20 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LUPEA MANANCA SLUGARETI PE PAINE – Moare de necaz presedintele CSM Bogdan Mateescu, dupa ce si-a luat ditamai rejectul de la Inspectia Judiciara. Sesizarea facuta de Mateescu impotriva judecatoarei Adina Daria Lupea de la Curtea de Apel Cluj a fost clasata de IJ. Seful CSM a reclamat-o pe Lupea la Inspectie dupa ce judecatoarea a criticat decizia CSM de suspendare din functie a judecatoarei Cristina Coarna de la Judecatoria Braila, care s-a dovedit la ICCJ ca fiind abuziva (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

13 July 2021 11:42
Vizualizari: 6526

Presedintele CSM Bogdan Mateescu (foto 1), zis “Slugarete”, mai are mult pana sa poata face fata intr-o confruntare cu judecatoarea Adina Daria Lupea (foto 2) de la Curtea de Apel Cluj. Mateescu a dat atacul la Lupea, dar a sfarsit prin a fi umilit, luandu-si ditamai rejectul chiar de la Inspectia Judiciara, institutie al carui sef apare in ultima perioada ca fiind un supus extrem de ascultator al presedintelui CSM.Inspectia Judiciara a clasat sesizarea pe care Bogdan Mateescu a facut-o in luna februarie 2021 impotriva judecatoarei Adina Daria Lupea, scos din sarite ca aceasta a criticat hotararea CSM prin care fusese suspendata din functie judecatoarea Cristina Coarna de la Judecatoria Braila. O critica intemeiata, avand in vedere ca hotararea CSM de suspendare a judecatoarei Coarna a fost anulata de Inalta Curte, dovedindu-se astfel ca fiind abuziva (click aici pentru a citi)

Reclamata de Mateescu pentru o pretinsa comitere a abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) si l) si din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, respectiv “manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu” si “imixtiunea in activitatea altui judecator sau procuror”, Adina Daria Lupea s-a aflat sub ancheta Inspectiei Judiciare vreme de aproximativ trei luni. Totusi, luni, 12 iulie 2021, Lupea a primit din partea Inspectiei Judiciare solitia de clasare in dosarul fabricat la sesizarea lui Bogdan Mateescu (vezi facsimil).

 


Anuntul privind clasarea sesizarii lui Bogdan Mateescu a fost facut chiar de Adina Daria Lupea, pe pagina sa de Facebook:


“In alta ordine de idei, ca sa mai fie si vesti bune, azi am primit si eu clasarea in dosarul in care presedintele CSM m-a reclamat pentru savarsirea a nu mai putin de doua abateri disciplinare.

Respectiv, pentru manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale sau prestigiului justitiei si imixtiune in activitatea altui judecator sau procuror.

Iar asta pentru ca am pus sub semnul intrebarii o decizie a Sectiei de judecatori din CSM, si se pare ca in mod corect m-am intrebat, fiindca ICCJ a fost de aceeasi parere cu mine.

Nu poate fi imixtiune in activitatea unui judecator din CSM critica din partea alegatorilor lor, adica noi, cu privire la activitatea lor acolo. Ei acolo raspund in fata noastra pentru deciziile lor. Poate fi imixtiune doar cand iti imaginezi ca orice decizie de a ta in acel for este deasupra oricarei critici.

Undeva, in norisori....

Ca sa pun cumva in aceeasi oglinda pe care unii refuza sa o achizitioneze, cand el, ca presedinte al Judecatoriei Ramnicu Valcea, a declansat revocarea domnului Danilet din CSM in 2013 ca nu ii placea activitatea lui in consiliu, ar fi trebuit sa fie cercetat de IJ ca a imixtionat in activitatea unui membru CSM.

Si atunci era presedinte al CSM un procuror, si tot nu s-a intamplat asa ceva”.

Comentarii

# JOS DNA date 13 July 2021 12:45 +45

Ce mecla de FLAUTIST ARE!!!

# MN date 13 July 2021 13:02 +28

doamna Lupea ia dat lui slugarete multa multa mansarda, ia demonstrat ca este judecator de Curte de Apel nu judecator de judecatorie. mai slugarete parerea mea este ca dupa ce vor pleca USR-istii si PNL-isti eu te vad direct la parnae. sa tii minte ce iti spun ca tu cu manuta ta tiai facut o gramada de dusmani magistrati in loc sa te faci iubit de ei. vai mama ta...

# Gilu date 13 July 2021 13:03 +24

" Păi ba Bogdan e,eu te stiu cine esti! ", ar fi zis un personaj de la care imprumuti tu comportamentul de jupan... Te comporți ca ultimul politician botezat in Dâmbovița in zi de 23 August si ma intreb de ce? Daca te- au ales în funcție niste oameni cu carte, noi cei de rand presupunem ca ai ceva in cap... Pe cand tu, te crezi obligat să faci sluj in fata unor oameni de nimic, care în câțiva ani, nu vor mai reprezenta nimic pentru noi...De ce sa te comporți cu colegii, precum un plotoner de miliție pe tarlaua CAP? Trezește- te !

# Mihai date 13 July 2021 15:47 +9

Mai, te gandesti ca funtia in care esti e temporara si ca apoi te vei intoarce printre colegi , ca vrei ca nu vrei ?! SRI si "strategicii" nu mai dau 2 bani pe tine odata ce te-au utilizat. :eek:

# imun/teanu date 13 July 2021 19:03 +4

Socrul meu magistrat. Cuum mi-a explicat, nu pentru ca a fost si procuror, ci pentru ca a fost judecator. D'ai dinainte de pa'spa, cu si doctorat de atunci, tinut ascuns ani multi, pentru ca dadea prost "magistratilor" pe puncte in doua luni din asesori po******ri. Mort in 1982, deci se-ntapla sub Ceausescu. Il intrebasem daca la fel era (justitia) si inainte de '44. Raspuns deslusit. Daca cineva facea porcarii era automat paria breslei. Nu mai era invitat nicaieri, nimeni nu-i venea la invitatii, la intalniri pe strada se traversa trotuarul fara salut. Fata justitiei de pe vremea lui Ceasca asta de azi e o cocina. Legile erau precise si clare si cand si cu ceva pentru om acesta primea dreptete. Azi legea e "interpretata", special facuta ambigua, a de/servi infractorii (de clanuri, cu papion ori stradale). Specimene jeguri umane, cum si "bobita" acesta, zbantuie nonsalant in loc sa fie scuipati cu greata pe deplin meritata. Si sunt multi. Cu dejectii pe care le caca pe orice inca onoare.

# Parashu Dan date 13 July 2021 21:15 +3

Și-a dat examenul de acces în tagma "profesioniștilor" când a făcut sesizarea ! Dacă nu își dă demisia sau nu îl demit ăia care l-au pus acolo sunt la fel de proști pregătiți profesional, incompetenți ca și el. ????????????

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva