2 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MANEVRA PNL A PICAT IN INSTANTA – Consilierii judeteni PNL din Neamt au pierdut definitiv procesul in care au fortat anularea hotararii CJ Neamt de aprobare a bugetului pentru 2022. Judecatorii Smaranda Claudia Maftei, Ioan Petrescu si Iuliana Iordan de la Curtea de Apel Bacau au mentinut sentinta prin care judecatoarea Ioana Topliceanu de la Tribunalul Neamt a respins actiunea celor 11 consilieri judeteni liberali. Seful CJ Neamt Ionel Arsene: „Lipsiti de scrupule... Atitudine distrugatoare”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

12 January 2023 11:38
Vizualizari: 2569

Infrangere rasunatoare pentru toti cei 11 membri PNL din Consiliul Judetean Neamt. Marti, 10 ianuarie 2023, Curtea de Apel Bacau a respins definitiv actiunea prin care cei 11 liberali au cerut anularea Hotararii nr. 31 din 3 februarie 2022 privind aprobarea bugetului CJ Neamt pe anul trecut.Mai exact, judecatorii Smaranda Claudia Maftei, Ioan Petrescu si Iuliana Iordan de la Curtea de Apel Bacau au mentinut sentinta din 18 mai 2022, prin care judecatoarea Ioana Topliceanu de la Tribunalul Neamt respinsese actiunea reclamantilor.


Iata minuta deciziei CA Bacau nr. 7/2023 din dosarul nr. 302/103/2022:


Respinge recursurile ca nefondate. Definitiva. Pronuntata in conditiile art. 402 teza finala Cod de procedura civila, azi, 10.01.2023”.


Prezentam minuta sentintei Tribunalului Neamt nr. 309/2022:


Admite exceptia nulitatii cererii formulate de reclamantul Vasiliu-Macovei Daniel, invocata de instanta din oficiu si in consecinta:

Anuleaza cererea formulata de reclamantul Vasiliu-Macovei Daniel in contradictoriu cu paratul Consiliul Judetean Neamt, pentru lipsa semnaturii.

Respinge exceptia lipsei de interes invocata de parat.

Respinge, ca nefondata, cererea de anulare formulata de reclamantii Acatrinei Dumitru, Apopei Mariu-Vasile, Ardeleanu Silviu-Bogdan, Beloiu Mircea, Buhusanu Bogdan, Hopsa Florin-Adrian, Isciuc Mihaela-Elena, Ivanov Neculai, Nechita Marius-Mihai, Stavarache Valentin-Constantin in contradictoriu cu paratul Consiliul Judetean Neamt.

Cu drept de recurs in termen de 30 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Neamt, Sectia a II-a Civila, de Contencios Administrativ si Fiscal. Pronuntata azi, 18.05.2022, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei”.


Contraatacul lui Arsene


Marti, 10 ianuarie 2023 (imediat dupa pronuntarea Curtii de Apel Bacau), presedintele Consiliului Judetean Neamt Ionel Arsene (foto 1) i-a acuzat de lipsa de scrupule pe consilierii liberali si de atitudine distrugatoare fata de comunitatea care i-a ales sa-i reprezinte.


Redam postarea de pe Facebook a lui Arsene:


Organizatia liberala de la Neamt, condusa de amatorul George Lazar, prin consilierii sai judeteni, care in primul mandat 2016 – 2020 au avut doar trei propuneri legislative din totalul de 1.947, a pierdut inca un proces pe care l-a intentat Consiliului Judetean impotriva intereselor nemtenilor.

Lipsiti de scrupule, desi au pierdut un proces in 2021, iar comunitatile nemtene au fost pagubite de 27 milioane de lei, bani pe care nu i-au mai primit si multe proiecte necesare cetatenilor au ramas fara finantare, in 2022 au continuat sa aiba aceeasi atitudine distrugatoare si au contestat o alta hotarare de Consiliu Judetean, prin care propusesem aprobarea bugetului judetului Neamt pe 2022.

Au aratat si de aceasta data ca nu le pasa, demonstrand ca interesul lor este sa isi atinga scopurile politice, nu sa faca administratie in favoarea nemtenilor.

Astazi, Curtea de Apel Bacau ne-a dat dreptate, sentinta definitiva si irevocabila si a dat ca fiind nefondat recursul celor de la PNL, care au vrut sa se anuleze hotararea prin care noi am alocat bani pentru nenumarate proiecte din judet.

Oare nu le este rusine acestor oameni sa se mai uite in ochii nemtenilor?! Dovedesc ca infranarea actului administrativ pentru ei e o practica si apeleaza la instanta, contestand hotararile prin care vizez dezvoltarea judetului, sustinerea proiectelor, desfasurarea activitatii in spitale, institutii de asistenta sociala, in administratie, cultura, sport, religie!

Sper ca la aprobarea bugetului pe 2023, acesti liberali ajunsi la Consiliul Judetean pentru 'a reprezenta interesele nemtenilor', sa mai lase din ura care le-a cuprins sufletele si sa voteze alaturi de mine, de colegii mei, pentru a avea un buget care sa rezolve problemele judetului”.


La randul ei, deputata PSD de Neamt Oana Bulai (foto 2) i-a acuzat pe consilierii judeteni PNL-isti de „ura politica” si „frustrari personale” in legatura cu demersul judiciar.


Iata mesajul de pe Facebook al Oanei Bulai:


Alesii locali ar trebui sa urmareasca binele oamenilor care i-au ales, nu sa caute modalitati prin care sa puna piedici in calea dezvoltarii comunitatilor nemtene!

Ura politica, frustrarile personale ale liderilor nu trebuie nicicand sa prevaleze in fata intereselor cetatenilor.

In ultimii ani, organizatia judeteana a liberalilor nemteni, prin liderii sai, a vrut cu orice pret sa puna obstacole tuturor proiectelor de dezvoltare ale judetului.

Este aceeasi organizatie care, prin consilierii sai judeteni, a reusit contraperformanta ca in mandatul 2016 - 2020 sa depuna DOAR TREI proiecte pentru judetul Neamt dintr-un total de 1.947!

De fiecare data realitatea sau instantele le-au dovedit cat de gresite sunt demersurile lor si ca nu au dreptate.

Astazi, instanta de judecata a decis, din nou, ca actiunea PNL Neamt de a bloca hotararea prin care Consiliul Judetean Neamt a alocat bani pentru mai multe proiecte destinate nemtenilor este nefondata. Este inca o victorie a ratiunii si a bunului simt in fata sufletelor intunecate ale liderilor PNL Neamt, care au dorit cu orice pret sa faca rau comunitatilor noastre.

Sper ca in noul an mintile consilierilor judeteni liberali, dar si ale conducatorilor acestora, sa fie eliberate de gandurile pline de ura si sa aiba in vedere numai binele nemtenilor, incepand prin votarea bugetului judetului”.

Comentarii

# DODI date 12 January 2023 15:57 0

Când te gândești că au reprezentare (și susținere) în fruntea țării, iar cea care l-a plantat la Cotroceni pe acest alogen cu ură viscerală față de români este organizația antinațională SRI ai explicația de ce românii constitue cea mai numeroasă populație care se autoexilează pe timp de pace. Cu asemnenea imbecili în funcții de conducere te mai miri că ceva funcționează totuși în această țară.

# Podul de la Luțca date 15 January 2023 12:23 +104

Vara trecuta, un pod din localitatea nemțeană Luțca s-a prăbușit după numai șapte luni de la inaugurare, deși fusese consolidat prin PNDL, cu o investiție de aproape două milioane de euro. Cazul podului de la Luțca sintetizează perfect modul de funcționare al acestei uriașe afaceri: baroni locali care primesc fonduri de la centru, firme de partid care câștigă toate contractele și lucrări făcute de mântuială, care cedează la scurt timp după inaugurare. În județul Neamț, rețeta a fost șlefuită până la granițele absurdului: politizarea investițiilor de infrastructură a devenit atât de sufocantă încât nu doar firmele de construcții sunt alese preferențial, ci chiar și inginerii care coordonează lucrările trebuie să aibă carnet de partid. Desi autoritățile au promis anchete peste anchete s-a lăsat liniștea. Oare de ce?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 1.02.2023 – CSM schimba regulamentul pentru numirea sefilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva