30 November 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LEGEA ANASTASIA – Inchisoare pentru soferii care conduc bauti sau drogati, si cei care se urca la volan fara permis. Senatorul PSD Robert Cazanciuc: “Toti cei care cred ca pot conduce un autovehicul fara permis, bauti sau drogati trebuie sa stie ca vor merge direct la inchisoare in situatia in care vor produce un accident rutier soldat cu victime... In memoria Anastasiei, fetita care, chiar de Ziua Copilului, la doar 4 ani, a fost spulberata de un sofer fara permis”

Scris de: L.J. | pdf | print

21 November 2022 14:57
Vizualizari: 2887

De o asemenea lege chiar este nevoie. Senatorul PSD Robert Cazanciuc (foto), fost ministru al Justitiei, anunta ca va relua o initiativa legislativa prin care soferii care se urca bauti sau drogati la volan, precum si persoanele care conduc fara sa aiba permis si care produc accidente soldate cu decese sa fie pedepsite cu inchisoarea.


 

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, de duminica, 20 noiembrie 2022, Robert Cazanciuc aminteste ca in 2021 Romania s-a situat pentru al cincilea an consecutiv pe primul loc in ceea ce priveste numarul de morti in accidente rutiere, mai exact cu 1779 decese. De asemenea, 20.000 de persoane au fost trimise in judecata in fiecare an pentru conducere fara permis, sub influenta drogurilor sau bauturilor alcoolice.

In acest context, Cazanciuc precizeaza ca va relua o propunere initiativa respinsa in 2019 din motive strict politice prin care sa se instituie masuri mult mai dure, cu inchisoarea, pentru cei care conduc bauti sau drogati, ori fara permis si care cauzeaza accidente mortale. “O initiativa in memoria lui Ciprian, Ion, Gheorghe, Alexandru si a celor 100 de persoane care au pierit pe sosele din data de 8 iunie 2021 (momentul votului de respingere din Camera Deputatilor) si pana astazi, din cauza unor 'soferi' inconstienti. In memoria Anastasiei, fetita care anul acesta, chiar de Ziua Copilului, la doar 4 ani, a fost spulberata de un sofer fara permis, intr-o goana nebuna prin localitate”, explica Robert Cazanciuc.


Redam postarea senatorului PSD Robert Cazanciuc:


“Legea Anastasia si filosofia care ucide

Romania ocupa, in anul 2021, pentru al cincilea an consecutiv, primul loc in Europa la numarul de morti in accidente rutiere. 1.779 de decese in total. Una dintre cauze o reprezinta consumul de alcool sau de substante interzise, pe langa neglijenta sau calitatea infrastructurii rutiere.

In anul 2019, am demarat o initiativa de modificare a legislatiei penale astfel incat niciun sofer baut, drogat sau fara permis care a produs un accident mortal sa nu mai poata scapa de pedeapsa cu inchisoarea.

Datele furnizate de Politia Romana si de Ministerul Justitiei arata o realitate sumbra: 20.000 de persoane trimise in fata instantelor de judecata in fiecare an pentru conducere fara permis, sub influenta drogurilor sau bauturilor alcoolice. Tot in fiecare an isi pierd viata sau sunt ranite grav, in accidente produse de cei care conduc fara permis, bauti sau drogati, aproximativ 500 de persoane. in Capitala, cel putin, in luna iulie, au fost descoperiti la volan mai multi soferi drogati decat bauti.

Din ratiuni politice absurde si in mod sfidator la adresa interesului general al societatii de a proteja in mod real viata si de a pune capat carnajului de pe sosele Romaniei, inclusiv prin pedepse foarte aspre care sa aiba un rol preventiv profund inhibitor, initiativa a fost respinsa de camera decizionala pentru ca 'vine in contradictie cu filosofia actuala a Codului penal'.

Astazi, de Ziua Internationala a Comemorarii Victimelor Accidentelor Rutiere, anunt public ca voi relua initiativa pentru modificarea legii impotriva soferilor care se urca la volan fara sa aiba dreptul de a conduce si provoaca accidente rutiere mortale.

Cu alte cuvinte, toti cei care cred ca pot conduce un autovehicul fara permis, bauti sau drogati trebuie sa stie ca vor merge direct la inchisoare in situatia in care vor produce un accident rutier soldat cu victime.

O initiativa in memoria lui Ciprian, Ion, Gheorghe, Alexandru si a celor 100 de persoane care au pierit pe sosele din data de 8 iunie 2021 (momentul votului de respingere din Camera Deputatilor) si pana astazi, din cauza unor 'soferi' inconstienti.

In memoria Anastasiei, fetita care anul acesta, chiar de Ziua Copilului, la doar 4 ani, a fost spulberata de un sofer fara permis, intr-o goana nebuna prin localitate.

N.B. Numele Anastasia provine din cuvantul grecesc 'anastas' care inseamna renastere (sau inviere). Pentru ca mortii de pe sosele nu vor invia, aceasta initiativa va renaste pentru a-i proteja pe cei dragi”.

Comentarii

# Lulu date 21 November 2022 17:28 +370

De ce nu introduce in lege și pușcăria pentru polițiștii care dau permise analfabeților și altor categorii de genul? Aia sunt criminali cu premeditare !!!

# Lola date 21 November 2022 20:47 +156

Acest domn este cel care a lucrat la mizeria aceea de lege nr 55/2020? Doamne, ce le mai place acestor nefericiti sa iasa in fata ,.... o rusine pentru tagma magistratilor! Huooooooooooooooo

# maxtor date 22 November 2022 00:41 +43

permis pentru a ucide.

# Dr.Botomei Vasile date 22 November 2022 08:47 0

Dr.Botomei Vasile spune: Sa va fie rușine d-le Cazanciuc ca a-ți introdus art 59(6) în legea 51/1995 de organizare a profesiei de avocat fapta penala de folosire fara drept a denumirilor de barou,UNBR,Cabinet de avocat, in timp ce UNBR și nici barourile nu au mai fost infiintate prin lege Aceasta fapta penala este interzisa prin art.7.1 din CEDO, pentru ca nu este prevazuta in dreptul international.

# satan klaus date 22 November 2022 09:48 +80

Buey vericule (vericul pontacului desigur), de fetele omorate in Colentina anul trecut nu zici nimic? Io din ce am auzit pe surse acolo s-a pus batista pe tambal si se lasa cu achitare probabil dupa ce se amana procesul pana intervine prescriptia. Tu ai auzit ceva pe tema asta buey nulitate a legislativului? Atunci nu faceai legi cu dedicatie? Sunteti o clasa politica absolut infecta deservita de niste ticalosi ordinari din sri si acoperiti de scursurile magistraturii. D'aia suntem unde suntem adica in genunchi in fata europenilor. Sictir!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2022 – Argentina Campeon!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva