5 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LUCICA, MINTE MICA – Seful DNA Ploiesti Lucian Onea a scapat porumbelul si a confirmat sustinerile lui Vlad Cosma: "Pot sa va spun ca acel inscris olograf si acele tabele au fost depuse la dosarul cauzei de inculpatul Vlad Cosma". DNA a prezentat Tribunalului Prahova o alta stare de fapt: "La data de 25.05.2015, pe adresa DNA–ST Ploiesti a sosit o corespondenta expediata din Chisinau de un anume Serghei Petrus" (Documente)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

12 February 2018 20:05
Vizualizari: 15468

Il da Kovesi afara cand va afla ce a facut! Procurorul sef al DNA – Serviciul Teritorial Ploiesti a confirmat informatiile prezentate duminica seara, 11 februarie 2018, la Antena 3 de fostul deputat Vlad Cosma. Starea de nervozitate vizibila si iritabilitatea din glas, manifestate in timpul conferintei de presa de luni, 12 februarie 2018, de la sediul DNA Ploiesti l-au facut pe Lucian Onea sa recunoasca faptul ca denuntul cetateanului din Republica Moldova, precum si tabelele existente in dosarul lui Sebastian Ghita au fost depuse de Vlad Cosma. Practic, prin afirmatiile din timpul conferintei de la DNA Ploiesti Lucian Onea a marturisit ca "Serghei Petrus" din Chisinau, semnatar al denuntului care a ajutat la inculparea lui Ghita, si tabelele existente la dosarul cauzei sunt probe "fabricate". Probe care, asa cum a dezvaluit Vlad Cosma duminica seara in inregistrare, au fost realizate chiar de acesta, la cererea procurorilor DNA Lucian Onea si Mircea Negulescu.


Iata declaratia lui Onea din timpul conferintei de la DNA Ploiesti, in care recunoaste ca probele au fost facute si depuse de fostul deputat Vlad Cosma:

"Bun, ce este cu tabelele, ce este cu acel inscris olograf? In dosarele noastre toate probele sunt depuse de parti, de inculpati sau de celelalte persoane, potrivit procedurii penale, fara incalcarea dispozitiilor legale. La acest moment pot sa va spun ca acel inscris olograf si acele tabele au fost depuse la dosarul cauzei de inculpatul Vlad Cosma. Tot ceea ce s-a prezentat la televiziune este o varianta denaturata, personala, facuta de inculpatul Vlad Cosma, care spera ca pana la termenul din 19 februarie 2018 sa influenteze cumva organele judiciare."

Desi afirmatia de mai sus pare incredibila si poate fi considerata o eroare cauzata de emotii, Lucian Onea se repeta atunci cand este intrebat de un jurnalist "a cui a fost initiativa depunerii acelor tabele?"

Lucian Onea: "Rezulta din dosar. Eu v-am spus cine le-a depus."

Tribunalul Prahova stie varianta cu Serghei Petrus

Consecinta marturisirilor procurorului sef al DNA Ploiesti Lucian Onea poate fi insa una mult mai mare. Sustinem aceasta intrucat documente in posesia carora Lumeajustitiei.ro a intrat demonstreaza ca procurorii lui Onea s-au dus in fata instantei cu o alta varianta, respectiv cea "fabricata" de Vlad Cosma, la cererea si cu stiinta procurorilor Lucian Onea si Mircea Negulescu.

Mai exact, in incheierea penala nr. 401 din 26 septembrie 2017 din dosarul nr. 3130/105/2017, la pagina 21, se precizeaza ca la sediul DNA Ploiesti a ajuns o corespondenta expediata din Chisinau de catre un anume "Serghei Petrus". Culmea, Serghei Petrus este "autorul" denuntului realizat de Vlad Cosma, in care se regasesc semnele distinctive despre care acesta vorbea in inregistrare (facsimil 1).

In aceeasi incheiere se face referire si la tabelele pe care Vlad Cosma le-a dus la sediul DNA Ploiesti unde le-a inmanat direct sefului structurii, Lucian Onea. In documentul Tribunalului Prahova se precizeaza insa ca tabelele au fost trimise de "Serghei Petrus". 

Iata incheierea Tribunalului Prahova in care se arata ca DNA e cea care a depus documentele unui anume "Petrus Serghei" din Chisinau:

"La data de 25.05.2015, pe adresa Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti a sosit o corespondenta expediata din Chisinau, Republica Moldova. In continutul corespondentei a fost identificata o 'sesizare' formulata de un anume 'Serghei Petrus' din Chisinau.

In continutul documentului aratat se mentioneaza textual: In campania prezidentiala din 2014 am fost angajat in Chisinau de domnul Petran sa muncesc la negru pentru candidatura lui Ponta".

Iata denuntul olograf al lui "Serghei Petrus", tabelele intocmite de Vlad Cosma, precum si pasaje din Incheierea Tribunalului Prahova:


Comentarii

# DODI date 12 February 2018 21:41 +23

Sunt mândru: în DNA nu sunt procurori mai deștepți decât luluța. Dacă luluța are IQ=30, calculați nevelul subalternilor. Nivelul lor intelectual este la subsol. Noroc cu metroul. Așa se poate ajuge la el.

# s date 12 February 2018 21:59 0

q.e.d

# niku date 12 February 2018 22:11 +11

LA PUSCARIE CU NEGULESCU ,ONEA, KOVESI , IACOB ,MIRICA CERBU ,AMARIEI. ETC. SUNT MULTI RAU DE TOT MATEI DOREL , TRANCA ,TUDORAN,IULICA . ETC 

# Db date 12 February 2018 23:48 +3

Mergeti pe urmele lui Dragos Neculaita de la SRI Prahova si veti descoperi mult mai multe!

# Dan date 13 February 2018 11:34 +3

Din faptul ca acesti indivizi onea kovesi portocala nu au fost arestati inca de duminica seara ne dovedeste faptul ca toate institutiile sunt compromise si ca de fapt in acele institutii nu sunt decat niste infractori mai infractori decat toti infractorii. Este foarte periculos pt Romania acest lucru. Foarte periculos

# proverbe date 13 February 2018 14:56 +3

Cateva proverbe : - Prostul nu e prost destul, daca nu e si fudul; - Gura pacatosului adevar graieste; - Unde nu-i cap, vai de picioare; - Cum iti asterni asa dormi; - Cine scoate sabia, de sabie va pierii; Sunt convins ca procurorii astia si-ai luat toate masurile si s-au uitat in toate directiile ca sa nu aiba probleme. Au uitat sa se uite in sus. Iar cand te bate Dumnezeu ......

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.10.2022 – La vremuri noi, tot ei! Completul Negru se reuneste la ICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva