24 mai 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BOMBA IN DOSARUL COLONELULUI DRAGOMIR – Curtea de Apel Bucuresti a sesizat Sectia pentru investigarea magistratilor fata de procurorul militar DNA Mihai Gheorghe, pentru obstructionarea justitiei, si fata de judecatorul CAB Florin Purigiu, pentru abuz in serviciu si fals intelectual. CAB cere adresa SRI care poate demasca implicarea Serviciului, pe Protocol cu DNA, in dosarul lui Dragomir (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

4 decembrie 2018 20:14
Vizualizari: 19020

Lucruri de-a dreptul explozive se intampla in dosarul colonelului SRI (r) Daniel Dragomir. Curtea de Apel Bucuresti a dispus sesizarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie fata de procurorul militar DNA Mihai Gheorghe in vederea efectuarii urmaririi penale pentru obstructionarea justitiei si fata de judecatorul CAB Florin Purigiu in vederea efectuarii urmaririi penale fata de abuz in serviciu si fals intelectual. Decizia a fost luata la termenul din 14 noiembrie 2018 de catre judecatorii CAB Ovidiu Richiteanu Nastase si Ciprian Ghita, cei care judeca dosarul colonelului Daniel Dragomir (foto), dosar in care ofiterul SRI a fost trimis in judecata de DNA, dar achitat la fond pentru toate pretinsele acuzatii de coruptie pentru care a fost tinut in arest preventiv 192 de zile, primind in schimb o condamnare cu chiu, cu vai la 1 an cu suspendare pentru participatie improrie la fals in inscrisuri sub semnatura privata.


Sesizarea Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie vine dupa ce Daniel Dragomir, a facut o dezvaluire de proportii. Mai exact, Dragomir a devoalat faptul ca procurorul DNA Mihai Gheorghe ar fi mintit judecatorul fondului, Mihai Balanescu de la Tribunalul Bucuresti. Procurorul DNA Mihai Gheorghe ar fi refuzat sa ii puna la dispozitie judecatorului Balanescu o serie de documente pe care acesta le ceruse, pe motiv ca nu le-ar detine, documente care in realitate se aflau la DNA inca dinainte de arestarea colonelului SRI (click aici pentru a citi).

In ceea ce-l priveste pe judecatorul Florin Purigiu, Curtea de Apel Bucuresti a dispus sesizarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie in conditiile in care acesta a intrat in completul investit cu judecarea apelului din dosarul lui Dragomir, desi el fusese tocmai cel care emisese autorizatiile de interceptare, filaj si supraveghere fata de colonelul SRI si sotia acestuia. Purigiu a intrat in dosar in mai multe termene, facand intr-un final cerere de abtinere, in martie 2018 (click aici pentru a citi).

Oricum, judecatorii Ovidiu Richiteanu Nastase si Ciprian Ghita merita felicitati pentru hotararea de sesizare a Sectiei de investigare a infractiunilor din Justitie. Este practic prima instanta care trimite catre noua sectie un caz cu posibile infractiuni comise de magistrati in instrumentarea si solutionarea unui dosar.

Adresa de la SRI. Fostul sef ANAF adus cu mandat

Pe de alta parte, la acelasi termen din 14 decembrie 2018, judecatorii CAB Ovidiu Richiteanu Nastase si Ciprian Ghita au mai luat o decizie extrem de importanta. Acestia au cerut de la Tribunalul Bucuresti o adresa SRI din ianuarie 2016, adresa care din informatiile pe care le detinem poate arunca in aer dosarul lui Dragomir, aratand implicarea SRI, pe Protocol cu DNA, in instrumentarea cauzei.

Nu in ultimul rand, judecatorii Ovidiu Richiteanu Nastase si Ciprian Ghita au decis chemarea la termenul din 7 decembrie 2018 a fostului ministru al Agriculturii Daniel Constantin. Tot atunci urmeaza sa fie adus cu mandat de aducere si fostul sef al ANAF Gelu Diaconu. Acesta din urma a fost audiat in faza de fond, insa la apel nu s-a mai prezentat. Audierile lui Daniel Constantin si Gelu Diaconu in dosar au loc in contextul in care denuntatorul lui Dragomir, afaceristul Rami Ghaziri, ar fi sustinut ca ofiterul SRI ar fi facut interventii in favoarea sa pe langa cei doi demnitari.

Iata minuta Curtii de Apel Bucuresti:

Solutia pe scurt: Acorda termen de judecata la data de 7 decembrie 2018, ora 11:00, sala p-134 pentru cand se citeaza martorul Daniel Constantin, conform procedurii obisnuite si martorii Vatafu Catalin si Diaconu Gelu Stefan cu mandate de aducere.

Dispune trimiterea sesizarii la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, competenta sa efectueze urmarirea penala, cu privire la procuror Mihai Gheorghe sub aspectul savarsirii infractiunii de obstructionarea justitiei prev. de art. 271 lit. b din Codul penal si cu privire la judecatorul Purigiu Florin sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu prev. de art. 297 cod penal si de fals intelectual prevazut de art. 321 cod penal. Sesizarii ii vor fi atasate, în copie, actele depuse la dosarul prezentei cauzei de avocatul inculpatilor, incheierea de sedinta din 30.04.2014 pronuntata in dosarul nr. 14738/3/2014 al Tribunalului Bucuresti, precum si o copie a incheierii de sedinta de la termenul de astazi, pentru verificarea aspectelor semnalate, din perspectiva penala.

Emite adresa catre Tribunalul Bucuresti – departamentul informatii clasificate pentru a inainta in conditii de confidentialitate, conform dispozitiilor legale, adresa nr. 001012981 din 5.01.2016 a SRI UM 0198, inregistrata sub nr. 0092 din 06.01.2016, la compartimentul informatii clasificate al Tribunalului Bucuresti. Pronuntata in sedinta publica azi, 14.11.2018”.


Comentarii

# DODI date 4 decembrie 2018 21:41 +19

Făcături grosiere care aveau anterior scuza ordinul primit de la sistem, dar care se văd cu ochiul liber de orice neavizat. Singurul care nu vede, nu aude, nu comentează din cauza comodității este mai puțin avizutul ciolanis, cel care are în fața ochilor doar PSD și ALDE și acoperă, imund și imoral, făcăturile DNA și ale acoperiților SRI.

# DOREL date 4 decembrie 2018 22:11 +8

Iarna-i grea, omatul mare/Semne bune anul are: avem un exemplu de ceea ce inseamna judecatori adevarati ! Si b), Judecatori ai Romaniei, nu uitati ca, in acese vremuri grele, NADEJDEA E NUMAI LA VOI ! HAI CA SE POATE !

# Interesant date 4 decembrie 2018 21:53 0

Cum va vedea procurorul ca incalcarea obligatiei abtinerii de catre un judecator este abuz in serv????

# DOREL date 4 decembrie 2018 22:15 +2

Ma' nene, din doua, una: ori esti, ori faci pe Chinezu' ! Pai, daca e o obligatie expresa si explicita prevazuta intr-o lege (organica !), incalcarea ei ce o fi, fratioare ? Si b), mai trage odata ! Parerea mea ..

# La vremuri noi, oameni noi. date 4 decembrie 2018 22:39 +1

Craciun, Visinescu, Kovesi, Negulescu, Klaus..nume vechi. Trebuie nume noi. Noi tortionari, uniti-va! Dar nu uitati doleantele model Merkel, Timmermans, flacaul iubitor de vestejite parlitor de diplomatie franceza, etc. Ca orice colonie serioasa...isi asculta stapanii de doo ori si taie o data.

# faracatuse date 5 decembrie 2018 11:37 +4

Oameni paraditi, destine si familii prabusite. Si avem compatrioti care se bucura, care cer in continuare asta. Toti prietenii mei, aproape toti, gandesc asa. Si eu, eu tac. Ei vorbesc, se bucura de libertatea de a cere paradeala, rad, vorbesc neingradit. Si eu, care sunt de alta parere, tac. Am mai rabufnit o data sau de doua ori, si au ramas siderati, paream un martian poleit cu martipan... Tot eu i-am scos din stare, am spus un banc...Mi-era mila de ei, nu de mine. Culmea, cand tac o fac pentru ei...

# faracatuse date 5 decembrie 2018 14:22 +2

Cand v-am zis ca vine nucleara.... Astazi in parlament v-au atacat. Si au atacat cu DNA, cu Johanis cu toate armele. Si voi stati, jucati pe cartea democratiei, a juridicului a curvei moarta, ca era curva... Va va plange cucu, cu tot cu pensii marite, cu exodul oprit al medicilor, cu profesori si educatori care-si au acum mandria reperata... Veti plange odata cu noi, si noi vom plangem in pumn, sa nu se vada. Opriti MIZERIA, dati AMNISTIA si GRATIEREA!! Nu o astept eu, nici fi-miu, nici ma-sa, niciun taran.... E o masura reparatorie, necesara, ce trebuie data... Odata...

# invidia e mare la cab date 5 decembrie 2018 20:20 0

Judecatorii Ovidiu Richiteanu Nastase si Ciprian Ghita sunt cei mai invidiati judecatori de la cab , pentru că inteligența și bagajul lor de cunoștințe sunt mai mari decât al celorlalti judecatori de la cab. Totodată mulți judecători îi invidiază pentru că doamnele și domnișoarele judecătoare și grefiere de la cab sunt mari admiratoare ale celor doi judecători, bărbați deosebit de atrăgători

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2022 – La ICCJ se umbla cu masca

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva