17 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NEPASAREA SE PLATESTE – Judecatoarea Nicoleta-Elena Buha de la Tribunalul Bucuresti i-a impus primarului Capitalei Nicusor Dan sa achite o amenda de 660 de lei pentru fiecare zi in care intarzie sa emita autorizatie de construire pentru extinderea Centrului Oncologic Sanador, plus penalitati zilnice de 100 de lei. Au trecut mai mult de trei luni de cand Curtea de Apel Bucuresti a pronuntat decizia definitiva prin care obliga edilul sa elibereze autorizatia (Minuta)

Scris de: V.B. | pdf | print

31 January 2024 12:00
Vizualizari: 2837

Primarul Capitalei Nicusor Dan (foto) a fost din nou pedepsit pentru indolenta.Judecatoarea Nicoleta-Elena Buha de la Tribunalul Bucuresti a dispus luni, 29 ianuarie 2024, ca edilul general sa plateasca o amenda de 20 la suta din salariul minim brut pe economie de lei pentru fiecare zi in care intarzie sa emita autorizatie de construire pentru extinderea Centrului Oncologic Sanador. Avand in vedere ca, de la 1 octombrie 2023, salariul minim brut este de 3.300 de lei, rezulta ca amenda zilnica pe care Nicusor trebuie s-o plateasca este de 660 de lei.

La aceasta amenda se adauga penalitati zilnice de 100 de lei, a mai hotarat magistrata TMB.


Nicusor trebuie sa plateasca din buzunar, nu din banii primariei


Foarte important de subliniat este ca, spre deosebire de alte amenzi si daune pe care Nicusor Dan le-a incasat in procese de-a lungul timpului, de data aceasta amenda i-a fost aplicata doar lui, nu in solidar cu primaria pe care o conduce. De aceea – cel putin teoretic –, edilul nu poate achita aceasta amenda din conturile Primariei Generale, ci trebuie sa scoata bani din buzunarul personal.

Incheiem, amintim ca au trecut mai mult de trei luni si jumatate de cand Curtea de Apel Bucuresti a pronuntat decizia definitiva (la 11 octombrie 2023) prin care obliga edilul sa elibereze autorizatia de constructie. Totusi, incapatanarea lui Nicusor este chiar mai indarjita: politicianul refuza sa emita autorizatia inca din 22 februarie 2022. Caci atunci a emis primarul adresa prin care a instiintat Sanador de refuzul privind emiterea autorizatiei de constructie (click aici pentru a citi).


Iata minuta sentintei TMB nr. 141/2024 din dosarul nr. 36123/3/2023:


Admite in parte cererea de chemare in judecata. Dispune aplicarea unei amenzi de 20% din salariu minim brut pe economie pe zi de intarziere, care se face venit la bugetul de stat, in sarcina paratului Primarul General al Municipiului Bucuresti.

Acorda reclamantei penalitati in cuantum de 100 lei stabilite pe zi de intarziere, pana la executarea obligatiei prevazute in sentinta civila nr. 5936 din 14.11.2022 pronuntata de Tribunalul Bucuresti in dosar nr. 19018/3/2022, definitiva prin decizia nr. 2154 din 11.10.2023 pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, pentru un termen de 3 luni, socotit de la data comunicarii hotararii privind stabilirea amenzii.

Ia act ca partile vor solicita cheltuieli de judecata pe cale separata. Cu drept de recurs in termen de 5 zile de la comunicarea hotararii. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Bucuresti - Sectia a II-a de contencios administrativ si fiscal. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor de catre grefa instantei, astazi, 29.01.2024”.

Comentarii

# Io date 31 January 2024 12:54 0

Asteptam de la creditor poprirea pe conturi .

# maxtor date 31 January 2024 13:54 0

in sarcina paratului Nicusor Dan AL Municipiului Bucuresti...

# DODI date 31 January 2024 14:04 +1

Acest specimen umanoid nu trebuie să ne dovedească că este prost. Prin comportamentul său ne dovedește că chiar este și că face de râs primatele din care se trage. La fel pot fi considerați și cei care îl țin în brațe, care sunt de acord cu ipochimenul și care îi admiră nesimțirile.

# E tu Brute... date 31 January 2024 14:28 0

La atat se reduce raspunderea functionarului public? Ne mai miram atunci de faptele comise la nivel national de administratie si autoritati? Nimeni, nici o autoritate nu se autosesizeaza pentru prejudiciile aduse sanatatii cetatenilor suferinzi si familiilor acestora? Latura penala in prezenta cauza este insesizabila? Atat reprezinta , Constitutia si Legea in folosul cetatenilor si cu atat mai mult a cetatenilor traumatizati, a copiilor bolnavi ? Aceasta este empatia administratiei si autoritatilor fata de cel aflat in suferinta, in nevoie ? Totul se reduce la un algoritm si o filiera de facut bani indiferent pe spatele cui? Si toate acestea se reiau cu toate ca se stie si au fost devoalate in presa. Nimeni NU FACE NIMIC. RUSINE!!

# Daniletzu date 31 January 2024 14:38 +2

A zis mucusor ca l doare n ce vreti voi de judecatoare de la curtea din bucuresti sibde amanda ei.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva