22 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LUI LAZARICA I S-A INMUIAT TUPEUL – Procurorul General Augustin Lazar a renuntat brusc sa mai fie coltos dupa ce ministrul Justitiei Tudorel Toader a declansat evaluarea sa si a Laurei Kovesi. Lazar a abandonat declaratiile politice si atacurile la presa. Daca in urma cu o luna, la bilantul DNA, acuza ca procurorii “isi desfasoara activitatea sub presiune media si in conditii ostile”, acum Augustin Lazar pretinde ca: “Procurorii sunt relaxati, nu se uita la talk-show-uri”

Scris de: Gilda POPA | pdf | print

21 March 2017 14:43
Vizualizari: 14425

Schimbare de atitudine din partea Procurorului General al Romaniei, Augustin Lazar (foto). Brusc seful PICCJ nu mai este coltos si a renuntat la declaratiile politice si la atacurile la adresa presei. Iar totul se intampla dupa ce ministrul Justitiei Tudorel Toader a declansat evaluarea lui Augustin Lazar si a sefei DNA Laura Kovesi, fiind posibila chiar revocarea lor din functie.


Augustin Lazar a declarat, marti 21 martie 2017, la intrarea in sediul CSM, ca nu are motive sa isi dea demisia din functie dupa evaluarea facuta de ministrul Justitiei, Tudorel Toader. In acelasi timp, Lazar sustine ca procurorii sunt relaxati, nu se uita la emisiuni TV si isi fac datoria, conform legii: ”De ce sa-mi dau demisia? Procurorii isi indeplinesc misiunea exact asa cum scrie in lege. Procurorii sunt relaxați, nu se uita la talk-show-uri si isi indeplinesc munca lor. Sunt optimist si imi fac datoria exact conform fisei postului”.

Lazar s-a relaxat destul de repede cu privire la efectele nocive pe care le are ”libertatea de exprimare” a anumitor ”posturi de televiziune comerciale si diverse site-uri” asupra activitatii procurorilor, pe care le infiera cu aplomb in urma cu doar cateva saptamani, in discursul sau de la bilantul DNA. Daca atunci Lazar justifica numarul urias de achitari in instanta pe care il inregistreaza DNA si prin ”presiunea media” la care ar fi expusi procurorii, astazi seful Ministerului Public a descoperit leacul pentru stresul profesional al subordonatilor sai: telecomanda. Cert este ca seful Parchetului General, cel putin la nivel de aparente, a revenit destul de repede la sentimente mai optimiste decat cele care il animau acum o luna, la bilantul DNA, optimism revenit in conextul verificarilor facute de Ministerul Justitiei la parchetele din subordinea Ministerului Public.

Dar iata ce spunea Augustin Lazar la bilantul DNA din 23 februarie 2017:

In contextul libertatii de expresie, posturi de televiziune comerciale si diverse site-uri, expun o situatie vadit subiectiva, ce afecteaza imaginea justitiei in general si a D.N.A in special... Tinand seama de aceste considerente, intelegem cu totii gradul ridicat de presiune sub care procurorii D.N.A. isi desfasoara activitatea, adesea sub amenintari si intimidari permanente venite din partea suspectilor pe care ii ancheteaza si a cercurilor de clienti ai acestora. A trimite in judecata, in aceste conditii, cca. 13% din totalul dosarelor solutionate de procurorii D.N.A. este un procent considerabil, ce dovedeste profesionalism, determinare, rezistenta la intimidare si presiune...

Desi D.N.A. isi desfasoara activitatea sub presiune media si in conditii ostile, misiunea institutionala de combatere ferma a coruptiei trebuie continuata fara ezitare. In aceste conditii de emitere a rechizitoriilor in materie de coruptie, inculpatii isi folosesc puterea, influenta si presiunea, arsenalul impresionant juridic si mediatic de care dispun pentru intimidarea martorilor si exploatarea oricaror neconcordante aparute in unele rechizitorii. Acestea atrag fara indoiala, riscul unei rate mai mari de achitari decat in cazul celorlalte parchete din Romania. Astfel trebuie sa intelegem numarul de achitari pe care D.N.A. il inregistreaza comparativ cu alte structuri ale Ministerului Public (10,5%)”.

Comentarii

# Botomei Vasile date 21 March 2017 15:18 0

Vasile Botomei,doctor in drept,cere respectuos dlui dr.Lazar Augustin, Procuror General al ICCJ, sa efectueze o recenzie la teza dr.Botomei Vasile, publicata pe www.botomeivasile.ro. Asa veti cunoaste ca Ministerul Educatiei Natiomale a autorizat noul concept juridic definit: pluralismul de UNBR-uri, devenit adevar stiintific. Va solicit sa emiteti o circulara catre parchete prin care sa recomandati clasarea urmarii penale impotriva juristilor inscrisi in profesia de avocat organizata de barourile infiintate in temeiul unei hotarari judecatoresti.Soliciarea ii este adresata in aprecierea titlului de doctor in drept pe care il detine. Asta cu atat mai mult cu cat in 2015, in perioada in care indeplinea functia de Procuror General al PCApel Alba Iulia,a fost autorul unei ordonante de mentinere a ordonantei de clasare care a avut ca obiect cercetarea pentru exercitarea profesiei de avocat fara drept,folosirea denumirilor de barou,unbr,avocat, la plangerea unui fost primar din Bacau.

# avocat traditional date 21 March 2017 15:27 +5

mai,nea Gusti,dar cand DNA dadea comunicate pompoase,cand scotea oamenii cu catuse in prezenta presei(inclusiv televiziuni),cum era?de chestiunile astea de ce nu amintesti?Unde ai pomenit tu ca din cauza prezaei sunt achitari?te credeam,totusi,om serios chiar cu derapajele tale politice.

# Matia Bezsan date 21 March 2017 22:10 +4

Nu am incredere in acest Procuror General care sub zambetul perfid afisat acopera toate "mizeriile"din justitie! Am trecut peste codoslacul cu care l-a scos pe basescu din santajul evident asupra Gabrielei Firea profitandu-se de dorinta acesteia de a incheia acest episod care nu se mai termina de atatea amanari nejustificate! Cred total ce spune Sebastian Ghita , dar ma indoiesc ca dna doctor kovesi sa pateasca ceva!Asa cum s-a incercat ascunderea FURTULUI din plagiata lucrare de doctorat se incearca printr-o tacere sa se stinga si acest scandal! Dottoressa ni se infatiseaza ca o tortionara inconjurata de foarte multe ajutoare (vezi si CSM) Este inadmisibil intr-un stat de drept! Sunt un om simplu dar urmaresc viata cetatii să vad tot ce se intampla! Justitia este pe un drum mocirlos in care nu mai avem incredere! Inutile premiile,distinctiile primite din exterior care nasc si acestea suspiciuni! Cum s-au „älbit" toate dosarele lui Basescu?

# logica specială a penalului Lazăr date 22 March 2017 12:20 0

Cred ca cineva isi bate joc de Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar, altfel nu-mi pot explica cum si cine il poate face sa dea comunicate ori sa faca afirmatii care frizeaza notiuni elementare de drept si de logica-publicat de Chris TERHES President at Coalitia Romanilor pentru Combaterea Coruptieidin Irvine,CA / U.S.A. http://www.radiometafora.ro/2017/02/16/cred-ca-cineva-isi-bate-joc-de-procurorul-general-al-romaniei-augustin-lazar-altfel-nu-mi-pot-explica-cum-si-cine-il-poate-face-sa-dea-comunicate-ori-sa-faca-afirmatii-care-frizeaza-notiuni-elementar/

# CSM le are la epistole date 22 March 2017 12:57 0

Cam aveți dreptate! Luat la întrebări de presă, CSM a umplut două pagini de bla-bla, că ar fi îndeplinit criteriile de integritate! http://www.secundatv.ro/studiu-de-caz/augustin-lazar-numit-procuror-general-desi-avea-dosar-penal-la-dna-50064.html/

# DODI date 21 March 2017 15:30 +2

Zdreanță mai bine ar avea grijă ca procurorii să nu fie relaxați, ci, dimpotrivă, să fie adevărați profesioniști. Din păcate majoritatea au mari probleme cu înțelerea codurilor dar și a gramnaticii limbii române. Prea multe gafe și dosare făcute cu ...dosul pixului ajung în instanță și îi pun pe judecători în situația de a-i trimite la plimbare. Parcă sistemul de promovare și de verificare a procurorilor era mai eficient pe vremea comunismului. Acum, de când răspunderea profesională și materială a procurorilor este egală cu zero barat, de când nu trebuie să dea socoteală pentru dosarele puse la fezandat, de când știu să facă doar dosare la comandă bazate pe denunțuri și stenograme care nu corespund realității este mult mai greu. Nici nu vreau să mă gândesc câți vor vorbi singuri prin curte după apariția legii răspunderii materiale. Să sperăm că va fi cât mai repede. Dacă ar avea urechi să audă și multpreatelevizatul Dragnea.

# Lazar asteapta sa-i vina probele la sediul PICCJ date 21 March 2017 22:03 0

In loc sa mearga pe firul inregistrarilor audio-video in care Ghita si Basescu denunta grupul de crima organizata din SRI si DNA, Procurorul General Augustin Lazar asteapta sa-i vina probele la sediul PICCJ: „Pana in acest moment nimeni nu a depus vreun denunt sau vreo plangere... Cei care fac o afirmatie in spatiul public sa depuna o plangere, sa depuna un denunt si sa arate care e infractiunea si care sunt probele”, 4 ian. 2017

# PIF date 21 March 2017 15:40 +3

Bine.Zice el ca, in context, procurorii din subordinea sefei DNA sunt cei mai afectati nebuneste. In rest, yo nu prea cred ca stie el cu precizie milimetrica, cum ca restul procurorilor, din subordinea domniei sale, nu s-ar uita amuzati la la talk-show-uri. Ar fi chiar culmea culmilor sa le controleze fix el telecomenzile tuturor procurorilor din tara, fiind convins ca toti (barbati si femei) privesc doar la la filmele XXX difuzate pe canale codate, inaccesibile minorilor, insa dedicate procurorilor care se simt majori, deloc interesati de desenele animate difuzate de alte canale TV, pt. minori

# zero barat date 21 March 2017 21:39 0

Cum se mai suporta pe sine paduchele asta ? Ce scabros sa linga clante si sa se faca presh in fatza lu` dolofana plagiatoare !

# pelin date 21 March 2017 21:56 +1

Atunci cand vorbim de PROCURORUL GENERAL,anume A.Lazar trebuie sa avem in vedere faptul ca este un santajabil,fiind selectat special si adus in luna aprilie 2016,de la C.A.Alba Iulia desi avea deschis un dosar penal, la S.T.DNA Alba Iulia condus de procuror sef Aureli Danisia Boicean.Reclamant un fost coleg a lui Lazar.Capete de acuzare mai multe infrac.de coruptie.Printr-o combinatie misterioasa fabricata de proc.Marius Iacob,dosarul a ajuns pe biroul doamnei Kovesi care a purces la solutia de NUP.In consecinta individul mai sus amintit care ocupa scaunul PG,este in fapt un papusar,respectiv o nulitate care isi desfasoara activitatea functie de poruncile primite de la matroana Kovesi!Traim in Romania!!!!!!!!

# Vladimârrr...!!! date 21 March 2017 22:06 +2

Este de presupus ca Taica Lazar* asta ar fi doldora de studii juridice si de practica judiciara ! Si e cert ca este platit cu o caciula cu bani bine umpluta ! Dar cu ce folos ?!?! Pai daca un chirurg ar opera in halul asta un pacient, daca un inginer ar proiecta in halul asta o masina, daca un constructor ar ridica in halul asta un pod, daca o invatatoare ar educa in halul asta un elev, daca un aviator ar conduce in halul asta un avion, daca un meserias ar vidanja in halul asta o fosa septica, daca ..., daca ..., daca ..., ei ar ajunge si la pârnaie si de rasul lumii ! Dar la el si ciracii lui, ASTA NU SE PUNE, CA EI, CU LEGEA PRE LEGE CALCAND, SUNT MAI PRESUS DE ORICE LEGE ... (*Taica Lazar a fost un magazin de haine vechi si ieftine din perioada interbelica).

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 22 March 2017 06:49 +2

PTR Vladimârrr...!!!// dragul meu prieten,si JUSTITA PUTE!!!!!!tot ca un magazin second hand ,,taica lazar,,....EI AVIND PRETENTIA CA INTRI IN MAGAZIN GUCCI

# Lăzărică, zi că nu-i așa! date 21 March 2017 22:19 0

Așadar, Augustin Lazăr a primit NUP după ce a fost uns procuror general. Adică, în timp ce Lazăr era anchetat de DNA, ministrul Prună, președintele CSM Aron și președintele Iohannis ne ofereau drept procuror general un urmărit penal, un monitorizat de SRI, un acuzat de corupție! http://www.secundatv.ro/studiu-de-caz/augustin-lazar-numit-procuror-general-desi-avea-dosar-penal-la-dna-50064.html/

# Joiannis prostit de binomu DNA-SRI date 22 March 2017 12:32 0

Așadar, înainte de a semna numirea unui candidat în funcția de procuror general, președintele României solicită/primește de la anumite instituții, printre care SRI și DNA, informații despre personajele ce urmează a fi propuse pentru importanta funcție în stat. Informările sunt consultative. Președintele Iohannis poate sau nu să țină cont de ele. Dar nu poate să afirme vreodată că nu a știut de bilele negre din mapa profesională a lui Augustin Lazăr, decât dacă mapa a fost… albită intenționat de SRI și DNA. secundatv.ro

# bubele bietului Lăzărică date 22 March 2017 12:52 0

Publicația și-a permis să întrebe pe cei implicați de aveau habar de bubele bietului Lăzărică. Ex-ministresa Prună: ”Ministerul Justiției nu are informații...”. Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, l-a anunțat pe președintele Klaus Iohannis că Augustin Lazăr are un dosar penal în lucru la DNA de pe vremea când ocupa funcția de procuror şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia – acuzație de corupție? De asemenea, Laura Codruța Kovesi i-a informat pe ministrul Justiției Raluca Prună și pe președintele CSM, Mircea Aron, despre dosarul penal al candidatului Lazăr? N.B. Conform doamnei Raluca Prună, răspunsul este următorul: Laura Codruța Kovesi NU l-a informat pe ministrul Justiției. secundatv.ro

# Lăzărică, pune Comunicatu la loc de cinste! date 21 March 2017 22:23 0

... de pe siteul oficial al PICCJ – www.mpublic.ro – a disparut comunicatul de presa din 18 mai 2012 in care se prezenta pozitia initiala a Laurei Codruta Kovesi atunci cand in 2012 Grupul de Investigatii Politice a acuzat in premiera ca teza sa de doctorat e un plagiat. luju.ro

# pe Lazăr îl f... grija legislativului date 21 March 2017 22:31 +1

„Preocuparea pentru modificari legislative, inexistente intre atributiile Ministerului Public, sa scada, si preocuparea pentru aplicarea legilor, asa cum le da Parlamentul, sa creasca... Sunteti in post prin vointa a doua persoane: Pruna si Iohannis... Cei pe care ii vedeti aici au ajuns in functii ca urmare a votului a zeci de mii de cetateni”, senator Serban Nicolae

# RaduI date 21 March 2017 22:33 0

Si dosarul lui Lazar este secret de stat. Asa a declarat Hellvig, seful SRI

# Fiat iustitia, et pereat mundus date 21 March 2017 22:35 0

M-am convins de competentele profesionale ale domnului procuror general...nici macar atata lucru nu stia - faptul ca dintre actele emise de Guvern doar HG pot fi atacate in contencios administrativ si nu OG sau OUG .

# Mapa Profesională trucată de binom DNA-SRI date 21 March 2017 22:42 0

Acest dosar NU a fost făcut public, ci a fost ținut la sertar – o veritabilă “scrisoare pierdută” deținută de „toată lumea bună” ce a fost făcută public de SECUNDA. Pentru a nu avea probleme cu numirea lui Lazăr în funcția de procuror general al României, binomul SRI-DNA au produs o Mapă Profesională măsluită. Mapa trucată a fost pusă la dispoziția ministrului Justiției Raluca Prună, care a trimis propunerea spre analiză la CSM. Înainte de publicarea primului episod din Afacerea LazărGate, doamna ministru Prună ne-a declarat că “NU a avut informații” legate de dosarul penal deschis pe numele lui Augustin Lazăr la DNA. De asemenea, la CSM, Secția de procurori condusă de vicepreședintele Luminița Palade NU a solicitat lămuriri suplimentare despre Lazăr și s-a mulțumit să analizeze Mapa Profesională curățată http://www.nasul.tv/bomba-la-secunda-seful-sri-confirma-gravitatea-faptelor-comise-de-conjuratia-coldeakovesipaladelazde punctele negre incompatibile cu statutul de procuror general.

# mai curat ca o fecioară neprihănită date 22 March 2017 12:25 0

Luat de la dugheana second-hand „Taica Lazăr” și curățat de pete, Procurorul General își permite să bagatelizeze mezalianța creatorilor săi: “Este adevarat ca a existat un protocol care nu mai exista. Cred ca este si o lipsa a mea, nu am facut mare caz atunci cand am preluat mandatul, sa spun: 'Nu mai exista niciun protocol'. In protocol se discuta despre echipe operative intre Ministerul Public si serviciile de informatii”, 18 ian. a.c.

# Iordache Marius date 22 March 2017 12:40 0

DACĂ ESTE NUMAI 50% ADEVĂR ATUNCI ÎNSEAMNĂ CĂ SCANDUL OUG13 ESTE O PĂCĂLEALĂ A CUCUVELEI DNA!!!!! COLDEA AR TREBUI AUDIAT DESPRE ACEST CAZ!! ÎM MOMENTUL ÎN CARE A ÎNCEPUT SCANDALUL OUG13 ARATĂ CLAR CĂ AVEM LUPII MORALIŞTI LA SRI , DNA ŞI COTROCENI!

# LAZĂR, tufă de Veneția în drept? date 21 March 2017 22:50 +1

„Ministerul Public, reprezentat de Dr. Augustin Lazar, a atacat in contencios administrativ OUG 13/2017 cerand 'anularea' si 'suspendarea'. Pe actiunea asta, erai trimis direct acasa cu un 2 in brate, sa o iei de la inceput cu invatatul... Ce facusi, Dottore? Nu zic ce Universitate i-a dat titlul de doctor, dar tot aia ar trebui sa i-l retraga”, Av. Cosmin Flavius Costas, profesor la Facultatea de Drept a Universitatii Babes-Bolyai.

# ?????? date 27 March 2017 10:55 0

Remarcați totuși că ministrul justiției reprezint interesul public pe durata mandatului politic pentru care a fost desemnat ,pe când procurorii apåra interesul public pe durata întregii activități în cadrul "Ministerului Public" , activitate pentru care s-au pregtit profesional ? Considerați că miniștrii justiției, indiferent de guvernare, ar trebui să evite să devină "reprezentanți ai grupurilor de interese" ce i-au "promovat" în respectivele funcții publice,  evaluând activitatea Ministerului Public din perspectiva rolului acestuia de apărtor al interesului public ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.04.2024 – Acuzatiile impotriva judecatoarei din cazul Pascu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva