16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MOTIVAREA ARESTARII - Avocatul Victor Teodorescu a negat in instanta ca l-a instigat pe un recidivist sa ii ucida sotia, si s-a plans ca invinuirea ii rasuceste un cutit in inima

Scris de: L.J. | pdf | print

17 June 2011 15:14
Vizualizari: 5276

Victor Teodorescu, avocatul acuzat ca l-a instigat pe un tanar de 21 de ani sa ii ucida sotia, arestat in urma cu doua zile de Curtea de Apel Bucuresti,a negat in instanta ca s-ar face vinovat de o asemenea “grozavie”. Mai mult, avocatul care a fost reprezentat de un aparator din oficiu a sustinut ca procurorii l-au “condamnat inainte sa il judece”, si ca probele certe despre care au vorbit acestia sunt inexacte. In plus, Teodorescu a precizat ca nu avea probleme cu banii, pentru ca avea multe proprietati. Instanta a constatat ca avocatul este un pericol social concret, si ca urmarea instigarii sale a fost una extrem de grava, adica moartea sotiei sale.


Avocatul Teodorescu: “S-a ajuns la confectionarea unor probe de care nu am habar. De doua luni dorm pe partea de pat a sotiei mele”

Dupa ce procurorii au cerut arestarea preventiva a avocatului, in ultimul sau cuvant, avocatul Victor Teodorescu a sustinut ca “in opinia sa, reprezentantul Ministerului Public a dezbatut chestiuni de fond, condamnandu-l inainte de a fi judecat. S-au facut o serie de afirmatii cu privire la un probatoriu foarte cert, dar care, de fapt, este inexact. S-a afirmat faptul ca ar fi beneficiarul unor polite de asigurare, lucru fals intrucat nu el este benefiarul politelor respective.

(…) S-a ajuns la confectionarea unor probe de care nu are habar. I s-a aratat la parchet poza unui individ, din P.N., care seamana cu o persoana pe care, la un moment dat, P. J. i-a prezentat-o cu titlu de potential cumparator al unuia dintre terenurile sale. Nu stie daca sunt reale declaratiile martorilor intrucat nu le-a vazut si daca intr-adevar exista aceste declaratii nu stie in ce conditii si scopuri au fost obtinute ele. Apreciaza sinistra aceasta invinuire care i se aduce si nu face decat sa–i rasuceasca un cutit in inima. De 2 luni de zile de cand sotia sa nu mai este a dormit numai pe jumatatea sa de pat si innebuneste in casa in care au locuit impreuna. A facut depresie, a fost internat in spital si urmeaza un tratament pentru ca si-a pierdut sotia.S-a afirmat faptul ca avea probleme financiare dovedite, insa in aceste timpuri toata lumea are probleme financiare. Important este sa ai resurse si posibilitati de a trece peste ele. Solicita a se constata ca are o serie intreaga de imobile. Are probleme de lichiditati, insa nu are probleme financiare reale. Dovada in acest sens sta faptul ca in chiar saptamana premergatoare comiterii faptei a incheiat o tranzactie imobiliara care ii permite sa traiasca un numar de luni fara sa faca nimic si sa incaseze 3000 de euro pe luna. Nu a reusit sa inteleaga care ar fi fost mobilul exact pentru care P., pe care l-a vazut de 2,3 ori in viata si cu care nu a schimbat niciodata mai mult decat un salut, s-a lasat convins de el sa faca o asemenea grozavie. Nu intelege ce avea acesta de castigat de pe urma acestei situatii. S-a afirmat faptul ca urma sa-i stinga o datorie numitei si, de bucurie, P. a acceptat o instigare la omor din partea sa. Acea datorie despre care s-a facut vorbire este o datorie prescrisa de un an si jumatate. Datoria respectiva s-a nascut in baza unei declaratii unilaterale data in fata unui notar public de martora P., mama coinculpatului P. prin care aceasta recunoaste ca-i datoreaza o suma de bani si se obliga sa-i restituie intr-un timp foarte scurt. Aceasta nu i-a mai restituit nimic si el nu a mai intreprins nimic pentru ca nu avea ce sa execute. In schimb, s-a folosit de serviciile ei pentru diverse afaceri de la intermedieri imobiliare, obtineri de autorizatii, documentatii tehnice, cadastrale s.a.m.d...»

* Cititi aici motivarea instantei de judecata in cazul arestarii avocatului Teodorescu

Comentarii

# morarescu date 17 June 2011 20:52 +1

Exceptionale concluzii formulate de aparatorul din oficiu.Multiple trimiteri la actele dosarului, deslusirea circumstantelor de fapt, aparare punctuala fata de fiecare document prezentat in acuzare de catre Parchet, cereri, exceptii...Avem parca in Barou un departament special constituit pentru supravegherea activitatii avocatilor din oficiu.Mai exista ?

# Daniel date 17 June 2011 21:52 0

Sigur ca a si avut timpul fizic necesar sa studieze temeinic cauza.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva