21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

SINECURA PENTRU VARTIC – Procurorul Marius Vartic de la DNA, care l-a executat pe judecatorul CCR Toni Grebla pentru o rochie si niste capre si a ocolit PDL si pe americani in dosarul "Microsoft", a fost miruit cu un post la DLAF. Sinecura DLAF a fost a rezervata merituosilor procurori de la DNA, la conducerea acestei institutii perindandu-se procurorii Claudiu Dumitrescu si Adina Petrescu. Vartic a fost unul dintre procurorii care s-au opus numirii lui Kovesi la DNA

Scris de: George TARATA | pdf | print

14 July 2016 15:35
Vizualizari: 14526

Inca o plecare de rasunet din DNA. Procurorul Marius Vatic (foto) - cel care l-a executat pe judecatorul CCR Toni Grebla pentru o rochie si niste capre si a ocolit PDL si pe americani in dosarul „Microsoft” - a parasit parchetului Laurei Kovesi. Nu este insa vorba despre un pas inapoi in cariera lui Vartic, ci dimpotriva.

Astfel, Marius Vartic, sef al Biroului de combatere a infractiunilor comise in legatura cu achizitiile publice din cadrul Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie din DNA, a fost detasat la Departamentul pentru lupta antifrauda (DLAF), pentru o perioada de 3 ani. O sinecura de care au beneficat si alti procurori merituosi din DNA, precum Claudiu Dumitrescu sau Adina Petrescu.


Detasarea lui Marius Vartic la DLAF a fost decisa, joi 14 iulie 2016, de Sectia pentru procurori a CSM:

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat detasarea in cadrul Departamentului pentru lupta antifrauda (DLAF) a domnului VARTIC MARIUS CATALIN, procuror sef al Biroului de combatere a infractiunilor comise in legatura cu achizitiile publice din cadrul Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie - Directia Nationala Anticoruptie - nivel central, pentru o perioada de 3 ani, incepand cu data de 18.07.2016”.

Vartic a acuzat blatul Basescu-Ponta pentru numirea lui Kovesi

Pe de alta parte, trebuie spus ca Marius Vartic s-a numarat printre cei aproape 100 de procurori din DNA care au protestat public, in aprilie 2013, dupa blatul Basescu-Ponta pentru numirea Laurei Kovesi la conducerea parchetului anticoruptie. La acea vreme, iesind public intr-o emisiune la postul Digi 24 impreuna cu colega sa Mihaela Iorga Moraru, Marius Vartic a acuzat nu doar intelegerile politice pentru numirea sefilor marilor parchete, ci si faptul ca procurorilor din DNA nu li s-a dat nicio sansa pentru a-si depune candidatura la sefia parchetului anticoruptie:

Exista o tensiune, exista niste temeri, ele sunt obiective legate de perceptiile pe care le au. Repet, niciun procuror din cadrul DNA-ului nu a fost bun pentru a ocupa o functie, ba mai mult, oricare procuror are dreptul de a-si alege echipa din afara DNA-ului? Pai asta este o palma data, nu neaparat noua, ca noi nu participam la procedura, este data institutiei ca atare! Si credeti-ne, noi credem in institutia asta! Aici este usoara mea nemultumire fata de CSM.

(...)

De ce procurori care au lucrat in cadrul DNA si care ar putea fi eligibili pentru functiile in discutie nu au dreptul sa participe la aceste proceduri? Deci nu au dreptul, deci ei nu pot... daca maine... facem un exercitiu juridic! Ma duc si depun o cerere ca sa particip la procedura, imi va fi respinsa ca inadmisibila pentru ca nu exista o astfel de procedura. Exista o intelege politica, iar CSM este chemat sa dea un aviz, daca e pozitiv bine, daca e negativ, iarasi bine, din cate inteleg”.

Comentarii

# pelin date 14 July 2016 18:40 +7

De multa vreme am fost obligati sa asistam la spectacole jalnice,chear grotesti,petrecute pe scena justitiei,constand in trambalarea oamenilor pe la DNA,unde faceau coada!Multi au fost ridicati de/acasa cu mascatii pe baza unor simple suspiciuni rezonabile sau stenograme incoierente,fara valoare operativa probatorie.Cele mai spectaculoase "vamuiri"au fost desfasurate in preajma alegerilor locale,cand au putut fi vazuti oameni plimbati in catuse si aruncati dupa gratii.Printre protagonistii "actori"de tip mascarada se numara si acest procuror MARIUS VARTIC,care lucra absolut selectic,PDL-stii ierau ocoliti.Pt.isprava sa(plina de zel)este acum rasplatit cu o super promovare.Dupa munca(fapta)si rasplata!Nu este singurul caz!!!!!!!

# ?????? date 15 July 2016 09:09 -2

Considerati ca de fapt acesta detasare a dumnealui este vreo miscare insinuata de indivizi din fosta securitate ?

# ?????? date 15 July 2016 10:12 -1

Considerati ca de fapt acesta detasare a dumnealui este vreo miscare insinuata de indivizi din fosta securitate ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva