27 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MARILE MANEVRE – Procurorul General anunta deschiderea unui dosar privind fraudarea alegerilor din 2009. Se spera ca ancheta Parlamentului care verifica ce cautau Kovesi si Coldea in casa lui Gabriel Oprea sa fie blocata. Camera si Senatul trebuie sa voteze de urgenta o hotarare prin care orice bugetar care refuza sa se prezinte in fata unei comisii sa piarda functia publica detinuta, iar cei care mint in fata Comisiei sa raspunda penal pentru sperjur

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

24 April 2017 17:48
Vizualizari: 8192

Parchetul General condus de Augustin Lazar deschide dosar penal pentru anchetarea modului in care s-au desfasurat alegerile prezidentiale in urma cu 8 ani. Culmea, PICCJ anunta inceperea verificarilor in acest caz la doar cateva ore de la momentul la care presedintele Camerei Deputatilor Liviu Dragnea a anuntat ca din data de 26 aprilie 2017 comisia parlamentara constituita din membri ai Camerei si Senatului va incepe ancheta in legatura cu informatiile lansate in spatiul public de jurnalistul Dan Andronic, potrivit carora sefa DNA Laura Kovesi ar fi participat in noaptea alegerilor din 2009, impreuna cu fostul sef operativ al SRI Florian Coldea, la o masa organizata acasa la Gabriel Oprea.


Conform comunicatului PICCJ din data de 24 aprilie 2017, in dosar se efectueaza cercetari "in rem" sub aspectul savarsirii de abuz in serviciu si de falsificare a documentelor si evidentelor electorale". De observat ca cercetarile se fac "in rem", desi personajele sunt cunoscute publicului larg.

Circula insa zvonul ca rolul anchetei Parchetului General este de a bloca cursul verificarilor Parlamentului, dorind a nu se afla faptul ca, atentie, in perioada alegerilor prezidentiale Mircea Geoana si echipa sa de campanie erau interceptati sub mandat de siguranta nationala. Acesta a fost si modul in care Mircea Geoana a putut fi depistat, in urma unui schimb de SMS-uri cu Ovidiu Vintu, ca urmeaza sa ii faca acestuia o vizita. Iar despre toate aceste lucruri era la curent, din informatiile pe care le avem, si Serviciul Roman de Informatii.

Iata comunicatul PICCJ din 24 aprilie 2017:

"Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

In cursul zilei de astazi, 24 aprilie 2017, la Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie, a fost inregistrat un dosar penal care s-a constituit ca urmare a informatiilor facute publice de catre jurnalistul Dan Andronic si conform carora exista suspiciuni ca in procesul electoral din decembrie 2009 s-au implicat unele autoritati publice si/sau persoane, altele decat cele prevazute de lege.

In cauza se efectueza cercetari in rem sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu si de falsificare a documentelor si evidentelor electorale. Pe masura derularii cercetarilor vom informa opinia publica."

Posibilitatea blocarii anchetei parlamentare prin deschiderea dosarului penal de catre PICCJ a fost insa clarificata de senatorul Serban Nicolae, presedinte al Comisiei juridice. Intr-o interventie telefonica la Antena 3, senatorul Seban Nicoale a anuntat ca ancheta parlamentara va continua intrucat declansarea unei anchete penale nu impiedica aceste verificari, precizand ca Regulamentul Camerei Deputatilor nu este valabil in cazul comisiilor comune formate din senatori si deputati:

Lucrurile nu sunt neclare. Pot sa fac speculatii, exista o spaima atat de mare incat sa duca la aceste gesturi cu iz de disperare. Ancheta penala este ancheta penala, ancheta parlementara este specifica Parlamentului. Nu ne suprapune, daca a facut un gest disperat, nu inseamna ca vom bloca comisia de ancheta. Aceste comisii isi pot adopta propriul regulment. Acest gest disperat ma face sa cred ca suntem pe drumul cel bun”.

La randul sau, presedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor Eugen Nicolicea si-a exprimat la Antena 3 convingerea ca demersul PICCJ reprezinta "o smeherie facuta de procurorul general pentru a bloca ancheta", concluzionand ca acesta "va raspunde pentru acest lucru", putandu-se consta ca Lazar a facut abuz in serviciu.

Fata de evolutia evenimentelor in cazul dezvaluirilor despre noaptea alegerilor prezidentiale din turul doi din 2009 apreciem ca este necesar ca Parlamentul sa isi ia masuri de protectie in asa fel incat ancheta comisiei parlamentare sa nu fie zadarnicita de cea a PICCJ si sa voteze de urgenta o hotarare prin care orice bugetar care refuza sa se prezinte in fata unei comisii sa piarda functia publica detinuta, iar cei care mint in fata Comisiei sa raspunda penal pentru sperjur.

Iata ce prevede in prezent Regulamentul Camerei Deputatilor:

"Art. 74. - (1) Anchetele parlamentare nu pot avea ca obiect investigarea unor fapte sau activitati care fac obiectul unor anchete judiciare sau care se afla pe rolul unor instante de judecata.

(2) O ancheta parlamentara inceteaza de drept in momentul deschiderii unor proceduri judiciare privitoare la faptele sau activitatile care constituie obiectul ei, situatie in care Biroul permanent al Camerei Deputatilor anunta organele de urmarire penala ca pot avea acces la toate documentele referitoare la cazul in speta, aflate in arhiva Camerei Deputatilor. (...)

Art. 76. - (1) in vederea audierii, Comisia de ancheta parlamentara poate cita orice persoana care poate avea cunostinta despre o fapta sau o imprejurare de natura sa serveasca la aflarea adevarului in cauza care formeaza obiectul activitatii comisiei.

(2) Persoanele citate sunt obligate sa se prezinte in fata Comisiei de ancheta parlamentara.

(3) La cererea Comisiei de ancheta parlamentara orice persoana care cunoaste fapte sau imprejurari in legatura cu obiectul cercetarii ori care detine un mijloc de proba este obligata sa le aduca la cunostinta sau sa le infatiseze la termenele stabilite. Institutiile si organizatiile sunt obligate, in conditiile legii, sa raspunda la solicitarile Comisiei de ancheta parlamentara in termenul stabilit de aceasta."

Comentarii

# SRI nu se implică? date 24 April 2017 18:10 +5

Dacă nu mobilizează Haș Sorosistu TeFeLiștii să iasă în stradă - apă de ploaie :P

# DODI date 24 April 2017 19:57 +2

După cum l-a scăpat gura pe dinainte, zdreanță deschide acest dosar doar ca să îi fericească pe hăhăilă cu încă un NUP.

# Marea defăimare a bossului SRI date 24 April 2017 20:22 +4

Hellvig SOROSISTU are acte în regulă - fu, în studenţie, coordonator de programe al Fundaţiei Soros, la Cluj. Asta nu era cazul să se menționeze la profil. Scrie doar că [„În timpul studiilor universitare a obținut o bursă a Fundației Soros pentru o Societate Deschisă pentru proiectul “Cine guvernează sau cine deține puterea în România?”.]. Așa, din senin :P :P :P

# SRI S-A IMPLICAT DESTUL date 24 April 2017 20:37 +1

SRI s-a implicat destul! Afacerea LazărGate este de domeniul Siguranței Naționale :P :P :P . http://www.secundatv.ro/studiu-de-caz/sri-afacerea-lazargate-este-de-domeniul-sigurantei-nationale-52167.html/

# Lăzărică știe cînd să tacă date 24 April 2017 22:58 +3

În esență, îl întrebam pe Lazăr dacă i-a informat, înainte de numire, pe ministrul Prună, pe șefii CSM și pe președintele Iohannis, despre faptul că are dosar penal deschis la DNA pentru fapte de corupție. De frica unui viitor proces de sperjur și de obstrucționare a justiției, procurorul general al Românei a REFUZAT să răspundă la cele trei întrebări simple pe care i le-am adresat. Lazăr știe că, dacă spune ADEVĂRUL, trebuie să demisioneze, iar dacă MINTE, va face pușcărie. N.B. Este un comportament deplorabil pentru procurorul general Lazăr, care, prin răspunsul său, jignește lumea magistraților și își bate joc de oamenii care îi plătesc, lună de lună, fabulosul salariu. Adică, șeful tuturor procurorilor din România nu are curaj să spună adevărul: că avea dosar penal deschis la DNA pentru corupție în timp ce era numit procuror general. Ce o fi în mintea procurorilor subalterni, cum se vor uita la șeful Augustin Lazăr, infractorul? http://www.nasul.tv/mihai-palsu-o-noua-bomba-augustin

# și cînd vorbește: pledoarie... bolovănoasă date 25 April 2017 10:38 0

„Va spun ca sunt fapte penale concrete care de fapt au fost facute”. Lazar s-a oferit sa puna la dispozitia CSM un dosar aflat in faza secreta. Legea 303/2004 stabileste clar: „Procurorii nu isi pot exprima public opinia cu privire la...cauze cu care a fost sesizat parchetul”, sedinta Plenului CSM din 28 februarie 2017.

# Cristian Moldoveanu date 25 April 2017 11:07 +1

Acum pe bune, voi va asteptati ca un procuror numit in mandatul Pruna-Ciolos sa fie vreun om liber? Sa fim seriosi.

# a răspuns Lăzărică? date 25 April 2017 13:50 +2

Razvan Savaliuc la inscaunarea lui Augustin Lazar: “Domnule Procuror General, complexitatea cauzei nu e o scuza pentru lipsa de probe... ma uit la imaginea din sala, aveti in stanga dvs pe presedintele Inaltei Curti care a dat cele 46 de achitari si in fata dvs pe procurorul care a semnat rechizitoriul pentru care s-au incasat 46 de achitari. Nu se impune macar o sanctiune administrativa?”

# Lăzărică recunoaște protocolu cu SRI date 25 April 2017 12:20 0

“Este adevarat ca a existat un protocol care nu mai exista. Cred ca este si o lipsa a mea, nu am facut mare caz atunci cand am preluat mandatul, sa spun: 'Nu mai exista niciun protocol'. In protocol se discuta despre echipe operative intre Ministerul Public si serviciile de informatii”

# peștele de la cap se-mpute date 24 April 2017 21:13 +2

Cum țara e condusă de un penal ce face reclamă TeFeLiștilor (v. interviu în LA REPUBBLICA), decis să schimbe ordinea stabilită prin alegeri de dragul de-a avea Guvernul meu, Godzila Servila (apud Tribunul) e de neclintit ;-)

# ce frumos ne aburea... iar acu dă-n clocot date 24 April 2017 18:16 +1

Augustin Lazar: „Eu cred ca am fost foarte clar. Noi, atunci cand deschidem o ancheta, trebuie sa analizam sa vedem elementele caror infractiuni sunt intrunite. Daca exista o infractiune. Pe de alta parte, ne-am astepta ca cei care fac o afirmatie in spatiul public sa depuna o plangere, sa depuna un denunt si sa arate care e infractiunea si care sunt probele pentru aceasta infractiune.”

# Lazăr o plagiază pe 1/4dokta Kovesi? date 24 April 2017 20:30 +1

„Potrivit legii, am analizat sesizarea şi am constatat că ea nu întrunea toate condiţiile prevăzute de lege. Ca atare, această sesizare a fost restituită persoanei care a făcut-o. Însă, după câteva zile, una dintre persoanele care a semnat plângerea s-a prezentat personal la DNA, a completat exact aşa cum prevede CPP şi a depus această plângere.”, Kovesi. Un postac: „Este absolut ridicol că la cel mai înalt nivel al DNA se face confuzie între denunț și plângere...”

# siamezii La-Lu (Lazăr-Luluța) date 24 April 2017 20:56 +3

Ușor de observat: de apare Ciordutza hop și Lăzărică. Penalul Ciolannis von Joiannis dă tonul: "Presedintele Klaus Iohannis este foarte multumit de activitatea procurorului general al Romaniei si de activitatea procurorului sef al DNA", au declarat pentru News.ro surse din Administratia Prezidentiala.

# La-Lu = tandem nefericit date 25 April 2017 11:19 0

„Procurorul General Augustin Lazar s-a asezat in siajul doamnei Kovesi si au facut un tandem nefericit, pentru ca Procurorul General era singura speranta de punere sub control a unor abuzuri DNA. (...) In domnul Lazar mi-am pus si eu speranta ca va fi un jupan al Parchetelor. El a facut o declaratie despre politicieni: 'politicienii trebuie supravegheati'. Eu sunt de acord, dar si procurorii trebuie supravegheati. Altfel ies la iveala cazuri ca Negulescu sau Rosu.” T, Băsescu, 19.02.2017

# DNA si Ministerul Public trebuie conduse de oameni integri date 25 April 2017 11:36 0

„Pentru ei nu exista reguli, nu exista separatia puterilor in stat, exista doar dominatia lor suprema... DNA si Ministerul Public trebuie conduse de oameni integri, care sa nu faca nici jocurile SRI, nici ale politicienilor... Daca punem pumnul in gura presei, asa cum incearca Augustin Lazar, cine va mai semnala abuzurile care se fac in Justitie?” Dănuț Pop, 9.02. a.c.

# de „presă” și ong-iști vînduți cine ne apără? date 28 April 2017 09:29 0

Din 13 cetățeni români care oferă declarații în filmul Pro Kovesi... 4 sunt jurnaliști și ONG-iști. Apariția lor în filmuleț a părut firească. Probabil că e un caz unic în Europa. Nicăieri nu s-a văzut ca ONG-urile să sprijine o persoană aflată în poziția de procuror-șef, adică pe un membru al uneia dintre puterile statului, puteri pe care, prin definiție, ONG-urile le contrabalansează ca să ia partea cetățeanului. E straniu ce se întâmplă, indiferent cum interpretezi Constituția! Poți spune că procurorii sunt ramura executivă a puterii judecătorești. Sau că sunt partea judecătorească a puterii executive. Oricum ar fi, magistrații sunt statul, iar ONG-urile și presa nu reprezintă statul, ci societatea. Altfel de ce mai existăm? De ce mai există aceste meserii? http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/cultul-personalitatii-sefei-dna-codruta-kovesi-a-atins-cote-grotesti/

# Lăzărică, pune Comunicatu la loc de cinste! date 25 April 2017 13:05 0

A disparut de pe siteul PICCJ comunicatul din 18 mai 2012 cu pozitia Laurei Kovesi despre acuzatia de plagiat a tezei ei de doctorat.

# se face că el cercetează date 24 April 2017 22:27 +1

"Astea sunt de-ale lui Negulescu. Adică să blocheze comisia se face el că cercetează. Domnul Lazăr... cred că nu are curaj să treacă pe acceaşi stradă cu doamna Kovesi. Mie asta mi se pare un abuz şi o şmecherie tipică, ştiţi, domnul Lazăr este un şmecher, aşa, că îl cunosc de mult timp. Este o şmecherie ca să blocheze comisia", a declarat deputatul PSD Victor Ponta.

# iaa date 25 April 2017 12:49 0

dati-l ma afara ca nu stie carte; asta nu a auzit de sesizare din oficiu? Are dovada infractiunii si el asteapa sa i se faca cerere. Îti vine sa te tavalesti pe jos de vezi ce juristi sunt pusi in functii importante.

# și LULUȚA? date 24 April 2017 18:22 0

Ciordutza se lasă mai prejos? Că nu deschide DNA un dosar pe temă, nu e de mirare. Dar un comunicat, acolo, merită! Ce mai contează după alea cu „Nu am plagiat.” or amorul ghebos...

# celeron date 24 April 2017 19:07 +4

Traim intr-o tara sugrumata de incompetenti si sforari! Poporul nu trebuie sa afle nimic, sa fie tinut in intuneric si ignoranta! Si asta multumita lui base impreuna cu toata hoarda lui de semidocti! Base cand i-a nominalizat in functii s-a uitat sa fie cat mai incompetenti si usor de manevrat! Acum ca sa-si mentina posturile si influenta se preteaza la orice manevra josnica. Si logic corb la corb nu-si scoate ochiul!

# plătitorii de biruri au dreptul să știe adevărul date 24 April 2017 20:51 +1

... cetatenii, cei care sustin salariile mari si foarte mari ale magistratilor, au dreptul de a cunoaste adevarul. Daca, cat si cum s-au implicat procurorul general de la acea vreme, Codruta Kovesi, si sefa de atunci a Inaltei Curti, Livia Stanciu in sustinerea lui Traian Basescu si implicit, in mentinerea lor pe vitor in scaunele inalte ale magistraturii. luju.ro

# Băse dă verdictu date 24 April 2017 21:46 +1

Expert în încălcarea legilor, INCENDIATORU MATRAFOXAT dă verdictul: „Este clar că a fost blocată comisia parlamentară. Este un joc”.

# s-a trezit MATRAFOXATU date 25 April 2017 11:22 0

Băse se vrea băgat în seamă! Cîrdășia BAS-KOV e atît de murdară că nici unul dintre cei 2 nu îl poate da în gît pe celălalt fără să intre în rahat. Din cînd în cînd INCENDIATORU MATRAFOXAT mai lansează fumigene. Iar GODZILA SERVILA (apud TRIBUNUL) acceptă tacit totul: POT SA UD SI CANAPEAUA, MAMA NU SE SUPARA :P :P :P .

# Lăzărică să-și vadă de atribuții date 24 April 2017 21:52 +1

"Dl. Lazar sa se ocupe de ce are de facut ca procuror general platit cu 300 de milioane de lei vechi pe luna si sa lase parlamentul sa isi desfasoare activitatea pentru care a fost ales". http://ph-online.ro/politica/item/84857-serban-nicolae-razboi-contra-lui-augustin-lazar-dl-lazar-sa-se-ocupe-de-ce-are-de-facut-ca-procuror-general-platit-cu-300-de-milioane-de-lei-vechi-pe-luna-si-sa-lase-parlamentul-sa-isi-desfasoare-activitatea-pentru-care-a-fost-ales

# Lăzărică ignoră CONSTITUȚIA cu rea-credință sau... date 25 April 2017 10:19 +2

„In concluzie: rolul constitutional al Ministerului Public, invocat in comunicatul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, este expres limitat la activitatea judiciara, in timp ce activitatea comisiilor parlamentare vizeaza procesul de legiferare, ceea ce este complet altceva, potrivit principiului separatiei puterilor in stat, doar constitutia comunista ceausista dand o putere nemarginita Prokuraturii (unealta juridica a Securitatii, aceasta din urma bratul inarmat al Partidului Comunist), ceea ce nu este cazul intr-un stat de drept si democratic.” Corneliu-Liviu POPESCU

# Cetateanul date 25 April 2017 10:45 +1

A citat trunchiat un text de lege? Chiar din aia Fundamentala? Va suparati din atat, domnule profesor? Pai ei sunt obisnuiti din instante... citeaza trunchiat texte, baga in dosare probe trunchiate, trunchiaza denunturi, etc... Doar ca in instante sunt obisnuiti... nu sunt liviupopesti... Ci niste indivizi timorati (unii), slab pregatiti (unii) sau de rea-credinta (altii) sau toate la un loc... Si consecintele nu sunt doar atat de simple cu cele produse de komunikat si de faptul ca niste unii incaseaza salarii degeaba: acolo se baga niste oameni nevinovati la puscarie ... cu astfel de trunchieri. Mai bine ii platim degeaba atunci: dle Lazar, d-na Lulu, va rugam sa stati acasa! Va platim si salariile... dar macar asa avem garantia ca nu va mai bateti joc de noi si aceasta tara. Sau putem sa va platim o cazare la Jilava.

# corigentu Lăzărică date 25 April 2017 12:02 0

„Ministerul Public, reprezentat de Dr. Augustin Lazar, a atacat in contencios administrativ OUG 13/2017 cerand 'anularea' si 'suspendarea'. Pe actiunea asta, erai trimis direct acasa cu un 2 in brate, sa o iei de la inceput cu invatatul... Ce facusi, Dottore? Nu zic ce Universitate i-a dat titlul de doctor, dar tot aia ar trebui sa i-l retraga”, av. Cosmin Flavius Costas, profesor la Facultatea de Drept a Universitatii Babes-Bolyai

# Cine va plati pentru prejudiciul creat Romaniei date 25 April 2017 12:12 +1

“Procurorul General Augustin Lazar trebuie retinut si propus pentru arestare preventiva deoarece a comunicat cu vadita intentie informatii false ce pun in pericol siguranta nationala a Romaniei... DIICOT trebuie sa-l salte pe Lazar, sa-l incatuseze... In fata camerelor, ca sa vada si poporul... Lazar este procuror comunist, format la scoala procuraturii lui Ceausescu”, C. Terhes

# Lazar nu si-a facut datoria in cel putin 2 momente cheie date 25 April 2017 12:15 0

Romanii au dreptul sa stie daca oamenii din fruntea SRI, a Parchetului General sau a Directiei Nationale Anticoruptie sunt de fapt ofiteri acoperiti ai unui serviciu strain. http://www.bzv.ro/exploziv-ministrul-justitiei-trebuie-sa-l-demita-pe-procurorul-general-al-romaniei-augustin-lazar-20663

# Să iasă Lazăr din mormînt cu o soluție! date 25 April 2017 12:17 0

“Este necesara o lege a gratierii pentru ca nu vad alta solutie. Sa imi ofere cineva o alta solutie pentru a diminua numarul celor care stau acum in conditii inumane in penitenciare si eu o imbratisez”, ex-ministrul Justitiei Florin Iordache

# Gogea Mitu date 24 April 2017 19:46 0

Cu o singura conditie.Presedintele Comisiei de ancheta sa nu fi fost condamnat sau cu dosar penal!

# PAIU&BÎRNA date 24 April 2017 20:00 +1

Cum însăși procurorul general e beneficiarul unui dosar penal, nu e cazul să ne formalizăm :P

# Lăzărică, zi că nu-i așa! date 24 April 2017 20:13 +1

Așadar, Augustin Lazăr a primit NUP . . . DUPĂ ce a fost uns procuror general. Adică, în timp ce Lazăr era anchetat de DNA, ministrul Prună, președintele CSM Aron și președintele Iohannis ne ofereau drept procuror general un urmărit penal, un monitorizat de SRI, un acuzat de corupție! http://www.secundatv.ro/studiu-de-caz/augustin-lazar-numit-procuror-general-desi-avea-dosar-penal-la-dna-50064.html/

# MAPA PROFESIONALĂ cu ușoare omisiuni date 24 April 2017 21:07 0

Lazăr e așa sigur pe el că doar Kovesi i-a măsluit Mapa Profesională! http://www.secundatv.ro/studiu-de-caz/augustin-lazar-numit-procuror-general-desi-avea-dosar-penal-la-dna-50064.html/

# penal la penal trage date 24 April 2017 21:17 +3

Joannis s-o fi bucurat cînd a aflat că și Lăzărică e penal și ne declară că e foarte mulțumit de învinuitu respectiv. Îl credem...

# Cha date 25 April 2017 12:25 0

Scria cineva inainte de alegeri ca daca nu vor putea sa intoarca votul po******r, cei de la psd vor fi arestati dupa instalarea Guvernului. Deci nu trebuie sa ne mire ce se intampla. Daca nu era ordonanta gaseau altceva. Scenariul este distrugerea a tot ce este romanesc. Se pare ca Johannis nu doreste ca guvernul sa nu faca FONDUL SUVERAN DE DEZVOLTARE SI INVESTITII care va pune pe picioare economia romaneasca.

# vladone date 24 April 2017 20:26 +3

Sfidare la varful Justitiei! Deh...e greu s-al dai jos pe Ivan de pe divan , mai ales cand l-ai suit chiar tu, putere legislativa, fara sa te asiguri ca dispui de mecanisme legale eficiente pentru revocare/demitere. Impostura este obraznica , impertinenta chiar.

# se lucră serios la distrugerea națiunii date 24 April 2017 20:59 +1

Cand o natiune se defineste doar geografic, economic sau in baza unei istorii comune, de multe ori mitizata, iar legea/ legile se dau conjunctural, iar cele care exista nu sunt respectate, acea natiune nu are viitor. Chris Terhes, Facebook

# binomu La-Lu minte la greu date 25 April 2017 11:29 0

„Mint cu nerusinare in presa internationala despre tara lor... Kovesi si domnul Procuror General s-au bagat de partea celor care vor sa faca Romania fara capacitate de negociere intr-un moment de repozitionare in interiorul UE... Probabil le sunt mai dragi decoratiile de la alte tari, decat cele ale statului roman”. T. Băsescu, 12.02.a.c.

# Aramis date 25 April 2017 12:27 0

Va rog sa reflectati serios la urmatoarele: de cand a inceput asa zisa lupta anticoruptie macovista, s-au inregistrat cel putin doua evenimente negative, de netagaduit: coruptia a crescut exponential, iar situatia economica a Romaniei si implicit a romanilor s-a degradat in mod dramatic !

# binomu LAZ-KOV date 24 April 2017 21:03 0

Lăzărică a prins curaj - fiind în aceeași barcă cu LULUȚA CIORDUTZA cea apărată de (Tu)Dorel, e sigur că nu i se poate întîmpla nimic. De, dacă guvernul nu l-a verificat ca lumea pe tip, tot românii trag ponoasele ;-) .

# furatu date 24 April 2017 20:35 0

Niste ticalosi!

# Lazăr se pune bine cu ambasada... Sloveniei date 24 April 2017 20:41 +1

Absolut nepotrivita aceasta vizita,dat fiind statutul nepolitic al diplomatilor, potrivit Conventiei de la Viena din 1961. Totusi,de ce Slovenia? Poate or avea o legislatie mai buna, dar nu e in caderea acestui personaj sa abordeze, de capul lui, un reprezentant al unui stat strain. El nu e de capul lui, actionand sub autoritatea ministrului justitiei, cel putin asa scrie in Constitutie.

# Edelweiss - Chronikar de Bukovina date 24 April 2017 20:54 +6

Ăsta-i comportament gregar de boiernaș ipocrit, care atunci când se schimbă Fanariotul, dă fuga cu cadouri, stofe și giuvaericale la mullierea Fanariotului, ca să-i arvunească grațiile persuasive. Așa și tractoristul ăsta din Erdely, metamorfoxat în procuror -torționar de rit Plumbuit; cum o auzât el că în America s-o ales Voivod unu a lui Tramp, care are țiitoare din Slovenia, hop și tractoristul-boiernaș cu plocoane la capuchehaia slovenă: sipete cu Haur, smirnă și tămâie, canari porn-grăitori în colivii de aur alb, saltimbanci pitici de grădină și suluri întregi de americă, pânză ordinară și vulgară dar care boiernașului reșapat i se pare a fi mătase din Chitai. Un PRUOST penibil și grotesc. Comportament medieval translatat în secolul XXI - anul de grație 2017 - velelat 7525 de la Facerea Lumii și 2768 Ab Urbe Condita.

# Edelweiss - Absent de Bukowina date 25 April 2017 10:32 +1

Scumpul meu purtător de slovă, halebardă, sigiliu și pocal, asta vorbă o spusei Io* amu ceva vreme, la articolul cu întâlnirea dintre nătărăul ardelean și ambasadorul sloven. De atunci până acum, ai mai postat-o o dată, utilizându-mi nicknamele. Acum e a doua oară. N-as avea nimic de obiectat față de oportunitatea repostării mesajului, dar mă cam seacă la inimioară să-mi folosești usernamele când vrei tu și cum vrei tu. Așa că, rogu-te, când mă citezi, pune semnele citării iar la rubrica ta, pune-ți un pseudonim oarecare, funcție de care să ne dăm seama cine este grăitor și cine este purtător de slove. Părerea mea! (p.s. ieri nici n-am avut NET și nu voiesc să dau cu subsemnatul pe la porcușori despre ce anume „am scris” într-o vreme când nici n-aveam Net!). Cât despre personagiul de mai sus, da! „Procuror Lazăr” este un oximoron iar „Lazăr prostovanul” este o cumplită tautologie.

# De vă considerați vătămat... date 25 April 2017 13:38 0

Un postac, în lipsă de idei proprii, admirînd scrierea dv., s-a rușinat să vă fure spusele și a transcris identic. Cereți la LUJU să fie șters comentariul (regulament: LUJU.RO va sterge orice comentariu la simpla cerere scrisa a persoanelor care se considera vatamate. Cererile in acest scop vor fi trimise pe adresele de mail de la rubrica Contact a siteului.)

# mai ceva ca biata vădană Stanciu date 25 April 2017 13:43 0

Poză porno: Lăzărică tremură de fericire că e băgat în seamă de Mr Klemm. https://www.luju.ro/dezvaluiri/evenimente/au-dat-buluc-la-marele-licurici-capeteniile-binomului-dna-sri-s-au-ingramadit-sa-i-stranga-mana-ambasadorului-sua-hans-klemm-de-ziua-americii-au-stat-incolonati-asteptandu-si-randul-laura-kovesi-marius-iacob-calin-nistor-eduard-hellvig-si-florian-coldea-n

# mitica date 24 April 2017 21:25 +1

Lazar cel albit de johanis vrea sa ascunda adevarul.Deci este ca de obicei complice la multe infractiuni la nivel inalt.Locul lui este la fortul 4 de la JILAVA.

# eneea date 25 April 2017 11:04 0

Lazarica era procuror sef la Curtea de Apel Alba cind s-a matrasit dosarul penal a lui Klaus !

# limba noastră-i o povară: punct de vedere la analiză date 24 April 2017 21:59 0

„Eu am declarat public că monitorizăm cu atenţie discuţiile din spaţiul public şi astăzi vom avea un punct de vedere la analiză pe care o facem”, a spus Augustin Lazar, întrebat, după discuţiile cu ministrul Justiţiei, despre afirmaţiile de Dan Andronic.

# basicuta date 25 April 2017 10:49 +1

,,am vazut aspectele de natura penala concrete care au fost cercetate acolo si persoanele concrete care ar fi comis aceste favorori. Atat am dorit sa va spun" - va dati seama ca asta conduce Parchetul Gen. care ar fi tb s-o traga de urechi pe Kovesi ?

# Edelweiss - Deontolog Grămătic de Bukowina date 25 April 2017 11:56 0

Iar acești tractoriști gogomani, luați de la colhoz și reșapați în procurori, nu pierd NICI UN PRILEJ să dovedească, URBI ET ORBI, că expresia „PROCUROR PROST” este un pleonasm la fel de flagrant ca și „porc mistreț”. Inga și la TĂNTĂLĂUL ĂSTA cu ochelari de lăzărică-bond, ce prăpăstii scoate pe sfincterul guriței cel slobod grăitor: „DEONTOLOGIA PROFESIONALĂ”.

# E manevra lu Băse date 24 April 2017 22:21 0

Beneficiarul CINEI DE TAINĂ l-a inspirat pe Lăzărică: „Comisia de anchetă, binevenită, dar ar trebui o anchetă a Parchetului General”, T. Băsescu la România TV, 17 april a.c.

# Lăzărică știe să bată cîmpii date 24 April 2017 22:35 +1

Involuntar, momentele cele mai riscant-derutante pentru justiția din România sînt cele în care procurorul general Augustin Lazăr este surprins de presă în fața Parchetului General. De regulă, el apare în cadru cu aerul unui trecător plecat la piață și interceptat de televiziuni ca să se pronunțe despre pericolul încălzirii globale. Și vorbește cam la fel. Astăzi, întrebat despre dosarul Hexi Pharma, Augustin Lazăr a fost atît de confuz încît multă lume a priceput că diluarea dezinfectanților Hexi Pharma a fost o chestie așa, o glumă de autobază, și că rezultatele de la Institutul Cantacuzino arată că diluarea se încadrează în norme legale. Moment în care televiziunile au preluat ce-au înțeles, iar fostul ministru Eugen Nicolăescu a declarat: ”Deci a fost un scandal artificial și, din punctul meu de vedere, provocat special ca să se distrugă această firmă românească”. http://www.tolo.ro/2016/08/23/23-august-ziua-in-care-procurorul-general-augustin-lazar-a-intors-armele-de-la-fapte-la-sc

# DODI date 25 April 2017 10:24 0

Procurorii comuniști, în cvasimajoritatea lor (vezi macovei, stanciu, ghena, etc.) ca și milițienii nu au devenit democrați prin schimbarea de nume. Milițienii, botezați peste noapote polițiști au rămas tot boschetari și tot slugarnici. Procurorii comuniști au 2 clase peste milițieni întrucât ei NU răspund în fața nimănui pentru fărădelegile, abuzurile, enormitățile și încălcările repetate și grosiere a legilor. Exemplul cel mai evident este, dacă mai era necesar, luluța și lăzăruc. Doi sfertodocți cu înclinații paranoide, doi egocentriști și, se pare, singurele instrumente prin care ciolanis mai speră să își facă de cap cu Constituția și viața românilor.

# complotu instituțional date 24 April 2017 22:51 0

„intalnirea din noaptea respectiva, la care au participat cel putin doi oameni politici, generalii Gabriel Oprea si Neculai Ontanu, a fost una de tip institutional. Daca asa stau lucrurile, si nu avem niciun motiv sa ne indoim ca asa stau, atunci intalnirea in sine si discutiile purtate nu s-au desfasurat cu prilejul unei aniversari ori a unei chermeze intre simple persoane fizice, ci au avut caracterul unei sedinte de lucru. Iar orice sedinta de lucru de tip institutional are nu numai un caracter oficial, chiar daca se desfasoara la domiciliul uneia dintre persoane, ci si institutional, asa cum a tinut sa sublinieze, in mod repetat, doamna Kovesi. Cu alte cuvinte, conform lui Andronic, cei patru oficiali ai statului roman au pus tara la cale, subiectul fiind sintetizarea rezultatului alegerilor si contracararea reactiilor uneia dintre taberele politice.” http://www.sroscas.ro/site/2017/04/23/complotul-institutional/#more-102103

# cei 3 denigratori ai României date 25 April 2017 11:15 +1

„Am avut trei mari actori ai intoxicarii po******tiei (n.r. - in cazul OUG 13/2017): primul Laura Codruta Kovesi, al doilea domnul Procuror General Augustin Lazar, al treilea Iohannis. Cum au intoxicat cei doi procurori? Au avut foarte multe iesiri in presa, dezinformand inclusiv pe plan international si spunand ca modificarea abuzului in serviciu este pentru ca o vrea Guvernul fara sa spuna ca erau obligatii create de decizia CCR.”, T. Băsescu

# sfîntu Lazăr se roagă... la CNA date 25 April 2017 11:41 0

"Se vehiculeaza informatii tendentioase si neadevarate de natura sa submineze grav autoritatea judecatoreasca si sa puna in discutie deontologia profesionala a judecatorilor si procurorilor cu intentia de decredibilizare a luptei anticoruptie si a sistemului judiciar in ansamblu", adresa nr. 1198 depusa de Procurorul General Augustin Lazar in data de 6 februarie 2017 la CNA in atentia presedintei Laura Corina Georgescu.

# Ghita Bizonu' date 25 April 2017 12:11 +1

Am io o pripunere legislatiova: 1) Prezenta la o comisie este OBLIGATIORIE minus cazuri de forta majora (deces, boala cu risc mare de contagiune, situatii in care omu isi poate piede viata din motive medicale) 2) Neprezentarea culpabila (adica ai un picior in ghips si atat) se pedepseste penal incepnad cu o amenda de minim una chenzina din veniturile refuznicului (pana la nivelul de 1,5 salrii medfii pe luna) mergand pana la 2 salarii lunare ptr cei cu peste 10.000 lei / luna sau inchioare intre 15 si 60 de zile cu EXECUTARE 3) Daca cel care refuza sa se prezinte este retribuit in urma unui contract de munca intr-o institutie, intrepirndere bugetara in afara de sanctiunea de la pct 2 .. contractu de munca se considera desfacut de drept la data si ora la care individa/u trebuouau sa se prezinte . 4) daca un bugetivor in functie de conducere instiga pe cei din subordfine sa nu se prezinte contractu’ sau de munca inceteaza imediat .

# Ghita Bizonu date 25 April 2017 12:12 +1

5) cei care au patit-o cf pct 4 si 5 nu mai pot fi angajati in adminstratia de stat. sub nici o forma. De studit si un pct 6 – dreptul de pensie „speciala” se pierde .. vechimea si drepturile de pensie se vor calcula cf normei generale.

# Ghita Bizonu' date 25 April 2017 12:17 0

Eu zic ca comisa parlamentara poate merge inainte. Ca nu ancheteaza fapte penale care sunt de resortul [rpciraturii ci fapte care poate au avut un impact politic. Daca au avut impact politic se cer a se lua masuri politice - adica legislative care exed competentei parchetului.Dpua gaste doferiter in doua traiste diferite in 2 portbagaje diferite ...

# cultă fu dna mă-sa date 25 April 2017 12:33 0

Ca urmare a actiunilor PICCJ indreptate impotriva jurnalistilor RTV, postul de televiziune a reactionat printr-un comunicat de presa publicat pe site-ul rtv.net, in care sustine ca citarea jurnalistilor “nu este intamplatoare in conditiile in care exact in aceste zile Procurorul General al Romaniei, domnul Augustin Lazar incrimineaza televiziunile care isi permit sa faca dezbateri despre justitie in care invitatii, politicieni si analisti, citam 'dezinformeaza un popor incult'".

# MARGINALIZAREA PROCURORULUI GENERAL date 25 April 2017 13:12 +1

Sa mori de ras: CSM a dezbatut cu reprezentantii MCV, ICCJ si DNA problema raspunderii magistratilor. De cand PICCJ nu mai exista si este inlocuit cu DNA? De ce accepta Procurorul General, Augustin Lazar, ca o Directie din subordine sa ii reprezinte Parchetul? Cum poate vorbi de raspunderea magistratilor parchetul cu cele mai multe achitari din sistem, acuzat de cele mai odioase abuzuri?

# bogdan date 25 April 2017 13:15 0

Ce nu va este clar ??? DNA-ul l-a trimis in judecata pe fostul Procuror General al Romaniei. DNA-ul da lectii de democratie, mascate sub forma unor acuzatii. Cand d-na Kodrutza doreste vreo schimbare legislativa, MJ si ICCJ se executa, nu discuta.

# DODI date 25 April 2017 13:18 +1

V-am spus-o demult: Lazăr este mână moartă la pokerul făcut de ciolanis-DNA-MJ. Contează la numărătoare. Vorba ceea: participă, dar nu se bagă. Pentru a se băga (în seamă) ar avea nevoie de cohones. Din cei patru pokeriști, se pare, că doar luluța are!!!!

# un oarecare date 25 April 2017 13:20 +1

Mai trebuie să mire pe cineva? O încălcare gravă a Constituției României, republicată și a actelor normative care reglementează foarte clar subordonarea ierarhică a procurorilor! De când Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție se ”subordonează” Direcției Naționale Anticorupție, o structură din cadrul respectivului parchet general?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.02.2024 – CSM a deslusit anonimizarile

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva