20 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LA DOI PASI DE INCHISOARE - Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost condamnat in dosarul "Rubygate" la 7 ani de inchisoare pentru intretinere de relatii sexuale cu o minora. Judecatoarele de la Tribunalul din Milano, Giulia Turri, Carmen D'Elia si Orsola De Cristofaro i-au interzis lui Berlusconi sa mai ocupe functii publice

Scris de: E.D. | pdf | print

25 June 2013 13:17
Vizualizari: 8973

Completul de 3 judecatori al Tribunalului din Milano, prezidat de judecatoarea Giulia Turri, din care mai fac parte si judecatoarele Carmen D'Elia si Orsola De Cristofaro, l-a condamnat luni, 24 iunie 2013, pe fostul premier italian Silvio Berlusconi la 7 ani de inchisoare in dosarul "Rubygate", in care politicianul este acuzat de abuz de putere si intretinere de relatii sexuale contra cost cu o prostituata numita Ruby, marocana Karima El-Mahroug, care era minora in 2010, perioada in care a avut o relatie cu fostul prim-ministru italian. Judecatoarele de la Tribunalul din Milano, care au judecat pe fond cauza, au dispus si ca lui Silvio Berlusconi, in varsta de 76 de ani, sa ii fie intrerzis permanent dreptul de a exercita functii publice.


Fostul premier italian nu a fost prezent la Tribunalul din Milano, el fiind reprezentat de avocatii Niccolo Ghedini si Piero Longo. Sentinta pronuntata luni, 24 iunie 2013, nu este definitiva, ea putand fi atacata la Curtea de Apel din Milano si apoi la Curtea de Casatie de la Roma.

Dosarul Rubygate a fost deschis in luna aprilie 2011, cand Silvio Berlusconi a fost acuzat ca in timpul petrecerilor de la vila Arcore a intretinut relatii sexuale cu minora Ruby. Fostul premier italian a negat acuzatiile care i se aduc,el sustinand ca in timpul petrecerilor femeile ofereau spectacole de dans "burlesque". La randul ei, marocana Karima El-Mahroug, care are calitatea de parte vatamata, a sustinut initial ca in vila Arcore aveau loc adevarate orgii sexuale, pentru ca mai apoi sa spuna ca a mintit si a inventat intreaga poveste.

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost acuzat in dosarul "Rubygate" si pentru abuz de puterea, dupa ce, tot in 2010, ar fi intervenit, in calitatea sa de sef al Executivului, pe langa Chestura din Milano pentru a obtine eliberarea lui Ruby, care fusese retinuta pentru furt dintr-un magazin. Si in ceea ce priveste aceasta acuzatie formulata de procurori, Silvio Berlusconi a sustinut ca a solicitat ca marocana Karima El-Mahroug sa fie eliberata, intrucat avea certitudinea ca era nepoata fostului presedinte egiptean de atunci Hosni Mubarak si ca prin interventia sa ar fi evitat un conflict diplomatic cu Egiptul.

Dosarul "Rubygate" nu este singura cauza care il vizeaza pe Silvio Berlusconi. Curtea de Apel din Milano a dispus, in urma cu o luna, condamnarea lui Silvio Berlusconi la un an de inchisoare in dosarul "Mediaset" in care fostul premier italian este acuzat de frauda fiscala. Mai exact, Silvio Berlusconi ar fi institutit un sistem de fraudare fiscala in favoarea afacerilor sale. In acelasi timp, magistratii Curtii de Apel Milano au dispus si interdictia de a exercita orice functie publica in urmatorii cinci ani. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs la Curtea Suprema.

Comentarii

# Niste judecatori date 25 June 2013 16:22 0

Judecatorii italieni,dupa toate aparentele,nu au mama nu au tata,stiu una si buna-sa judece.Vremea mafiei a trecut,la ei.

# nea caisa date 25 June 2013 18:45 +3

draga dna adina anghelescu, ati publicat intamplator poza asta cu berlusconi ori ati cautat-o pana ati gasit-o? nu de alta, dar de salutul pe care il face berlusconi in poza respectiva se zice ca ar fi un salut masonic (cu exemplificare, pe youtube, pe taica obama). deci, ce sa credem? ce vrem, desigur.

# Mi se pare semnificativ faptul ca batrinul satir a sfidat date 25 June 2013 19:24 +1

completul de judecata, neprezentindu-se la proces. Iar judecatorii, oameni si ei, au reactionat cu severitate neasteptata - dindu-i un viguros lat de palma peste obrazul lui gros. Probabil i se va reduce pedeapsa in apel daca si el isi va modela, corespunzator, atitudinea fata de justitie.

# ADEVARUL date 25 June 2013 20:38 -1

BERLUSCONI,SARACU ESTE UN BECALI AL ITALIEI,LOVIT IN MOALELE CAPULUI DE REALITATEA FAPTICA,DOMENIUL EXCLUSIVIST AL JUDECATORILOR...SI A LUI DUMNEZEU.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.06.2024 – Coldea, legat de cartelul Sinaloa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva