24 noiembrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INCA O ACHITARE PE LIPSA DE PROBE - Procurorii DNA nu au fost capabili sa dovedeasca acuzatia de dare de mita adusa fostului sef al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, avocatul Mihail Vlasov. Judecatoarea Adriana Elena Bajan, de la CAB: „Nu exista probe ca inculpatul a savarsit infractiunea”. DNA l-a acuzat pe Mihail Vlasov ca i-ar fi promis unui deputat numirea in functia de arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial International (Minuta)

Scris de: A.P. | pdf | print

4 aprilie 2016 17:22
Vizualizari: 4392

O noua achitare pentru lipsa de probe incasata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie condusi de Laura Codruta Kovesi. Curtea de Apel Bucuresti a infirmat acuzatia de dare de mita pe care DNA i-a adus-o in iunie 2015 lui Mihail Vlasov (foto), fost presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si avocat in Baroul Iasi. Judecatoarea Adriana Elena Bajan de la Sectia a II-a penala a Curtii de Apel Bucuresti l-a achitat pe Mihail Vlasov, luni 4 aprilie 2016, pe motiv ca „nu exista probe ca inculpatul a savarsit infractiunea”. Sentinta nu este definitiva si, cel mai probabil, va fi atacata cu apel de DNA, la ICCJ.

Iata minuta sentintei CAB nr. 61/04.04.2016 (dosar nr. 3608/2/2015):

In baza art. 396 alin. (5) C.pr.pen. raportat la art. 16 alin. (1) lit. c) C.pr.pen., achita pe inculpatul VLASOV MIHAIL pentru savarsirea infractiunii de dare de mita prev. de art. 6 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 290 C.pen., intrucat nu exista probe ca inculpatul a savarsit infractiunea. In baza art. 275 alin. (3) C.pr.pen., cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, azi, 4.04.2016”.


In acest dosar, DNA l-a acuzat pe Mihail Vlasov ca, in februarie 2013, in calitate de presedinte al Colegiului de Conducere al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, i-ar fi promis unui deputat numirea in functia de arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa CCIR. „Ulterior – se arata in *rechizitoriul din 10 iunie 2015 emis de parchetul anticoruptie – in baza intelegerii anterioare, a pus pe ordinea de zi a sedintei din data de 6 martie 2013 a Colegiului de conducere al CCIR cererea deputatului de acordare a functiei de arbitru, a supus votului membrilor colegiului si a votat alaturi de acestia numirea deputatului in functia de arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, in schimbul sustinerii de catre acesta in exercitiul functiei de deputat in Parlamentul Romaniei a proiectului de act normativ intitulat 'Lege privind registratorii comerciali si activitatea de inregistrare in registrul comertului' nr. (...)/2013”.

In primul dosar, DNA a obtinut condamnarea lui Vlasov la 5 ani inchisoare pentru trafic de influenta

Avocatul Mihail Vlasov a fost trimis in judecata pentru dare de mita cu 8 zile inainte ca Inalta Curte de Casatie si Justitie sa solutioneze apelul intr-un alt dosar deschis de parchetul anticoruptie impotriva sa. Este vorba despre cauza in care fostul sef al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei a fost acuzat de trafic de influenta, in urma unui flagrant realizat, la Hotelul Hilton, de procurorul DNA Dan Badea. In acest prim dosar, Vlasov a fost condamnat definitiv, printr-o decizie pronuntata de instanta suprema in 18 iunie 2015, la 5 ani inchisoare, cu 1 an mai mult decat dispusese la fond judecatoarea Corina Daescu, de la Curtea de Apel Bucuresti.

Prezentam acuzatiile DNA in dosarul de dare de mita (la data trimiterii in judecata, 15 iunie 2015):

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatului MIHAIL VLASOV, avocat in cadrul Baroului Iasi, la data faptelor presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, pentru savarsirea infractiunii de dare de mita.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

La data de 26 februarie 2013, inculpatul Mihail Vlasov, in calitate de presedinte al Colegiului de Conducere al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (C.C.I.R), i-a solicitat unui membru al Parlamentului Romaniei (deputat) sa ii sustina interesele prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat 'Lege privind registratorii comerciali si activitatea de inregistrare in registrul comertului'. Solicitarea a fost formulata in contextul demersurilor inculpatului de a influenta adoptarea unui act normativ prin care Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) sa poata prelua Oficiului National al Registrului Comertului. Scopul determinant al acestui demers legislativ il reprezenta controlarea veniturilor obtinute din activitatea desfasurata de Registrului Comertului.

In schimbul sustinerii proiectului de lege, Vlasov Mihail, in calitatea sa de presedinte al Colegiului de conducere al Camerei Nationale, i-a promis deputatului respectiv, la cererea acestuia, ca il va numi in functia de arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

Deputatul respectiv era membru in Comisia juridica a Camerei Deputatilor, comisie permanenta competenta sa avizeze propunerile legislative, inainte ca acestea sa fie supuse votului in plen.

In baza intelegerii anterioare, inculpatul Mihail Vlasov a pus pe ordinea de zi a sedintei din data de 6 martie 2013 a Colegiului de conducere al C.C.I.R cererea deputatului de acordare a functiei de arbitru, a supus votului membrilor colegiului si a votat alaturi de acestia numirea deputatului respectiv in functia de arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa C.C.I.R.

In rechizitoriu se arata ca numirea in functia de arbitru se facea la propunerea presedintelui Colegiului de Conducere al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, detinuta de Mihail Vlasov, in baza depunerii unui dosar ce cuprindea documente relevante si in urma adoptarii unei decizii de catre Colegiul de Conducere al C.C.I.R., de asemenea condus de inculpatul Mihail Vlasov, acesta avand o mare influenta asupra celorlalti membri, care aprobau propunerile presedintelui, fara a solicita lamuriri sau a formula obiectiuni.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curtea de Apel Bucuresti.

Amintim ca Mihail Vlasov a mai fost trimis in judecata in alt dosar penal, in legatura cu exercitarea functiei de presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (detalii in comunicatul nr. 424/VIII/3 din detalii 9 aprilie 2014).

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# remember date 4 aprilie 2016 19:36 +4

(...) asta a fost achitat pentru ca asa au vrut serviciile. Este omul lor dar nu stim ce se afla in spatele circului arestarii cartoforului. In concluzie, omul si-a indeplinit misiunea si acum este liber. Restul e circ. Daca voia Luluta, inventanta un nou dosar "telepatia" si Vlasov statea 10 ani la bulau, la cate nenorociri a facut asta.Ce credeti ca in cazinouri piedea leafa lui de bugetar??? :P :P :P :P :P :P :P :P :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> :eek: :eek: :eek: :eek:

# DODI date 4 aprilie 2016 21:30 +4

Dacă traduceți că deputatul în cauză este Gorghiu înțelegeți soluția dată de instanță. Tot procesul a fost o sperietoare pentru Gorghiu ca să latre în continuare aceeași melodie cu care ne-a obișnuit, dinainte de a fi gravidă, anume că PSD este rău și PDL este bun. Iar mama omida este ciolanis.

# cum le stiu unii pe toate date 6 aprilie 2016 10:17 0

in prima instanta si lotul Becali, Borcea & comp a fost achitat ... 8)

# LuigiCFR date 3 iunie 2016 19:56 0

Autoritatile romane au declansat joi seara o operatiune care a dus la descoperiea si anihilarea uneia dintre cele mai banoase afaceri ilegale: tiparirea de bani falsi. Anchetatorii cred ca mare parte din banconotele de 20, 50, si 100 de euro falsificate in Romania au fost deja puse in circulatie si la noi in taKg de aur si 10 case angajati la stat ? Petricu Cristian Alexe, mai pervers ca Iuda. https://www.google.ro/search?q=fabrica+de+bani+falsi+la+oradea&espv=2&biw=800&bih=475&tbm=isch&imgil=Ag_Tc-NaWzloHM%253A%253BMxmufxDhFjGatM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.mediafax.ro%25252Fsocial%25252Ffabrica-de-bani-falsi-descoperita-la-oradea-90-000-de-euro-gasiti-la-o-groapa-de-gunoi-trei-persoane-retinute-de-diicot-video-13351004&source=iu&pf=m&fir=Ag_Tc-NaWzloHM%253A%252CMxmufxDhFjGatM%252C_&usg=__cvgc4PuVSVVlG9qeUN3KdYkbN3c%3D&dpr=1&ved=0ahUKEwj8-vvLp4zNAhWJaxQKHWkmCpIQyjcIZA&ei=kbRRV7zuFYnXUenMqJAJ#imgdii=Ag_Tc-NaWzloHM%3A%3BAg_Tc-NaWzloHM%3A%3Bzqtgvofi_jHWxM%3A&imgrc=Ag_Tc-NaWzloHM%3A

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 158
    • VERDICTUL ZILEI - Va reusi regimul Iohannis sa desfiinteze SIIJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.11.2020 – Bobita s-a smucit degeaba. Dana Girbovan, sefa peste CA Cluj

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva