24 septembrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LIVIA STANCIU A BAGAT UN OM NEVINOVAT LA PUSCARIE – Decizie bomba a Inaltei Curti: primarul Mircia Gutau a fost achitat definitiv pentru luare de mita. Achitarea vine in urma rejudecarii dispuse dupa hotararea CEDO care a stabilit ca in recurs Gutau nu a avut parte de un proces echitabil. Achitat la fond si apel, Gutau fusese condamnat la 3 ani si 6 luni inchisoare cu executare de un complet din care a facut parte chiar fosta sefa ICCJ Livia Stanciu (Minuta)

Scris de: George TARATA - Bogdan GALCA | pdf | print

30 octombrie 2018 11:31
Vizualizari: 19331

Bomba! Inalta Curte de Casatie si Justitie a confirmat oficial ca fosta sefa a instantei supreme Livia Stanciu (foto), in prezent judecator la CCR, a bagat la puscarie un om nevinovat. Este vorba despre Mircia Gutau, primarul municipiului Ramnicu Valcea.


Judecatoarele ICCJ Rodica Cosma, Anca Alexandrescu si Simona Nenita au dispus luni, 29 octombrie 2018, achitarea definitiva a lui Gutau in dosarul in care acesta era acuzat de luare de mita. Achitarea a fost data in urma rejudecarii recursului ca urmare a deciziei CEDO care a stabilit ca Gutau nu a avut parte de un proces echitabil. Achitat la fond si apel, Mircia Gutau a fost condammat in 2010 la 3 ani si 6 luni inchisoare cu executare, printr-o decizie stramba dispusa de un complet din care a facut parte chiar fosta sefa a Inaltei Curti, “partenera de nadejde a DNA” Livia Stanciu.

Totul s-a intamplat intr-un dosar in care Gutau a fost trimis in judecata printr-un rechizitoriu (vezi facsimil) semnat de procuroarele DNA Claudia Rosu (foto 2 stanga) si Camelia Sutiman (foto 2 dreapta).

Iata minuta ICCJ:

“Respinge, ca nefondat, recursul declarat de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Constanta impotriva deciziei penale nr.39/P din data de 10 aprilie 2009 a Curtii de Apel Constanta – Sectia penala si pentru cauze cu minori si de familie, pronuntata in dosarul nr.698/57/2008, cu privire la inculpatul Gutau Mircia. Mentine dispozitia de achitare a inculpatului Gutau Mircia (...) pentru infractiunea de luare de mita prevazuta de art. 254 alin. 1 din Codul penal din 1969 rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000. Constata ca inculpatul Gutau Mircia a fost retinut in data de 7 iulie 2006 si arestat preventiv de la 11 iulie 2006 pana la data de 10 noiembrie 2006. Constata ca inculpatul Gutau Mircia a executat pedeapsa de 3 ani si 6 luni inchisoare, aplicata prin decizia penala nr. 273 din 27 ianuarie 2010 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia Penala in dosarul nr. 698/57/2008, de la data de 28 ianuarie 2010 pana la data de 14 septembrie 2011. Cheltuielile ocazionate de solutionarea recursului declarat de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Constanta raman in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica azi, 29 octombrie 2018”.

Incalcarea dreptului la un proces echitabil

Asa cum bine se stie, Mircia Gutau a fost achitat in acest dosar atat la fond, cat si in apel, pe motiv ca “fapta nu exista”, numai ca lucrurile s-au schimbat in recurs. Astfel, in mod abuziv, dupa cum a stabilit chiar Curtea Europeana a Drepturilor Omului, la 27 ianuarie 2010, completul de judecata al Inaltei Curti din care facea parte si actualul judecator CCR Livia Stanciu, a decis condamnarea lui Gutau, fara audierea martorilor care figurau in dosar, in conditiile in care celelalte instante, de fond si de apel, au dispus achitarea sa, in acest mod fiindu-i incalcat dreptul la un proces echitabil. Edilul a fost trimis la inchisoare, acolo unde a stat timp de 2 ani pentru o pretinsa luare de mita, fara ca Livia Stanciu si ceilalti doi judecatori din complet sa administreze probe noi fata de cele administrate la instantele de fond si de apel, care au decis achitarea din lipsa de probe.

Mircia Gutau a dat in judecata statul roman la CEDO, unde s-a stabilit ca a fost condamnat cu incalcarea art. 6 privind dreptul la un proces echitabil, din Conventia Europeana a Drepturilor Omului. In baza deciziei CEDO condamnarea lui Gutau a fost anulata de ICCJ, dispunandu-se rejudecarea recursului.

* Cititi aici hotararea CEDO prin care s-a stabilit ca Mircia Gutau a fost condamnat abuziv

* Cititi aici hotararea ICCJ privind anularea condamnarii lui Gutau si rejudecarea recursului

Comentarii

# Ultimul Charlot date 30 octombrie 2018 11:55 +40

Declansarea de urgenta a anchetelor impotriva judecatorilor care au dispus solutii de condamnare bazate pe protocoalele care au adaugat la lege. Condamnarea acestor criminali si slugi ai sistemelor. Numai asa in justitie e mai poate avea incredere.

# javraextraordinara date 30 octombrie 2018 20:43 +4

Sa plateasca bagaqboanda de galati promovata de toader si aprobata de ultimul jeg tatar al Romaniei! Sistemul mafiot este constituit din magistratii lui peste prajit care nu raspund in fata poporului! Inca un colectiv, va rog banditilor!

# Statu'Palma-Barba-Cot date 30 octombrie 2018 12:31 +22

Al dracu'stat de drept ,cum adica Gutau a făcut 3 ani și 6 luni de pușcărie complet nevinovat iar madama Labia Storciu,partenera de nădejde a deneaului, a ajuns la CCR pt fapte de vitejie juridico-penale îndreptate împotriva unor oameni nevinovați?! Ca doar n-o fi Gutau singuru' paradit de muma-pădurii de paraditi fără vina!Pai ce-nvatam noi d-acilea? Noi învățăm ca daca esti profund ticălos și abuziv dar în slujba statului subteran,ajungi mare!Toți paraditii fără vina,dati-i în judecata pe criminalii care v-au nenorocit ,ca se vor găsi pana la urma niște magistrați care sa-i pună sa plătească pt faptele lor!N-așteptați sa-i pedepsească Dumnezeu.Pedepsiti-i voi!

# DOREL date 30 octombrie 2018 13:52 +8

Procurorii sectiei nou infiintate trebuie sa se sesizeze din oficiu pentru represiune nedreapta + lipsire de libertate, autori: procurorii care au semnat si vizat rechizitoriul, Livia Stanciu si mostenitorii lui Vasile Alixandri (pe latura civila) ! Si b): da' de ce tace dl Iohannis in fata unei asemenea mostruozitati ? Intreb, nu dau cu paru' ..

# conteaza date 30 octombrie 2018 15:01 +3

tace de frica!

# john date 31 octombrie 2018 05:56 +4

a belito! am mai spuso si o mai spun: control psihiatric pentru cei care vor functii babane. Livia stanciu e caz de manual: se vedea cu ochiul liber ce hram poarta!

# Gilu date 30 octombrie 2018 12:34 +11

A murit rusinea in tara noastra ? Doamna Stanciu , cum va simtiti ca om si ca inalt jurist ? Acum ca s- a stabilit ca ati trimis oameni nevinovati la puscarie ? Care este diferenta dintre caracterul Dvs . si cel al generalului de justitie Alexandru Petrescu ( asta , desigur a condamnat si la moarte ; Dvs nu aveati in Codul Penal , slava Domnului ! ) sau al lui Draghici , Nicholski , Sepeanu, Rotman ,Fecioru , Vashinski, Ulrich, Visinescu si al unui lung sir de tortionari , pe care nu - i interesa vinovatia inculpatului , ci de care parte a baricadei se presupune ( !?) ca se situeaza ...Nu va vine sa va faceti " autocritica " in fata oglinzii ?

# DOREL date 30 octombrie 2018 13:59 +6

Mai draga, Livia Doina Stanciu nu e de loc un inalt jurist, a fost dintotdeauna o j....a penala, inca de la Galati de pe vremea ailalta, pretinii stiu ce si cum ! Si b): asa se si esplica fulminanta ascensiune ! Parerea mea ...

# Gilu date 30 octombrie 2018 12:40 +1

Nu sunt misogin insa de a lungul timpului , am constatat ca " doamnele " din justitie au savarsit mai multe grozavii , decat " domnii " ; cel putin in ultimii zece ani ...

# profesionalism date 30 octombrie 2018 14:42 +2

din lipsa de domni 8)

# Bota Pompiliu date 30 octombrie 2018 12:56 +3

Am fost prieten bun cu judele Vasile Alicsandri (D-zeul sa-l ierte) si stiu multe despre acest dosar...Bine ca s-a facut dreptate !

# Canarul date 30 octombrie 2018 12:59 +5

Hai cu revocarea reginei sprancenelor de la ograda neconstitutionala. PS si ceva represiune nedreapta!!!

# faracatuse date 30 octombrie 2018 13:40 +3

Si astia o dau dupa copac cu Amnistia si Gratierea!!! "Doamneee, Vino Doamne, sa vezi ce-a mai ramas din noi...."

# Ion date 30 octombrie 2018 14:23 +7

De ce nu sesizeaza nimeni?Nu este justitia independenta? Johannis a recompensat-o pentru aceasta ilegalitate numind-o judecator la CCR ,ilegal ! A mai condamnat-o si pe Rarinca ,nevinovata! Johannis a asigurat-o pe 9 ani la CCR plus pensie grasa!

# Ce mai cauta vita asta in justitie ? La CCR ? date 30 octombrie 2018 15:08 +9

PSD+ALDE ce dracu` faceti ba adormitilor ? Unde-s legile justitiei ? sper ca se prevede acolo ca dupa o judecata nedreapta sa fie expulzat din justitie , judecatorul si procurorul aferenti cazului. :eek: Alo , reduceti bugetul SRI macar la jumate !!! Urgent !!!

# Teodora date 31 octombrie 2018 13:04 +1

Putem sa ne dam noi cu capu de pereti cat vrem. PSD ALDE nu au treaba. Nu vor reduce bugetul SRI. Ii vor lasa pe astia de la SRI in continuare sa intercepteze in masa populatia si sa cheltuie bugetul tarii degeaba. Legile justitiei si codurile penale zero, iar daca le vor da le vor da tot interpretabile pt unii muma pt altii ciuma adica se va merge la judecata tot pe smecherii,pe ilegalitati,pe doar sa iasa la nr condamnarile sa-si justifice procurorii bugetele uriase alocate, in continuare javrele care au judecat pe protocoale bine merci in functii grase. Deci judecatorii ( infractorii) nu au comis abuzuri judecand pe protocoale ci ilegalități. Deci e penal caci au ruinat viata a mii de oameni. Sa fie judecati pt crime impotriva poporului roman. Cel mai sigur este iesitul masiv in strada.PSD ALDE sunt foarte slabi si duplicitari. Au magariile lor si astia ca altfel nu le-ar tremura chilotii si ar face ce e de facut nu doar s-o tine lunga cu amanari tergiversarietc si tot felul motive

# Mircea date 30 octombrie 2018 16:03 0

Multumiti-i lui Mircea Toader el a recomandat-o pe " distinsa " trosnitorului sef si impreuna ne-au ciuruit. Un FLEAC !!!

# cozma ioan date 30 octombrie 2018 16:11 +8

fotografia postata ii da dreptate lui vanghelie care spunea ca individa tragea pe nas-si cucoana nu a dezmintit public asta-si in dementa ei a condamnat in prostie, incepand cu becali, rarinca dragnea ........si protejandu-l pe johanis care i-a oferit si ciolanoiul de la ccr!ma intreb daca va plati ticalosiile facute !

# Popescu Cristian din Berceni date 31 octombrie 2018 07:49 +2

Apar elemente care pot dovedi ca grupare criminala de traficanti de droguri din sectorul 4 in care actionau trei infractoare plimbatoare cu buzunarele pline de pliculete au sustinere ...

# SPARTAKUS date 30 octombrie 2018 16:21 +4

Aceasta babuta pe nume L.Stanciu,din pozitia si functia pe care o ocupa,in varful instantelor judecatoresti,si-a demonstrat in permamenta lipsa de demnitate,profesionalism si de o supunere josnica,fata de presedintii Romaniei,ma refer la Basescu si Iohannis.Aceleasi sentimente de carcotas,lacheu,obedent si slugarnicie,le intalnim si la actualul procuror general numit A.Lazar,persoane care pt.ilegalitatile si abuzurile la care au purces,si-au primit rasplata venita dinspre PALATUL COTROCENI!Toate aceste mizerii facandu-se pe fata,in vazul lumii fara jena si pic de rusine!!!!!!

# steluta date 30 octombrie 2018 17:11 +1

JUDECATOAREA LIVIA CU CIOCANELUL IN MANA A AJUNS STARLETA PE "Granny BDSM - Granny Tube"

# Giiman date 30 octombrie 2018 17:23 +3

Doamne...si cate or mai fi ca asta...

# Edelweiss - ZIcălaș de ocări și sudălmi ( de Bukowina) date 30 octombrie 2018 17:27 +6

Mey, și Io* am zâs despre babornița JWK's Button cum mi-o venit la inspirația plaivazulu'. :-) inga fragmente de scriitură procesuală: „... chitroasa baborniță livia stanciu este o cotoroanță acritură care a preferat să mânjească de jeg, zoaie și lături întregul sistem judiciar în loc să-i plătească Rarincăi amărâta aia de datorie.” :eek: „Aceasta este LIBERTATEA MEA DE EXPRIMARE și nu mi-o vând pe un milion de salarii de-ale baborniței stanciu cumulate cu pensia.” :o Da' Faza simplatică e că am grăit aste vorbe lezmagistratuoase taman într-o... EXCEPȚIE DE NECONSTITUȚIONALITATE care o plecat pe pupitul Moailor de la CCR! Așa că nu trebe să mă mire faptul că din mai 2017 și până amu, dosarul excepției mele nici măcar nu o trecut de faza judelui raportor. Dacă am avut NOROCUL s-o prinz jude raportor chiar pe Buttonul lui JWK? :sigh:

# Hangar low cost date 30 octombrie 2018 19:25 +1

Sprancene de carnaval Halloween aveti,gura enorma de hangar aveti,dar pe Rarinca cand o despagubiti financiar si moral de toata suferinta pe care i-ati provocat-o?Mai aveti rusine cand sunteti dovedita ca faceti matrapazlacuri?> :-x

# Klaus_Klaus date 30 octombrie 2018 22:06 +2

8) Achtung Bitte! Dupa cate stiu, bb-cioasa - dupa decesul sotului- a scos arhiva de avocat a lui, a turnat benzina si i-a dat foc.. Pai asta NU E CUMVA FAPTA PENALA? - DISTRUGERE DE ACTE DOCUMENTE, etc ca stii mai bine ca mine(un inginer) terminologia... Intreb si eu. :sad: In rest poza o prezinta in una din cele mai BUNE IPOSTAZE ale PARTENEREI DE NADEJDE A PARADITORILR.. gura aia :P OSPITALIERA 8) si ranjetul de MARE SI CONSACRATA ZEKATURA. Ja-Ja- Grosse ZEKATURA -

# Valter Cojman date 30 octombrie 2018 17:35 +3

Si, nemernica, e mare judecator CCR, numita de nazistul de la Cotroceni. Asta este justitia pe care o vrea nazistul...

# un roman satul de astia date 31 octombrie 2018 08:47 +2

Lipseste din poza "zeita dreptatii" Kovesi si Ciolanis, care a spus de multe ori ca e multumit de cum fac justitie acesti ticalosi! Sper sa le vina rindul cat de repede si, impreuna cu Base, sa-si ocupe un loc bine-meritat dupe gratii!

# Salvanar date 30 octombrie 2018 17:42 +2

Sa fim seriosi...Credeti ca e singurul nevinovat bagat la puscarie de aceasta procuroare comunista in roba de judector? Nu exista neorocire care sa i se intample acestei ticaloase si care sa nu fie meritatata....daca traia pe vremea lui Stalin, in mod sigur acesta il inlocuia pe procurorul general al URSS, Visinski, cu Livia Stanciu.

# Cand L Stanciu va plati, atunci vom avea justitie date 30 octombrie 2018 18:58 +11

Cat tupeu pe aceasta "doamna" vaduva , LIVIA STANCIU. FAPTE CERTE: Vadua o baga la puscarie pe domna Rarinca pentru a nu-si mai plati datoriile. Vaduva Livia Stanciu il baga la puscarie pe nevinovatul primar de R Valcea, Mircea Gutai. L Stanciu il condamna la puscarie pe Dragnea pentru ca a chemat oamenii la vot dar nu se achita de minima obligatie sa scrie o motivare. L Stanciu il scapa pe Johannis de incompatibilitate. FAPTE LA VEDERE :LIVIA STANCIU desi persoana in varsta , vaduva poarta "sutiene saltarete" si in timpul unei sedinte oficiale de CSM, isi pune "tandru si tainic" mana peste mana altui june Augustin Lazar ce se simte fasticit si magulit, adica comportament neadecvat moral functiei detinute si situatiei personale. FAPTE SPUSE DE ALTII SI NEINFIRMATE DE DOAMNA VADUVA: Relatii cu dealeri de droguri cu suspiciunea ca se drogheaza. SI ACEASTA DOAMNA INCASEAZA PESTE 10.000 EURO PE LUNA DE LA STATUL ROMAN ADICA DE LA NOI TOTI, IN LOC SA FIE IN PUSCARIE !

# unul din lumea cea mare date 30 octombrie 2018 20:03 +3

sprincenata a fost unul dintre DEMONII justitiei, devenita mermeleala.HITLERICA IN SPILHOZENI,A VRUT SA O TRANSFORME IN MOASTE SI A FOST INTRONIZATA LA CCR ,DEVENIND MALLEUS MALEFICARUM SAU CIOCANUL VRAJITOARELOR(adevaru/i ca seamana cu o vrajitoare

# Gilu date 30 octombrie 2018 22:32 +1

Executia a fost opera Bashinescului ! Gutau a fost victima colaterala ! Vorbeste , Mircia !

# ROMANIA UMILITA date 31 octombrie 2018 06:50 +1

Sunt un batran, departe de tara si tare asi vrea sa se face dreptate in Romania, adica toate aceste lichele securiste din justitie, servicii, mass-media, si alte locuri inclusiv partide politice , sa plateasca. Apropo de partide politice, cum a putut partidul Bratienilor sa ajunga locul unde s-a adunat atata tineret oportunist, gata sa faca pact cu diavolul. Cum de avem atat de multi securisti si activisti precum activistii comunisti de ieri, cand toti acesti activisto-securisti din PNL si USR sunt atat de tineri, la revolutie avand cativa anisori. Asta-i tineretul de azi dornic sa devina activisti si securisti de buna voie. Am vazut multe in viata. STIU CUM A FOST CU REVOLUTIA, CU INTRAREA NOASTRA IN NATO, UE. E PUTIN ALTFEL DECAT CREDEM NOI. STIU SI ADEVARUL CRUNT DESPRE BASE , EBA, PUSCARIE SI MARELE LICURICI. STIU CLAR: COLECTIV=CRIMA CU PREMEDITARE.

# santinela date 31 octombrie 2018 07:43 +4

Asta-i culmea "justitiei" romanesti ! Nenorocitele astea trei mai sint in activitate inca si nu sint dupa gratii.

# Valter Cojman date 31 octombrie 2018 08:10 +1

Cate astfel de cazuri mai trebuie devoalate pentru ca imbecilii din Comisia Europeana, Comisia de la Venetia, tari din UE (ca Olanda, Germania, Franta, Marea Britanie, etc.), ambasada SUA si, chiar SUA, sa recunoasca ca, ani de zile, au sustinut o POLITIE POLITICA STALINISTO-NAZISTA DE TIP MAFIOT in Romania?

# mlapatrat date 31 octombrie 2018 08:54 0

CINE PLATESTE?

# Liviu date 31 octombrie 2018 14:38 0

Noi ca intotdeauna.

# adrian date 31 octombrie 2018 09:05 0

Simplu,femeia asta e bolnava.Cei care sunt bolnavi ajung in varful justitiei.

# stefania.olteanca date 31 octombrie 2018 09:28 +1

Valter Cojman ai dreptate dar daca tradatorii de tara precum Macovei nu minca c...t toata ziua la EU nu era asa de rau vazuta RO Acesti tradatori trbuiesc precum Stanciu sa primeasca 25 ani la RAHOVA

# Snaider Paul date 31 octombrie 2018 11:40 +1

Aceasta escroaca trebuie sa faca cel putin 20 de ani de puscarie ! Puscarie severa ; este un pericol public ; a distrus zeci de vieti omenesti ! Ceea ce a facut escroaca este echivalent cu crima !!!!

# sandman date 31 octombrie 2018 13:04 0

Sa trimita cineva poza aleasa de Luju pentru acest articol celor de fac filme horror (merge si reclame pentru Halloween). Poate ii fac aia o oferta de nerefuzat si scapam dreaq de 'partenera de nadejde'.

# faracatuse date 31 octombrie 2018 13:52 +1

Cand astfel de scelerati ajung la putere, cand omul slut isi alege parteneri dupa infatisarea sa, cand nu ai copii sa-ti pese de ai altora, si blamezi divinitatea pentru asta... Asa iese.

# imun/teanu date 31 octombrie 2018 14:21 +1

Pe frontispiciu atrium ICCJ inscriptia:"Justitia regina et domina omnium virtutum". Pe frontispiciu fostului cinema Grivita (demolat?) o rara opera de arta, in basorelief: Maria Tereza si magarul. Si Maria Tereza a fost o mare doamna.

# Sa ne amintim, va rog , si de cazul Rarinca ... date 31 octombrie 2018 15:16 0

Lepra asta de Stanciu trebuie trasa pe roata , ca Horia ! :eek:

# nae din dealul feleacului date 3 noiembrie 2018 04:08 0

sa te fereasca dumnezeu de judecata curvelor scoase la reforma.

# Chewing-gum date 3 noiembrie 2018 15:55 +1

Sa le amintim si pe curvele reciclate,revopsite, care nici usturoi nu au mancat nici gura nu le pute.Hai,doamna inalt magistrat Stanciu, platiti-va datoria fata de Rarinca.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.09.2021 – Santaj in CSM: vaccinare sau incetare detasare

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva