12 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LIBER LA COLDEA SI MAIOR – Nucleara: judecatoarea CAB Cristina Grecu a desfiintat ordonanta de clasare a procurorului DNA Mihai Gheorghe fata de fostii sefi SRI George Maior si Florian Coldea intr-un dosar de abuz in serviciu deschis la plangerea maiorului SRI Daniel Florea. Florea i-a denuntat pe Maior si Coldea ca l-au numit ilegal la sefia SRI Prahova si SRI Dambovita pe colonelul Constantin Marin, desi CNSAS il demascase pe acesta ca lucrator al Securitatii ca politie politica (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

17 November 2020 13:28
Vizualizari: 5557

Saptamana a inceput cu o explozie de proportii in justitie: fostii sefi ai Serviciului Roman de Informatii George Maior (foto stanga) si Florian Coldea (foto dreapta) pot fi oricand facuti suspecti de catre Directia Nationala Anticoruptie.Luni, 16 noiembrie 2020, judecatoarea Cristina Grecu de la Curtea de Apel Bucuresti a desfiintat ordonanta de clasare dispusa de catre procurorul militar Mihai Gheorghe, de la DNA, fata de Maior si Coldea dupa ce maiorul SRI Daniel Florea le-a facut celor doi plangere pentru abuz in serviciu. Cazul are in vedere numirea si mentinerea la conducerea directiilor de informatii judetene (DJI) din Prahova si Dambovita a colonelului SRI Constantin Marin, in ciuda faptului ca acesta fusese descoperit de catre Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) drept lucrator al Securitatii, ca politie politica (detalii in linkurile de la final).


Iata mai intai incheierea F/CP pronuntata de CAB in dosarul nr. 69/753/2020 (2080/2020):


In baza art. 341 alin. 6 lit. b C.p.p. admite plangerea formulata de petentul Florea Daniel impotriva ordonantei nr. 104/P/2017 din 11.12.2019 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infractiunile de coruptie savarsite de militari.

Desfiinteaza ordonanta nr. 104/P/2017 din 11.12.2019 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infractiunile de coruptie savarsite de militari si trimite cauza la procuror in vederea completarii urmaririi penale.

In baza art. 275 alin. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in camera de consiliu azi, 16.11.2020”.


Cum s-a ajuns la doua dosare in instante legate de aceeasi clasare


Mentionam ca speta de la CAB nu este singura aflata pe rolul unei instante care sa isi aiba originea in ordonanta de clasare a procurorului Mihai Gheorghe. Dupa cum Lumea Justitiei a relatat deja, Gheorghe a dat clasare atat pentru acuzatiile de fals in declaratii formulate de Daniel Florea impotriva lui Constantin Marin, cat si pentru cele de abuz in serviciu ridicate de catre acelasi Florea contra lui George Maior si Florian Coldea, din cauza ca acestia l-au mentinut pe Marin la sefia DJI Prahova si DJI Dambovita.

Partea buna este ca adjuncta Sectiei a II-a DNA, procuroarea Dana Manuela Ana, a desfiintat clasarea. Partea proasta este ca a desfiintat-o doar pe cea legata de Constantin Marin. Dupa cum dicteaza procedura, o ordonanta de desfiintare a clasarii este automat trimisa in instanta, pentru confirmare. In cazul de fata, instanta competenta a fost Tribunalul Militar Bucuresti, unde judecatorul Cristian Vrabie a mentinut solutia procuroarei Ana Dana. Dar repetam: incheierea judecatorului Vrabie (definitiva, fara cale de atac) nu il vizeaza decat pe Marin Constantin.

Abia acum, la Curtea de Apel Bucuresti, lucrurile au inceput sa se miste in toata puterea cuvantului, cand judecatoarea Cristina Grecu a dispus (tot definitiv, datorita lipsei cailor de atac) desfiintarea ordonantei de clasare emise de catre procurorul DNA Mihai Gheorghe. Ceea ce inseamna ca Directia Nationala Anticoruptie este obligata sa reia ancheta cu privire la toate capetele de acuzare formulate de catre maiorul SRI in rezerva Daniel Florea. Deci vizandu-i atat pe Constantin Marin, cat si pe George Maior si Florian Coldea.

Mai departe, ramane de vazut doar daca DNA o sa se miste cu talent sau daca, dimpotriva, va lasa dosarul sa zaca in sertare.


* Cititi aici istoria cazului, plangerea depusa de Daniel Florea, ordonanta de clasare a lui Mihai Gheorghe si ordonanta de desfiintare partiala semnata de Ana Dana

* Cititi aici incheierea Tribunalului Militar de confirmare a ordonantei emise de Dana Ana

Comentarii

# DODI date 17 November 2020 14:36 +15

Punem pariu pe 5 bani că DNA (sluga prea(a)plecată a SRI) va face ureche surdă și va lăsa praful să se așeze dosarele care îl privesc pe unul dintre mulții foști securiști care au pus umărul la reînființarea noii securități (SRI - pentru USRiștii născuți ieri). La câți securiști acoperiți zburdă pe câmpiile justiției slabe speranțe de îndreptarea situației ținând cont de faptul că nici cu ciolaniSS și nici cu sică mandolină nu mi-e rușine, ambii având... semnificative antecedente și prezențe în acest domeniu.

# DANIEL Florea date 17 November 2020 16:04 +7

Dacă merg pe principiul enunțat de Dodi, ar fi trebuit să renunț la a uza de orice cale legală aflată la îndemână. Sunt de acord că DNA face tot posibilul să nu facă anchetă, dar macar aceasta victorie de etapă (proastă, bună, cum o fi ea) ar trebui sa dea de gândit tuturor justiabililor din aceasta țară - ca se poate, chiar daca lupta este similară celui dintre David si Goliat. Pe de alta parte, exemplul meu, exemplul lui Razvan Savaliuc cu casele lui Ioahhmis, ar trebui sa miște si rândul românilor care stau in letargie, așteptând pe alții să le facă dreptate. Până la victoria finală mai e mult, dar măcar vom vedea ce spun "coloșii" la audieri.

# SRI- transformata de Coldea si Maior, in parazit pe buget date 17 November 2020 19:02 +3

Sa nu ne bucuram pana nu-i vedem in lanturi pe misei. :eek: Mi se pare ca toata tevatura asta este de fapt de bataie intre gasti si nu justitie independenta ; ramane de vazut . :-*

# Petre Manolache date 18 November 2020 06:07 -2

Si eu am fost demascat de CNSAS .ca fiind lucrator al Securitatii dar Inca sunt in libertate

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.08.2022 – Buda si-a dorit purtatoare de cuvant

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva