20 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INVAZIA PROCURORILOR - Horia Selaru si Dan Foitos ingroasa numarul procurorilor plantati judecatori la Inalta Curte. Selaru si Foitos urmeaza traseul sefei Sectiei Penale, Corina Jijiie. Fosta procuroare in regimul comunist la fel ca Livia Stanciu, Jijiie a venit la ICCJ direct de la PICCJ, fara sa fi dat vreo sentinta in viata ei. Cititi lista cu procurorii facuti judecatori la ICCJ

Scris de: L.J. | pdf | print

16 June 2013 11:58
Vizualizari: 6998

Din ce in ce mai multi procurori ajung sa imbrace roba de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Numarul acestora a crescut dupa ce vineri, 14 iunie 2013, presedintele Traian Basescu a semnat decretele pentru numirea fostilor procurori PICCJ Horia Valentin Selaru si Dan Marius Foitos in functia de judecator la Sectia Penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Selaru si Foitos au fost promovati direct de la Parchetul General, fara sa fi parcurs toate etapele si fara sa fi dat vreo sentinta in cariera lor, dar nu sunt singurii intr-o astfel de situatie.


 

Pana vineri, 14 iunie 2013, potrivit reprezentantilor Inaltei Curti, Sectia Penala a instantei supreme era compusa din 24 de judecatori. Mai mult de o treime dintre acestia, era reprezentata de fosti procurori.

Iata in continuare lista cu fostii procurori deveniti judecatori la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Livia Stanciu, cel mai cunoscut procuror ajuns judecator ICCJ

Cel mai cunoscut judecator ICCJ, fost procuror, este insasi Livia Stanciu, presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Intre anii 1980 – 1994, deci aproximativ zece ani sub regimul comunist, aceasta a activat ca procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Galati. De aici, a devenit judecator la Tribunalul Galati si apoi la Curtea de Apel Galati. Incepand cu 2004, Livia Stanciu detine functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar din 2010 de presedinta a instantei supreme.

Sefa Sectiei Penale, Corina Jijiie, la fel ca Livia Stanciu

Presedinta Sectiei Penala a ICCJ este la randul ei un fost procuror. Corina Mihaela Jijiie (fost) a fost procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Tragoviste in perioada 1980 – 1991. Practic, la fel ca Livia Stanciu, Corina Jijiie a activat ca procuror sub regimul comunist vreme de circa zece ani. Din 1991 si pana in 1996, actuala sefa a Sectiei Penale a instantei supreme a fost procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Dambovita, iar ulterior, timp de sase ani, a ocupat functia de procuror sef sectie la aceeasi unitate de parchet. In anul 2002, Corina Jijiie a promovat direct la Inalta Curte de Casatie si Justitie, desi, la fel ca Selaru si Foitos, nu daduse vreo sentinta pana atunci.

Ioana Bogdan a ajuns la ICCJ direct de langa Daniel Morar

Dupa Livia Stanciu, poate ca cea mai cunoscuta judecatoare de la instanta suprema care in trecut a ocupat functia de procuror este Ioana Bogdan. Aceasta a intrat in magistratura in anul 1998, atunci cand a fost numita procuroare la Parchetul Judecatoriei Sectorului 3. Apoi, intre anii 2000 si 2003, a activat ca judecator la Judecatoria Sectorului 3, iar incepand cu 2004 la Tribunalul Bucuresti. Ioana Bogdan a fost promovata la Inalta Curte din functia de consiliera al fostului sef DNA Daniel Morar si a fost acuzata de avocatii lui Adrian Nastase ca nu are decret prezidential de numire.

Leontina Cismasiu, fost procuror DNA

Tot procuror la baza este si judecatoarea Leontina Cismasiu. Potrivit CV-ului, aceasta a fost procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti, prim-procuror la aceeasi unitate de parchet si procuror la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti. Ulterior, Leontina Cismasiu a fost procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si justitie si procuror in cadrul DNA. Inainte de a ajunge la instanta suprema, Cismasiu a fost judecator la Tribunalul Bucuresti si apoi la Curtea de Apel Bucuresti.

Lucia Rog: procuror la Parchetul Judecatoriei Sectorului 3

O alta cunoscuta judecatoare cu ceva experienta si ca procuror este Lucia Tatiana Rog. Spre deosebire insa de alti colegi de-ai ei de la Sectia Penala a instantei suprema, Lucia Rog a activat foarte putin timp intr-un parchet. Mai exact, aceasta a fost procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti, devenind ulterior judecator la Judecatoria Sectorului 3. Pana sa ajunga la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Tatiana Rog a urcat in ierarhie pas cu pas, fiind judecator la Tribunalul Bucuresti si la Curtea de Apel Bucuresti.

Florentina Dragomir, ascensiune fulminanta

O ascensiune fulminanta a avut-o judecatoarea Florentina Dragomir de la Sectia Penala a ICCJ, fosta procuroare si ea. De altfel, Dragomir a fost tranformata din procuror de Parchet General in judecator la Tribunalul Bucuresti, prin Hotararea CSM nr. 873 din 21 mai 2009 prin care s-a propus presedintelui Traian Basescu eliberarea din functia de procuror si numirea in functia de judecator. Florentina Dragomir a lucrat o scurta perioada la tribunal, de unde a promovat fulgerator la Curtea de Apel Bucuresti, Sectia Penala, ajungand, dupa un an si zece luni, direct judecator suprem.

Doua foste procuroare ajunse judecatoare la ICCJ sunt Simona Nenita si Mirela Sorin Popescu. Promovata la instanta suprema in 2011, Nenita a fost timp de 12 ani judecator, insa a profesat ca procuror timp de sase ani. In ceea ce o priveste pe Mirela Sorina Popescu, aceasta a fost promovata la instanta suprema din functia de presedinta a Curtii de Apel Pitesti, insa anterior a activat ca procuror.

Mircea Aron, 11 ani ca procuror

Un alt nume celebru de la Inalta Curte care are o experienta bogata ca procuror este Mircea Aron, in prezent membru in Consiliul Superior al Magistraturii. Mircea Aron a fost procuror aproximativ 11 ani. Potrivit CV-ului, in perioada 1981 – 1985 acesta a fost procuror la Procuratura Curtea de Arges, pentru ca pana in 1987 sa fie procuror la Procuratura Sectorului 2 Bucuresti. Ulterior, intre 1987 – 1990, Mircea Aron a fost procuror la Procuratura Generala, iar intre 1990 si 1992 procuror militar la Directia Parchetului Militar din Procuratura Generala.

Comentarii

# asa da date 16 June 2013 15:27 -6

cinste lor, cinste lor, cinste procurorilor

# basicuta date 16 June 2013 16:26 +7

s-a dus dracu justitia cu procurori transformati peste noapte in judecatori! si daca mai au si belele de cand erau procurori....

# IOAN DUSCAS date 16 June 2013 17:21 0

MAI FRATE BASHNUK SA FIE SOCOTEALA ASTA PENTRU FAPTUL CA PROCURORII SUNT OBISNUITI SA PRIMEASCA ORDINE SAU PENTRU FAPTUL CA EI  OR FI MAI LUMINATI LA MINTE ? ORICUM PE ZI CE TRECE MI SE ADEVERESC PREVIZIUNILE IN LEGATURA CU EVOLUTIA JUSTITIEI SPRE ANEXA A SERVICIILOR SECRETE CE FUNCTIONEAZA STRICT PE BAZA DE COMANDA ! OBIECTIV PRIVIND LUCRURILE DE CE SA IA PROCURORII LOCUL JUDECATORILOR ? CE EXPLICATIE RATIONALA AR PUTEA EXISTA PENTRU O ASEMENEA MISCARE ?CUI II FOLOSESTE FAPTUL CA IN LOCUL IN CARE AR TREBUII SA GASESTI JUDECATORI DE CARIERA GASESTI PROCURORI ? SA FIE CHIAR TOPTUNA PROCURORUL CU JUDECATORUL ? UN JUDECATOR TREBUIE SA FIE ECHIDISTANT PE CAND PROCURORUL ESTE PARTE IN PROCES ! ADIKA PARTE NU ECHIDISTANT  IAR IN MOMENTUL IN CARE AR TREBUII SA DEVINA ECHIDISTANT EL RAMANE REPREZENTANTUL ACELEASI PARTI ! CUI II FOLOSESTE ACEST LUCRU ? DEOARECE SOCIETATII SI IDEEI DE JUSTITIE II DAUNEAZA ! ESTE ABSOLUT ANORMAL DAR PE CINE SA INTERESEZE ? 

# Toti Oamenii Presedintelui date 16 June 2013 19:00 +3

Toti acesti procurori porecliti au fost numiti in functie de micimea IQ-ului.Groparul DNA Mures (situata trei ani consecutiv pe ultimul loc la realizari) se numeste Curca Elena care pare a fi cea mai proasta procuroare in viata. Un fost procuror din DNA, cu documente si inregistrari arata cat de idioata este aceasta persoana, cat de bolnava psihic si cat de nula din punct de vedere profesional. Din spusele procurorului ar reiesi ca proasta a fost unsa sefa pentru a musamaliza dosarele vicepresedintelui PDL, primarul Florea de la Tg. Mures, dar sa pui o bolnava mintal ce sef doar pentru atat lucru este putin cam mult. In trecut DNA Mures baga spaima in zona pana la schimbarea conducerii pe criterii politice, de catre infectul si sluga de Morar. Si a propos de asta, cum naiba poate sa se cheme un procuror DNA Curca ? Asta este o gluma sinistra. Curca beata. Vizionati si ascultati inregistrarile pe http://wikileaksdemures.blogspot.ro/2012/06/timshel-x-war-partea-v.html.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva