19 octombrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NICUSOR DAN, LA UN PAS DE FLAGRANT PENTRU SANTAJ – Dezvaluiri-bomba despre presiunile candidatului PNL-USR-PLUS la Primaria Capitalei: „Aceasta actiune a fost promovata pentru un eventual santaj … Mi-au mai venit fel de fel de propuneri, in sensul unor eventuale sume de bani, dupa care s-a discutat eventualitatea unor apartamente... Un astfel de om nu poate sa conduca capitala Romaniei” (Video)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

25 septembrie 2020 14:06
Vizualizari: 4647

Deputatul USR Nicusor Dan (foto) – candidatul PNL-USR-PLUS la Primaria Capitalei – este acuzat ca ar fi santajat prin interpusi o intreaga asociatie de proprietari din Bucuresti pentru ca ONG-ul lui Dan sa renunte la un proces in care contesta autorizatia de construire a unui bloc. In schimbul non-combatului, Dan si oamenii lui ar fi cerut bani sau apartamente.Declaratiile i-au fost oferite jurnalistei Oana Zamfir de la Antena 3 de catre reprezentantul proprietarilor din respectivul bloc, care a tinut sa-si pastreze anonimatul. Mai exact (potrivit dialogului prezentat joi, 24 septembrie 2020, in emisiunea „Sinteza zilei”), barbatul a relatat cum, in repetate randuri, persoane despre care sustine ca erau interpusi ai lui Nicusor Dan l-au contactat, cerandu-i bani si apartamente astfel incat Asociatia Salvati Bucurestiul – ONG-ul lui Dan – sa renunte la procesul deschis impotriva asociatiei de proprietari din blocul cu pricina.

Este vorba despre blocul construit de catre omul de afaceri Marius Locic si avocatul Valeriu Stoica in Bucuresti, pe strada Carol Davila, la numarul 21. Presa a relatat in repetate randuri despre ofensiva judiciara a Asociatiei Salvati Bucurestiul, care a incercat fara succes sa obtina in instanta blocarea constructiei. Desi pana acum mass media au expus cazul doar din perspectiva ONG-ului fondat de Nicusor Dan, de data aceasta iese la iveala si punctul de vedere al proprietarilor apartamentelor din respectiva cladire.

Mai exact (asa cum veti citi mai jos si veti vedea in clipul de la sfarsitul articolului), reprezentantul asociatiei de proprietari a evidentiat ideea ca procesul a fost deschis de catre Asociatia Salvati Bucurestiul nu pentru un interes real de oprire a construirii blocului, ci pentru obtinerea unor foloase din partea proprietarilor de apartamente, astfel incat ONG-ul sa renunte la proces.

Partea proasta este ca, desi exista actiuni in instanta si chiar si plangeri penale pentru practicile de mai sus, niciun judecator si niciun procuror nu a facut ceva concret in acest sens, s-a plans reprezentantul proprietarilor.

Potrivit aceluiasi reprezentant, Nicusor Dan a scapat ca prin minune de un flagrant pentru santaj, asa cum veti citi mai jos.


Redam declaratiile reprezentantului, asa cum au fost difuzate de catre Antena 3 (vezi video la final):


Oana Zamfir: Va contactez in legatura cu povestea proceselor si imobilului din Carol Davila. Stiu ca dumneavoastra ii reprezentati pe proprietari intr-o perioada.

Reprezentant: Asa este.

Oana Zamfir: Am consultat istoricul acestor procese in instanta (si la Tribunalul Bucuresti, si la Curtea de Apel, si ulterior la Calarasi) si au ajuns la noi si niste informatii in legatura cu faptul ca sunteti unii dintre proprietarii cu care Nicusor Dan s-a intalnit pentru a discuta in legatura cu actiunile in instanta. Este adevarat?

Reprezentant: Da, asa este. Este foarte adevarat.

Oana Zamfir: Nicusor Dan v-a cautat pe dumneavoastra sau dumneavoastra, proprietarii, l-ati cautat pe Nicusor Dan? Si daca da, in ce scop?

Reprezentant: Nu; dansul ne-a contactat pe noi, in ideea de a avea o discutie inainte de a promova o actiune de anulare a autorizatiei de constructie – de altfel, acordata legal in acea perioada.

Oana Zamfir: Stati putin: inainte de actiunea in instanta, v-a cautat?

Reprezentant: Da, da, da. Inainte de a se promova chiar inceperea constructiei.

Oana Zamfir: Pai, cu ce scop atunci? Daca nu aveau o actiune in instanta, ce sa discutati?

Reprezentant: Pai, am inteles ca, inainte de initierea inceperii constructiei, avusese o intelegere prealabila cu unul din proprietarii terenului, in sensul acordarii unei suprafete de teren pentru un parc de joaca – ceva de genul.

Oana Zamfir: Cum asa? Al cui sa fie parcul de joaca?

Reprezentant: Erau doua persoane: dumnealui si inca o persoana, vecin in spate cu dumnealui – un anume domn Florin Parvu (n.r. Parvu? Pirvu?).

Oana Zamfir: Care a facut si el actiuni in instanta (am vazut pe portal) tocmai pentru anularea autorizatiei.

Reprezentant: Asa este.

Oana Zamfir: Adica au fost doua procese: unul al lui Parvu, unul al Asociatiei Salvati Bucurestiul. Bun. Deci exista aceasta intalnire care sa vieze aceasta bucata de teren

Reprezentant: Asa este.

Oana Zamfir: A primit acea bucata de teren?

Reprezentant: Nu, nu a primit acea bucata de teren. A inceput constructia – cum era normal – si dupa o anumita perioada ne-am trezit chemati in instanta strict pe anularea autorizatiei de constructie, considerand ca a fost acordata nelegal si netemeinic, dupa opinia sa. Insa, fata de discutia pe care am avut-o anterior, eu consider ca aceasta actiune a fost promovata pentru un eventual santaj.

Oana Zamfir: De ce spuneti asta?

Reprezentant: Pai, de la acel moment mi-au mai venit fel de fel de (sa zic asa) propuneri, in sensul unor eventuale sume de bani, dupa care s-a discutat eventualitatea unor apartamente pentru a se renunta la acest (n.r. proces)...

Oana Zamfir: Poftim? Asta v-a solicitat direct Nicusor Dan?

Reprezentant: Nu; prin interpusi. In permanenta ne aduceau la cunostinta fel de fel de propuneri, asa cum v-am spus.

Oana Zamfir: Deci o propunere viza acordarea de bani si o propunere viza acordarea de apartamente?

Reprezentant: Da.

Oana Zamfir: Cate apartamente?

Reprezentant: Patru, daca nu ma insel.

Oana Zamfir: Lucrurile acestea pot fi probate in vreun fel? Au fost discutate cu mai multe persoane? Ati avut cu proprietarii? Sunt mai multi cei care pot depune marturie in legatura cu aceste lucruri?

Reprezentant: Absolut toate lucrurile pe care vi le-am prezentat (in afara de faptul ca era normal sa li se aduca la cunostinta tuturor asociatiilor de proprietari) sunt prevazute chiar in intampinarile formulate in dosarul despre care ati vorbit. Cu alte cuvinte: pentru o justa si corecta apreciere in ceea ce consta aceasta actiune pe care v-am spus eu cum o consider (este punctul meu de vedere), noi am evidentiat aceste lucruri in scris.

Oana Zamfir: Deci dumneavoastra spuneti ca la instanta au fost trimise aceste intampinari?

Reprezentant: Da. Actiuni din partea unor proprietari care evidentiaza aceasta situatie.

Oana Zamfir: Va mai intreb ceva: la parchet au ajuns vreodata aceste informatii? Pentru ca stiu ca Nicusor Dan, prin 2018, a si...

Reprezentant: A formulat plangere penala impotriva tuturor, absolut tuturor reprezentantilor si proprietarilor. Da, a formulat, dar si in declaratiile care au fost luate, parte din declaratii, sunt exemplificate si aceste situatii.

Oana Zamfir: Deci si procurorii au fost informati in legatura cu aceste solicitari (prin interpusi, spuneti)?

Reprezentant: Da.

Oana Zamfir: Interpusii veneau dintr-o zona privata sau chiar din partea Asociatiei Salvati Bucurestiul?

Reprezentant: Si, si. Adica si din punct de vedere privat, cunoscuti din partea... din cate imi aduc aminte, parca un gen de vicepresedinte Asociatia Salvati Bucuresti – ceva de genul.

Oana Zamfir: Un astfel de demers a fost facut si de domnul Parvu?

Reprezentant: Da, da.

Oana Zamfir: Pentru ca exista informatii ca domnul Parvu ulterior l-a sponsorizat pe Nicusor Dan in campania pentru Primaria Capitalei.

Reprezentant: Da, am aflat si noi in acel moment acest lucru pe care il evidentiati dumneavoastra. Da, probabil ca faceau echipa. Pana la urma, aceste dosare promovate de Nicusor Dan nu inseamna nimic altceva decat un santaj.

Oana Zamfir: Mai spuneti-mi ceva, va rog: printre proprietari, se afla un nume foarte cunoscut, fost ministru al Justitiei – este vorba de domnul Valeriu Stoica. Dansul a avut vreodata cunostinta de aceste solicitari ale lui Nicusor Dan? S-a pus vreodata problema sa-i faceti un flagrant, de exemplu?

Reprezentant: Da, da.

Oana Zamfir: Si?

Reprezentant: Nu s-a mers cu ideea pana la capat, pentru ca asa a hotarat asociatia proprietarilor. Eu nu ma pot pronunta mai mult de atat.

Oana Zamfir: Lucrurile acestea sunt consemnate undeva, si in discutiile cu proprietarii din asociatia de proprietari?

Reprezentant: Stiu ca, la un moment dat, s-a pus in discutie aceasta (sa zic asa) actiune; numai ca, daca a fost sau nu prinsa intr-un proces verbal, nu. Dar s-a discutat sigur la nivel de asociatie de proprietari.

Oana Zamfir: Mi-ati spus un lucru fabulos: ca inclusiv in intampinarile catre instanta este trecut acest istoric.

Reprezentant: Exact ce v-am povestit eu, da.

Oana Zamfir: Mai spuneti-mi ceva: cum s-au terminat? Este un sir de procese intins pe o perioada foarte lunga de timp – din 2011-2012 pana anul trecut.

Reprezentant: Anul trecut, la Calarasi, unul din avocati a evidentiat o neconstitutionalitate in ceea ce consta... Nu-mi mai aduc aminte, sincer, ce anume. Stiu ca dosarul a fost trimis la Curtea Constitutionala. Mai mult de atat nu mai stiu. Eu sunt una dintre persoanele care au fost parte acum.

Oana Zamfir: Am inteles. Trebuie sa le spun ceva telespectatorilor: ca v-am cautat indelung si am obtinut cu greu acest acord al dumneavoastra ca, in sfarsit, sa spuneti lucrurile public. Si vreau sa va intreb ce v-a determinat, pana la urma.

Reprezentant: Eu consider ca un astfel de om nu poate sa conduca capitala Romaniei, Bucurestiul.

Oana Zamfir: Pot sa va mai intreb, totusi? Ca un om scolit si pregatit profesional in acest domeniu, cum vedeti faptul ca nici instantele si nici procurorii nu au tinut cont de aceste informatii in legatura cu practica la care ati fost supusi de catre Nicusor Dan?

Reprezentant: Pot spune urmatorul lucru: exista (cu regret spun) aceasta situatie, exista o situatie acceptata la nivel de justitie, in sensul prezentarii unor situatii neadevarate ca adevarate. Si cu regret spun ca nimeni nu ia atitudine in ceea ce consta chiar deontologia meseriei de avocat si nu numai.

Oana Zamfir: Imobilul este in picioare in zilele noastre?

Reprezentant: Bineinteles, bineinteles”.


* Vedeti aici inregistrarea dialogului dintre Oana Zamfir si reprezentantul proprietarilor din Carol Davila 21

Comentarii

# DODI date 25 septembrie 2020 19:05 +8

Ghici ghicitoarea mea: De ce nu se ia nici o măsură împotriva derbedeului? Pentru că este pionul SeRenIsim! Cazul nu este singular și nici nu este primul. CiolaniSS este doar un exemplu de... reușită a acțiunii imobiliare de Salvare a României prin rapt!

# NM date 25 septembrie 2020 22:05 +5

Dacă acest mucusor reprezinta imaginea atunci dragi Bucuresteni meritați ca primarul sa va fie mucusor Dan

# Alexandru date 28 septembrie 2020 10:28 0

Nu stiti pe cine ati pus sa conduca Bucurestiul,o sa va treziti intr-o zi,dar va fi prea tarziu! PLICUSOR BAN,nici Sorin Ovidiu Vantu nu il poate egala pe "mucusor',in excrocherii!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 149
    • VERDICTUL ZILEI - Va reusi regimul Iohannis sa desfiinteze SIIJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.10.2020 – Arafat a ramas nerezolvat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva