara voia lor. Asa ca, EXISTA SPERANTA, TREBUIE SA CREZI.

# un mizantrop date 4 April 2019 00:09 +1

Si favorizatorul infractorului, beneficiarul de albirea multelor dosare, pretioasa ridicola, vesnica in PMS si singurul barbat cu program de alaptare din Romania, tzatza aia de pe centura Cotrocenilor, aia nu pateste nimic?! Macar de-un martor al apararii in procesul lui Lazar, s-ar putea gasi un loc? In rest, ce sa zic?! Nu degeaba urla aia ca ciuma rosie, ei, saracii, se tot uita in oglinda, ca Liiceanu cand se stropsea la propriul organism in Apel catre lichele si urmand indemnul tatucului Stalin sa-si acuze adversarii de propriile pacate...Eu zic sa facem, totusi, o lista cu tortionarii dovediti (ocoliti de institutiile infiintate numai sa mai aiba unii o sinecura) si copiii lor infipti in functii numai sa le stearga urmele...Stie cineva de ce Kovesi a taraganat ancheta Revolutiei, sa fie vreo legatura cu procurorii sibieni implicati in masacrele vremii?!

# escu date 4 April 2019 09:31 0

Vedeți, dacă ar fi fost vorba de un pesedist, a doua zi Ciolanis băga capul în televizor și cerea demisia respectivului. Așa, tace ca Ghiță în păpușoi. Nu a auzit și nu-l interesează, după propriile vorbe, deși este de competența sa să facă ordine în acest domeniu. Dar nu trebuie să ne mire, el sabotează de mult la rădăcina democrației în România și a bunului mers în ROMÂNIA, hă, hă ,hă, lucrului bine făcut. Amintim: numirea la SIE a fost făcută după vreo doi ani, ambasadori în state cheie nu a numit de ani buni (a avut grijă, însă, să-l numească pe marele diplomat Hurezeanu în Germania, probabil la cererea serviciului secret german), la DNA se face anul, la unii miniștri a citit până a învățat pe de rost două vorbe - nu vreau. Nu mai zic de propagandiștii, care nu știu cum să-i mai facă osanale lui Lăzărică.

# BELGIANCA date 4 April 2019 10:55 +2

FELICITARI DOMNULE PROFESOT. HEI CE FACETI VOI CARE CEREATI CA JUSTITIA SA FIE INDEPENDENTA CIOLANIS GICA MANDOLINA VOI CARE VETI URMA CALEA PNCT . SA VA FIE RUSINE PNL VOI CARE SPUNETI DOAR SPUNETI CA SINTETI UN PARTID TRADITIONAL LIBERAR. RUSINE EU CARE IN 1989 AM AVUT INCREDERE IN LIBERTATILE SI DREPTURILE OMULUI.. CE FACETI VOI ? ACUM ESTE MAREA RUSINE A LIBERALISMULUI LIBERAR. RUSINE HIENELOR IN FRUNTE CU CONDUCATORUL VOSTRU IUBIT VINZATORILOR DE TARA . ATENIE CIOLANIS SI MANDOLINA . VETI FI IN ISTORIE LA FEL CA CEAUSESC. DISTRUGATORI AI PNL . RUSINE HABAUCILOR

# stanciu.ion date 4 April 2019 13:11 +1

Domnule profesor nu pot decat sa va multumesc! Acest individ Augustin Lazar care la scapat pe Iohannis de dosarele penale, trebuie sa raspunda pentru ceia ce a facut si sa ajunga acolo unde a fost si Visinescu, adica la PUSCARIE si sa stea acolo pana merg eu sa-l scot. De asemenea oameni a avut nevoie sistemul si pe acele vremuri dar si acum pentru realizarea LUCRULUI BINE FACUT. Iohannis avea nevoie de acest TORTIONAR pe nume Lazar Augustin si de Kovesi care au distrus tot capitalul romanesc si au aruncat oameni nevinovati in puscarii. RUSINE IOHHANNIS, ca ii tii pe acest individ in functia de procuror general. Unde este PNL care sa apere drepturile oamenilor ? Daca ar vedea BRATIENII ce se intampla acum s-ar intoarce in mormant. Acest partid condus de Ludovic Orban zis si Sica Mandolina nu vede nici un abuz in ceeia ce a facut tortionarul Lazar sau zeita dreptatii Kovesi! BRAVO PNL! Aparati in continuare abuzurile ! Ve-ti ajunge la cosul de gunoi al istoriei!

# DINITA DIANA ELENA date 4 April 2019 21:05 -3

DL.AVOCAT CL POPESCU,CU ALURA SA DE SMECHERAS DE BUCURESTI,CU ATITEA TITLURI OSTENTATIV AFISATE SE AFLA PROBABIL IN CRIZA DE CLIENTI,DE BANI SAU DE NOTORIETATE DACA A FORMULAT ACEA PLINGERE BOMBASTICA,NEREALISTA ,FATA DE PROC.GENERAL LAZAR.ESTE LA FEL CU PLINGEREA LUI ORBAN-PNL CONTA D-NEI DANCILA PT.VIZITA IN ISRAEL SI VA AVEA ACEEASI SOARTA,ADICA O FRUMOASA CLASARE-MARE,MARE,MARE CIT CHINA !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 25.07.2024 – Patru judecatori cu patalama de „inapt psihic”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva