10 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TERORISM JUDICIAR – DNA intervine la rupere in procesul civil dintre Kovesi si jurnalistii Antena 3, in care sefa DNA vrea 1 milion lei. Printr-o adresa din ianuarie 2018 din dosarul 853/P/2016, procurorii DNA Marius Bulancea si Mihaela Beldie-Canela au cerut copia integrala a dosarului civil. Razvan Savaliuc a cerut instantei sa trimita adrese la DNA pentru a se afla daca judecatorii fac obiectul dosarului penal: “Am impresia ca mai avem putin si mascatii DNA vor navali in sala” (Document)

Scris de: L.J. | pdf | print

6 March 2018 19:17
Vizualizari: 26907

Absolut incredibil! Directia Nationala Anticoruptie intervine brutal in dosarul 6043/3/2015 aflat pe rolul Curtii de Apel Ploiesti, in care are calitatea de parata alaturi de Laura Codruta Kovesi, dosar in care sefa DNA are si calitatea de reclamanta care pretinde daune de 1 milion de lei de la Antena 3 si jurnalisti Mihai Gadea, Radu Tudor, Bianca Nae, Mugur Ciuvica si Razvan Savaliuc.

Printr-o adresa din 5 ianuarie 2018, emisa in dosarul penal 853/P/2016, adresa semnata de seful Sectiei a II-a Marius Bulancea si procuroarea Mihaela Beldie-Canela (care instrumenteaza alaturi de Alexandra Lancranjan, zisa Veverita, dosarele presedintelui PSD Liviu Dragnea) s-a cerut Curtii ca: In interesul solutionarii dosarului penal cu numarul 853/P/2016, in conformitate cu art. 170 Cod.pr.pen. Va rugam sa ne inaintati in fotocopii certificate pentru conformitate cu originalul toate documentele din dosarul 6043/3/2015 in care a fost emisa sentinta civila nr. 1243 din data de 16.10.2015 de catre Tribunalul Bucuresti- (vezi facsimil)


Pentru cine nu stie, sentinta civila a TMB nr. 1243 din 16.10.2015 este cea prin care jurnalistii Antena 3 au fost obligati la fond la plata unor daune morale imense, absolut nejustificate, de 250.000 lei (circa 60.000 euro) catre Laura Kovesi, cele mai mari daune date vreodata in Romania intr-un dosar de presa, pe simple opinii si intrebari puse in niste emisiuni de televiziune.

De asemenea, semnatarul adresei, procurorul sef sectie Marius Bulancea este cunoscut ca un bun prieten in viata privata cu Laura Kovesi, alaturi de care au fost surprinsi intr-un concediu, in vizite la manastiri, la locasuri de rugaciune, insotiti si de Valentin Horia Selaru, actual judecator al ICCJ (fost consilier al lui Kovesi) - vezi foto

Consideram adresa DNA ca un factor de presiune, de intimidare a judecatorilor CA Ploiesti Marilena Panait si Valentina Gheorghe, care solutioneaza in prezent apelul in acest dosar, care a fost stramutat de doua ori, de la CA Bucuresti, la CA Pitesti si la CA Ploiesti. Fiecare stramutare din cele doua incuviintate de Inalta Curte au survenit dupa ce s-a facut dovada banuielii legitime ca judecatorii cauzei au fost influentati de forte necunoscute sa respinga toate probele propuse in aparare de jurnalisti pentru a ramane in pronuntare cu orice pret. Deosebit de important, fiecare stramutare a fost admisa dupa ce CA Bucuresti si CA Pitesti au ramas in pronuntare dupa ce au respins absolut toate probele propuse in apel.

Apare absolut inacceptabil ca DNA - care este parat in cererea reconventionala a lui Razvan Savaliuc, alaturi de parata Laura Kovesi – sa instrumenteze un dosar penal legat de dosarul civil in care este parte, fara ca nimeni sa stie la cine si la ce se refera aceasta ancheta.

Fata de aceasta situatie, constatata marti 6 martie 2018 la orele 9.00 cand Razvan Savaliuc a studiat dosarul la bara, jurnalistul a solicitat instantei de judecata sa faca adrese catre DNA pentru ca acest parchet sa comunice obiectul dosarului 853/P/2016, daca s-a inceput urmarirea penala in caz si impotriva cui, pentru a se afla daca nu cumva chiar judecatorii Marilena Panait si Valentina Gheorghe pot face obiectul acestui dosar penal, situatie care i-ar face incompatibili in a mai solutiona cauza.

Incredibil, presedinta de complet Marilena Panait a refuzat sa faca adresele cerute, parand foarte speriata, situatie fata de care Razvan Savaliuc a formulat cerere de recuzare pe motiv de incompatibilitate absoluta legata de imprejurarea ca exista elemente care nasc in mod intemeiat indoieli cu privire la impartialitatea instantei. Cererea de recuzare urmeaza a fi motivata si depusa in termen de 3 zile.

Jurnalistul Razvan Savaliuc a subliniat in cadrul pledoariei sale: “Am impresia ca mai avem putin si mascatii DNA vor navali in sala de judecata” si a solicitat instantei sa nu se lase intimidata de asemenea practici si sa isi respecte juramantul depus la investirea in functie.

Fata de incidentul aparitiei la dosar a adresei DNA, care desi are calitatea de parata, s-a apucat sa faca dosare penale necunoscute ca obiect pe marginea procesului civil in care Laura Kovesi vrea sa se imbogateasca pe spatele jurnalistilor Antena 3, Razvan Savaliuc a solicitat eliberarea de copii dupa adresele DNA aparute la dosar. Reactia presedintei Marilena Panait a fost una extrem de suspecta, aceasta afirmand ca nu stie la care acte se refera exact jurnalistul. Si l-a indrumat pe jurnalist sa obtina actele de la arhiva instantei cand va ajunge dosarul acolo.

De altfel, pe tot timpul termenului de marti 6 martie 2018, Curtea de Apel Ploiesti a calcat sistematic in picioare apararea jurnalistilor Antena 3, refuzand sa admita orice proba la dosar, refuzand sa dea curs la doua cereri de repunere a cauzei pe rol, refuzand sa primeasca o cerere de interventie principala, refuzand sa faca adrese la DNA pentru clarificarea dosarului penal cladit de DNA pe marginea dosarului in care e parata.

Practic, in acest dosar, jurnalistilor nu li s-a admis in tot apelul nicio proba, iar judecatoarele Marilena Panait si Valentina Gheorghe au incalcat flagrant principiul continuitatii si al nemijlocirii, refuzand sa administreze probe si sa repuna cauza pe rol, potrivit art. 214 cod procedura civila.

Opinia noastra e ca din tot comportamentul judecatoarelor a reiesit ca acestea se aflau sub o stare de imensa presiune, intrucat nici macar nu au lasat partile sa dea citire cererilor ridicate, pe care le-au respins din start pe banda rulanta, scopul lor fiind de a ramane in pronuntare cu orice pret, ceea ce au reusit si decis pentru data de 20 martie 2018.

Lumeajustitiei.ro cere ministrului Justitiei si CSM sa faca lumina de urgenta in acest caz in care exista banuiala legitima ca DNA influenteaza pe fata verdictul in acest dosar civil in care dreptul la aparare si la un proces echitabil al jurnalistilor Antena 3 a fost grav incalcat.

Exista banuiala legitima ca DNA incearca astfel sa bage frica in judecatori, drept pentru care solicitam ministrului Justitiei Tudorel Toader sa isi exercite autoritatea conferita de Constitutie si sa verifice cum este posibil ca parata DNA sa deschida un dosar penal pe marginea dosarului civil in care este judecata, si sa trimita adrese la dosar in acest sens care sunt de natura a revolta orice observator de buna credinta.

Apare de asemenea de necrezut faptul ca adresa procurorului sef sectie Bulancea a fost trimisa initial la Curtea de Apel Pitesti (de unde dosarul a fost stramutat la CA Ploiesti inceputul anului 2017). E neverosimil ca Bulancea nu stia ca dosarul sefei sale si a institutiei la care e angajat (si care a primit citatii termen de termen) se afla la Ploiesti, dupa ce toata lumea a vazut-o la televizor pe Kovesi in mai multe randuri la Curtea de Apel Ploiesti, unde a ramas antologic raspunsul ei catre jurnalisti ca se afla intr-o zona privata – pe trotuar. Mai degraba credem ca s-a dorit cu orice pret ca adresele DNA sa ajunga la dosarul de la Ploiesti, dar sa para ca au ajuns dintr-o “eroare” din motive lesne de inteles.

Vedeti mai jos imaginile cu sefa DNA Laura Kovesi la biserica, impreuna cu procurorul DNA Marius Bulancea si fostul ei consilier Horia Valentin Selaru, facut peste noapte judecator la ICCJ:


Comentarii

# un mizantrop date 6 March 2018 20:01 +34

Deruta mare in sobolanimea de la DNA! Daca am avea si noi un CSM functional, ar trebui, urgent, convocate doamnele "onorate" sa explice, ce principiu de drept, ce procedura, ce legi, ce articole din Constitutie (aia, pe care au jurat s-o apere!) le permite sa respinga probe in aparare...Daca s-ar dori reinfiintarea justitiei in Romania, de aici ar trebui sa se porneasca, de la respingerea de catre judecator a probelor in aparare...ca, mie imi pare o abominatie judiciara!

# Cristi date 7 March 2018 12:25 -3

Ce deruta visati? Mie mi se pare ca sunt foarte organizati. E simplu, borfasii s-au unit si se asteapta ca procurorii sa joace precum fecioarele neprihanite. E uite ca s-au unit si ceilalti si o sa ii infunde pe borfasi

# DODI date 6 March 2018 20:24 +8

Atâta vreme cât nesimțitul de la Cotroceni nu aplică legea demitând Slujirea, aceasta capătă aripi noi și începe să facă dosare penale a toți adversarii ei și ai lui ciolanis. Nu contează că implică DNA pentru interesele ei personale. Dacă ciolanis și-a permis ea de ce să nu o facă. Trogloditul de ciolanis pe lângă că e mut (când nu trebuie) sau vorbește fără, nici nu e în stare să ia deciziile corecte fiind din acest punct de vedere mult mai parșiv și dăunător decîât bețivul hăhăilă. Ce ghinion pe țara asta să aibă în fruntea ei numai netrebnici.

# adrian date 6 March 2018 20:27 -2

"E un caz interesant"...

# Pintea date 6 March 2018 20:27 +9

DNA a capatat un avant nou, revolutionar, de cand cu revocarea! Instanta nu este obligata sa dea curs solicitarii parchetului. Nu au decat sa vina si sa solicite copii prin registratura! Poate dosarul penal respectiv o fi unul redeschis, fiind mai vechi din 2016. Mihai Gadea parca a fost o data chemat la parchet cu tam-tam, ca martor intr-un dosar. Poate acum il fac suspect. Imaginatia DNA este mare! Si foarte periculoasa!

# Pif date 7 March 2018 07:19 +2

Idiferent la ce se refera sau pe cine vizeaza dosarul penal inceput in 2016, este evidenta intentia de intimidare a judecatorilor din complet anterior ultimului termen de judecata, fiind suficient de citit primul aliniat al art.170 CPP invocat in adresa incat sa crezi orice in lipsa altor detalii lamuritoare. Fiind parte in proces, DNA putea solicita copii certificate prin registratura, insa trebuia sa plateasca taxa aferenta. A preferat o alta abordare, din pozitia de forta, mizand pe efectul de intimidare. Procurorii DNA semnatari ai adresei ar fi trebuit sa se gandeasca de mai multe ori inainte de a o redacta si trimite in acest dosar sensibil. Puteau chiar astepta sa se finalizeze dosarul daca din 2016 nu i-a interesat documentele din el, tocmai pt. a nu se interpreta ca fac presiune in dosar.

# Pintea date 6 March 2018 21:09 +4

Daca nu va duceti sa faceti un interviu cu Bercea, sa va spuna o data cui a dat banii...

# Dr Ion-Gabriel STOICA date 6 March 2018 21:41 +4

Fratilor, este clar ca sunteti intr-un mare pericol, vor aresta judecatori, jurnalisti, oameni obisnuiti, Romania demult nu mai este un stat, ci o jungla a politiei politice 100% Plecati fratilor din nenorocita de tarishoara, cat mai puteti!

# CWQ date 7 March 2018 10:55 +4

Nu țara e nenorocită , domnule ( vedeți cum vă exprimați ) , ci aceste lepre trădătoare și fasciste care au fost lăsate - cu complicitatea politicienilor - să face ce vor și să decidă cine moare și cine trăiește . Dacă nu va fi dată jos urgent această „ mutantă ” și oroare a naturii , dictatura ne așteaptă . PS Presă , dacă n-ai fi existat și n-ai fi dat în vileag multe matrapazlâcuri ale tuturor instituțiilor de forță ( plătite cu bani grei luați până și de la cei mai amărâți oameni din această țară ) , nu știam ce se întâmplă în umbră și că suntem în pericol de moarte să se repete istoria sângeroasă a celor două Războaie Mondiale . PS1 Strângeți rândurile și nu lăsați să fiți călcați în picioare de unul ca Iohană Prostul , de Kovesi , de procurori necinstiți ,de judecători cărora le tremură izmenele pe ei de frica „ incoruptibilei ” ; dacă voi dispăreți , dispărem și noi ca oameni liberi . PS2 Boicotați-le conferințele de presă tuturor și lăsați-i să vorbească singuri .

# Maria date 6 March 2018 22:10 +21

Asta e o actiune pe care doar niste borfasi ar putea-o gandi. Sa primesti o hotarare judecatoreasca pentru un milion de lei noi cu ajutorul insttitutiei pe care o conduci? Madamo, jurnalistii sunt in slujba mea, a cetateanului, nu sa te pupe pe tine in fund! Nu-ti place, mergi in SUA aia la care tot cersesti sa iti acopere ticalosiile si vezi daca si acolo primesti bani prin teroare! Ia vezi tu daca acolo nu cumva primesti puscarie pentru abuz de putere si folosirea institutiilor statului pentru imbogatire proprie... Sper sa primesti ce meriti!!!!!

# Parerea mea... date 7 March 2018 11:23 +2

O sa si-o fure rau matahala. Prea o cauta cu lumanarea. Atat a intins coarda incat n-are cum sa nu se rupa si s-o plezneasca drept in freza aia ingusta!

# 7.4 Mintiti si furati - Nu uitam! date 7 March 2018 06:00 0

S-a trecut la intimidarea judecatorilor din proces. Numai ei ar putea fi acuzati penal de ceva inventat de DNA. Nu e zi fara un abuz.

# Cata date 7 March 2018 07:12 +1

DNA a ajuns sa intruchipeze pina la identificare spiritul kominternisto-nkvdist de aceea aceasta mizerie trebuie desfiintata prin dizolvarea in DIICOT!!! AJUNGE!

# santinela date 7 March 2018 08:31 +2

Nu numai la nivel de procurori Ploiestiul este mizerabil dar se vede clar acum ca aceeasi mizerie este si la nivelul judecatorilor.Cum dracu de toate dosarele se judeca la Ploiesti ? Aleatoriu bineinteles !

# AndreiV date 7 March 2018 09:46 +3

Asteptati ca csm sa faca dreptate,sau curatenie generala?Eu nu.!!!Din tot ce vedem,POLITIA POLITICA A AMERICANILOR, NEMTILOR,OLANDEZILOR SI A MULTOR TARI CARE DORESC DISPARITIA NOASTRA,DUPA CE NE-AU CERUT SA DISTRUGEM TOATA ECONOMIA TARII SI SA NE TRANSFORME IN SCLAVI PE VECIE,CARORA DE MILA SA LE ARUNCE CATE O CAJA CU CHIMICALE SI PRODUSE DE CEA MA PROATA CALITATE,REALIZATE IN LINII DE FABRICATIE SPECIALE PENTRU NOI,ACUM NE UMILESC SI NE BATJOCORESC ,INCALCANDU-NE CELE MAI ELEMENTARE DREPTURI ALE OMULUI.SPUNETI-MI O TARA DIN LUME IN CARE ,AGRESORI,HOTII,TORTIONARII SUSTINUTI DE MAFIE ISI FAC SINGURI CURATENIE SI ISI ELIMINA SINGURI USCATURILE.ue STEI ACEST LUCRU DAR OLANDEZUL timmerman,DORESTE SA OBTINA SI PORTUL CONSTANTA,IAR MERICANII CU AROGANTA CER PERPETUEREA POLITIEI POLITICE. URMARE A CESTOR SUSTTINERI PROCURORII SI JUDECATORII SITEMULUI, ARATA CA SCOPUL LOR E EXTERMINARE A CELOR DIN PSD,AJUTATI .FAC CE VOR.NU LE PASA DE NIMIC.Vez sentinta lui d.l Nita,condamnare fara dovezi.

# imun/teanu date 7 March 2018 11:46 +3

"Sa se revizuiasca dar sa nu se schimbe nimic, sau sa se schimbe tot dar sa nu se revizuiasca"! De schibmat, trebuie, Constitutia. De adus la realitatea reala. Desfiintat Parlament, care tot nu mai inseamna nimic, ceea ce ar duce si la economii consistente, ce ar putea fi realocate eficient acolo unde li s-ar considera ("lor"!) "necesare". Cu adaptarea la realitate si a preceptului absurd ca "nimeni nu e mai presus de lege /in fata ei toti egali", completat cu "exceptie face...XXX"! Cand arestat poate fi oricine, si nemotivat. P.G. Nitu iertat deocamdata, suficient ca "epurat", ca mers cu insotitor acasa la Ploiesti, adica economie la locuinta de serviciu /subalterna lui, dna. Codruta * are (cati!) insotitori? * are locuinta pe de-a gratis? * vizavi de care, pe palier, inc-un ap. si pentru (zice presa) bodiguarzi *si etc. Poate aresta, cum si face, oricand, pe oricine. Ii tremura din tatani, sarmane, orice instante, cum s-a si intamplat, la neconformare cu si dosarul penal. CONTINUA.

# imun/teanu date 7 March 2018 11:53 0

CONTINUAREA. Totusi lucid, "taica" Augustin nu s-o teme si el?! Oare?, in sufletul lui, dl. Wernwr nu s-o gandi ca si peste el pot, in spectacol de noapte si cu TV, da buzna mascatii?! In patria nostra, cu peste suta si unu dalmatieni, troneaza doamna Morticia, pasarea noastra maiastra /insa, ce facem ca, totusi, "fiecare pasare pe limba ei piere"!

# Medalia "Morman" date 7 March 2018 12:52 +4

Diavoliţa Nefertiti Abuzatoarea - iată emblema unei instituţii care nu mai convinge! Preaintunecimea voastră, PRESA LIBERĂ nu te va aplauda fără să meriţi aplauze şi nu te va pupa niciodată acolo unde tu îţi doreşti cel mai mult, ci va scoate în faţa opiniei publice faţa hidoasă a ta şi a celor creaţi după "chipul şi asemanarea ta". Critica este constructivă...doar cei care vor consolidarea unui sistem TOTALITAR nu o poate accepta ca pe un mecanism sănătos în funcţionarea unui stat democratic.

# Mihail date 7 March 2018 15:26 +1

,,Caracatita'' a fost un film mic ! Regia lui kovesi e peste orice asteptari, mai ales ca ea joaca si ROLURILE principale. Hai ca poate luam un Oscar! Da,Caracatita ar fi un nume mai bun decat Nefertiti sau Slujirea!

# Edelweiss - Art Director from Bukowina date 7 March 2018 15:39 +2

N-ar fi mai inspirat titlul „KoRoCotița”? Ko de la Kovesi, Ro de la Rroemenica și Co de la răposatul Coldea - Mnezo să-i hodinească ciolanele în cinul de șef-recrutor pe zona Ardealului.

# Ivancu Aurel date 7 March 2018 17:52 +1

Stimate domnule Răzvan Savaliuc, Din păcate, atât pentru dumneavoastră cât și pentru NOI – deznodământul se pare ca va fi unul trist. Aceasta “Caracatița” este imposibil de învins cu mijloace democratice. VA MULTUMESC, domnule Răzvan Savalic, pentru tot ce ati făcut NOI. Sper sa mai aveți resurse sa luptați cu aceasta “Caracatița”. Dacă va ajuta cu ceva - SA STITI CA VA SUNT ALATURI – și nu ezitați sa-mi cereți sprijinul. P.S. Dacă este nevoie deschideți un cont umanitar și voi subscrie! PPS. Nu știu cum va va putea ajuta ministru justiției . În realitate, legislația actuala nu conferă acestuia pârghiile necesare sa intervină.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 9.08.2022 – Incurcatura in legea lui Predoiu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva