20 octombrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LUCICA A INTERCEPTAT CAMIONAGII – Bomba in dosarul "Fetisul lui Onea". Procurorul Lucian Onea de la DNA Ploiesti a ingrosat dosarul fostei sefe AEP Ana Maria Patru cu sute de inregistrari intre soferii de tir despre starea vremii, timpii de condus si chiulasa stricata. Noul sef al DNA Ploiesti Marin Nicolae a trimis la instanta inregistrari si documente clasificate "secret de serviciu". Tribunalul Bucuresti cere declasificarea tuturor probelor (Inregistrarile)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

18 octombrie 2018 14:05
Vizualizari: 19861

Lumea Justitiei publica in exclusivitate dovada ca procurorii Lucian Onea, zis Lucica, si Cerasela Raileanu de la DNA Ploiesti au lucrat-o pe fosta sefa a Autoritatii Electorale Permanente (AEP) Ana Maria Patru, facandu-i un dosar bazat pe sute de inregistrari care nu au nicio legatura cu cauza. Absolut incredibil, in dosarul aflat la Tribunalul Bucuresti in care Ana Maria Patru a fost trimisa in judecata pentru un pretins trafic de influenta, de procurorii Lucian Onea si Cerasela Raileanu, printr-un rechizitoriu verificat de adjunctul sefului Sectiei I a DNA Danut Volintiru, in loc sa existe inregistrari care sa probeze chipurile pretinsul trafic de influenta, exista de fapt 101 inregistrari cu discutii purtate intre doi soferi de tir, sau discutii purtate de cei doi camionagii cu sotiile lor.


Noul sef al DNA Ploiesti confirma tehnicile lui Onea

Practic, Onea, astazi suspendat din functia de procuror dupa ce s-au descoperit grozaviile pe care le facea in anchetele de la DNA Ploiesti, a trimis in instanta rechizitoriul 308/P/2016 privind-o pe Ana Maria Patru, fara a pune la dosar inregistrarile care aveau rolul de a proba acuzatiile sale, fiind convins ca a lucrat dosarul impecabil. Numai ca, ajuns in Tribunalul Bucuresti la judecatoarea Elena Brandusa Gheorghe, dosarul a fost luat la puricat, fiind solicitate de la DNA Ploiesti inregistrarile care au la baza acuzatiile aduse Anei Maria Patru. Cum din informatiile noastre, in acest dosar nu exista decat o singura interceptare care sa o vizeze pe Ana Maria Patru, Onea a fost nevoit sa trimita in instanta niste inregistrari la nimereala, constand in sase DVD-uri despre care a sustinut ca ar contine inregistrari care probeaza cele retinute in actul de sesizare a instantei. Caci, s-o fi gandit Onea, cine va asculta vreodata sute de inregistrari in instanta?

Ei bine, inregistrarile pe care Onea le-a trimis in instanta contin discutii intre doi soferi de tir, iar pentru aceste discutii Ana Maria Patru a fost plimbata in catuse in fata presei si tinuta in arestul CRAP Dambovita pentru 47 zile, pana in data de 24 decembrie 2016, cand a fost eliberata de seful sectiei penale a Tribunalului Prahova judecatorul Constantin Nita. La patru zile dupa ce a fost eliberata, mai precis la 28.12.2016, fosta presedinta a AEP a fost trimisa in judecata.

Revenind la inregistrarile cu soferii de tir, mai trebuie precizate anumite aspecte. Printr-o adresa inaintata Tribunalului Bucuresti, in data de 14 septembrie 2018, procurorul Marin Nicolae (foto 2), cel care i-a luat locul lui Lucian Onea la conducerea DNA Ploiesti, a informat instanta ca la dosar existau 6 DVD-uri marca Verbatim care contineau copii ale convorbirilor si comunicarilor telefonice interceptate in perioada 11.11.2016-17.11.2016, respectiv note de redare in format electronic a convorbirilor si comunicarilor telefonice. In acelasi raspuns, s-a mentionat insa si faptul ca dupa ce s-a procedat la ascultarea inregistrarilor, s-a constatat ca acestea nu au legatura cu cauza, astfel ca nu au fost folosite ca mijloace de proba: "Mentionam ca, procedandu-se la ascultarea convorbirilor interceptate in baza mandatelor de supraveghere tehinca nu au rezultat date care sa aiba legatura cu obiectul cauzei si nu au fost folosite ca mijloace de proba".

Trebuie subliniat ca raspunsul lui Marin Nicolae a venit la Tribunalul Bucuresti abia la termenul din 17 septembrie 2018, in conditiile in care cererea a fost facuta de instanta in data de 15 iunie 2018. Potrivit precizarilor procurorului sef serviciu al DNA Ploiesti, Marin Nicolae, acesta a fost delegat in functie in august 2018, si a luat la cunostina de adresa TMB abia in 14 septembrie 2018. In mod evident, adresa Tribunalului Bucuresti era perfect intemeiata, dat fiind ca viza in esenta oferirea de catre DNA Ploiesti a unor raspunsuri clarificatoare pentru cauza Anei Maria Patru. Spre exemplu, in acelasi raspuns oferit de Nicoale Marin se arata ca in dosarul in care Ana Maria Patru a fost trimisa in judecata nu a existat niciun fel de colaborare intre DNA Si SRI, dar si ca in termenul cel mai scurt vor fi declasificate identitatile protejate ale unor martori cu indentitate protejata, despre care exista indicii ca ar fi aceeasi persoana (facsimil 1).


Inlocuitorul lui Onea vrea judecata pe probe secrete

Exista insa si alte probe pe care chiar DNA doreste sa le tina secrete. Potrivit unei adrese existente la dosarul Anei Maria Patru, DNA Ploiesti a transmis in 14 septembrie 2018 adresa nr. S73 prin care a depus la dosar un inscris si un suport optic, ambele clasificate "secret de serviciu". In urma acestei adrese, sefa Tribunalului Bucuresti, judecatoarea Laura Radu, a solicitat presedintei Sectiei penale a TMB, judecatoarea Daniela Toader, sa permita completului de judecata, procurorului DNA, dar si avocatilor, expertilor sau interpretilor sa studieze documentele si inregistrarile clasificate cu caracter "secret de serviciu", numai in conditiile prevazute de legislatia informatiilor clasificate (facsimil 2). Adica numai sa ia act de continutul acestor probe, sa le studieze, dar sa nu le comunice, in cazul avocatului, clientei sale, si nici sa le dezbata in sala de judecata.

Urmare acestei adrese insa, presedinta Completului de judecata din dosarul Anei Maria Patru, judecatoarea Elena Brandusa Gheorghe, a decis in timpul sedintei de judecata din 17 septembrie 2018, dand dovada de impartialitate si corectitudine, in dorinta de a asigura un proces corect, cu respectarea dreptului la un proces echitabil, ca inscrisul si suportul optic clasificate cu caracter "secret de serviciu" venite de la DNA Ploiesti sa fie declasificate, astfel incat toate partile din dosar sa aiba acces la acestea (facsimil 3). Ramane sa vedem cat va dura pana cand noul sef al DNA Ploiesti, procurorul Marin Nicolae, va declasifica inscrisul si suportul optic, la fel cum asteptam sa vedem daca pana la urmatorul termen din 29 octombrie 2018 din dosarul nr. 47338/3/2016 va fi facuta cunoscuta si identitatea persoanelor folosite de Lucian Onea ca martori cu identitate protejata.


Dosarul fostei sefe AEP Ana Maria Patru este cu atat mai revoltator cu cat in ultimii doi ani acesta a fost privata de dreptul a avea acces la probe, fiind in schimb obligata sa iasa din arest pentru a sta langa Onea.

Asa cum ne amintim, pe vremea cand era in arestul CRAP Dambovita din Targoviste, Ana Maria Patru a fost scoasa frecvent din arest si dusa la sediul DNA Ploiesti, in unele dati fara avocat, pentru a fi tinuta cu orele acolo langa Lucian Onea, si pentru a se intalni cu fosta ei prietena, denuntatoarea Irina Socol, cea care aducea la sediul DNA Ploiesti bomboane de ciocolata si pizza.

Aruncata dupa gratii si sub amenintarea ca nu isi va mai vedea copilul, Ana Maria Patru a cedat psihic, anuntand in 5 decembrie 2016 ca este dispusa sa declare orice vor procurorii, sa isi asume orice vina, promitandu-i-se in schimb ca daca va face acord de recunoastere a vinovatiei va lua cu suspendare si va putea sta acasa alaturi de fiul sau. Acela a fost si momentul cand Ana Maria Patru a fost pusa sa renunte la avocatii sai, Eliza Ene Corbeanu si Cristian Ene, pentru a-l angaja pe avocatul platit de denuntatoarea Irina Socol, respectiv Ovidiu Bulai.

Prezentam in continuare doar o mica parte din inregistrarile pe care Lucian Onea le-a pus in dosarul Anei Maria Patru:

 

Comentarii

# Iulian date 18 octombrie 2018 14:27 +8

Vezi nea Tudorele, vezi stimata coalitie ca, in continuare, se merge pe paradeala pe baza protocoalelor si probelor secrete!?!?!?!? Aveti de gand sa elaborati ceva cat mai repede pentru a evita astfel de parodii judiciare? Aceasta lene o sa va coste si s-ar putea sa o resimtiti chiar pe pielea maretiilor voastre!

# george date 19 octombrie 2018 08:52 +2

Frati romani, vedeti pe cine gireaza presedintele tuturor romanilor din strainatate? Pe alde ONEA, PORTOCALA, SMOCHINA, BUCURICA, EVA, EBA, PAPICI ETC!

# CUM SE NUMESTE JUDECATORUL CARE A ASCULTAT ASA CEVA??? date 18 octombrie 2018 15:07 +5

IN PLUS CE GRAD ARE SI CE VECHIME ARE JUDECATORUL CARE A ASCULTAT ASA CEVA SI A DISPUS MASURI IMPOTRIVA CETATEANULUI ROMÂN ANA MARIA PĂTRU?

# Valter Cojman date 18 octombrie 2018 15:22 +3

Astea sunt "dovezile" cu care "elita" procurorilor DNA infunda in puscarii oamenii incomozi si pe baza carora, "justitia" romana, dadea hotarari judecatoresti de condamnare la inchisoare... Ceea ce este mai grav, este faptul ca aceste "dovezi" chiar dovedesc ceva foarte grav....: OAMENII SIMPLI ERAU INTERCEPTATI SI INREGISTRATI CAND AVEAU DISCUTII BANALE CU COLEGI, PRIETENI SI/SAU CU NEVESTELE..., MAI CEVA DECAT PE VREMEA COMUNISMULUI.

# maculatura date 18 octombrie 2018 16:03 -1

se folosea si inainte sa apara dna. gem arhivele de maculatura.

# Carlos date 18 octombrie 2018 16:25 +6

Structura de crima organizata anticoruptie in toata splendoarea sa, cum altfel poti ascunde toate ilegalitatile si mizeriile decat sub eticheta clasificarii, nu a avut Onea de la cine invata, de la paraditorii cu epoleti, experti in protocoale ilegale si slugoii lor lingai din procuratura. In mod normal tot ce este clasificat ar trebui respins automat de judecator, ce facem aici, proces sau executie stalinista? Cum sa nu se simta acesti ordinari pe cai mari cand judecatorii erau mai interesati de slujirea sistemuluii decat de dreptate, in injustitia romana s-a abolit orice urma de corectitudine, poate pana la urma mai incepe sa se miste ceva.

# faracatuse date 18 octombrie 2018 17:06 +1

Unitatea de Elitaaaa! De aici sa luati Lumina... Kodrutzooo, sa-ti tuf tufisul ala mare de procuroare [sic!]. Bai maimutza e normal asa?!

# Legatii o piatra de gat la Onea si aruncati-l in deep H2O date 18 octombrie 2018 17:55 -1

Ala e un descreierat , impreuna cu "portocala-stricata" ! Alo , PSD+ALDE ce cauta dolofana inca la CSM ? Dragnea ce dracu` tot negociezi de vrei sa-l zbori pe Toader ? Te manca-n dos la hemoroizi ? Las` c-o sa te scarpine , esact acolo aia din puscarie ... ;-)

# mitica date 18 octombrie 2018 19:37 +1

onea asta merita vreo 20 de ani la puscarie!

# Gilu date 18 octombrie 2018 21:30 +2

Ce zice Neamtul Ingrijorat de treaba asta ? Imi spune mie ceva ca in viitor , sugoii astia o sa- i faca bucata Primei Consoarte ...O sa ai ocazia sa fii ingrijorat pe bune ! Poate ca te invata Sica sport : cine nu sare ...

# Mougli date 19 octombrie 2018 01:09 +1

Poate cineva sa-si imagineze cate astfel de dosare si condamnari au fost date pe astfel de interceptari?! Dar cum e posibil ca politicienii sa aprobe bugete uriase acestor procurori si ei sa-si bata joc si sa intercepteze in masa populatia tarii? Pt asta sunt alocate bugete uriase acestor procurori? Pai astie sunt un pericol pt societate si pt tara. Nu exista drepturi si libertati in tara asta. Taiati-le bugetele astora cu 75%. Tara asta nu are nevoie de atatia procurori judecatori sri-sti. Astia cheltuie de zeci sute de ori mai mult decat prejudiciul dosarelor pe care le ancheteaza. Deci ? Totusi reforma in justitie si T zero????????????

# Jairzinho date 19 octombrie 2018 06:38 +1

Clar e ca Onea si Portocala sunt sandilai sadea buni de bagat in puscarie.Dar ati uitat cand jarteaua asta era la masa cu baselu ,band sampanie , cand votarea inca nu se incheiase ??!!Ce smechera era coconita, ce mai Range Rover si-a luat fetita ca deh ...dupa ce a numarat si incasat ,avea de unde ...Ehheee cum e lumea asta a justitiei , acum e victima vezi Doamne ...Norocul ei ca nu au voie procurorii sa verifice unde trebuie ...ca ies alte belele la iveala!

# adrian date 19 octombrie 2018 07:48 +1

Da,da,nu l-a inregistrat si pe "Ragaila" din Ploiesti,ala care se injura cu soferii de tir si face in toate felurile?

# Dorina date 19 octombrie 2018 14:44 0

Cu ochii pe SIE!

# Iulia date 19 octombrie 2018 19:40 0

Am trait s-o vedem si pe asta. Te pomenesti ca Onea a facut rost de mandat de interceptare pe siguranta...circulatiei? Nu conteaza in ce domeniu, mandate sa fie! Te iei cu mainile de cap, nu alta.

# Tiristu' date 21 octombrie 2018 14:20 +3

Leano,e chiulasă ! Mai reglează-ți un pic culbutorii prin dicționarele limbii române !

# Hendrix date 21 octombrie 2018 18:19 0

LUCICA PERVERSU!!!PUN PARIU CA ASTA NU A FOST LA REFERENDUM ????????????

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 149
    • VERDICTUL ZILEI - Va reusi regimul Iohannis sa desfiinteze SIIJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.10.2020 – S-a suit scroafa-n copac la CSM. Bobita ii numara zilele lui Predoiu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva