1 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MESTEREALA LUI PORTOCALA – Judecatorii au restituit Parchetului Curtii de Apel Ploiesti dosarul lucrat de procurorul Mircea Negulescu, in care administratorul Tehnologica Radion, Theodor Berna, este judecat pentru un prejudiciu de peste 120 de milioane euro, dupa ce au constatat mai multe nereguli. Aceeasi soarta a avut-o si dosarul Lukoil, instrumentat de Portocala pe vremea cand lucra la PCAP (Minuta)

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

5 October 2017 17:19
Vizualizari: 8483

Inca un dosar lucrat de procurorul Mircea Negulescu, zis “Portocala” (foto), pe vremea cand activa la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti, este facut praf in instanta, fiind pentru a doua oara in ultimele cinci luni cand judecatorii constata neregularitatea actului de sesizare si cer procurorilor sa o remedieze. Este vorba de dosarul in care Theodor Berna, administratorul Tehnologica Radion, este judecat alaturi de altii, pentru evaziune fiscala, prejudiciul reclamat fiind de peste 120 de milioane de euro.


“Portocala” a lucrat in dosarul lui Theodor Berna, acesta fiind trimis in judecata in 2014. Marti, 3 octombrie 2017, judecatorii de la Tribunalul Prahova, acolo unde se judeca cauza, au decis, in baza art. 346 alin. 3 lit. a, teza a II-a C.p.p,  care prevede ca neregularitatea atrage imposibilitatea stabilirii obiectului sau limitelor judecatii”, motiv pentru care s-a dispus restituirea dosarului la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti.
Anterior acestei decizii, in luna mai, instanta constatase existenta unor neconcordante din rechizitoriu. Magistratii au aratat atunci ca exista mai multe neconcordante intre datele prezentate in diverse capitole ale rechizitoriului, acestea referindu-se la forma de participare a unor inculpati la savarsirea unor infractiuni sau la perioada in care acestea au fost comise.

Procurorul Mircea Negulescu a fost promovat la DNA dupa ce a trimis in instanta dosarul Lukoil, anuntat cu surle si trambite ca fiind unul de nota zece. Mircea Negulescu scria, negru pe alb, ca statul ar fi fost pagubit cu 1,8 miliarde euro, insa instanta a restituit dosarul, intre altele, pentru "nedescrierea modului de calcul al prejudiciului".

Iata minuta Tribunalului Prahova (dosar 27247/3/2015/a5)

Solutia pe scurt: In baza art. 346 alin. 3 lit. a, teza a II-a C.p.p., dispune restituirea catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti a cauzei avand ca obiect actiunea penala pusa in miscare in dosarul penal nr. 193/P/2014 al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti si in care s-a dispus trimiterea in judecata a inculpatilor Berna Theodor, Fodor Mirela, Rotundu Ana, Rarinca Valentin, Tanase Coca, Mirica Viorel, Lupu Ervin Silviu, Tehnologica Radion SRL, Temix Construct SRL, Proiect Alfa Capital Construct SRL si Teloxim Con SRL. In baza art. 275 alin. 3 C.p.p., cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Onorariile aparatorilor din oficiu,in cuantum de 230 lei pentru fiecare inculpat asistat, vor fi avansate din fondurile Ministerului Justitiei. Cu drept de contestatie,in termen de 3 zile de la comunicare, pentru parti si pentru Ministerul Public. Cercetata in camera de consiliu si pronuntata in sedinta de camera de consiliu, astazi, 3 octombrie 2017”.

Iata comunicatul Parchetului Curtii de Apel Ploiesti din data de 14 noiembrie 2014

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti au finalizat cercetarile si au dispus trimitereain judecata a inculpatilor: BERNA THEODOR -in stare de arest preventiv, FODOR MIRELA, ROTUNDU ANA, RARINCa VALENTIN, TaNASE COCA, MIRICa VIOREL, LUPU ERVIN-SILVIU, toti sub control judiciar, precum si a SC TEHNOLOGICA RADION SRL, SC TEMIX CONSTRUCT SRL, SC PROIECT ALFA CAPITAL CONSTRUCT SRL si SC TELOXIM CON SRL, sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani.

Inculpatii in calitate de administratori ai mai multor societati comerciale au inregistrat in contabilitate operatiuni comerciale nereale urmate de transferuri de bani, cu scopul ascunderii provenientei ilicite a acestora, sume ce ulterior au fost retrase in numerar din conturile unor societati comerciale de tip fantoma.

Valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat rezultat din comiterea infractiunii de evaziune fiscala este in cuantum de 111.007.553 lei si de 395.785.691 lei din savarsirea infractiunii de spalare de bani.

Pentru recuperarea prejudiciului s-a luat masura sechestrului asigurator asupra bunurilor apartinand inculpatului BERNA THEODOR, SC TEHNOLOGICA RADION SRL si SC TELOXIM CON SRL.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Tribunalului Prahova.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poatein niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de vinovatie”

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.02.2024 – Corbu s-a intors in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva