Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

VICTIMIZARE CU NERUSINARE – Fiarta de necaz ca Iohannis i-a dat branciul decisiv, Laura Kovesi s-a prezentat in fata presei ca o biata victima. Avand in spate angajati ai DNA imbracati ca la gratar, cei mai multi grefieri si politisti judiciari, si doar cativa procurori, Kovesi a rabufnit: "Va multumesc ca ati mers inainte indiferent cat de atacati am fost, indiferent cat de umiliti am fost in fata familiilor noastre, tarati in noroi, fara posibilitatea de a ne apara"

Luni, 9 iulie 2018 13:14 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Cat de penibil! Laura Codruta Kovesi a iesit luni, 9 iulie 2018, in capatul scarilor de la DNA pentru a se victimiza in fata presei, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie. Pentru a da greutate momentului de sustinere a ultimei declaratii in DNA, Laura Kovesi si-a pus angajatii DNA, majoritatea grefieri si ofiteri de politie judiciara si doar cativa procurori, sa coboare dramatic pe scari in momentul in care ea isi face aparitia, pentru a crea probabil imaginea unui procuror-sef popular, iubit de colectiv.

Si rau a facut, caci cei pe care i-a convins sa o sustina la ultima declaratie de presa data in DNA nu au fost nicidecum niste procurori de tinuta, sau macar procurorii cu care s-a falit in ultimii ani si cu care a si incasat 235 de achitari in doar primele 6 luni ale lui 2018, ci erau tineri imbracati in tricouri, blugi, colorati ca la o iesire la iarba verde la gratar, pe care la finalul declaratiei i-a salutat militareste din capul scarilor.


Intr-un cadru atat de penibil, Laura Codruta Kovesi si-a inceput discursul acuzand ca procedura de revocare nu a intrunit conditiile prevazute de lege, sustinand ca Decizia CCR prin care a fost revocata ar sugera ca "procurorii ar putea fi in viitor subordonati Ministrului Justitiei", si terminand cu comentarii la adresa procesului legislativ de modificare a Codurilor penale, acuzand ca "vointa politica in acest moment nu este pentru o justitie eficienta, ci este pentru blocarea anchetelor si pentru blocarea Justitiei".

Dupa comentarii, apreciem noi pur politice, Laura Kovesi, intr-un tupeu fara margini si cu lacrimi de crocodil, a dorit sa le multumesca procurorilor prezenti, precum adjunctul sau Marius Iacob, sau Paul Silviu Dumitriu, pentru ca au "mers inainte indiferent cat de atacati am fost, indiferent cat de umiliti am fost in fata familiilor noastre, tarati in noroi, fara posibilitatea de a ne apara".

Cum poate oare Laura Codruta Kovesi sa sustina cu atata seninatate ca procurorii ei si chiar ea au fost tarati in noroi, ca nu au avut posibilitatea de a se apara, ca au fost atacati sau umiliti, stiindu-se totusi traumele prin care au trecut in mod real sute de persoane, victime ale DNA, ridicate din pat, incatusate si defiltate de la parchet, la instanta si apoi in arest, pentru ca in final sa fie achitate?

Cum se poate victimiza in asemenea hal Laura Kovesi, atat timp cat majoritatea populatiei o percepe ca un simbol al catuselor si abuzurilor DNA?

Prezentam in continuare ultimul discurs al Laurei Kovesi la DNA:

"Dupa cum stiti, presedintele Romaniei a emis decretul de revocare din functia de procuror sef al DNA, asadar mandatul meu inceteaza incepand de astazi. Am fost procuror sef al DNA timp de 5 ani si tot ce am realizat sau nu am realizat am consemnat intr-un raport care va fi facut public in cel mai scurt timp si care va putea fi studiat pe site-ul institutiei noastre. In ceea ce priveste porocedura de revocare a procurorului sef DNA, va reamintesc ca propunerea de revocare nu a intrunit conditiile prevazute de lege, CSM a dat un aviz negativ, am dovedit in fata Sectiei pentru procurori a CSM ca motivele invocatre de ministru Justitiei in propunere, o parte din ele sunt nereale, o parte din ele sunt neintremeiate.

Decretul de revocare emis de presedintele Romaniei lasa un mare semn de intrebare: Va exista o subordonare discretionara a procurorilor sefi fata de ministrul Justitiei?

Nu comentez Decizia CCR, insa as vrea sa arat ca motivarea sugereaza ca procurorii ar putea fi in viitor subordonati Ministrului Justitiei. De aceea cred ca o clarificare ramane in continuare necesara.

Despre mine va pot spune ca am luat act de decretul de revocare din functia de procuror sef al DNA. Incepand de astazi nu voi mai lucra in DNA. Voi ramane procuror.

As dori sa adresez un mesaj tuturor colegilor mei, si cei care sunt prezenti si cei care sunt in birouri si lucreaza si in egala masura tuturor procurorilor din Ministerul Public timp de 6 ani in Parchetul General. Va multumesc tuturor pentru curajul vostru si pentru profesionalism, va multumesc pentru rezistenta si darzenia de care ati dat dovada in lupta cu infractionalitate.

Va multumesc ca ati mers inainte indiferent cat de atacati am fost, indiferent cat de umiliti am fost in fata familiilor noastre, tarati in noroi, fara posibilitatea de a ne apara. Am putut doar sa sesizam CSM pentru apararea adevarului. Cu toti stim ca DNA in ultimii 5 ani a obtinut si alte rezultate care nu sunt statistici. DNA a demonstrat ca legea este egala pentru toti si nimeni nu este prea puternic pentru a se sustrage in fata legii. Procurorii independenti au facut investigatii fata de persoane care pareau de neatins. Indiferent de functia lor, indiferent de statutul social si de averea pe care au detinut-o. Am contribuit prin anchetele noastre la constientizarea societatii cu privire la gravitatea fenomenului coruptiei.

Dragi colegi, ceea ce am reusit sa demonstram, in primul rand, a fost de aratam ca institutiile publice din Romania sunt eficiente, ca lucreaza legal, dar mai ales, da, coruptia poate fi infranta. Nu, episodul de astazi nu este o infrangere. Modul brutal in care se forteaza modificarea legislatiei penale ne arata ca vor protectie. Pentru trecut, pentru prezent si pentru viitor.

Dupa 6 ani la conducerea Parchetului General si 5 ani 1 luna si 24 de zile in functia de procuror sef al DNA va spun: Nimic nu pooate fi pus in balanta fata de continuare acestei lupte, caci aceasta lupta este una pentru apararea societii fata de infractori periculosi. Da, sistemul judiciar trece printr-un moment dificil, toti stim asta, caci am vazut cu toti ce mai ramane din Legile penale. Am vazut cu toti forma adoptata in Parlament in ce priveste Codul penal si Codul de procedura penala, am facut si noi observatii, si ICCJ, si CSM si, poate cel mai important si PICCJ.

Este de bun simt sa observam ca vointa politica in acest moment nu este pentru o justitie eficienta, ci este pentru blocarea anchetelor si pentru blocarea Justitiei.

Noi procurorii nu putem duce o lupta politica. Ne interzice legea. Pledoaria noastra este pentru o legislatie stabila, pentru o legislatie in care procurorii sa fie independenti. Independenta procurorilor este o valoare incoruptibila. DNA este o institutie matura, profesionista, care a demonstrat ca isi indeplineste atributiile indiferent de provocari, asa ca dragi colegi, nu abandonati, continuati sa va faceti treaba si nu abandonati.

Le multumesc tuturor celor care ne-au sustinut in activitate. Le multumesc tuturor celor din sistemul judiciar, le multumesc tuturor partenerilor institutionali din Romania, dar si din strainatate.

In final, as avea un mesaj pentru toti cetatenii Romaniei si pentru societatea din Romania: Coruptia poate fi invinsa, nu abandonati! Va multumesc pentru atentie si voua va multumesc pentru tot ce am facut impreuna. La revedere!"

Accesari:15117

Comentarii

# gelu date 9 iulie 2018 13:37 +25

In momentul acestu-i simulacru de circ mediatic vacuta kovesita nu mai era sefa DNA, decretul de demitere fiind deja tiparit de Monitorul Oficial. Asa ca vacuta a mugit avandu-i ca sustinatori pe viteii, boii si vacutele din fost ograda in mod ilegal in dosul ei.

# grig date 9 iulie 2018 14:32 +9

Dupa moaca subalternilor, ca medie de varsta 30 ani, care nu au familie si nu au copii, vai de tara mea cu astfel de rezistenti in lupta anticoruptie. Toti pentru o spaga de 10.000 de lei scapa de la inchisoare pe cei care fura 1.000.000 de euro! Cum e turcu(Kovesi) si pistolul(subordonatii care aplauda). Huuo!

# ^^ date 9 iulie 2018 13:42 +5

"5 ani, o luna si 24 de zile"'.. Eu as fi adaugat si "cu 32 de zile mai mult decat ar fi trebuit".

# Mefistofel date 9 iulie 2018 13:50 +7

Marș fă în sufrageria m.... Nu crezi ca ai stat cam mult tron sa-ți crească dosul? Ai nenorocit OAMENI, ai compromis tot ce-ai atins...Să ai parte însutit doar de ce ai dat! Sper sa le vină vremea tuturor vânduților!

# PRIORITIZAREA, bat-o vina! date 9 iulie 2018 13:54 +2

Dar de mușuroiul de achitări nici o vorbă? Doar atîtea făcea la DNA: prioritizarea dosarelor.

# O biată vădană date 9 iulie 2018 13:57 +4

Remember R A R I N C A !!!

# Vădana o prosti pe Ciordy? date 9 iulie 2018 15:17 +2

BOMBA IN CAZUL RARINCA – Iata dovada care atesta ca Mariana Rarinca a fost condamnata pentru un santaj de 20.000 euro pe care nu i-a cerut niciodata sefei ICCJ Livia Stanciu. O Rezolutie uluitoare a Inspectiei Judiciare ce arata adevarul... luju.ro, 6.12.2017

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 9 iulie 2018 13:57 +6

PREZIC CA O SE DESCHIDA MULTE DOSARE PENALE PE ,,ADRESA ,,KOIVESOAICEI

# Ciobanu date 9 iulie 2018 13:58 0

Ar mai fi o varianta, cea mai de groaza varianta: LCK chiar crede ceea ce zice. :o

# livia date 9 iulie 2018 13:59 +3

Duca-se ...la Targsor. Dar cine sa o judece? Legea raspunderii magistratului , pe unde zace??? Aviz amatorilor de magarii: mai devreme, sau mai tarziu, tot se face dreptate, chiar daca adevarul umbla cu capul spart.

# Fițoasă. Mincinoasă. Incompetentă date 9 iulie 2018 14:08 +7

LCK: 1. Abuzînd de diploma prostie tulburătoare e AS în semantică ('nu este o colaborare, ci o cooperare', 3.04.a.c.) după „protocol în baza căruia colaborarea noastră a fost dezvoltată”, interviu EVZ 2013. 2. Și-l făcu șef pe momîia AG măsluindu-i Mapa profesională. 3. Habarnistă în atribuții DNA, se angajă să aresteze și 10 mii de oameni de-i nevoie. 4. Ecuația Ko: DNA=LCK ('Nu am plagiat', comunicat). 5. Băgă DNA în amoru-i ghebos: 'am avut relații...', comunicat. 6. Folosi DNA s-o apere pe vădana LS de 'marea coruptă' Rarinca. 7. Halal manager, ține în schemă pe 'unii care pare ca nu fac nimic'! 8. Cea mai curajoasă mujer veni la proces cu 8 gărzi de corp și stătu tot timpul în picere s-o bage juzii în seamă. 9. Înfrățindu-l pe Mr Klemm cu țațele de Obor, ferici țara cu videoclipul pus acu la index. 10. Suferă de dislexie: Tamara=Taman; collar=coilar. La ce coi_lar visează? 11. Din folie/fobie îl tîrî 4 ani pe RS prin tribunale, distracția o costă doar 50 lei stop Și CSM? Tămîie!

# Klaus Penalu Întîi date 9 iulie 2018 15:18 +1

Așa i-o fi suflat profu' Ghinion, expert în colaborare, pardon, cooperare internațională, ce ne-a fericit, de capu' lui, la începutul mandatului, cu renunțarea la datoria istorică a Germaniei de 19 MILIARDE EUR. http://www.napocanews.ro/2015/02/iohannis-presedintele-intereselor-germaniei-renunta-la-datoria-istorica-germana-catre-romania.html

# Sistem putregaios date 9 iulie 2018 14:08 +3

Asta este rezultatul analfabetilor. Peste tot intra doar cei care au tatici si mamici. Nimeni nu intra pe examen cinstit. La avocati e culmea putreziciunii. Pe cine prostesc astia? Se vede clar cum puiutii comunistilor au parte de locuri in sistem. Restul sunt haituiti si umiliti cu niste examene imbecile.

# Ginutza date 9 iulie 2018 14:09 +9

Căscați bine ochii! Plecarea lui LCK nu este nici o victorie, sistemul deja se regrupează si caută să reîncarneze alte conserve' si mai paraditoare decât kovesi. Dacă PSD-ALDE nu vor ataca ACUM cu multe lovituri şi reforma contra sistemului având ca bază MOTIVAȚIA PROTOCOALE ILEGALE prin curățarea justiției de leprele colaboratoare şi revizuirea MACULATURII DE DOSARE STALINISTO-SECURISTE din toată perioada justiției false pe protocoale

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 9 iulie 2018 14:14 +8

,,Despre mine va pot spune ca am luat act de decretul de revocare din functia de procuror sef al DNA. Incepand de astazi nu voi mai lucra in DNA. Voi ramane procuror.,, deschid bursa pariurilor.1 LA 20000.ASTA IN URMATORII 5 ANI NU O SA FIE IN STARE SA PUNA 3 VORBE DE ACUZARE INTR/UN DOSAR.o sa aibe citatii zilnice la dinea .la ,,elitele dinea.doamne asculta/mi ruga fierbinte sa o ancheteze,papici,cerbu ,rosu si toata gasca aia de procurori de ,,ielita,,

# Adrian date 9 iulie 2018 14:30 +2

DW comenteaza prin ****** P.M.Iancu aceasta decizie de revocare. Nu am vazut in viata mea un asemenea nazist care se baga in treburile interne ale Romaniei. Nenorocirea Romaniei este ca "a ales" un neamt incet la minte, corupt si amorezat de conlocuitoarea lui Codruta.   

# 2 penibili date 9 iulie 2018 15:08 +2

Niste penibili, atat Kovesi cat si Iohannis. Iohannis s-a compromis cu Kovesi. Din 2016 am spus ca Iohannis va deconta toate mizeriile ei si deja o vedeti. Iohannis a dovedit ca e un om slab si incapabil sa conduca. Kovesi, de partea cealalta, a dorit sa transforme ultima conferinta de presa intr-o ocazie de lansare politica, insa nu a reusit decat sa se lanseze in penibil. Privind la Kovesi nu poti decat sa te gandesti la cuvintele Scripturii: cine se inalta pe sine (mai ales calcand pe altii) va cadea. Toti care au laudat-o si tamaiat-o pe Kovesi, stiind ce abuzuri face, sunt la fel de vinovati pentru esecul ei. Chris Terhes, Fb

# Sorana date 9 iulie 2018 14:31 +5

Trebuie exclusa din magistratura impreuna cu acolitii sai. Dar nu se va intampla asta pentru ca intra in scena CSM-ul sa-si faca numarul. O citez pe celebra Monica Macovei, cred ca este singura data cand a spus un adevar: „CSM este un fel de Mafie a Justiţiei şi acoperă tot ce e rău în sistem”

# DODI date 9 iulie 2018 14:33 +8

Slujirea: ”procurorii au fost târâți în noroi”. În fapt a fost mediul în care s-au băgat singuri și unde se simțeau cel mai bine. Nimic în discursul slujirii de rateurile DNA, de penibilitățile de la Ploiești, Oradea, etc. Nimic despree viețile distruse atâtor români. Nimic despre victimele reale ale DNA. Numitorul comun al nulităților promovate de Sibiu este cel de a te victimiza, de a arunca anatema asupra altora și, în general, de a trage la răspundere poporul român că nu știe să aprecieze nulitățile sibiene.

# Baran Gheorghe date 9 iulie 2018 14:45 +2

Urmatorul pas : dupa LCK sa plece si ACL .

# faracatuse date 9 iulie 2018 14:46 +3

Ei, abia acum incepe balul. Frumoasa miss , laureata de drept a titlului cea mai cea, nu mai are pixul... Semnatura ei ca si banal procuror, inseamna fix..... Tudorel 10 puncte... Dar ce ne mira, cand un profesionist de drept, se bate cu arme constitutionale cu o baketball-ista... In fine... Si balul abia acum incepe, pentru ca: multi, scuze, foarte multi executanti vor fi stransi cu usa si vor decarta... LULUTOOOO, cheama-ti si-un cane, ala german nu era in poezie...

# costi date 9 iulie 2018 14:47 -1

Moment penibil life!

# faracatuse date 9 iulie 2018 14:48 +2

Aaaa, si daca onor Dragnea, Tariceanu se multumesc cu putin... Vai de dosul lor... Acum e momentul demantelarii sistemului...

# Mitica date 9 iulie 2018 14:51 +3

Pa d-na Kovesi! O sa ne fie dor de tine pana cand vei aparea acuzata in primul dosar dintr-un lung sir. Una care a fost revocata pentru ca a incalcat constitutia trebuie exclusa din magistratura.

# faracatuse date 9 iulie 2018 15:03 0

Nu va mai aratati surprinsi, solutia era clara inca de ieri. Sistemul nu moare isi arata forta, si cine nu vede ca totul e un castel de carti.... Tapalaga, omul sistemului din presa, unul dintre ei, a prefat ieri deznodamantul.... O facea de capul lui, daca nu era 100% sigur?! Nu. Deci razboi va fi si va fi pe viata si pe moarte... Pregati-va de robor to the sky, se rate asisderea, de curs euro 5 ron... Pentru ca bnr e cu ei. Si-n strada sa-i pazesca Dumenzeu pe jandarmi. Ca de obicei vor fi in maneca scurta la flegma si piatra cubica expusi.

# Gilu date 9 iulie 2018 15:04 0

Lasati - i , ca joaca intr - un film : " Piatra din Casa " !

# mimi date 9 iulie 2018 15:21 +2

Trebuie sa urmeze Augustin Lazar...alta sluga a sistemului!

# Retardanis date 9 iulie 2018 15:33 0

I-auzi bre, ramane procuror simplu. Chiar e tare asta. Are 2 variante: 1. Vor vedea toti ce incomptetenta este. 2. Este o alta minciuna kovesiana.

# Pintea date 9 iulie 2018 15:52 +2

Probabil ca discursul l-a pregatit in week-end. A compromis nu numai DNA, ci si pe johannis, definitiv! Daca acesta nu se incapatana sa o protejeze, ar fi castigat mult. Asa, s-a compromis lamentabil, ramane ca presedintele care a luat in deradere CCR si a facut presiuni asupra unui judecator, l-a insultat si persiflat pe ministrul justitiei, a jignit guvernul, a instigat niste trogloditi penali sa iasa in strada ca sa rastoarne ordinea de drept. De ce? Ca sa ramana el cu ea! Ei doi! Sa conduca tara si sa se dea mari cu prostia lor! Pana si prostanacului de Orban i-a iesit porumbelul din gura:” presedintele a pus mai presus de interesul personal pe cel al tarii”, deci recunoaste ca exista un interes personal ca ea sa ramana in functie, unul major cum ne-a demonstrat chiar presedintele!Johannis a avut sansa sa se reabiliteze daca ar fi revocat-o la propunerea ministrului justitiei, insa incapatanarea, prostia, lipsa orizontului politic l-au autodistrus!

# Statu-Palma-Barba-Cot date 9 iulie 2018 16:01 +1

In urmatoarele zile madama ,distrugătoarea increderii populatei in justitie,va avea șocuri mari venite din direcția colaboratorilor săi.Oamenii pe care-i credea loiali o vor da-n gât pt a-și salva ei înșiși pielea. Caracterele mizerabile aduse chiar de ea în DNA tocmai pt ca n-au caracter și nici meserie nu prea stiu(vezi sutele de achitari), dar au fost buni la" interviuri" atunci când au intrat în DNA, se vor lepăda de ea.Susținătorii externi ,după ce s-au folosit de ea ,o vor repudia și ei.Așa se-ntampla când ai un IQ mic și esti pus p-o funcție mare, te nenorocești și pe tine ,îi nenorocești si pe altii.

# Dreptate date 9 iulie 2018 16:57 +1

Tu vorbesti de imposibilitatea de a te apara si ca ai fost tarata în noroi ? Cunoașteți prea bine tactica voastră asupra justitiabilului si spui ca esti victima.? Aha...stii cum ne- ai târât tu si polițistul Tudor Raymond si nu ne puteam apăra ca nu înregistrati declarațiile de martor/ de suspect si scriati ce doreati voi sa obținerii. Du - te la Sibiu acolo te asteapta turmentatul STOIAN EUGEN dar vezi nu - l instiga

# ANONYMOUS date 9 iulie 2018 17:23 +2

Stie sa joace bine teatru analfabeta asta de LCK dupa ce a distrus multe familii nevinovate si alti procurori nevinovati si inca vine sa se laude cata activitate a avut ea cu procurorii ei analfabeti din cauza carora au sute sute si mii de achitari.Deci putem spune ca activitatea LCK si a subordonatilor ei a fost una mediocra.A fost pupincurista ambasadelor si al altor organisme internationale,dar cand a fost la greu toti au parasito cu toate decoratiile ei pe care le-a primit.Cat de proasta si de fraiera poate sa fie sa creada ca este de neanlocuit si ca nu mai este alt procuror ca si ea.Sa terminat cu linsul clantelor ! Out LCK !!!

# santinela date 10 iulie 2018 08:35 0

Sa te prezinti in fata natiei avind in spate ,pe scari,toti nenorocitii in frunte(in capul scarilor) cu mizerabilul Portocala(care trebuia arestat pina acum ) inseamna sa fi un om care are mare nevoie de consult psihiatric !

# Mos Ion Rotita date 10 iulie 2018 13:59 +1

Auzi, cica: ,,umiliti in fata familiilor noastre'' , ,, tarati in noroi'' Dar de familiile pe care le-ati distrus? umilinte insuportabile, ani de procese si amenintari cu catusele? dar taratul prin instante si in penitenciare, NEVINOVATI? nu va este rusine?

# adrian date 11 iulie 2018 10:39 0

Dar cum trebuiau sa se imbrace?La costum?Procurorul meu venea numai in trening in Parchetul General...parea ca se duce la fotbal.

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va fi numita suspecta Laura Kovesi sefa Parchetului European, in pofida dosarului de mita in care este urmarita penal?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 19.02.2019 – Kovesi fuge de dosar ca dracu' de tamaie. Misterul din denuntul Elenei Udrea

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER