18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

DNA NU SE ATINGE DE PDL – Corpul de control al primului ministru si ministerele din Cabinetul Ponta au inaintat PICCJ si DNA 394 de plangeri penale si sesizari privind fapte de natura penala. Fraudele descoperite au fost savarsite in timpul Guvernarii Boc (Document)

Scris de: E.D. | pdf | print

6 October 2013 12:23
Vizualizari: 8352

Corpul de control al primului ministru a efectuat in perioada 17.09.2013 – 27.09.2013 o actiune de documentare privind situatia plangerilor penale depuse dupa data de 7.05.2012, la Directia Nationala Anticoruptie, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si la alte structuri teritoriale din subordinea acestora, referitoare la fraudele sau neregulile constatate in ministere, produse anterior datei de 7.05.2012, data la care USL a preluat Guvernarea de la PDL. Astfel, in perioada 7.05.2012-17.09.2013, potrivit statisticii, Corpul de control al primului ministru si un numar de 12 ministere si departamente conduse de ministri delegati au depus un numar total de 394 de plangeri penale/sesizari, referitoare la fraudele sau neregulile produse anterior datei de 07.05.2012 constatate in ministere, autoritati si institutii ale administratiei publice centrale si locale, precum si in companii nationale. Printre cei acuzati de comiterea unor fapte de natura penala, care au prejudiciat statul roman, se regasesc ministrii ai Guvernarii Boc, dar si directorii ai institutiilor publice, cunoscuti apropiati ai Partidului Democrat Liberal, ocrotit pana nu demult de Presedintele Traian Basescu.


In nota de informare privind situatia plangerilor penale sau a sesizarilor depuse de Corpul de control al primului ministru si de ministere, referitoare la fraudele sau neregulile produse anterior datei de 7.05.2012, se precizeaza ca din totalul de 394 de plangeri penale formulate, 255 de sesizari au fost trimise la parchete militare, instante de judecata, IGPR si structuri teritoriale din subordinea acestuia, 60 au fost transmise Directiei Nationale Anticoruptie, 31 au fost inaintate Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, 42 la structurile teritoriale ale PICCJ, iar 6 catre structurile teritoriale din subordinea DNA.

In cea ce priveste sesizarile depuse la PICCJ, Corpul de control al primului ministru arata ca acestea se refera la posibile fapte de natura penala constatate printre altele la Ministerul pentru Societatea Informationala, in fruntea caruia s-a aflat Valerian Vreme, fost membru PDL, actual membru al Miscarii Populare, sau la Primaria Municipiului Piatra Neamt, condusa parca de o vesnicie de binecunoscutul primar Gheorghe Stefan, cunoscut si sub numele de "Pinalti".

Pe de alta parte, sesizarile depuse la DNA, contin fapte de natura penala, constatate in institutii precum Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei Nationale, Compania Nationala Posta Romana, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice, Hidroelectrica, Complexul Energetic Oltenia, RADET, RATB, etc.

Din cele 394 de plangeri si sesizari depuse la PICCJ, DNA si structurile din subordine, 30 au fost constatate ca urmare a cercetarilor efectuate de Corpul de Control al primului ministru.

In ceea ce priveste situatia plangerilor penale si a sesizarilor depuse de cele 12 ministere si departamente conduse de ministri delegati in Cabinetul Ponta, aceasta releva ca dupa data de 7.05.2012, au fost depuse 364 de plangeri penale si sesizari la DNA si PICCJ, constatate ca urmare a controalelor interne efectuate la nivelul ministerelor sau entitatilor aflate in subordine, sau a controalelor efectuate de organele de control specializate, precum Curtea de Conturi sau ANAF.

Potrivit documentului, majoritatea plangerilor penale si a sesizarilor inaintate anchetatorilor, au fost formulate pentru cercetare "in rem".

In ceea ce priveste plangerile pentru cercetarea "in personam", acestea au vizat persoane care au exercitat functia de secretar de stat, presedinti, inspectori sefi, manageri, directori sau directori adjuncti, dar si alte persoane care exercita profesii liberale precum notari, avocati sau executori judecatoresti.

La randul sau, in urma actiunilor de control interne efectuate sau a petitiilor primite, Ministerul Justitie a transmis organelor de cercetare penala nu mai putin de 14 sesizari si plangeri penale la PICCJ si DNA, dupa cum urmeaza:

-4 sesizari la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu privire la posibile fapte de natura penala sesizate de petenti;

-o sesizare la o structura teritoriala din subordinea Directiei Nationale Anticoruptie, cu privire la posibile fapte de natura penala constatate ca urmare a controlului efectuat cu privire la activitate unui executor judecatoresc, fapte savarsite de un avocat;

-8 sesizari la structuri teritoriale din subordinea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu privire la posibile fapte de natura penala sesizate de pententi, savarsite de notari publici, executori judecatoresti, precum si de persoane din conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor si a Penitenciarului Vaslui;

-o sesizare la o instanta de judecata.

*Cititi aici Nota de informare a Corpului de control al primului ministru


foto: ghimpele.ro

Comentarii

# BTS date 6 October 2013 13:54 +19

Nu are cum sa se atinga de PDL deoarece asta ar insemna sa-l aresteze si pe Basila.

# unul din lumea cea mare date 6 October 2013 15:43 +7

pentru BTS//o sa se intimple si asta!!!!!dar intrebarea care ramine este ,,SE VOR RECUPERA PAGUBELE,,????!!!!!!! ce vina am eu gunoiasule ca tu ai pactizat cu DUSMANUL......PINA LA CAPAT. EU VREAU BANII MEI DE TAXE GUNOIASULE !!!!!!!!DE CARE VOI V/ATI BATUT JOC

# DOREL date 6 October 2013 22:45 +7

Pai, raspunsul e foarte simplu: vor plati procurorii DNA care i-au favorizat, ei si familiile lor dupa legea confiscarii extinse ! Simplu ca bonjour ! Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma ?! Asa o fi ?? Putintica rabdare si vom vedea ! Parerea mea ...

# livia date 6 October 2013 16:10 +20

Lucrul acesta nu ar trebui stiut la Bruxeles? Nu ar trebui instiinate cancelariile europene, ambasadele? Daca tot nu mai putem merge la toaleta fara sa stie strainii, aceste lucruri importante nu trebuie sa le stie?

# pe oricare l-ai lua din USSSL IL POTI BAGA LA PUSCARie 10 an date 7 October 2013 07:32 -12

Nu inteleg de ce nu se pune problema CA LA PDL NU SUNT ATATIA HOTI CA LA USL ? Aia care erau hoti sunt deja in puscarie .Voi nu intelegeti ca asta PSSSSD e un PARTID FORMAT DIN BANDITI ! Asta e motivul ca numai de acolo ii ia DNA...pe oricare l-ai lua din partidul asta IL POTI BAGA LA PUSCARIE 10 ANI ...ASA SUNT ALESI ...FOSTI SECURISTI ,FOSTI INFORMATORI ,HOTI ,SPAGARI .BANDITI ....IAR IN CONDUCERE SUNT CEI CU PACATELE CELE MAI MARI ...SA SA POATE FI CONTROLATI .La partidul alalalt din coalitie sunt tot banditi ...dar jumatate din ei in afara de faptul ca sunt banditi ...mai sunt si prosti ...doi intr-una ca cacao

# basescu infractorul sef-demis date 7 October 2013 11:21 +2

8) chiorul si vaporul :lol: infractorul bsinosu ce da gaze la procurorii,cel lingaii :P ametitii care iau spaga dela pizdelistii si nui cerceteaza gunoiele astea au furat cu boc,videanu,udrea basescu,macovei,blaga,berceanu,gasca mafiei bine organizata si pazita de sri,alti hotii odiosii nu usl cum latra lingaul mai sus basist bolnav si hot precis ei satanistii se apara nu vad cai dam rosu la articol ??? :lol: sa muritii in chinurii javre ordinare :-* :-* :-*

# Margaritescu Nicolae date 8 October 2013 18:25 0

Cum e posibil sa aruncati asemenea gunoaie (ca cele de mai sus),pe calea electronica?  Chiar nu mai exista nicio noima ?  nicio rusine  ?  nicio retinere fata de bunul  simt  ?  Ce fel de educatie aveti  ? Cum de va permiteti asa un vocabular ... R u s i n e !   rusine sa va fie !!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva