4 martie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PONTA A VARSAT LA VEVE – Iata in premiera fragmente din declaratia de martor a lui Victor Ponta data in dosarul liderului PSD Liviu Dragnea: “Dragnea mi-a propus-o pe doamna Shaidehh pentru a fi ministru... Presedintii de consilii judetene si primarii au discutat intotdeauna cu Dragnea... A existat un conflict intre domnul Dragnea si domnul Teodorovici... Cu siguranta in mod detaliat va pot pune la dispozitie ofiterii SPP detalii” (Declaratia)

Scris de: George TARATA | pdf | print

5 februarie 2018 13:22
Vizualizari: 23465

Lumeajustitiei.ro prezinta in exclusivitate fragmente din declaratia pe care fostul premier Victor Ponta (foto stanga) a dat-o in dosarul “Tel Drum” in care vizat este presedintele PSD Liviu Dragnea. Este o declaratie data in data de 18 septembrie 2017, intre orele 11.24 – 12.32, in fata vestitei procuroare DNA Alexandra Carmen Lancranjan, zisa “Veverita” (foto dreapta).

Depozitia lui Victor Ponta se intinde pe noua pagini, ea fiind in acelasi timp inregistrata audio-video. Astazi, va prezentam fragmente din respectiva declaratie, cu detaliile oferite de Victor Ponta la cererea procuroarei Lancranjan. De precizat este ca marturia lui Victor Ponta nu este un denunt, ci o declaratie de martor. Totusi, chiar si o declaratie de martor poate fi la fel incriminatoare precum denuntul, diferenta fiind ca ea esta data la cererea parchetului, in cazul de fata, iar denuntul este unul facut din proprie initiativa. Daca marturia lui Ponta il incrimineaza sau nu pe Liviu Dragnea, ramane sa apreciati fiecare dintre dumneavoastra.


Fostul premier al Romaniei a sustinut insa ca nu a facut niciun denunt si ca isi va da demisia din Parlament daca Liviu Dragnea va dovedi contrariul: “Din respect pentru membrii si alegatorii PSD, trebuie sa lamurim definitiv acest lucru! Oamenii merita sa stie adevarul. Ii propun public să procedam dupa cum urmeaza: el daca aduce o copie dupa denuntul (pretins) al meu, in aceeasi zi imi dau demisia din Parlament si nu voi mai face politica. Daca, insa, ii aduc eu un document oficial care sa ateste inca o data ca sunt un simplu martor (ca si Teodorovici, Grindeanu etc) si nu am depus niciodata vreun denunt penal contra lui, atunci isi da el demisia din Parlament si din PSD“. Este de vazut acum ce relevanta va avea in dosar declaratia data de Victor Ponta. Caci, asa cum precizam mai devreme, o declaratie de martor poate fi la fel de incriminatoare precum un denunt.

Revenind la depozitia lui Victor Ponta, fostul premier vorbeste despre modul autoritar in care Liviu Dragnea conduce PSD, dar si despre cum primarii si presedintii de consilii judetene discutau cu acesta despre alocarile de fonduri. De asemenea, la cererea procuroarei Lancranjan, Victor Ponta ofera detalii si despre un moment tensionat care ar fi avut loc intre actualul ministru de Finante Eugen Teodorovici si Liviu Dragnea. Pe de alta parte, atunci cand este intrebat despre intalnirile pe care le-a avut cu Liviu Dragnea in diverse locatii din Teleorman, Victor Ponta ii transmite procuroarei Lancranjan sa ceara mai multe informatii de la ofiterii SPP.

Pe de alta parte, observam ca procuroarea Alexandra Carmen Lancranjan este preocupata nu doar de Liviu Dragnea, ci si de alti doi fosti lideri PSD. Este vorba despre Radu Mazare, fost primar al municipiului Constanta, si Nicusor Constantiescu, fostul presedinte al CJ Constanta.

Iata fragmente din declaratia data de fostul premier al Romaniei Victor Ponta in fata procuroarei DNA Alexandra Carmen Lancranjan, in dosarul Tel Drum in care vizat este liderul PSD Liviu Dragnea:

Procuroarea Alexandra Carmen Lancranjan: In 2015, cine ocupa functia de ministru al Fondurilor Europene?

Victor Ponta: Initial domnul Eugen Teodorovici si ulterior domnul Marius Nica. Teodorovici a fost din 2012, cred.

Procuroarea Alexandra Carmen Lancranjan: A existat vreo discutie contradictorie intre acestia si domnul Dragnea cu privire la utilizarea fondurilor europene de UAT sau societatea Tel Drum?

Victor Ponta: Imi amintesc ca a existat un conflict intre domnul Dragnea si domnul Teodorovici pe care eu a trebuit sa il mediez, in 2014 sau 2015, nu imi amintesc data. Domnul Dragnea l-a acuzat pe domnul teodorovici de faptul ca a sesizat OLAF cu privire la proiecte cu finantare europeana accesate de CJ Teleorman si executate de firma Tel Drum, ca ar fi sesizat in mod neadevarat OLAF. Am avut o discutie in 3 pe aceasta dilema, in care domnul Teodorovici ar fi negat ca ar fi facut o asemenea sesizare, dar a precizat ca a dat raspunsuri la solicitarea OLAF/DLAF privind anumite contracte, ceea ce era obligatia sa legala.

Procuroarea Alexandra Carmen Lancranjan: Ati asistat vreodata la discutii privind preluarea lucrarilor de catre societati apropiate de domnul Dragnea si de domnul Mazare in Teleorman si Constanta?

Victor Ponta: Nu, nu am asistat direct deoarece nu aveam relatii de prietenie si de incredere asa cum aveau ei si nu cred ca ar fi discutat asa ceva de fata cu mine.

Procuroarea Alexandra Carmen Lancranjan: Cunoasteti de la terte persoane astfel de aspecte?

Victor Ponta: Am auzit discutii dar nimic in mod direct sau concret, la relatia de prietenie intre domnul Dragnea, domnul Mazare si domnul Nicusor Constantinescu care este de lunga durata”.

(...)

Procuroarea Alexandra Carmen Lancranjan: In partid se considera ca domnul Dragnea are ultimul cuvant in aceste propuneri?

Victor Ponta: Acum sigur ca da, este seful partidului si este o persoana autoritara. Tepretic se poate duce si un ministru in mod direct cu propunerea pentru ocuparea unei functii asimilate secretarilor de stat, legal poti sa mergi direct la Primul Ministru, procedura cu partidul este o procedura informala”

(…)

Procuroarea Alexandra Carmen Lancranjan: In ce priveste aceste distribuiri de sume, respectiv PNDL, avea vreun cuvant de spus domnul Dragnea in alocarile respective?

Victor Ponta: Cat a fost ministru cu siguranta era dreptul si obligatia sa de a lua decizii cu privire la alocarea fondurilor PNDL. Dupa ce nu a mai fost ministru domnul Dragnea mi-a propus-o pe doamna Shhaideh pentru a fi ministru si mai stiu ca atat presedintii de consilii judetene si primarii au discutat intotdeauna de PNDL cu domnul Dragnea sau cu cele doua persoane desemnate de domnul Dragnea, respectiv Sevil Shhaideh care care era secretar de stat si Mihai Busuioc.

Procuroarea Alexandra Carmen Lancranjan: In fotografiile prezentate este imobilul in care ati sustinut ca aveati intalnirile cu colegii din Teleorman?

Victor Ponta: Da, cred ca asa arata, cu siguranta in mod detaliat va pot pune la dispozitie ofiterii SPP detalii cu privire la loc”.


Comentarii

# Pintea date 5 februarie 2018 13:48 +18

Intrebarile s-au referit si la activitatea sa, de parca ar fi suspect, nu martor. Probabil ca il vor acuza si pe el. Singur a intrat in rahat. Mai bine tacea.

# Carla date 5 februarie 2018 14:36 +7

E jale mare în țară dar ABSOLUT NIMIC nu se îndreaptă cu adevărat ci doar ne scufundăm în mocirlă fara un Reset si o reforma Radicală. Impostorii,turnatorii, mincinosii si acoperiții ne conduc si pentru că asta NU AR FI DEAJUNS: Suntem judecați de hoți ,criminalii si urmasii criminalilor din'89 securişti si pupincurişti trădatori, culmea aberatiilor pe protocoale interzise, legi anticonstitutionale si judecată NEDREAPTĂ LA COMANDĂ dată de nişte INAPTI ÌN MATERIE DE DREPT sau dupa cum e interesul cu lagi anticonstituționale precum zicea si Zegrean peste 14000 de legi NECONSTITUȚIONALE si câte alte abuzuri de nedescris or mai fi. ROMANIA -NU A FOST NICIODATĂ stat de drept :cry: Ori ne trezim ori aşa vom muri noi si generatiile viitoare :o

# DODI date 5 februarie 2018 15:46 +10

Pornind de la o mare așteptare a poporului, USL s-a dovenit finalmente o mare dezamăgire pentru că principalii exponenți (Antonescu și Ponta) și-au etalat caracterele lor infime, meschine, mercantile și flamboaiante. Au ars rapid la presiunile făcute de nesimțitul hăhăilă prin intermediul SRI, STS, SPP și pupincuriștii din PDL. Și nu au rezistat pentru că după ce le-a fost hiperbolizat orgoliul au început să aibă probleme de percepție a realității. Ambii au capotat lamentabil, jenant și rușinos. Ambii au căzut de pe niște cai prea mari pentru ei. Ambii nu s-au mulțumit cu... căderea și au început să arunce cu noroi în apropiați. Este aplicabilă Legea lui Murphy: ”a greși este omenește, a da vina pe alții este și mai omenește”. Ceea ce ei fac. Este degradant.

# Geanina date 5 februarie 2018 16:32 0

Daca atunci cand vorbiti de caractere infime s. a.m.d. va limitati doar la Ponta era OK dar incluzandu-l pe Antonescu faceti o enorma greseala de apreciere, foarte nedreapta si nemotivata lucrurile, in privinta lui, stand exact unvers.

# DODI date 5 februarie 2018 23:07 +7

Pt. GEANINA: Pentru împrospătarea memoriei: Antonescu a fost cel care a distrus USL, l-a introdus pe ciolanis și PNL, a distrus PNL prin implozia partidului în structurile PDL (se mențin imnul, sediul și structurile din teritoriu și majoritatea liderilor de filiale PDL). În prezent PNL este doar numele și ambalajul frumos al unui partid care altfel ar fi dispărut. Așa că rolul cel mare este al soțului soției, pe banii căreia huzurește la Bruxelles. Așa că putem conchide că de fapt pentru greșelile celor doi de vină sunt exploziile solare sau încălzirea globală.

# Geanina date 6 februarie 2018 10:41 -1

Pt. DODI: Este prima oara cand sunt in total dezacord cu Dvs., pana acum apreciindu-va postarile. Imi pare rau, consider ca Antonescu a facut unele greseli mai ales legate de oameni, unii pe care I-a numit, unii pe care nu I-a aparat dar a fost pana la sfarsit un om onest, singurul om cinstit din politica. Lista actiunilor lui Ponta prin care l-a determinat pe Antonescu sa iasa din USL e nesfarsita si revoltatoare iar prin fuziunea cu PDL a crezut ca poate creste PNL chiar daca stia ca e toxica si s-a dovedit a fi fff toxica. Cu privire la sotie cred ca exagerati.

# cozma ioan date 6 februarie 2018 05:59 0

dle dodi, porcii de ponta si antonescu l-au delegat pe pe dragnea sa fitileasca cu chifu . pt a-l mentine pe hahaila2,6 ani la cotroceni cu ajutorul lui zegrean,coldea ,cojocaritei , gasca care au su
Citeza pe DODI
Pornind de la o mare așteptare a poporului, USL s-a dovenit finalmente o mare dezamăgire pentru că principalii exponenți (Antonescu și Ponta) și-au etalat caracterele lor infime, meschine, mercantile și flamboaiante. Au ars rapid la presiunile făcute de nesimțitul hăhăilă prin intermediul SRI, STS, SPP și pupincuriștii din PDL. Și nu au rezistat pentru că după ce le-a fost hiperbolizat orgoliul au început să aibă probleme de percepție a realității. Ambii au capotat lamentabil, jenant și rușinos. Ambii au căzut de pe niște cai prea mari pentru ei. Ambii nu s-au mulțumit cu... căderea și au început să arunce cu noroi în apropiați. Este aplicabilă Legea lui Murphy: ”a greși este omenește, a da vina pe alții este și mai omenește”. Ceea ce ei fac. Este degradant.

# adi date 5 februarie 2018 20:20 +4

Ponta a fost si este o javra ordinara el a continuat sustinerea statului paralel,cu toate ca a vrut sa-l infunde pe Dragnea cred ca se va infunda el pentru ca veverita de procuroare si pe el il urmareste dar prostu daca nu-i fudul parca nu e prost destul

# dolo date 6 februarie 2018 11:09 0

Carmen Alexandra Lancranjan face valuri la propriu si la figurat.

# Gogu date 6 februarie 2018 13:56 0

Miza este mare .Carmen Alexandra Lancranjan este propulsata in DNA pentru aptitudinile ei ,adica are cojones, pentru care multi barbati i-au cazut la picioare. ;-)

# Sargent date 5 februarie 2018 13:54 +4

Prim Jetuitor Sef! Ce placere perversa la rumuni, in ceea ce priveste datu-n gat... o fi scris in DNA (ADN vrusei sa zic)?

# profesionalism date 5 februarie 2018 13:57 +7

Intrebari nerelevante. Raspunsuri de bun simt. Ce ati fi vrut sa faca Sa minta? Sa nu declare? Ponta nu prea avea de ales.

# Ailime date 5 februarie 2018 14:10 0

Mărturia, incriminatoare sau nu, se pare că redă adevărul.

# Costin Toamna date 5 februarie 2018 14:39 +14

Ca fost procuror, stia cum se poate raspunde mai sec, fara a fi necooperant cu org. de cercetare p., dar a dat dovada chiar de exces de zel, insistand pe faptul ca S. Shhadech i-a fost propusa de L. Dragnea, precum si pe relatia acestuia cu penalii de la Constanta. Deplorabil ! Bine ca n-a ajuns presedintele Ro., caci statul paralel chiar ar fi fost de neinvins.

# imun/teanu date 5 februarie 2018 15:06 +3

Ca Veverita tot "veverita"...! Victoras n-a "denuntat"! Doar la toate TV, in "tracat", ca "intrebatil pe Dragnea de TelDrum, ca-i al lui". Si atat! Tel Drum a fost redeschis. Dupa ce el "din ce in ce mai"!, s-ar putea crede si ca "evolutia" lui ar fi inceput cand, cum se spune, cules de sub poduri Paris si dus intr-un pat la caldura. Cum se persista ii poate fi posibil orice.

# Victore, a inceput sa ma apuce sila... date 5 februarie 2018 15:34 +4

https://www.youtube.com/watch?v=hs5MeosVvNA

# Andreea date 5 februarie 2018 15:28 0

poftim? daca asta intelege dl Dragnea prin turnatorie inseamna ca noi nu suntem normali. sunt raspunsuri de bun simt. sa-mi fie cu iertare dar procurorii nu au material cu privire la dl Dragnea daca s-ar baza pe declaratia de martor a dl Ponta.

# Salvamar date 5 februarie 2018 16:15 +3

Cu ce il incrimineaza pe Dragnea ce a spus Ponta? Discutia din biroul lui Ponta a fost relatat si de Teodorovici, care chiar i-a dat afara din birou sa se certe in alta parte. Nici o afirmatie Nu este incriminatoare.

# chitibus date 5 februarie 2018 18:42 +1

Ponta, devenit un personaj jalnic, il acuza pe Dragnea de comportament dictatorial. Dar nu tot dictatorial a fost si demersul de a aduce pe stadion 75.000 de romani ca sa-i cante lui "Multi ani traiasca"? Ai uitat, Viorele?

# Albaneza date 5 februarie 2018 20:50 +1

Caracter INFECT Ponta !

# Jkl date 5 februarie 2018 20:58 -2

Acum înțelegem cu toții de ce nu înaintează reforma în justiție. Din cauza turnătorilor (adică a martorilor și a denunțătorilor). În niciun caz din cauza lipsei de curaj a celor care sunt la putere și trebuie să ia decizii. Auzi justificarea secolului!!! Dragnea ar trebui să-și destituie consilierii, l-au învățat să spună o prostie. Ok, am înțeles, aveau nevoie de un scandal public zilele astea, dar a făcut o mare greșeală. Stigmatizarea unei persoane care are intenția de a denunța un infractor sau a unui martor care spune adevărul, nu se face decât de către o persoană cu un sistem de valori propriu lumii interlope. Pe de altă parte, este președintele Camerei Deputaților și dă impresia că nu este de acord cu Legea penală română, unde este consacrat, ca mod de sesizare a organelor penale, denunțul și unde este instituită obligația martorilor de a spune adevărul. Nu vă supărați, suntem cu toții de acord că trebuie făcută reforma în justiție, dar nu așa cu vorbe aruncate în vânt.

# monitorul oficial artea a V-a date 6 februarie 2018 07:10 0

Sunt peste tot, si nu ar trebui sa te surprinda, deoarece,n'asa, numai astfel pot sa stie. Ce instaltii de ascultare, e filtre, ce aparat de interpretare, ... turnatul este sfant pt. romani Nu stiti, si nici nu veti sti suma din bugetu acordat serviciilor pentru "mijloace specifice" (pensii , recomensari,plati, ... etc. Mai bine v-ati gandi cum sa ii demascati pe avocatii, judecatorii, executorii, notarii, juristii, ... ce fac parte din angrenaj

# Ponta...un albanez nemachidon date 6 februarie 2018 00:51 +4

Ponta este un infam,Catavencu avea carisma lui,plângea în hohote pentru țărișoara lui,pentru România lui...la misto.dar ce contează.Asta nu seamana cu Titulescu,nu are nimic din spiritul macedonenilor din rândul cărora se trage mama sa...doamna Nasta că așa o chema că nume de fata.Un trădător de neam și țară așa cum a fost și că student,asistent și multe alte funcții în care l-au propulsat Năstase și mulți alții.Omul nu e oligofren ,departe de el,e doar un mincinos și un hot,lucruri știute de el,Niro,Nicu Gheara,prietenul Oprea,nasul de cununie și mulți alții.Ei au pus stăpânire pe România,au avut puterea absolută și azi nu vor să o dea nimănui că e doar a lor.Ponta...ati vândut tara,ai numit procurori și nu i-ai propus ,Băsescu a fost tăticul tau și tu cățelușul lui.Sincer...Johannis a ciordit 6 case...voi ați ciordit Romania!

# Ion date 6 februarie 2018 11:26 0

Cineva comenta fenomenul USL și finalitatea lui lamentabilă. Mă întreb și nu găsesc răspunsul la această nebuloasă: unde-i Antonescu și mai ales de ce a renunțat subit la partid/politică? Cam dubioasă retragerea lui... Chiar toate să fi fost "albe ca nufărul" în jurul lui ? Mira-m-aș... Măcar Ponta a rămas să se expună,fie și gratuit.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2021 – Werner iar s-a tras in poza cu Corbu. Lui Citu & co. le crapa capul dupa solutia din dosarul 10 august

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva