6 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Liderii de sindicat vor fi obligati prin legea ANI sa-si declare averile

Scris de: | pdf | print

10 August 2010 15:23
Vizualizari: 9434

Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a adoptat marti, cu unanimitate de voturi, forma proiectului legii Agentiei Nationale de Integritate (ANI) care va intra in dezbaterea Plenului la data de 16 august, in sesiune extraordinara. In actul normativ au fost reintroduse prevederile respinse anterior de Senat, practic textul rezultat reprezinta acum vechea forma a legii ANI.

Comisia Juridica a Camerei a stabilit reintroducerea in lege a termenului de trei ani in care Agentia poate face verificari, precum si reintroducerea prevederii referitoare la o singura declaratie de avere, asa cum a solicitat premierul Emil Boc. Deputatii din comisie au decis sa instituie obligativitatea depunerii si publicarii declaratiei de avere si pentru liderii de sindicat si membrii Consiliului Economic si Social, precum si reintroducerea comisiilor de cercetare.

Catalin Macovei, presedintele ANI, a declarat pentru Lumeajustitiei.ro: „Ceea ce s-a intamplat reprezinta un semnal pozitiv. In opinia noastra, legea corespunde acum deciziei Curtii Constitutionale si cerintelor raportului Comisiei Europene. Reintroducerea comisiilor de cercetare e un lucru pe care ni-l doream, si speram ca aceasta intelepciune sa o aiba si senatorii, in al doisprezecelea ceas”. In forma in care va iesi din sedinta extraordinara a Parlamentului, legea se va duce spre promulgare la presedintele Traian Basescu. Avand in vedere faptul ca acesta este un nou proiect de lege, presedintele are posibilitatea de a il reintoarce la Parlament .

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.10.2022 – Tudoran loveste din nou. Un judecator numara lunile pana la pensie

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva