25 mai 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LIA OFTICOSU' – Procurorul #rezistent Sorin Marian Lia, co-presedinte al Asociatiei Initiativa pentru Justitie, a incercat fara succes sa devina coleg cu celalalt sef AIJ, procurorul militar Bogdan Pirlog. Lia a facut plangeri prealabile nu doar impotriva hotararii prin care CSM i-a respins cererea de transfer la Parchetul Militar Bucuresti, ci si contra hotararilor de admitere a transferurilor altor 3 procurori la acelasi parchet. Toate cele 4 plangeri au fost respinse unanim (Documente)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

24 august 2021 18:46
Vizualizari: 3613

Ziua de marti, 24 august 2021, i-a adus nu trei, ci patru ceasuri rele procurorului Sorin Marian Lia (foto dreapta), co-presedinte al celebrului ONG #rezistent Asociatia Initiativa pentru Justitie, alaturi de mai cunoscutul procuror militar Bogdan Ciprian Pirlog (foto stanga), prim-adjunctul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti.Lia a vrut sa devina coleg cu Pirlog inca din prima jumatate a acestui an, prin transferul de la Parchetul Judecatoriei Corabia (unde activeaza ca prim-procuror cu delegare) la Parchetul Militar Bucuresti. Totusi, prin Hotararea nr. 423 din 25 mai 2021, Sectia pentru procurori a Consiliul Superior al Magistraturii l-a refuzat, explicandu-i ca le-a acordat prioritate de transfer altor trei procurori, intrucat schema este completa la fiecare dintre parchetele unde acestia activeaza (ba chiar exista posturi ocupate si peste schema, dupa cum veti vedea in hotararile anexate la final). In schimb, la PJ Corabia din judetul Olt, era deja vacant unul dintre cele patru posturi. Or, plecarea lui Sorin Lia de la acest parchet ar genera un grad de ocupare de doar 50% – prea redus, in opinia procurorilor CSM.

Oftica lui Sorin Lia fata de rejectul primit din partea CSM a fost atat de mare, incat procurorul-activist a facut plangeri prealabile nu doar impotriva Hotararii 423/2021, ci si contra hotararilor 427, 428 si 429 (adoptate tot in 25 mai 2021), prin care Sectia pentru procurori le-a aprobat transferul la Parchetul Militar Bucuresti urmatorilor procurori:


- Cristina-Elena Turlui (Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti);

- Ioana Vernea (PJ Sector 2);

- Ioana-Mihaela Georgescu (PJ Sector 5).


Iar marti, 24 august 2021, Sectia pentru procurori din CSM i-a respins lui Sorin Lia nu doar plangerea prealabila formulata impotriva refuzului care il viza pe el insusi, ci si celelalte trei plangeri prealabile, indreptate impotriva aprobarilor de transfer dispuse fata de procuroarele Turlui, Vernea si Georgescu. Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, toate plangerile prealabile ale lui Sorin Marian Lia au fost respinse in unanimitate.


Iata minutele CSM (vezi facsimil):


1. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat respingerea, ca neintemeiata, a plangerii prealabile formulate de domnul LIA SORIN MARIAN, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Corabia, delegat prim-procuror la aceasta unitate de parchet, impotriva Hotararii nr.423/25.05.2021 a Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. (unanimitate)

2. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat respingerea, ca neintemeiata, a plangerii prealabile formulate de domnul LIA SORIN MARIAN, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Corabia, delegat prim-procuror la aceasta unitate de parchet, impotriva Hotararilor Sectiei pentru procurori nr.427/25.05.2021, nr.428/25.05.2021 si 429/25.05.2021. (unanimitate).


* Cititi aici Hotararea 423/2021 (Lia)

* Cititi aici Hotararea 427/2021 (Turlui)

* Cititi aici Hotararea 428/2021 (Vernea)

* Cititi aici Hotararea 429/2021 (Georgescu)

 


Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.05.2022 – Procurorul DNA a lesinat la ICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva