7 august 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MARSAVIA DNA – Un nou abuz comis de parchetul lui Kovesi a iesit la iveala. Cinci inculpati au fost trimisi in judecata pentru mita, fara ca impotriva lor sa existe vreo proba. Facatura s-a destramat la Tribunalul Constanta, unde s-au dispus achitari pe linie, pe motiv ca „nu exista probe ca o persoana a savarsit infractiunea”. Cine raspunde pentru distrugerea vietii si carierei unor oameni? Cat timp va mai trece pana se vor lua masuri impotriva procurorilor abuzivi? (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

7 aprilie 2017 14:56
Vizualizari: 46985

Oare cate facaturi si mizerii comise de parchetul lui Kovesi mai trebuie dovedite in instanta pentru a se lua masuri impotriva procurorilor abuzivi care distrug vietile si carierele unor oameni nevinovati, pe care ii trimit in judecata fara ca impotriva lor sa existe probe? Zi de zi aflam despre esecuri suferite de DNA, de dosare cusute cu ata alba, insa pana acum niciun politician, niciun ministru de Justitie, niciun membru al CSM nu a indraznit sa ceara si sa aplice sanctiuni impotriva procurorilor responsabili. Ultimul abuz comis de parchetul condus de doctorita Laura Kovesi (foto) a iesit la iveala in urma cu cateva zile, la Constanta. Aici, o instanta a decis achitarea unor inculpati, stabilind ca acestia au fost trimisi in judecata fara a exista probe impotriva lor.


Tribunalul Constanta a pronuntat, in 4 aprilie 2017, sentinta in dosarul trimis in instanta de DNA-Constanta, in decembrie 2015, in care cinci inculpati sunt acuzati de pretinse infractiuni de mita. Mai exact, este vorba despre doi functionari din Ministerul Sanatatii - acuzati de luare de mita, respectiv complicitate la dare de mita, despre un farmacist si reprezentant in acelasi timp al unei societati comerciale – acuzat de dare de mita, despre administratorul unei societati comerciale si despre un ofiter de polite din IPJ Constanta, acestia din urma acuzati de complicitate la dare de mita. Astfel, la aproximativ un an si jumatate de la momentul finalizarii rechizitoriului a venit si prima hotarare: achitare pe linie. Decizia definitiva in acest dosar va fi pronuntata de Curtea de Apel Constanta.

Foarte grave sunt insa motivele pentru care s-a dispus achitarea inculpatilor. Concret, Tribunalul Constanta a decis achitarea celor cinci inculpati in baza art. 16 alin. (1) lit. c), potrivit caruia: „nu exista probe ca o persoana a savarsit infractiunea”. Cea mai severa solutie pe care o poate incasa un procuror. O solutie care, in orice tara in care statul de drept functioneaza cu adevarat si nu este doar o lozinca folosita pentru executii politice, procurorul in cauza era zburat din sistem. La noi insa, evident ca asa ceva nu se va intampla.

Iata minuta Tribunalului Constanta:

Solutia pe scurt: s.p. In baza art. 386 C.p.p. schimba incadrarea juridica pentru inculpata Spaiu Laura din infractiunea prevazuta de art. 6 si 7 lit.c din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 289 alin.1 C.penal in infractiunea prevazuta de art. 6 din Legea 78/2000 rap. la art. 289 alin.1 C.penal. In baza art. 396 alin.5 C.p.p. rap. la art. 16 alin.1 lit.c C.p.p. achita pe inculpata TANASE STEFANIA CLAUDIA - pentru comiterea infractiunii de dare de mita prevazuta de art. 6 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 290 C.penal, intrucat nu exista probe ca inculpata a savarsit infractiunea. In baza art. 396 alin.5 C.p.p. rap. la art. 16 alin.1 lit.c C.p.p. achita pe inculpata SPAIU LAURA- pentru comiterea infractiunii de luare de mita prevazuta de art. 6 din Legea 78/2000 rap. la art. 289 alin.1 C.penal, intrucat nu exista probe ca inculpata a savarsit infractiunea. In baza art. 396 alin.5 C.p.p. rap. la art. 16 alin.1 lit.c C.p.p. achita pe inculpatul TANASE COSMIN - pentru comiterea infractiunii de complicitate la dare de mita, prevazuta de art. 48 alin.1 C.penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 290 C.penal., intrucat nu exista probe ca inculpatul a savarsit infractiunea. In baza art. 396 alin.5 C.p.p. rap. la art. 16 alin.1 lit.c C.p.p. achita pe inculpata DOBRIN ZANA - pentru comiterea infractiunii de complicitate la dare de mita, prevazuta de art. 48 alin.1 C.penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 290 C.penal., intrucat nu exista probe ca inculpata a savarsit infractiunea. In baza art. 396 alin.5 C.p.p. rap. la art. 16 alin.1 lit.c C.p.p. achita pe inculpata COTA PASCU NICOLETA SILVIA - pentru comiterea infractiunii de complicitate la dare de mita, prevazuta de art. 48 alin.1 C.penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 290 C.penal., intrucat nu exista probe ca inculpata a savarsit infractiunea. In baza art. 275 alin.3 C.p.p. cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, azi, 4.04.2017”.

Prezentam comunicatul DNA din 9 decembrie 2015, privind trimiterea in judecata a inculpatilor:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Constanta au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor:

SPAIU LAURA, consilier cu grad profesional superior la Directia Politica Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale – Compartimentul autorizare si monitorizare unitati farmaceutice din cadrul Ministerului Sanatatii, la data savarsirii faptei, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita,
TANASE STEFANIA CLAUDIA, farmacist diriginte si reprezentant al unei societati comerciale, sub aspectul savarsirii infractiunii de dare de mita,

COTA PASCU NICOLETA SILVIA, administrator al unei societati comerciale, TANASE COSMIN, ofiter de politie in cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta – Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice si DOBRIN ZANA, consilier cu grad profesional superior cu atributii de control la Directia Politica Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale – Compartimentul autorizare si monitorizare unitati farmaceutice din cadrul Ministerului Sanatatii, sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la dare de mita.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

La data de 27 august 2015, inculpata Tanase Stefania Claudia a remis, cu titlu de mita, inculpatei Spaiu Laura, consilier cu grad profesional superior cu atributii de control la Directia Politica Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale, bijuterii in valoare de 1.500 lei, cu prilejul exercitarii de catre aceasta din urma a atributiunilor de serviciu, ce constau in efectuarea inspectiei unui punct de lucru al firmei, cu destinatia 'farmacie', procedura prealabila necesara avizarii deschiderii unor noi puncte de lucru farmaceutice.

Inculpata Tanase Stefania Claudia a beneficiat de sprijinul inculpatei Dobrin Zana si al inculpatului Tanase Cosmin care, impreuna, au convenit asupra necesitatii remiterii mitei si a valorii aproximative a acesteia, precum si de sprijinul inculpatei Cota Pascu Nicoleta Silvia care i-a procurat bijuteriile respective, cunoscand scopul remiterii lor.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanta.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Directĩei Generale Anticoruptĩe.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 7 aprilie 2017 15:14 +15

vin/o mama sa ne vezi ,cum lucram la spatii verzi!!!!!SI INCA PE MULTI BANI,SI VREM SI MAI MULTI!!!!!!!!!!!,,ca meritam, ,ce zici de asta olguto?pen ce le dai mai multi bani din taxele mele olguto?bag seama ca esti cam bdsm/ista sau masochismul nu intra la bdsm??)

# DOREL date 7 aprilie 2017 21:13 +11

Pai, daca mergem tot asa, o sa vedem ce nici cu gandu' nu gandim : 90 % din DNA sunt portocale ! Oare ?? Si, b): that is the question ! Parerea mea ...

# unul din lumea cea mare date 7 aprilie 2017 15:18 -1

erata,,vino,,

# cherche date 7 aprilie 2017 17:33 +4

O rusine penala toata Romania asta. Nu se vede clar?!S.a ajuns sa.ti fie rusine sa zici ca esti din Romania. Absolut dar absolut toata justitia din Romania este o rusine penala, toata FARA EXCEPTII, O DEGRADARE TOTALA, mentalitatea romaneasca este sub orice critica

# Laura Kovesi date 7 aprilie 2017 20:13 0

Sa vedem ce am facut la Parchetul Constanta,eu nu am facut nimic .Sa-i inchidem cercul am facut ce am putut.Nu este o marsavie deloc sa facut tot posibilul,am anuntat doar colegii de acolo si apoi am terminat.Stiu ca este o procedura de abuz dar n-am avut ce face am vorbit cu Mihalcea si am spus ca trebuie .Sa nu se supere nimeni mi-am facut meseria.Ne vedem la Hanul lui Manuc

# radu stefan date 7 aprilie 2017 22:12 +1

asa se construieste NWO ! nu-i asa ?

# Nelu date 7 aprilie 2017 20:58 -7

Nu-i nici prima achitare, nici ultima, prea exagerati!

# Dinu date 7 aprilie 2017 22:02 +6

,,Chestia asta'' pe care noi o numim justitie din ,,statul de  drept'' este  de fapt STATUL NEDREPT 100% (DNA,DIICOT,PARCHETE + judecatori,etc)) ESTE O MIZERIE TOTALA bazata doar pe abuzuri și ilegalități. Povestea asta trebuie sa fie stopata urgent, ca miroase urat, de fapt PUTE RĂU DE TOT altfel FOARTE curând VA EXPLODA SINGURA. !!! 

# santinela date 8 aprilie 2017 08:31 +2

Pai daca tot faceti asta,adica prezentati cazuri de procurori mizerabili de la DNA cu facaturile lor de dosare dati-le si NUMELE frate sa-i cunoastem si noi. Ar fi bine sa prezentati pe tara numele procurorilor cu cele mai rasunatoare "succesuri" in distrugerea vietii oamenilor.Cazuri concrete si apoi lista trimisa mutului neamului,ambasadorului american,CSM-ului,ministrului etc.

# AntiPolitic date 8 aprilie 2017 15:13 0

DNA distruge sute de vieti dar politicienii distrug milioane... :-x Ce sa zic aveti prioritati...

# Bitter date 8 aprilie 2017 21:24 0

Domle eu va înțeleg ca va preocupa DOAR soarta VIP-URILOR  gen Voiculescu și restul politicienilor dar abuzurile cele mai mari și ilegalitățile cele mai GRASE sunt la DIICOT.  VORBIȚI domle și despre asta. CE TOT vreți atâta sa va scoateți doar voi Vip-urile?! Sa vedem noi cum o sa prospere tara asta doar cu Vip-uri! Ca am văzut cum a prosperat din 89 incoace.  Numa Vip-uri cu genți și boarfe de mii de euro. NESIMTIRE MARE SA VORBESTI DOAR DE VIP-URI.  CE nu ziceți domnule ca DIICOT te acuza de fapte bazate pe suspiciuni, interceptări,  BĂNUIELI PATROANE??? NU te interesează?! Romanasule fir-ai tu sa fii!! Haa?!  Nesimtirea asta numita DIICOT care da condamnări numai pe baza de Nr de dosare, PILE ȘI ȘPAGĂ!!! DE CE nu vorbiți și de asta? Ăștia care au distrus țară asta politicienii și justiția.  Marii distrugatori ai bunăstării tarii CORUPȚII ȘI PENAL II DIN JUSTIȚIE ȘI POLITICA. LE LUAȚI APĂRAREA ASTORA DOAR ACUZÂND DNA? rușine! Toată justiția e o mârlănie în România.  ILEGALA.shame

# dorel date 8 aprilie 2017 23:16 -1

dorele..... tata e vb doar de interpretarea diferita a unor probe, care de altfel, foarte probabil, sunt acolo la dosar. E bine sa studiem putin materia despre care vorbim......nu crezi?

# ceir date 9 aprilie 2017 09:38 +2

Marsavia este sustinuta de Iohanis, CEL INTEGRU.

# Dinu date 10 aprilie 2017 11:35 0

Nu v-a zis Pruna ca drepturile omului sunt un lux, doctorita face la fel, pentru ce ai nevoie de probe cand ai judecatori cu nasul sau cu securistul in suflet. De data asta se pare ca nu au nimerit-o. Situatia aceasta arata exact lipsa unui control real al procurorilor de catre CSM care mai degraba pare a fi complice la abuzurile acestora decat obligativitatea de a respecta Constitutia Romaniei si drepturile omului prin care s-a ajuns ca respectarea constitutiei si a legilor sa fie optionala pentru procurorii DNA sprijiniti puternic in abuzurile lor de catre ambasadorii americani, indiferent de numele lor. Oare DNA are de gand sa se ocupe si de mituitorii straini sau au interdictie?

# Parerea mea date 10 aprilie 2017 16:25 -1

Batoza plagiatoare trebuie sa zboare !

# hă hă date 10 aprilie 2017 16:42 0

N-ai să vezi batoză zburătoare! Poate... ciocănitoare... :P

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 152
    • VERDICTUL ZILEI - Trebuie prelungita starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 6.08.2020 – Redeschiderea dosarului 10 august a picat la o magistrata #rezistenta judecata disciplinar

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva