23 noiembrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MIROASE A ABUZ IN SERVICIU – Manevra pe langa lege pentru numirea in functii a oamenilor PNL-USR. Desi consilierii PSD nu depusesera juramantul, noul sef al CJ Maramures, liberalul Ionel Bogdan, a convocat sedinta extraordinara a Consiliului pentru a avea majoritatea prin care sa poata unge vicepresedintii doriti. Liderul PSD Maramures Gabriel Zetea acuza: “Sedinta ilegala a fost convocata pentru ca noul presedinte de Consiliu Judetean sa poata multumi clientela de partid”

Scris de: G.T. | pdf | print

29 octombrie 2020 11:49
Vizualizari: 2535

Cam miroase a abuz in serviciu. Ne referim la ce s-a intamplat in Consiliul Judetean Maramures, pe care PNL tocmai ce a pus mana in urma alegerilor locale. Noul presedinte al CJ Maramures, Ionel Bogdan, si-ar fi inceput mandatul cu o ilegalitate. Asta acuza PSD Maramures, condusa de fostul presedinte al Consiliului Judetean Gabriel Zetea (foto), candidat pentru Camera Deputatilor la alegerile parlamentare.


 

Astfel, PSD Maramures dezvaluie o situatie de noaptea mintii. O manevra pe langa lege facuta pentru numirea in functii a oamenilor PNL-USR. Concret, potrivit unui comunicat de presa al PSD Maramures, liberalii au convocat o sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Maramures, asta desi consilierii judeteni PSD nu depusesera juramantul. Motivul? In acest mod liberalii au dorit sa-si asigure majoritatea simpla care sa le permita sa isi aleaga vicepresedintii Consiliului Judetean doriti. Iar vicepresedinti numiti sunt Radu Trufan din partea USR si Doru Lazar din partea PNL.

Presedintele PSD Maramures Gabriel Zetea a anuntat ca social-democratii vor ataca in instanta numirea celor doi vicepresedinti, urmand ca salariile pe care acestia le vor incasa nelegal sa fie recuperate.


Iata comunicatul PSD Maramures in care se devoaleaza manevra PNL:


PNL isi incepe mandatul 2020–2024 la Consiliul Judetean Maramures printr-o sedinta ilegala

Penelistii maramureseni se dovedesc a fi 'vrednici' urmasi ai lui Mircea Man&co, pentru ca prima sedinta a noului Consiliu Judetean Maramures din mandatul 2020–2024 a inceput cu o crasa ilegalitate. Grabiti sa isi instaleze in functii de conducere politrucii aserviti PNL, liberalii din Maramures condusi de noul presedinte al Consiliului Judetean, Ionel Bogdan, au convocat pentru miercuri o sedinta extraordinara, profitand de faptul ca nu toti consilierii judeteni PSD au depus juramantul de credinta in noul for legislativ. Intentia clara a penelistilor a fost aceea de a-si asigura o majoritate simpla, care sa le permita sa aleaga, absolut ilegal, vicepresedintii administratiei judetene. Consilierii judeteni PSD care au jurat sa respecte Constitutia, legile tarii si interesul maramuresenilor au parasit sala de sedinta, pentru ca au refuzat sa gireze o ilegalitate a PNL.

OUG nr. 57/2019 prevede, la art. 179, alin. (2) ca 'data sedintei consiliului judetean precizata cu ocazia convocarii este stabilita cu respectarea modului de calcul al termenelor procedurale prevazute de art. 181 din Legea nr. 134/2010, republicata', respectiv 'in termen de trei zile de la data comunicarii dispozitiei sau documentului de convocare pentru sedintele extraordinare'. Art. 181 prezinta modul in care se calculeaza termenele, iar la alin (1) pct. 2 precizeaza faptul ca atunci 'cand termenul se socoteste pe zile nu intra in calcul ziua in care incepe sa curga termenul, nici ziua cand acesta se implineste'. Cum sedinta extraordinara a fost convocata luni, 26 octombrie, termenul legal de convocare al sedintei ar fi fost vineri, 30 octombrie.


Gabriel Zetea (PSD): 'Social-democratii maramureseni vor recupera, in instanta, banii incasati ilegal de useristul Radu Trufan si penelistul Doru Lazar'


In aceasta situatie, sedinta convocata luni si si girata de penelisti si usr-isti miercuri este una absolut ilegala, iar mult clamata transparenta in politica ramane la stadiul de 'vorbe goale'. Consilierii judeteni PSD Maramures au informat, la inceputul sedintei, ca nu vor participa la aceasta intrunire ilegala. Mai mult, reprezentantii social-democratilor au declarat ca vor ataca in contencios-administrativ aceasta intalnire care ar fi trebuit suspendata inca de la inceput.

Presedintele PSD Maramures, Gabriel Zetea a aratat ca social-democratii se vor adresa si instantei pentru a se recupera salariile ilegale pe care useristul Radu Trufan si penelistul Doru Lazar le vor incasa in calitate de vicepresedinti ai noului Consiliu Judetean, cei doi fiind alesi intr-o sedinta care nu a respectat normele de legalitate.

'Noul presedinte Ionel Bogdan trebuie sa invete ce inseamna administratie si cum se face administratie in folosul cetateanului si nu al interesului de partid. Daca mandatul de presedinte il incepe inca din primele zile cu decizii ilegale, cu siguranta ca la fel va proceda in toti cei patru ani. O sedinta extraordinara nu se poate convoca pentru a instala vicepresedintii Consiliului Judetean, pentru ca legea arata ca sedintele extraordinare au loc atunci cand trebuie adoptate proiecte importante si de maxim interes pentru cetateni. Nu a fost o sedinta in care sa fie discutate hotarari privind masuri de securitate si sanatate pentru maramureseni, nu s-a vorbit despre tablete pentru elevii care fac scoala online, nu au fost dezbatute proiecte vitale privind infrastructura Maramuresului sau alte subiecte care nu suporta amanare. Sedinta ilegala a fost convocata pentru ca noul presedinte de Consiliu Judetean sa poata multumi clientela de partid si clientela aservita penelistilor', a declarat liderul PSD Maramures, Gabriel Zetea”.

 

 

Comentarii

# escu date 30 octombrie 2020 07:40 +6

Plânge degeaba, acum sunt ei la guvernare, legea fiind opțională pentru Johannis și gașca. nu uitați că în București, capitala ROMÂNIEI, sunt numiți primari prin fraudă dovedită, furt în stil mare, grosolan (chiar Clătita a recunoscut că știa că sunt suspendate camerele de supraveghere, pentru ca furtul să aibă loc) în disprețul total față de lege și votul cetățenilor de bună credință.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 158
    • VERDICTUL ZILEI - Va reusi regimul Iohannis sa desfiinteze SIIJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.11.2020 – Bobita s-a smucit degeaba. Dana Girbovan, sefa peste CA Cluj

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva