13 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SE POATE SI FARA AREST PREVENTIV – DNA a retinut-o pe avocata Filoftia Folescu pentru trafic de influenta: „A primit 20.000 lei... A lasat sa se creada ca are influenta asupra magistratilor din cadrul Tribunalului Arges... Martorul denuntator i-a solicitat inculpatei sa-i remita suma de bani primita... I-a remis acestuia 17.000 lei, urmand ca restul de 3.000 lei sa ii restituie in data de 15 ianuarie 2016”. DNA cere arest la domiciliu pentru avocata Folescu

Scris de: George TARATA | pdf | print

3 December 2015 12:44
Vizualizari: 5022

Avocata Filoftia Folescu din Baroul Arges a fost retinuta, joi 3 decembrie 2015, pentru trafic de influenta. Decizia a fost luata de procurorii de la DNA Pitesti, serviciu condus de procuroarea Daniela Lupu (foto). Totusi, DNA nu cere arestarea preventiva a avocatei, ci doar arest la domiciliu. Dovada ca pana si cei de la DNA sunt constienti ca anchetele se pot derula fara ca inculpatii sa fie aruncati in arest preventiv, masura ce ar trebui sa se aplice doar atunci cand este vorba despre persoane ce au comis infractiuni cu violenta sau care incearca sa influenteze martorii sau cursul cercetarilor.


Dosarul avocatei a fost deschis in urma unui denunt, iar faptele de care aceasta este acuzata ar fi fost comise in martie 2015. Procurorii sustin ca Filoftia Folescu ar fi cerut de la denuntator 35.000 lei, primind 20.000 lei. In schimbul banilor, avocata ar fi lasat sa se creada ca poate interveni pe langa judecatori de la Tribunalul Arges pentru a obtine o anumita hotarare. Ulterior, arata DNA, intrucat solutia nu a fost cea dorita, denuntatorul si-ar fi cerut inapoi banii, iar avocata i-ar fi dat 17.000 lei, urmand ca restul de 3.000 lei sa fie dat in ianuarie 2016.

Prezentam acuzatiile DNA:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Pitesti au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand de la data de 03.12.2015, a inculpatei

FOLESCU FILOFTIA, avocat in cadrul Baroului Arges, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta,

Din ordonanta intocmita de procurori a rezultat ca exista date si probe potrivit carora:

In cursul lunii martie 2015, inculpata Folescu Filoftia, in calitate de avocat in cadrul Baroului Arges, a pretins de la o persoana (martor denuntator) suma totala de 35.000 de lei si a primit, prin intermediar, ulterior, in doua transe, suma de 20.000 de lei.

In schimbul acestei sume de bani, inculpata a lasat sa se creada ca are influenta asupra magistratilor din cadrul Tribunalului Arges, investiti cu judecarea unei cauze civile care-l privea in mod direct pe martorul denuntator si a promis ca va interveni pe langa acestia in vederea solutionarii favorabile a litigiului.

Intrucat, la data de 27 mai 2015, printr-o decizie civila, magistratii Tribunalului Arges au respins cererea de revizuire formulata in dosarul respectiv, martorul denuntator i-a solicitat inculpatei sa-i remita suma de bani primita.

Desi initial inculpata Folescu Filoftia i-a spus martorului denuntator ca nu a mai recuperat banii de la 'complet', la data de 02 decembrie 2015, i-a remis acestuia din urma suma de 17.000 lei, urmand ca restul de 3.000 lei sa ii restituie in data de 15 ianuarie 2016.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informatii si Protectie Interna.

Inculpatei Folescu Filoftia i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmand a fi prezentata, la data de 03 decembrie 2015, Curtii de Apel Pitesti cu propunere de arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# DODI date 3 December 2015 14:36 +4

”Marii specialiști” de la DNA-ul Luluței ar trebui să mai ia lumină și din ...provincie, întrucât legea este valabilă în întreaga Românie, iar marile caractere și profesoniști nu sunt cantonați doar în capitală. Felicitări DNA Argeș.

# Camp tactic date 3 December 2015 14:45 +2

Inselaciune mai degraba. Astia pedepsesc intentia sau fapta?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.08.2022 – Exces de zel la CSM, dupa pofta lui Predoiu. Corbu se simte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva