2 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

A PICURAT NUMAI MIERE – Prezenta la bilantul DNA pe 2013, sefa ICCJ Livia Stanciu a tras niste laude care i-au facut pe multi dintre procurorii din sala sa se simta stingheriti: “Dragi colegi procurori... Ati demonstrat ca reprezentati o institutie eficienta, functionala, performanta, iar impactul anchetelor pe care le-ati efectuat au provocat mari temeri unor oameni corupti, a dat sperante mari oamenilor... Veti avea intotdeauna in judecatorul Stanciu un partener de nadejde”

Scris de: Alex PUIU | pdf | print

27 februarie 2014 13:01
Vizualizari: 7980

Presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, judecatoarea Livia Stanciu (foto), prezenta joi, 27 februarie 2014, la bilantul DNA pe anul 2013, nu a contenit cu osanalele la adresa procurorilor. Laudele au fost atat de numeroase, incat multi dintre procurorii DNA aflati in sala s-au simtit stanjeniti.

In stilul caracteristic, cu un limbaj de lemn, Livia Stanciu a ridicat in slavi activitatea DNA, in frunte cu Laura Codruta Kovesi, care si-a facut treaba “nu bine, ci foarte bine”, felicitandu-i pe “dragii colegi” procurori pentru rezultatele obtinute in 2013. Sefa ICCJ a invocat, la fel ca si Codruta Kovesi, presiuni care se fac asupra procurorilor si judecatorilor, din partea politicienilor, prin “jocuri mediatice”. Presedinta ICCJ i-a asigurat pe procurorii DNA ca vor avea in judecatorul Stanciu un partener de nadejde.


Prezentam in continuare fragmente din declaratiile Liviei Stanciu la bilantul DNA pe 2013:

Dragi colegi procurori

Adresez multumiri doamnei procuror sef pentru invitatia pe care mi-a adresat-o de a participa la acest eveniment extrem de important. Invitatia dumneavoastra ma onoreaza, dar remarc faptul ca imi da posibilitatea de a adresa dumneavosatra si noii echipe manageriale a acestei Directii, cat si tuturor colegilor, aprecieri deosebite pentru profesionalismul si pentru daruirea de care ati dat dovada pe parcursul anului 2013, pentru obtinerea rezultatelor pe care le-ati evidentiat azi, pentru implicarea dumneavoastra in vederea realizarii unui act de justitie la cele mai inalte cote.

Nu am sa intru sa fac o analiza, in detaliile, in amanuntele activitatii pe care dumneavoastra ati desfasurat-o pe parcursul anului, pentru ca, doamna procuror sef, ati facut-o nu bine, ci foarte bine. Am sa incerc sa va transmit cateva dintre gandurile judecatorilor instantei supreme despre activitatea institutiei pe care o coordonati.

Ne-am pus cu totii de multe ori in ultima perioada intrebarea de ce e atat de important, de ce e necesar pentru societatea romaneasca actuala sa continuam aceasta lupta impotriva copruptiei. Coruptia reprezinta un fenomen social extrem de grav. Cazuistica demonstreaza ca aceasta coruptie are forme variate. Acest fenomen a capatat o amploare deosebita in ultima perioada. Coruptia reprezinta o negare a drepturilor omului, erodeaza principiile unei administratii eficiente si, desigur, pune in pericol grav, exterm de grav, insasi stabilitatea si mai ales credibilitatea institutiilor statului.

In ultima perioada asistam la o extindere a acestui fenomen care a devenit pentru unii un stil de viata, o mentalitate, un labirint din care din ce in ce mai greu se poate iesi. Dumneavoastra, dragi colegi, ati demonstrat din punctul de vedere al judecatorilor instantei supreme, ati demonstrat prin rezultatele obtinute, ca reprezentati o institutie eficienta, functionala, o institutie performanta, o institutie a carei notorietate a crescut de la an la an, iar impactul anchetelor pe care le-ati efectuat au provocat mari temeri unor oamani corupti, a dat sperante mari oamenilor din aceasta tara care cred in eradicarea coruptiei.

Este, cred, momentul sa remarcam faptul ca dumneavoastra ati reusit de multe ori sa destabilizati grupari de criminalitate organizata si in principal infractiuni care vizeaza achizitiile publice, pe langa faptele de coruptie. Ati facut-o fara menajamente indiferent cine au fost acestia si indiferent ce au facut acele persoane. A fost bine, chiar foarte bine ce ati facut pentru ca ati provocat temeri oamenilor corupti.

Stimati colegi, vreau sa va asigur ca atat din punctul de vedere al presedintei instantei supreme, al judecatorului Stanciu, cat si al tuturor colegilor judecatori din tara, vom sprijini intotdeauna orice demers al tuturor institutiilor statului care se implica in mod real in ceea ce priveste asezarea pe baze corecte a statului de drept in Romania. Veti avea intotdeauna in judecatorul Stanciu un partener de nadejde, un partener total si neconditionat in lupta pe care o realizati in combaterea coruptiei, doar asa vom reusi sa invingem acest fenomen.

Sa fiti permanent siguri de aprecierea pe care presedintele instantei supreme o da activitatii desfasurate de dumneavoastra, eforturilor pe care le faceti in ciuda riscurilor la care sunteti expusi dumneavoastra si familiile dumneavoastra in fiecare zi.

Ca judecator in materie penala si ca fost procuror - am desfasurat si am fost mandra, timp de 13 ani cat am fost procuror, iar diferenta pana la 35, ca judecator - pot sa va spun ca am cunostinta de toate dificultatile pe care le intampinati in cauze, de eforturile enorme pe care le faceti, si sunt in masura sa pot evidentia nu numai aceste eforturi, dar si responsabilitatile uriase care va revin in aceste cauze.

S-ar impune sa evidentiez faptul ca in 2013 a crescut numarul cauzelor pe care le-ati instrumentat, numarul rechizitoriilor cu care ati investit instantele...

O ultima idee si am sa ma opresc aici, pentru ca ar fi mai multe, foarte multe de spus. In ultimii ani, justitia cred ca a aratat, a dovedit, ca doreste sa impuna respectarea legii la nivel national, ca doreste ca statul roman sa fie privit ca un stat cu onorabilitate, ca doreste ca justitia sa sa functioneze la standarde europene. Din pacate, de multe ori, multe dintre activitatile dvs. bune au primit drept recompensa - cu ghilimele de rigoare - atacuri dure mai mult decat nejustificate la adresa colegilor care au instrumentat dosare extrem de importante prin calitatea persoanelor cercetate in acele dosare. Spun eu ca aceste atacuri la adresa Justitiei nu au facut altceva decat sa ne decredibilizeze ca tara. Faptul ca unii politicieni isi doresc revenirea la o Justitie controlata cred ca trebuie sa ne dea un semnal de alarma. Formele de presiune asupra justitiei sunt multiple. Trebuie fiecare din noi sa fim extrem de atenti. Vreau sa va rog sa incercam fiecare dintre noi, timpul nu ne permite si este cel mai mare dusman al nostru... Trebuie sa dam un semnal populatiei pentru a deveni ceva mai exigenti fata de iesirile publice ale unor oameni politici, trebuie sa ne implicam mai mult in a-i face pe cetateni sa inteleaga semnificatia reala a unor evenimente care se petrec in aceasta tara, pentru ca de foarte multe ori am asistat la prezentarea deformata a Justitiei, a procurorilor, a judecatorilor, iar prin jocuri mediatice oamenii sunt tinuti departe de intelegerea corecta a realitatii acestei tari. Trebuie sa-i determinam pe cetateni sa fie mult mai intoleranti, intransigenti fata de fapte extrem de grave care se petrec in aceasta tara.

Va felicit... Va multumesc pentru competenta dumneavoastra! Am incredere in proiectele pe care le veti derula in perioada urmatoare. Va doresc un an de mare succes in activitatea dumneavoastra!

Comentarii

# mishulescu date 27 februarie 2014 13:48 +17

Ati observat ce mimica avea in timpul discursului libidinos ? Ziceai ca-i \"Gigioco de dupa blocuri\" Oare asa vorbeste tot timpul, din varful buzelor, sau numai la evenimente importante ?

# vasile date 28 februarie 2014 11:52 +6

Cucoana, n-a fost niciodata judecator. Nu asa se comporta un judecator. Mai avea un pic si condamna fara drept de apel intregul popor roman. Daca corpul judecatorilor din Romania se complace in aceasta situati , de a avea in fruntea lor un procuror comunist , sa fie condusi de aceasta nulitate absoluta, este treaba lor. Ca cetatia , imi este rusine de o asemenea justitie.. Auzi domnule ce spune:\" Va multumesc pentru competenta dumneavoastra! Am incredere in proiectele pe care le veti derula in perioada urmatoare. Va doresc un an de mare succes in activitatea dumneavoastra!” Ingozitor . Cum va imparti individa asta dreptatea?

# vasile date 28 februarie 2014 11:55 +2

Vrem initirea unei petitii prin care sa cerem demisia Presedintelui Curtii Supreme de Casatie si Justitie, doamna Livia Stanciu.

# Salvamar date 2 martie 2014 10:16 +2

cu aceasta declaratie doamna Stanciu a dovedit ca NU este impartiala si cred ca orice persoana judecata de un complet condus de ea poate merge la CEDO - si pe baza acestei declaratii sa arate ca nu a avut parte de un proces impartial, deoarece sefa completului a declarat ad initio ca ea colaboreaza cu procurorii. pana nu vom aduce proccurorii, jos pe parchetul salii de judecata, alaturi de avocati, ca in SUAS si alte tari civilizate, nu vom avea justitie, ci procese prefabricate. Aceasta doamna uita ca nu mai suntem in ani 50.

# Mariana date 28 februarie 2014 12:16 +3

\"Presedinta ICCJ i-a asigurat pe procurorii DNA ca vor avea in judecatorul Stanciu un partener de nadejde\".Nici in anii 50, judecatorii nu se antipronuntau, nu dadeau sentinte innainte de a studia dosarul. Doamna are un singur partener, procurorul, dar  noi cui ramanem? Oricand putem ajunge la judecata dreapata si inteleapta a doamne Livia Stanciu, ce incredere sa aiba cetateanul ca justitia ii va face dreptate?

# vasile date 28 februarie 2014 12:17 +1

Cucoana, n-a fost niciodata judecator. Nu asa se comporta un judecator. Mai avea un pic si condamna fara drept de apel intregul popor roman. Daca corpul judecatorilor din Romania se complace in aceasta situati , de a avea in fruntea lor un procuror comunist , sa fie condusi de aceasta nulitate absoluta, este treaba lor. Ca cetatia , imi este rusine de o asemenea justitie.. Auzi domnule ce spune:\" Va multumesc pentru competenta dumneavoastra! Am incredere in proiectele pe care le veti derula in perioada urmatoare. Va doresc un an de mare succes in activitatea dumneavoastra!” Ingozitor . Cum va imparti individa asta dreptatea?

# Goe date 27 februarie 2014 14:18 +22

Daca nemernica asta ar foi avut un minim de bun simt si de minte, ar fi stiut ca judecatorul nu poate fi partenerul unei parti din proces, ci doar un arbitru intre aparare si acuzare. In fine, ce pretentii poti avea de la nazista asta.

# emil date 27 februarie 2014 14:24 +7

.....\"impactele anchetelor au provocat mari temeri unor oameni corupti\"......dar a uitat sa mentioneze altii decat prietenii nostrii basisti.

# nume si prenume date 27 februarie 2014 16:29 +8

Pentru asemenea comentarii pro procurator orice judecator ar trebui demis pentru evidenta lipsa de impartialitate in fata partilor. Dar la ce sa ne asteptam de la un procuror basist chiar si imbracat in haine de judecator?

# obiectiva date 27 februarie 2014 16:33 +6

aceste laude arata cam de partea cui e madam .........sau se teme de ~colegi~ ca maine vor veni dupa ea ????? auzi, PARTENERIAT judecator  procuror....de ce nu spune si de avocat ??? 

# obiectiva date 27 februarie 2014 16:34 +2

sunt sigura ca ana pauker este mandra cand vede ca stalinismul infloreste in RO mai mult decat in Rusia........maman rusia vino sa ne salvezi de stalinisti  ca suntem de 7 ani in UE !

# :)) date 27 februarie 2014 17:46 +1

Lumea Justitiei e noua Antena 3 :))

# vasile date 28 februarie 2014 11:59 -1

Iti convine NECUNOSCUTULE, ca Presedintele ICCJ sa fie si judecator si procuror, sa ancheteze dupa care tot ea sa judece.

# TITULESCU date 27 februarie 2014 17:49 +7

Chiar Ana Pauker, pur si simplu ma durea stomacul cand vorbea,DOMNE DUMNEZEULE CHIAR NU VREI SA PRIVESTI SI SPRE ROMANIA ?

# syan date 27 februarie 2014 18:07 +3

nu am nimic cu moldoveni dar vorbeste in virful limbii precum RADUCIOIU ca sa nu sesizeze lumea ca-i moldoveanca pentru ca imediat vine replica\"are capul cit o nuca si mintea ii sta lejera in el\".cit priveste acele apelative la adresa procurorilor este de inteles intrucit inca mai are de rezolvat sarcini trasate de basescu si nu s-o pune rau tocmai cu procurori DNA care fie vorba intre noi fata de inceputurile PNA-ului valorile si pregatirea profesionala s-a diminuat cu peste 50%.OARE DE CE ?

# Valeriu Mangu date 27 februarie 2014 21:37 -2

Articolul \"O absurditate constitutionala (si nu numai): primul-ministru este propriul sau adjunct!!\" pe: http://ascunzisuri-constitutionale.eu

# ADEVARUL date 27 februarie 2014 23:18 +4

BABA STANCIU A FOST PURTATOAREA DE CUVANT A LUI BASESCU,PE FAȚĂ,CONSIDERAND PROCURORII UN FEL DE SUBALTERNI AI REGIMULUI MAFIOT JUDICIAR PE CARE EA II MANGÂIE PE CAP,DOAR CĂ PE CAPUL UNUI MAGISTRAT ADEVARAT NU POTI SĂ PUI MÂNA,CĂ MORI,LOCUL TAU NENOROCIT-O ESTE IN PUSCARIE.

# ADEVARUL date 27 februarie 2014 23:26 0

PENIBIL MOMENTUL IN CARE PONTA OBSERVA CA EL A PUS-O IN POST PE KOVESI,CAMERA DE FILMAT I-A SURPRINS ACESTEIA RÂSUL IRONIC  :-) OARE DOBITOACA RESPECTIVA,TRADATOARE DE NEAM SI TARA CA SI PONTA,NU TREBUIE SCHIMBATA? TOTI BASISTII TREBUIE INLOCUITI DIN FUNCTII.EI SĂ :-* :-* :-*

# ADEVARUL date 27 februarie 2014 23:29 -1

SAU DACA PONTA ESTE IN RAZBOI CU BASESCU,ASA CUM SUSTINE,DE CE NU-I SCHIMBA PE ACESTI PIONI BASISTI,LEPRE DIN INSTITUTII,PRIMARII SI CONSILII CARE ISI URMARESC DOAR INTERESUL,DE CE NU SCOATETI TOATE POSTURILE BASISTE LA CONCURS??? <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' />

# ADEVARUL date 27 februarie 2014 23:32 -2

CAND V-AM ZIS CA CINE NU ACTIONEAZA IMPOTRIVA SISTEMULUI BASIST ESTE BASIST,CINE SE GANDEA LA CRIN ANTONESCU SARACU,CA LA UN GUNOI BASIST???

# Justitia adevarata date 28 februarie 2014 02:01 -1

Asteptam condamnarea lui Voiculescu în dosarul fraudarii Institutului de Cercetari Alimentare,  pe 7 martie 2014. Poate va faceti ca-l scapati! Aud?

# awa date 28 februarie 2014 08:42 +1

kA.kA.mA.kA!!!

# eu date 28 februarie 2014 11:09 -2

la parnaie cu voiculescu!!!!!!!!!!!!!!

# Vasile date 28 februarie 2014 12:02 +1

Fii fara grija, daca il judeca doamna Livia Stanciu, ghici ce solutie va da?

# eu date 28 februarie 2014 11:14 -2

la parnaie cu voiculescu!!!!!!!!!!!!!!

# la parnaie cu basescu mafiotul date 28 februarie 2014 16:07 +2

:lol: mai astia :P lui basescu ce latrati de voiculescu asta macar are o fundatie ce ajuta omenii,dar infractorul basescu ne fura de 24 de ani nu da un leu la cei saraci,ca gigi becali si alti omeni din tara,de sigur diavolu si vipera stanciu fura bine si condamna pe totii care nui ling :P ca udrea scrofa ,macovei tradatorea betiva,antonescu drogatul de satana,opris tabla,eba din buzestii cu silicon,ioana cu gazprom hota lui boul demis cu 9o% :lol: haineala hiena flamanda cu ghica si danilet,kövesy spiona ungariei :-? zegrean mafiotul,papici lingaul :P radulescu coruptul cu terenul nana lui ioana <img src=ops:' /> pricop pricositul cu terenul bratienilor labagiul lui ioana basinosa,mircea basu traficant de arme case terenurii bercea mondialu la pupat ,boc piticul comunist,videanu viclenu,berceanu hotul,unguientul mru, :o ionescu sida,blesnar regele cu spaga din vami,morat lingaul,axa asigurarii caritasul ce finateaza r l ????propaganda securista-comunista basista tara hotilor cu procurorii lor

# La puscarie cu Voiculescu ! date 28 februarie 2014 16:19 -2

La puscarie cu basinosul Voiculescu ! La puscarie , langa ceilalti hoti !

# SocrateS date 2 martie 2014 09:06 +1

doamna presedinte stanciu, cu avocatii acuzarii aveti un \"parteneriat\"??? dar, cu avocatii apararii ce aveti? eu unul stiu, o mare scirba . multumim frumos!sunteti toti cu \"nasu\'n suflet\" :lol:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 1.07.2022 – Zi caniculara pentru Vasilica

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva