19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LITIGIU IN PREMIERA – TMB amana pronuntarea in dosarul in care expertul Camelia Grigore a dat in judecata INEC. Avocatii INEC si-au dat cu stangul in dreptul la instanta. Avocatul Dan Voinea a sustinut in fata judecatorilor ca desfacerea contractului de munca al expertului Camelia Grigore a fost ”o executie” pentru ca nu a cedat la presiuni!

Scris de: Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

29 March 2013 12:46
Vizualizari: 12730

 

Procesul de la Tribunalul Bucuresti - Sectia a VIII-a Conflicte de munca si Asigurari Sociale, care a avut termen de judecata in 28.03.2013, priveste litigiul dintre Camelia Grigore (foto), expert si fost director al INEC, cu Institutul National de Expertize Criminalistice, dupa ce Cameliei Grigore i-a fost desfacut, in mod abuziv, contractul de munca, in conditile in care aceasta era unicul avertizor de integritate din INEC. Instanta a ramas in pronuntare pentru finele spatamanii viitoare. Iata cum s-a desfasurat acest proces in data de 28 martie 2013, dar si cum s-a incercat tergiversarea judecarii cauzei de catre avocatii angajati de INEC.


Judecarea cauzei a inceput foarte tarziu, la orele 17.45. Cu toate ca s-a solicitat prin incheierea de sedinta din 18.10.2012 si prin citatie ca INEC sa depuna intregul dosar al cercetarii profesionale a Cameliei Grigore, cu cinci zile inainte de termenul din 13.12.2012, firma de avocatura “Musat si asociatii”, care reprezinta INEC pe banii statului, a depus doar o parte din documente, nenumerotate, neopisate si nesemnate, doar la termen, in fata instantei. S-a cerut termen pentru studierea documentelor si a intampinarii depuse, iar ulterior, la termenul din 14.02.2013, instanta a cerut completarea documentelor depuse cu anexele indicate, care lipseau la dosar.

La termenul din 28 martie 2013, firma de avocatura “Musat si asociatii” a mai depus la instanta cateva documente, urmarind sa traga de timp. Prin chemarea in judecata a INEC, expertul Camelia Grigore a subliniat faptul ca institutia incare a lucrat 15 ani, prin emiterea deciziei de desfacere a contractului sau de munca, a incalcat o multime de articole de lege. Camelia Grigore, prin avocatii sai, a aratat ca aceste documente nu produc niciun efect. Drept urmare, s-a cerut trecerea la judecarea fondului, dupa ce instanta a admis si aceste probe. Pentru Camelia Grigore, in calitate de reclamant, a luat cuvantul prima data avocatul Mihail Niemesch, care a evidentiat o parte din articolele de lege incalcate la emiterea deciziei de desfacere a contractului de munca. A venit randul avocatului Dan Voinea, care a aratat ca desfacerea contractului de munca a fost, de fapt „o executie a doamnei Grigore”, in sensul ca „totul a pornit de la o expertiza la care experta nu a cedat presiunilor facute asupra sa pentru a da o anumita concluzie in dosarul unei persoane politice”, contrara adevarului stiintific, iar consecinta a fost acest simulacru de cercetare profesionala. Acest aspect se regaseste in adresa nr. 1105/2011 din 10.01.2012 a sefului de sector din INEC, pe care, la data de 13.01.2012, directorul Ceort a dat un ordin rezolutoriu care suna asa: „Rog discutii in vederea demararii procedurilor de constatare a necorespunderii profesionale a dnei expert Grigore Camelia”. Aceasta rezolutie este datata 16.01.2012, in conditiile in care, conform Regulamentului Intern (art. 34 alin. 1), directorul INEC avea obligatia sa dispuna efectuarea unor cercetari prealabile in cadrul carora salariatul sa fie convocat in scris si sa i se comunice obiectul cercetarii.

Avocatii INEC si-au dat cu stangul in dreptul!

Aparatorul Dan Voinea a mai subliniat si ca a acceptat acest dosar din respect pentru probitatea profesionala si morala a Cameliei Grigore, pe care o cunoaste de mai multi ani si cu care a colaborat profesional de mai multe ori.

In contraargumentatie, avocatii INEC, de la casa de avocatura ”Musat si asociatii” au sustinut ca nu se poate cere recuzarea comisiei, ca nu este trecuta in regulamentul de ordine interioara, iar faptul ca doi din membrii comisiei de examinare sunt de la forul inferior, recte laboratoarele din subordinea INEC, s-ar compensa prin faptul ca doi examinatori au titlul de doctor! Avocatii INEC-ului si-au dat cu stangul in dreptul, sustinand ca a avut loc o cercetare disciplinara prealabila, cu toate ca in intampinarea depusa la dosar aratau ca aceasta cercetare nu a avut loc, deoarece s-a desfasurat doar o cercetare a ”necorespunderii profesionale”. Apoi, acestia au invocat un act vechi de 15 ani, de la angajarea Cameliei Grigore la INEC, insa la dosar nu a fost depus si raspunsul privitor la acest document, iar actul nu se regaseste in motivata deciziei de desfacere a contractului de munca.

Aceiasi avocati ai INEC au sustinut ca expertul Camelia Grigore nu s-a prezentat la examinarea scrisa, cu toate ca in intampinare tot ei sunt cei care au mentionat ca aceasta s-a prezentat la doua convocari. Ulterior, Camelia Grigore nu s-a mai prezentat la alte convocari deoarece a primit de la forul superior, Ministerul Justitiei, prin semnatura secretarului de stat de la acea data, judecatoarea Lidia Barac, un raspuns clar din care reiese ca cercetarea expertului este ilegala. Acest document lipseste si acum din dosarul de la instanta intrucat directorul INEC, Catalin Ceort, a catalogat adresa ministerului drept „corespondenta personala” si nu a tinut seama de el.

La termenul din 28.03.2013, firma ”Musat si asociatii” a solicitat instantei inca cinci zile pentru a depune concluzii scrise, numai ca magistratii au judecat fondul si au ramas in pronuntare pana spre finele saptamanii viitoare.

Comentarii

# link date 29 March 2013 16:44 +12

de ce platesc aia de la INEC pe banii contribuabililor o casa de avocatura ca Musat? N-au consilieri? n-au director juridic? nieste porci ordinari.

# wink date 30 March 2013 07:05 +5

Egzista o egzplicatzie. INEC e plin de securisti, tot asa si Musat. Daca securistii au nevoie de avocat, nu se duc tot la securisti?

# interesant date 29 March 2013 17:32 +10

Interesant moment de a posta articolul, tocmai inainte de pronuntare. Nu cred ca e o metioda de intimidare a judecatorului

# cedo date 29 March 2013 22:07 +11

esti diletant rau. CEDO a statuat ca orice subiect e de interes public, este liber la dezbatere intrucat \"instantele nu activeaza intr-un vacuum\", i in proces PUBLIC! desteptule!

# Ministrul Justitiei date 29 March 2013 18:26 +10

Sunt curios daca avocatul niemesch este sotul judecatorului niemesch, care ar putea judeca recursul la CAB! Si doamna expert joaca tare!

# bingo date 29 March 2013 22:05 -3

si chiar daca e asa nu vad legatura. fiecare cu a lui. ca sa nu mai punem ca e obligatorie institutia abtinerii i caz de repartizare ...

# pashoptistu date 29 March 2013 22:26 +3

Doamne, s-a ajuns la episodul 1.000.000. Nimeni nu mai varsa lacrimi, nimeni nu mai rade. Plictis major monser ! Nu se poate ca la www.luju.ro sa se ofere dnei 1 min live ? Sa priceapa toata lumea ce reprezinta de-adevaratelea, poza asta care se tot repeta la fiecare postare. Sau mai bine rugati-o sa va dea un model de raport conceput doar de dansa, fara ajutorul vreunui coleg. Sa mai animati atmosfera pe acest subiect. P.S. Dan Voinea a colaborat profesional cu subiectul din imagine ?!?! Saracu\' Dan Voinea..... Cum se pierd oamenii....

# PR date 30 March 2013 06:37 +4

Ceort? Un idiot. Sa consideram ca si toate adresele emanate de el catre autoritati sunt corespondenta privata. Maior! Coldea! Se aude?

# Chivu date 30 March 2013 15:09 +4

Te pomenesti ca acum or sa faca si recurs ca sa-si mai ia aia de la Musat inca o data onorariu. Oricum platesc fraieri !!!

# DUMITRESCU date 30 March 2013 16:09 +3

Bravo chivu, desteapta ca intotdeauna

# comentariu date 30 March 2013 16:07 +5

Ce se intampla la INEC cand va reveni dna Grigore? Pe unde vor fugi cei care au complotat impreuna cu Ceort?

# Observator date 30 March 2013 16:14 0

Ce sa se-ntample, mi-e mila de ei saracii. Probabil ca vor trebui s-o ia pe dna  Expert de mare clasa, s-o invete de la alphabet incolo..ca la cat era de proasta cand a plecat.. a mai trecut si vremea peste ea…

# Claudia date 30 March 2013 16:43 +4

Domnule \"Observator\" , o cunosti personal pe D-na Grigore, ori comentariul dumitale este un autoportret ? Sunt avocat si stiu ca pentru o speta la litigii de munca, onorariul este intre 500 - 2000 de lei. Poate sa ma informeze si pe mine cineva in legatura cu factura firmei \"Musat\". Sunt curioasa ce FACTURA {suma din factura} a depus la dosar casa \"Musat\" pentru un proces pe care stiau ca il vor prierde din START !

# Ionescu date 31 March 2013 11:25 -1

Dar cine este camelia grigore? Cine a fost aceasta Camelia Grigore? Un tasti-basti, semianalfabeta inculta si proasta, e drept ca de prosti si de prostie trebuie sa te feresti dar nu sa te temi. Hai sa fim seriosi, in afara de o facultate de cvhimi terminata pe burta cu greu, nu e nimic de capul ei. Nu a scris nici macar un articol stiintific, nu a publicat nimic. Ceea ce a scris a starnit ilaritate si a dezvaluit valoarea ei... zero absolut. A fost data afara pt ce este de o prostie rara si nu a mai fost suportata de nimeni. Camelutza, tzi-au cazut pilele politice si ai cazut si tu... pitica proasta si grasa

# EXECUTORUL date 30 March 2013 17:23 -3

Dom  procuror Voinea cel cu executia politica ar trebui sa reseteze  calculatorul, ca suntem in 2013, nu in decembrie 89. Iar pe dna vad ca o cheama Grigore, nu Ceausescu. 

# GRIGORE SENIOR date 30 March 2013 17:28 +2

Eu zic s-o intrebati pe dna Expert Grigore, ce factura i-au taiat ei firmele de avocatura ale prietenilor cand era director la INEC, tot pe litigii de munca. Si asta in trei procese, nu intr-unul . pe care le-a pierdut. Tot din start

# CURIOSUL date 30 March 2013 17:58 +1

Eu propun sa ne spuna MAREA AVERTIZOARE DE INTEGRITATE cum e sa primesti intr-o institutie bugetara un laptop cadou de la directorul ionescu si sa mai ai si tupeu sa spui ca ala e al tau personal, primit pentru devotament. UNDE E INTEGRITATEA? 

# CURIOaSa date 30 March 2013 19:47 0

Fiind curios din fire, am incercat sa aflu mai multe despre aceasta doamna, pentru ca e a nu stiu cata oara cand vad ca luju o baga in seama. Asa ca am dat o cautare la prietenul nostru  goagal si ce crezi ca am aflat. Este o procesomana. Are numai la TMB vreo sase dosare pe rol, la C Apel la fel, la judec asisderea. Acum nu ma mai mir. M-am lamurit.

# Politist adjectiv date 30 March 2013 19:59 -1

Stati ca eu o cunosc pe dna. Noroc ca i-ati pus poza. O stiu de la Alba Iulia de la o conferinta  de acum vreo 2 ani, unde se discuta o tema f interesanta despre amprentele digitale. Hop si dansa s-a bagat in seama si a cerut cuvantul sa ne spuna ceva de ne-a facut sa ne tavalim pe jos de ras. Ne-a zis o poveste cu amprentele unei vaci!!!!  A fost intrebata din public despre ce amprente vorbeste si a fost foarte intrigata ca nu am inteles : era vorba de botul unei vaci clonate!!! Exzact asa a raspuns. De vise rele, nu alta. Daca asta e expert, eu sint cosmonaut. 

# ici date 30 March 2013 20:30 +1

Si cainii sunt identificati pe carnete dupa amprenta nazala, fraiere.

# colo date 30 March 2013 21:46 -1

Vai cat de proasta poti fi Camelia.... Am fost si eu de fatza la Alba cand ai debitat enormitatea asta. Ba inca mai si scrii in reviste de specialitate (nu e vina ta ca la Criminalistica nu au recenzori si publica orice tampenii) ca solul e un organism vaiu care are chiar si rame... esti de o prostie asfixianta, macar daca ai fi avut bun simt...

# hahaha date 30 March 2013 23:11 -1

si n-are solul rame? eu zic ca avea perfecta dreptate.

# hihihi date 31 March 2013 11:39 -2

Da camelia, are solul rame, este singura chestie inteligenta care a iesit din tine ca autor de articole stiintifice, vei ramane in literatura de specialitate ca locard sau Lacassagne dar ce spun eu, ai pus la temelia criminalisticii o piatra la fel ca Fr. Bertillon. De retinut pentru toata comunitatea de forensic scientists - Solul are rame.... Camelia Grigore

# Emantaul date 30 March 2013 21:21 +4

Botul vacii?????!!! :D :lol: :D :lol:

# Ema date 30 March 2013 21:54 -1

Nu-i de ras, mai ales cand pe vaca o cheama Camelia (Grigore dupa bou) si a mai fost si directoare. Foarte trist este ca a ajuns angajata la INEC, pe usa din dos, facuta expert I fara niciun examen nici macar de drept de semnatura si peste toate a ajuns directoare, asa semianalfabeta cum e... Nu este ea vinovata si nici cei care nu au mai putut suporta prostia ei, tupeul , incultura si lipsa de bun simt.

# mamaluju date 30 March 2013 22:09 -1

problema e ca a luat 15 ani pe nedrept bani care nu i se cuveneau. de expert gradul I. la asta nu se sesizeaza avertizoarea de integritate? sda o traga cineva la raspundere si sa dea banii inapoi. ca i0-a luat ilegal

# rares date 31 March 2013 09:39 -1

Ema vine de la Emanuela nume de prostituata. Am o intrebare , de ce va este frica de Camelia daca sunteti destepti, curati si virgini ?

# Ema date 31 March 2013 11:28 +2

Mai Cacamelia dar cine crezi tu ca se teme de tine?

# marius45 date 30 March 2013 23:10 0

baiiiii inecistilor, mai murdariti mult tastatura? ca va ascundeti dupa tot felul de nickname-uri. sa sa fie rusine...daca aveti cum, dar nici rusine nu aveti, nici caracter. si aceluia care scrie \"politistu adjectiv\", bai ciflingarule, minti de rupi, ca doar nu are nimeni cum sa te contreze. ia un c..cat de la mine si puneti-l pe fata, sa te maschezi mai bine!!!!! :-) :-) :lol: :lol: :lol:

# UN Alt politist date 31 March 2013 20:07 +4

Ba pot fi controlabile. Toti cei care au fost acolo pot confirma. Si cei de la Conferinta de la Mai de acum doi ani la fel, cand doamna a fost facuta muci de expertii de la politie pentru aberatiile spuse in plen. Si asta poate fi verificat. Toti care au fost prezenti stiu. Te superi degeaba, mos grigore

# Flory date 31 March 2013 08:29 +1

Lasati Mafia din INEC sa debiteze cat vrea aici, sub orice nickname. Asa se confirma cam ce mizerie zace in acel institute. Iar daca vreti numele lor, iata-le aici: Dumitrescu Cristian, Betiu Grigoras, Paraschiv Enache Sorina, Chivu Marilena, Mirea Constantin, Ionescu Ioana, Rusitoru Florin, Paduraru Gabriel, Neghina Cristian, etc. Pe astia i-au tinut in brate Predoiu si Bica, iar pe Dumitrescu, celebrul mecanic de locomotiva, si pe Chivu, fosta dansatoare la bara, i-au facut directori peste noapte fara niciun examen.

# Nory date 31 March 2013 11:56 -2

Da, toti erau prosti, fara examene si incompetenti in afara de tine, nimeni nu a dat examene in afara de tine... un institut plin de nulitati. Daca e asa, de ce tii neaparat sa te intorci acolo, printre nulitati? Tu de ce nu ai dansat la bara? Ha, ha, ha, as vrea sa te vad dansand la bara, chiar si imbracata, cred ca filmuletul ar fi un nou medicament pt cancer. Tu de ce nu ai condus in viata ta o locomotiva? pt ca nu poti ridica piciorul deasupra capului, scara locomotivei fiind la nivelul fruntii tale... Afla ca persoanele de care vorbesti au dat examene cat ai dat tu cu familia ta impreuna. Revenind la prima idee, ai legea 156/2011, fa-ti propriul institut de expertize criminalistice, fii tu prima care face un institut privat cu un asemenea obiect de activitate.

# ABC date 31 March 2013 19:33 +2

Ce examene au dat Dumitrescu, Chivu si Betiu ca sa ajunga directori la INEC? Sau Chivu, Paraschiv si Rusitoru ca sa devina sefi de sectoare? Mirea este singurul care a ajuns sef la Brasov in baza unui examen dat cu secretarul de stat Alina Mihaela Bica. In rest toate bune. PS: Despre institutul vostru privat ce se mai aude? Dupa ce ati pierdut acreditarea RENAR pentru INEC, cum stati cu acreditarea pentru cel privat?

# DEF date 31 March 2013 21:32 +5

Nu Bica l-a examinat pe Mirea ci invers... ho, ho, ho, hooo.

# BCE date 31 March 2013 21:35 0

pentru stiinta ta si a tuturor celor care sunt gata sa dea crezare la toate ineptiile care ajung pe boratura asta de sait, INEC este acreditat pe 5 ani, INEC nu si-a pierdut acreditarea RENAR. RENAR-ul nu a venit la timp sa faca inspectia anuala, au fost anuntati, au fost platiti insa nu au venit cand trebuia. Acreditarea nu a fost ridicata INEC-ului asa ca prostanii care scriu articole pe luju ar trebui sa se informeze mai intai.

# Catalin date 31 March 2013 14:18 -2

Camelia, chiar daca iti spui Flory, noi toti cei pe care i-ai pomenit mai sus iti transmitem cu multa dragalasenie Alupigus !

# ADEVARAT date 31 March 2013 20:01 +2

Cei de la luju sunt oameni destepti, stiutori de carte. Ma mira ca promoveaza asa o nonvaloare. S-au interesat ca marea avertizoare de integritate isi chinuie parintii si vrea sa-I scoasta afara din casa la varsta asta? Niste oameni batrani care au crescut-0. Toate procesele alea de la instante sunt cu bietii ei parinti pe care vrea sa-I trimita in strada si pe care ii chinuie si ii batjocoreste de ani buni. RUSINE

# si mai adevarat date 31 March 2013 21:16 +2

Au si parintii ceea ce au crescut ! O proasta, asta este. probabil si ei sunt la fel si cameliei ii va face fiica-sa la fel... niste piperniciti la minte si la suflet.

# mirela date 1 April 2013 18:37 +2

Doamne cate rautati pot emite unele persoane...ati dormit mai linistiti dupa ce le-ati scris? Domnilor \'adevarat\' si \'ai mai ade varat\' daca comentati activitatea profesionala a unui om..mai treaca mearga,nu poti multumi pe toata lumea..dar sa ne dam cu parerea despre viata privata,cred ca e un pic \'prea mult\'.. are cine sa ne judece pe toti atunci cand vine timpul...in rest..doar rautati ieftine de obicei indreptate asupra unora care nne sunt superiori intr-un fel sau altul.......si totusi..de ce Musat si asociatii?...INEC-ul nu are propriul jurist....poate ca miza e peste puterea noastra de intelegere????

# doremi date 3 April 2013 13:31 -3

Amarato te-ai facut de tot rasul si ai aruncat cu noroi in INEC, esti o dezaxata, o incompetenta si o NIMENI cu acte, care daca ai beneficiat de mila si intelegera colegilor ai interpretat-o ca pe o slabiciune si ai crezut ca ti se cuvin niste favoruri si i-ai luat pe toti de prosti, acum ai ramas fara replica si ai dat-o pe sentimentalisme... Ce speri sa obtii cu articolele astea de 2 lei pe care ti le publica acest sait tot de mila, crezi ca vei obtine aprecierea cuiva sau respectul fostilor colegi? Uita-te bine la poza asta si tine minte http://i46.tinypic.com/xldor4.jpg

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva