7 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NOII CONSILIERI AI LUI TIBERIU NITU - Procuroarea Alexandra Sinc a devenit sfetnicul Procurorului General Tiberiu Nitu. Al doilea sfetnic al lui Nitu este fosta adjuncta a sefului PICCJ Gabriela Scutea

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

30 May 2013 17:39
Vizualizari: 9826

 

Continua surprizele pe zona miscarilor de trupe la varful marilor parchete. De cateva zile, Procurorul General al PICCJ, Tiberiu Nitu, a adus-o pe fosta consiliera a ex-ministrului Justitiei, Mona Pivniceru, procuroarea Alexandra Sinc (foto 1) pe functia de consilier personal. Alaturi de Alexandra Sinc, Tiberiu Nitu a numit-o consiliera personala si pe Gabriela Scutea (foto 2) fosta adjuncta a Procurorului General, careia i-a expirat mandatul in urma cu cateva saptamani. Procuroarea Scutea e cea care a condus PICCJ in perioada dintre demisia lui Daniel Morar si numirea lui Tiberiu Nitu.


Scutea a fost adusa la varful PICCJ de Monica Macovei

Conform unor surse judiciare, aducerea Alexandrei Sinc pe post de consilier personal al lui Tiberiu Nitu nu e deloc bine privita de catre procurorii din Parchetul General, intrucat aceasta este considerata drept o persoana conflictuala, care ar cauta sa faca reglari de conturi in sistem. Alexandra Sinc a fost pana in urma cu circa un an prim procuror al Parchetului Capitalei.

Cat priveste pe Gabriela Scutea aducerea acesteia pe pozitia de consilier al Procurorului General naste semne de intrebare intrucat aceasta a fost propusa/adusa in februarie 2007 pe functia de procuror general adjunct de fosta ministresa a Justitiei Monica Macovei, desi pe atunci tocmai luase o nota de 2 la un examen de promovare in functie.

In urma cu patru ani, presa a solicitat CSM-lui notele obtinute de procurorului Gabriela Scutea la examenul de promovare grad. Iata raspunsul pe care l-a primit:

Referitor la cererea dvs., adresata Consiliului Superior al Magistraturii in temeiul Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public si inregistrata la Biroul de informare publica si relatii cu mass media sub nr. 156/BIPRM/2008, prin care ati solicitat informatii referitoare la notele obtinute de doamna procuror Gabriela Scutea la examenul de promovare in functii de executie, promovare pe loc, desfasurat la data de 4 iunie 2006, va aducem la cunostinta urmatoarele: Potrivit dispozitiilor art. 16 din Regulamentul privind organizarea si desfasurarea concursului de promovare a judecatorilor si procurorilor, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 194/09.03.2006, regulament aplicabil concursului din data de 4 iunie 2006, concursul consta in sustinerea unor probe scrise cu caracter teoretic si practic la una dintre urmatoarele materii, in functie de specializarea pentru care opteaza procurorul: drept civil, drept penal, drept comercial, drept administrativ, drept financiar si fiscal, dreptul muncii, dreptul familiei, drept international privat, drept procesual civil sau drept procesual penal, precum si, indiferent de specializare, jurisprudenta inaltei Curti de Casatie si Justitie si jurisprudenta Curtii Constitutionale, jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului si jurisprudenta Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene.

Asa cum rezulta din evidentele directiei de specialitate, la sesiunea din anul 2006 a concursului de promovare pe loc, in functii de executie, doamna procuror si-a ales specializarea drept penal si a obtinut o medie generala de 6,58, dupa solutionarea contestatiilor, dupa cum urmeaza:

- drept penal – 8,00

- drept procesual penal – 8,50

- jurisprudenta Inaltei Curti de Casatie si Justitie si jurisprudenta Curtii Constitutionale – 6,95

- jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului si jurisprudenta Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene 2,85

Precizam ca rezultatele finale mentionate se regasesc si pe tezele de concurs care au fost inaintate Serviciului Resurse Umane pentru Parchete spre a fi atasate la dosarul profesional al doamnei procuror Gabriela Scutea.”

Comentarii

# Băiatu lu Luluța date 30 May 2013 18:28 +6

Tibișor - copilul penibil al Injustiției Naționale, își consolidează respirația juridică. Bravos, Tibișor! Îți mai trebuie doi-trei consilieri pentru exprimarea în limba maternă și ... ești mare. De ce doi-trei? Păi, uite: unul pentru acordul simplu dintre subiect și predicat; unul pentru neologisme, sintagme și apoziții și, cel puțin unul,  pentru nedespărțirea în silabe a cuvintelor ...  monosilabice!  Uspehah, rătăcitule!

# Iv. Turbincă date 30 May 2013 20:22 +1

Madamoasa Gabriela, / care linge acuarela / ministresei Macovei / are-acum la Tibi clei ... Dacă facem paralela / între Chior și Gabriela / vom vedea  că daravela / e la Nițu-n campanela... 

# Corect! date 30 May 2013 20:25 +1

8)...  8) ... 8) ... 8) ... 8) ... 

# unul din lumea cea mare date 30 May 2013 20:39 +5

din ce in ce imi este mai greu si sufar de o scirba gretoasa,enzimele mele refuza sa mai lucreze normal cind vad in ce hal s/a ajuns din cauza coabitarii. ponta!!!!!!esti din rindul napircilor tot napirca te numesti si tot cu un gunoi coabitezi. micutul boc o sa fie si mai mic pe linga tine pentru cit o sa te urasca lumea dezamagita de tine(eu sint deja!!!!!!!!)) deci napirca ponta cum explici actiunea napircilor lui koveshi? (cuvint magic pentru napirci spooler))

# Parata date 31 May 2013 11:23 -2

INTREBARE DE 100 DE PUNCTE: Cine poate vota comentariile? Care e modalitatea de votare? Nu de altceva, dar cand eu doresc sa votez, mi se acopera pagina cu sigla LUJU !

# unul din lumea cea mare date 31 May 2013 11:41 0

pentru parata//si mie mi se intimpla uneori,deasemeni mi se intimpla sa postez si sa nu apara ce postez dar sa fie numarat la comentarii . probabil it/istul de la dna este beat si se joaca cu serverul de la luju!!!!! crezi tu ca le convine cind vad cit de uriti sint de oameni?si ca sa/ti dau un flavor.....in fiecare dimineata se aduna pe gasti si discuta despre ce s/a postat pe luju despre ei. spre exemplu la iccj tatica napirca le/a si atras atentia ca au fost ,,scurgeri,, (cuvint magic pentru napirci by wire)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.12.2022 – Judecatori noi la Inalta Curte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva