21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

NICUSOR RAZBUNATOR – Avocatul Radu Dinulescu il desfiinteaza pe primarul Capitalei Nicusor Dan, care a scos palmierii plantati de edilul S3 Robert Negoita si a blocat proiectul primarului S6 Ciprian Ciucu de largire a unei strazi: „Se razbuna... Sunt plantati palmieri in orase mai nordice decat Bucurestiul. Sa scoti palmierii pentru ca ei nu sunt proprii climei de la noi este o prostie fara margini... Mii de oameni asteapta infrastructura moderna. Si-au luat locuinte si platesc impozite”

Scris de: V.B. | pdf | print

24 May 2023 13:47
Vizualizari: 2888

Primarul general Nicusor Dan (foto 1) se razbuna pur si simplu pe anumiti edili de sectoare cand le blocheaza diverse proiecte, acuza avocatul Radu Dinulescu (foto 2) – fost sef al Departamentului Juridic din Primaria Capitaleidupa recentele conflicte pe care edilul Bucurestilor le-a avut cu primarii de sectoare.Este vorba despre scoaterea palmierilor din Piata Unirii (plantati de primarul Sectorului 3 Robert Negoita) si despre refuzul de eliberare a unui aviz de defrisare in Sectorul 6 (necesar pentru ca edilul Ciprian Ciucu sa finalizeze largirea strazii Valea Larga).

Si nu e doar atat: Nicusor Dan il va pune pe lista neagra si pe primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, pentru indrazneala acestuia de a apara PUZ-ul coordonator al S2. Chiar daca initial, in campania electorala, Mihaiu ii tinea partea lui Dan si critica respectivul plan urbanistic zonal, politicianul si-a schimbat optica dupa ce si-a luat in primire functia edilitara, intelegand ca nu poate face aproape nimic fara acel PUZ, a explicat Dinulescu pentru Gandul.ro. De altfel, despre intoarcerea armelor este vorba si in cazul lui Ciucu: primarul Sectorului 6 si-a dat si el seama despre intentiile lui Nicusor Dan, asa ca a renuntat sa-l mai sustina, cum a facut-o in 2020, in campania pentru alegerile locale, a mai spus avocatul.

Nu in ultimul rand, Radu Dinulescu a aratat ca deja au aparut nemultumiri din partea lui Radu Mihaiu, cauzate de faptul ca Nicusor Dan a refuzat sa emita avize pentru defrisarea copacilor care se rup cand bate vantul.


Redam explicatiile fostului oficial din PMB:


Despre palmierii lui Negoita:


Situatia cu palmierii, daca nu ar fi umoristica, este tragica. Si aici avem exemple si la Paris, pe malul Senei, unde sunt plantati astfel de arbori, de care se bucura in fiecare vara torida cetatenii Parisului, dar si zeci de mii turisti. Si in Praga sunt plantati palmieri. Sunt, iata, si orase mai nordice decat Bucurestiul. Adica ideea de a scoate palmierii pentru ca ei nu sunt proprii temperaturii si climei de la noi este o prostie fara margini. Arata clar modul primarului general de a se razbuna pe anumiti primari de sector.

Este aberant sa spui ca niste copaci sunt plantati ilegal, in conditiile in care ce nu avea de fapt primarul Sectorului 3 este un protocol cu Administratia Lacuri Parcuri Bucuresti, document care putea fi facut oricand, protocolul putea fi dat si dupa – fiind vorba de niste copaci, nu constructii. Pentru ce sa se supere ALPAB ca cineva planteaza niste copaci?! Iar cei care au scos copacii nu erau muncitorii de la ALPAB, ci erau muncitorii de la Trustul de Constructii al Municipiului Bucuresti. Din cate stim cu totii, Compania Trustul de Constructii se ocupa de realizarea lucrarilor publice de tip drumuri si poduri. Ce treaba au ei cu plantatul sau cu scosul copacilor? Si daca ar fi avut treaba, ar fi avut numai contractual, ei nu puteau sa vina sa faca acea actiune decat daca aveau un contract cu Municipiul Bucuresti.

Scoaterea palmierilor a fost o mare pierdere de imagine pentru Nicusor Dan, mai ales ca el sustine spatiile verzi cu obstinatie.


Despre strada pe care Ciucu vrea s-o extinda:


Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a fost unul dintre sustinatorii lui Nicusor Dan timp de doi ani si jumatate, si in calitatea de lider PNL Bucuresti. Acum, Ciprian Ciucu a avut o revelatie, a vazut cum gandeste Nicusor Dan, protejatului lui, cu care are un conflict. Este vorba de acea largire de strada necesara, la Valea Larga, pentru care s-au cheltuit deja bani publici si s-au facut deja exproprieri, si care este blocat pe cel mai simplu aviz din sutele de avize care stau la baza unei astfel de actiuni, si anume avizul de defrisare a unei vegetatii care in cea mai mare parte este vegetatie spontana. Sunt mii de oameni acolo care asteapta infrastructura moderna, dupa ce si-au luat locuinte acolo si platesc impozite, iar acum depind de un aviz pe care primarul general refuza sa-l dea, tot din razbunare”, sustine Radu Dinulescu.


Despre disensiunile cu Mihaiu:


La un vant de 35-40 de km. pe ora ca acela care a fost in weekend in Bucuresti este absurd sa spui ca nu este vina primarului general ca au cazut 27 de copaci. Nu este posibil ca un vanticel sa rupa copaci care nu sunt uscati. Ei cad pentru ca primarul general a interzis de doi ani si jumatate nu doar defrisarile arborilor morti, ci si toaletarile. Iar acum, copacii au coroanele cat blocurile si se rup foarte usor. Acest primar nu are niciun fel de empatie fata de cetateni, sau ingrijorarea fata de o nenorocire care s-ar putea intampla dupa prabusirea unui copac.

Radu Mihaiu, inainte sa devina primar al Sectorului 2, a fost un mare adversar al PUZ coordonator Sector 2, iar cand a fost in campania electorala a facut parte in instanta in litigiile deschise de acolitii lui Nicusor Dan de anulare a PUZ Sector 2. Ei bine, dupa ce a fost ales primar, Radu Mihaiu a devenit un mare aparator al PUZ-ului de sector, dintr-un motiv simplu: a avansat in administratie si a inteles ca fara acel regulament de urbanism nu-i ramane decat sa vopseasca niste dungi de parcare. Practic, daca vrea sa faca ceva in sector ii trebuie regulament, si il apara, asa cum trebuie sa faca orice beneficiar. Ei bine, atitudinea asta i-a adus mania lui Nicusor Dan, care, categoric, il va pune ca tinta a mesajelor. Deci se razbuna si pe Radu Mihaiu cum se razbuna pe Ciprian Ciucu”, a conchis Radu Dinulescu.

Comentarii

# DODI date 24 May 2023 17:16 0

Mucușor-plicușor le face mucureștenilor ceea ce merită. Nu este prima dată când aleg cu primar de dreapta și se trezesc cu un bocanc în dos. Au mai avut această ”experiență” și cu Petrov. Eu le propun să-l aleagă la anul pe ciolANUSS care tot rămâne fără serviciu și nimeni din afară nu-l vrea, nici măcar nemții lui. S-au convins de ”valorile de dreapta” ale ipochimenului de când servea cu abnegație interesele Vechii securități, ale Noii Securități și ale securității germane. Numai intersele românilor (în speță) ale mucureștenilor) nu le servește nimeni.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva