5 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NIMENI NU MAI SUPORTA CSM – Indemnul presedintei de onoare a AMR, judecatoarea Viorica Costiniu: “Magistratura, trezeste-te!... Cat mai rabzi acesti membri CSM nedemni, pentru care demnitatea cu care i-ai investit este o povara cu care se pangareste imaginea justitiei?... Are magistratura taria si curajul sa se debranseze de membrii acestui CSM care au uitat pentru ce sunt acolo?... Oare ce interese servesc actualii membri ai CSM? Ale cui? Ale justitiei, in niciun caz!”

Scris de: George TARATA | pdf | print

12 May 2022 12:04
Vizualizari: 4224

Pe zi ce trece, actualul Consiliu Superior al Magistraturii devine tot mai detestat. Si e timpul ca magistratii Romaniei sa se trezeasca, macar in al 12-lea ceas, si sa se debaraseze de membrii CSM nedemni pentru o asemenea functie si care pangaresc imaginea Justitiei.


 

Indemnul a fost lansat de presedinta de onoare a Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR), judecatoarea Viorica Costiniu (foto). Intr-un apel public, pe care Lumea Justitiei il prezinta in exclusivitate, judecatoarea Viorica Costiniu vorbeste despre actele iresponsabile ale membrilor CSM, care in loc sa reprezinte interesele profesionale ale magistratilor, sa dea dovada de profesionalism si integritate, au ajuns sa se razboiasca in interese meschine si personale. “Cate nelegiuiri s-or fi petrecand in CSM gata sa explodeze in vazul lumii terifiate de manifestarile vocale si atitudinile revansarde avansate cu generozitate mai in toate sedintele patronate de interimari?!” se intreaba judecatoarea Viorica Costiniu.

De asemenea, presedinta de onoare a AMR aminteste despre situatia in care CSM a refuzat sa organizeze alegeri la Inalta Curte pentru ca instanta suprema sa isi desemneze un reprezentant in Consiliu cu mandat plin pe locul ocupat in prezent de judecatorul Marian Buda, membru interimar: “Inalta Magistratura sa fi mers la cacialma, stransa cu usa de compromisuri sa accepte, in pofida legii, sa nu se organizeze alegeri pentru ocuparea scaunului CSM-ist, acum ocupat de un interimar?”


Prezentam apelul presedintei de onoare a Asociatiei Magistratilor din Romania, judecatoarea Viorica Costiniu:


Magistratura a Romaniei, trezeste-te!

Esti responsabila pentru actele iresponsabile ale membrilor CSM pe care tu i-ai ridicat in jilturi de demnitari!

Pe actualii membri ai CSM i-ai mandatat sa te respecte, sa-ti sustina interesele profesionale, sistemice, sa impuna justitia ca putere in stat si sa-si intre in drepturi.

Magistratura s-a capatat cu promisiuni desarte din partea candidatilor, acum membri CSM.

Ei trebuiau sa fie exemplu de profesionalism, de integritate, angajati cu fermitate in indeplinirea sarcinilor constitutionale.

Si ce fac membrii de 6 ani in CSM?

Jocuri copilaresti!

Se jughinesc, se inteapa in vorbe si ocheade, se sfideaza unii pe altii, se balacesc intr-un ocean de orgolii, fac spume din atatea vanitati, se folosesc de sceptrul functiei pe care tu, magistratura, li l-ai pus in maini sa se razboiasca in interese meschine, personale, nesatisfacute, primordiale intereselor tale care vizeaza de fapt interesele justitiabililor.

Ei au dreptul la o justitie dreapta, echidistanta, echilibrata, independenta, eliberata de politic.

Acest popor intelept are o vorba, intre multe altele: 'Spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti!'

Magistratura tacuta, imobila, indiferenta, absenta, fara responsabilitate, desi ea este esenta menirii tale, te insotesti cu acesti membri CSM carora nu le pasa decat de propriul ego, sfidand legi, judecatori, procurori, principii constitutionale pe care le calca in picioare cu veleitarismul lor?

Cata rabdare mai ai si cate resurse sa explici lumii ca membrii CSM sunt o reduta pierduta pentru justitie, pentru statul de drept?

Cat mai rabzi acesti membri CSM nedemni pentru care demnitatea cu care i-ai investit? Sunt o povara cu care se pangareste imaginea justitiei.

Cum de accepti sa-ti decida destinele profesionale din magistratura, sa vorbeasca lumii in numele tau si sa-ti stalceasca adevarurile de care justitia are nevoie?

Sunt o autoritate colectiva, constitutional imputernicita sa decida corect, obiectiv, legal destinele justitiei.

Are magistratura taria si curajul sa se debranseze de membrii acestui CSM care au uitat pentru ce sunt acolo?

Cate nelegiuiri s-or fi petrecand in CSM, gata sa explodeze in vazul lumii terifiate de manifestarile vocale si atitudinile revansarde avansate cu generozitate mai in toate sedintele patronate de interimari?!

Ei, membrii CSM, nu-si pot depasi propriile orgolii, se dusmanesc ca persoane de parca ar avea ceva personal de impartit, decid dupa cum le dicteaza instinctul, nu ratiunea, fiecare dintre acestia care se razboiesc si cu legalitatea se socotesc ei insisi valori supreme, desi sunt gatuiti de propria nimicnicie.

Magistratura, trezeste-te!

Tu, care in judecatile tale condamni pentru abuzuri (si de serviciu), cum de ramai ca stana de piatra cand sute, mii de judecatori sunt desconsiderati, prin reprezentantii lor pe care unii membrii ai CSM nu-i agreeaza ca persoane, de parca i-a invitat cineva la nunta si nu le convin mesenii din vecinatate?!

Oare ce interese servesc actualii membri ai CSM?

Ale cui?

Ale justitiei, in niciun caz!

Cat de virusati politic sunt?

CSM este mosia lor?

Cine le este mentorul?

Cine sa mai aiba incredere in judecata lor?

Cat de dreapta sa mai fie ea, daca ei nu sunt in stare sa-si tina in frau propriile resentimente fata de cei care, ca si ei, prin vot sunt demnitari ai justitiei romane?!

Cum oare, ca om al Legii, sa te porti instincual ca cei de pe prispa cand stau la o sfada?!

Roba imbraca omul care ramane acelasi ca valoare umana, morala, caracteriala, profesionala si cand isi impune prestanta puterii prin care face dreptate in sala de judecata si cand isi duce traiul de zi cu zi.

Magistratura, trezeste-te!

Nu te privi in oglinda viciata a actualului CSM, compromis de membrii sai umbriti de palarii dovedite prea mari pentru capetele lor plecate in fata legii!

Inalta Magistratura sa fi mers la cacialma, stransa cu usa de compromisuri sa accepte, in pofida legii, sa nu se organizeze alegeri pentru ocuparea scaunului CSM-ist, acum ocupat de un interimar?

Care este castigul Inaltilor juzi supremi din aceasta posibila ori evidenta intelegere josnica?

Si la Inalta MAGISTRATURA functioneaza ori primeaza interesele personale:

-'ce sa-mi pierd timpul cu doar cateva luni de mandat, imi stric eu rostul, cand tot aceeiasi bani ii iau?'

-'daca e sa candidez, mai bine merg la alegeri pentru 6 ani, nu-i asa?!'

-'bulversez Sectia, programarile in sedinte, si asa suntem putini si sunt dosare multe!'???

Inalta Magistratura, nici mare la stat si nici la sfat.

Oare nu era firesc, fata de refuzul CSM de a organiza alegeri pentru ultimul an din mandatul acestuia, sa-l aduceti la ordine, daca tot va sfideaza, cat sunteti dumneavoastra de juzi ICCJ, dar care nu pare sa contati in schema? Desigur, daca nu ati cazut miseleste la pace cu cei din CSM care, prin actiunile lor, se derobeaza de lege!

Va veni randul Prea Inaltei Curti sa puna in viitor in ordine dezordinea asumata de cei care cred ca imparatesc lumea, se cred titani in Tara lui Gulliver de  Dambovita, dar raman vesnici doar in nimicnicia lor.

Intre 3 puteri se afla si Justitia.

Judecatorii sunt puterea!

Purtati-va ca o putere!

Nu preluati, din politica, metehne neavenite, nu luati sansa cetateanului de a avea nu numai speranta, dar si garantia ca bratul balantei nu se inclina in bataia vantului ori dupa cum e starea judelui cand se trezeste dimineata si agale porneste spre instanta!

Magistratura, trezeste-te din somnul cel de moarte, prin cuvant, atitudine si actiune obliga pe membrii inca ai CSM doar atat: sa aplice legea!

Luati aminte pentru viitorimea din CSM, rememorati experientele revelate de predecesorii CSM 2023-2028 cand veti da votul si candidati merituosi, devotati justitiei prin vocatie, responsabilitate, sa devina membri CSM, sa spele imaginea rusinata a acestui for tratat cu dispret chiar de cei care ar fi trebuit sa-l inalte ca pe un far in lumina caruia sa straluceasca dreptatea.

Magistratura, trezeste-te!

Hon. President al AMR

Judecator Viorica Costiniu”

Comentarii

# FOST JUDECATOR date 12 May 2022 13:14 +74

AM FOST SĂPTĂMÂNA TRECUTĂ A BUCUREȘTI, LA INSTITUTUL NAȚIONAL AL MAGISTRATURII, AM VRUT SĂ MERG LA AMR, CARE AVEA SEDIUL TOT ACOLO, DAR MI-A SPUS JANDARMUL D ELA INTRARE CĂ NU ESTE NIMENI ACOLO, CĂ AMR NU MAI FUNCȚIONEAZĂ, CĂ AMR ESTE DOAR O CUTIE POȘTALĂ, ATÂT A MAI RĂMAS DIN AMR ...O CUTIE POȘTALĂ...JUDECĂTOAREA VIORICA COSTINIU E PREȘEDINTA AMR FANTOMĂ...

# marian stoichiță date 13 May 2022 06:37 +13

Probabil cel care a comentat anterior și pretinde că este fost o fi fost de fapt jucător la păcănele după felul în care scrie un comentariu cu majuscule,mănâncă litere sau face greșeli inadmisibile ! Ținând cont de greșelile făcute probabil i-au scăpat litere în plus......JUDECĂTOR=? sau JUCĂTOR=? Am făcut o copie în caz că se supără !

# ?????? date 13 May 2022 23:00 -55

& Olele, ce doamnă a justiției, țâfnoasă, ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.12.2023 – Iata viitorii sefi ai CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva