22 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NOUA PROMOTIE DE PENSIONARI – Sectiile Consiliului Superior al Magistraturii au scos la pensie cinci judecatori si sase procurori. Printre judecatori se numara doi magistrati de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Dintre procurori se remarca Marian Tudor, care a clasat dosarul Revolutiei, precum si Virgiliu Marian Istrate, care a incasat la ICCJ restituirea dosarelor Revolutiei si Mineriadei (Listele)

Scris de: V.B. | pdf | print

21 May 2021 13:44
Vizualizari: 8490

Zilele de marti, 18 mai 2021, si joi, 20 mai 2021, au adus noi rafale de pensionari in randurile procurorilor, respectiv judecatorilor.Cele doua sectii din Consiliul Superior al Magistraturii au trimis catre presedintele Klaus Iohannis propunerile de pensionare a sase procurori si cinci judecatori. Din prima categorie, il remarcam pe colonelul Marian Tudor (foto), cel care in 14 octombrie 2015 a semnat ordonanta de clasare nr. 11/P/2014 in dosarul Revolutiei, alaturi de coloneii Claudiu Culea, Iulian Dinu si Codrut Mihalache, colegii lui de la Sectia Parchetelor Militare (SPM) a PICCJ (click aici pentru a citi). In prezent, Marian Tudor conduce Serviciul de organizare, mobilizare, resurse umane, economico-financiar si administrativ din cadrul SPM.


Doua esecuri istorice


Tot in legatura cu dosarul Revolutiei a devenit cunoscut colonelul Virgiliu-Marian Istrate, care si el a obtinut acum aprobarea de a iesi la pensie din partea Sectiei pentru procurori a CSM. Procurorul militar Istrate s-a remarcat prin doua chixuri istorice: atat in dosarul Revolutiei din 1989, cat si in cel al Mineriadei din 13-15 iunie 1990.

Mai exact, la 9 octombrie 2020, judecatoarea Florentina Dragomir de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a intors la Parchetul General rechizitoriul din dosarul Revolutiei, intocmit de catre procurorii militari Virgiliu Marian Istrate, Catalin Ranco Pitu si Dan Mihail Mitranescu, confirmarea apartinandu-i sefului SPM de la acea vreme, generalul-locotenent Gheorghe Cosneanu (click aici pentru a citi).

La numai doua luni dupa aceea, in data de 11 decembrie 2020, judecatoarele supreme Rodica Cosma si Anca Madalina Alexandrescu au dispus definitiv restituirea la Parchetul Inaltei Curti a dosarului Mineriadei. Rechizitoriul – confirmat tot de catre procurorul Gheorghe Cosneanu – a fost opera procurorilor Virgiliu Marian Istrate, Ion Alexandru, Iulian Dinu, Marian Vaetisi si Dan Mihail Mitranescu (click aici pentru a citi).


Procurorul care-i da insomnii lui Clotilde, vanat de Inspectia Judiciara


Revenind la ziua de marti, 18 mai 2021, trebuie sa spunem ca Sectia pentru procurori a CSM a suspendat analiza cererii de pensionare formulate de catre procurorul SIIJ Sorin Iasinovschi pana la solutionarea definitiva a dosarului disciplinar in care acesta este vizat. Iasinovschi s-a facut remarcat in ultima jumatate de an pentru instrumentarea dosarului privind posibila frauda de la alegerile locale pentru Primaria Sectorului 1, dupa ce in presa au aparut imaginile cu manevrarea sacilor cu voturi, plangerea penala depusa de catre fostul edil PSD Dan Tudorache sustinand ca operatiunea ar fi fost o frauda in favoarea contracandidatei Clotilde Armand de la USR.


Florentina se duce dupa Ionut


In partea cealalta, la Sectia pentru judecatori, ne-a sarit in ochi numele Florentinei Dragomir, presedinta „Completului negru” de la Inalta Curte (unde a fost colega cu Ionut Matei si Ioana Ilie), complet care l-a condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare pe avocatul Robert Rosu in dosarul „Ferma Baneasa” doar pentru faptul ca acesta a cutezat sa-si exercite profesia de avocat si sa-si apere clientul – adica pe printul Paul. De asemenea, Dragomir a ramas in memoria colectiva dupa ce Lumea Justitiei a dezvaluit ca nu a depus juramantul la trecerea din breasla procurorilor in cea a judecatorilor (click aici pentru a citi). Mentionam ca pensionarea Florentinei Dragomir vine la peste o luna de la cea a lui Ionut Matei.

Totodata, CSM a aprobat pensionarea altei judecatoare de la Inalta Curte – respectiv Maria Speranta Cornea.


Iata minutele sectiilor CSM privind cererile de pensionare:


I. procurori:

1.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.06.2021, a domnului PIRLOG GIGEL, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. (unanimitate)

2.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat suspendarea analizarii cererii de pensionare a domnului IASINOVSCHI SORIN EUGEN, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, pana la solutionarea definitiva a procedurii disciplinare. (unanimitate)

3.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 02.06.2021, a domnului colonel magistrat ISTRATE VIRGILIU - MARIAN, procuror militar la Sectia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. (unanimitate)

4.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 15.06.2021, a doamnei APOSTOLESCU SANDICA, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Vrancea, avand gradul profesional corespunzator Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. (unanimitate)

5.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 26.05.2021, a doamnei NESTEA ANTONETA ELENA, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Calarasi. (unanimitate)

6.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.06.2021, a domnului JIGA LEONARD TOMA, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Ialomita, delegat in functia de procuror sef Sectie urmarire penala la aceasta unitate de parchet. (unanimitate)

7.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 30.05.2021, a domnului general de brigada magistrat TUDOR MARIAN, procuror militar sef al Serviciului organizare, mobilizare, resurse umane, economico-financiar si administrativ la Sectia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, delegat procuror militar sef adjunct al aceleiasi unitati. (unanimitate)”.


II. judecatori:

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerilor privind: (unanimitate)

1. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.07.2021, a doamnei CORNEA MARIA SPERANTA, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

2. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 15.06.2021, a doamnei DRAGOMIR FLORENTINA, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

3. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 10.06.2021, a doamnei DIACONU RALUCA-ELENA, judecator la Curtea de Apel Pitesti.

4. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 15.06.2021, a domnului ALEXANDRU CORTOJAN, judecator la Tribunalul Galati.

5. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.06.2021, a domnului VOINEA TRAIAN, judecator la Judecatoria Valenii de Munte.

6. De asemenea, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat amanarea discutarii cererii de eliberare din functie, prin pensionare, a doamnei DANIELA LAURA MORARU, judecator la Curtea de Apel Bucuresti.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.04.2024 – Acuzatiile impotriva judecatoarei din cazul Pascu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva