18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

NU LE-A MERS – Proiectele faraonice ale Casei de Asigurari a Avocatilor au picat cu brio la votul din Congresul UNBR. Investitia imobiliara a CAA de 18 milioane euro a inghetat, iar salariile lucratorilor Casei nu se majoreaza. Presedintele UNBR, Gheorghe Florea: "S-a decis inghetarea salariilor de la Casa de Asigurari a Avocatilor. A existat vot majoritar pentru respingerea acestor propuneri, iar democratia si-a spus cuvantul"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

31 March 2014 17:39
Vizualizari: 8067

Congresul din 2014 al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, condusa de avocatul Gheorghe Florea, a fost de departe cea mai atipica reuniune anuala a avocatilor. Dincolo de atmosfera tensionata din sala si de tonul ridicat al vocii avocatilor care au luat cuvantul, existente aproape pe toata perioada de derulare a lucrarilor Congresului, si peste care toti au putut trece intr-un final, au existat si reactii care au generat importante hotarari pentru Uniune, dar si pentru Casa de Asigurari a Avocatilor, peste care nu s-a trecut la fel de usor. Doua dintre cele mai disputate proiecte din Congresul Avocatilor, care au starnit un val de nemultumiri, dar si demisii, cum a fost cea a avocatului Ionel Hasotti din functia de vicepresedinte al UNBR, au fost, fara indoiala, aprobarea investitiei de 18 milioane euro pentru ridicarea unei cladiri de birouri in Bucuresti in care sa isi desfasoare activitatea UNBR, Casa centrala si filiala Bucuresti si majorarea salariilor lucratorilor CAA cu 25%.


Pentru cine se intreba ce s-a intamplat cu aceste doua propuneri, trebuie sa afle ca atat investitia de 18 milioane euro a Casei de Asigurari a Avocatilor impreuna cu filiala Bucuresti, cat si propunerea de majorare a salariilor lucratorilor Casei cu 25% au picat cu majoritate la exprimarea votului din Congres Avocatilor. Pentru esecul acestor propuneri s-a dat vina fie pe schimbarea de generatii prezente la Congres din randul avocatilor, care nu a mai aprobat pe banda rulanta proiectele Uniunii si ale CAA, dar si pe o lipsa de comunicare si transparenta, care au avut un rol hotarator in respingerea celor doua proiecte de anvergura.

Avocatul Gheorghe Florea: “S-a decis inghetarea salariilor de la Casa de Asigurari a Avocatilor”

Presedintele UNBR, avocatul Gheorghe Florea (foto), a confirmat pentru Lumeajustitiei.ro ca proiectele privind investitia de 18 milioane euro a CAA, cat si majorarea salariilor cu 25% a lucratorilor Casei au fost respinse cu majoritate de voturi. De altfel, avocatul Gheorghe Florea a dezvaluit ca s-a decis ca salariile de la Casa de Asigurari a Avocatilor sa fie inghetate si sa ramana la nivelul din prezent: "Nu s-a aprobat nici proiectul care prevedea investitia a 18 milioane euro de catre Casa de Asigurari a Avocatilor in comun cu filiala Bucuresti pentru ridicarea unei cladiri de birouri, dar nici propunerea privind majorarea salariilor lucratorilor Casei din fondul de cheltuieli cu salariile. Ba mai mult, pot sa va spun ca in Congres s-a decis inghetarea salariilor de la Casa de Asigurari a Avocatilor. A existat vot majoritar pentru respingerea acestor propuneri, iar democratia si-a spus cuvantul, lucru care nu poate decat sa ma bucure".

Amintim ca spre finalul primei zile de Congres al Avocatilor reprezentantii Casei de Asigurari a Avocatilor, condusa de avocatul Nicu Tiberius, le-a propus membrilor Conducerii Uniunii si participantilor din sala sa aprobe marirea cu 25% a salariior lucratorilor din cadrul CAA, motivand ca a fost inregistrat un excedent de 4.153.002 lei la bugetul Casei, "la care, bineinteles, se adauga in conturile Casei centrale suma reprezentand fondul de rezerva, respectiv cei 12.312.615 lei de care am vorbit mai sus, suma totala fiind de 16.465.617 lei".

Tot atunci, Casa de Asigurari a Avocatilor a propus aprobarea unei investitii de 16-18 milioane euro pentru achizitionarea unui teren in Bucuresti, pe suprafata caruia sa fie construita o cladire de birouri in care sa isi desfasoare activitatea UNBR, Casa Centrala si filiala Bucuresti a avocatilor. Iata ce se specifica in Raportul de activitate pe 2013 intocmit de Consiliul de Administratie al CAA, in care era prevazuta investitia de milioane de euro, care primise aprobarea Consiliului UNBR inainte de vacanta de iarna: In luna decembrie 2013 am supus Consiliului UNBR o propunere privind un plan investitional pe anul 2014 cu extensie in perioada 2014-2018 in comun cu filiala Bucuresti pentru o investitie de 16-18 milioane euro din care o cota de participare a CAA este de 25% pe intreaga perioada. Din cele patru variante propuse, in sedinta din 13-14 decembrie 2013 Consiliul UNBR a adoptat acel punct privind achizitionarea unui teren in Municipiului Bucuresti si edificarea unei constructii de birouri, dar in care sa se regaseasca si sediul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, a Casei centrale si a filialei Bucuresti.

Varianta discutata la acea data privind terenul in suprafata de 2.100 mp situat in bulevardul Unirii nr.29J am abandonat-o desi pretul negociat era foarte convenabil (680 euro/mp) dar fiind vorba de un teren situat in asa-zisul amplasament Esplanada nu exista un PUZ (plan urbanistic zonal) iar in urma discutiilor purtate cu membrii comisiei de elaborare a acestui PUZ ni s-a prezentat un termen de asteptare de 2-3 ani. Solutia de a investi este o solutie care rezulta din faptul ca dobanzile mici pe care le incasam la certificatele de trezorerie sunt din ce in ce mai mici, ultimele pe care le-am achizionat cu o perioada de maturitate de 12-18 luni au fost de de 2,8-3,0% astfel ca planul de buget pe anul viitor vom lua in calcul un coeficient si mai mic cuprins intre 2 si 2,5%”.

Comentarii

# ADEVARUL date 31 March 2014 18:10 -1

NU AR FI O IDEE BUNĂ CA TOATE ACTIVELE FOSTILOR AVOCATI COMUNISTI SA FACĂ SUBIECTUL UNEI DONATII CĂTRE O UNIUNE A AVOCATIILOR LEGAL INFIINTATĂ DAR INEXISTENTĂ SAU CEL PUTIN SĂ FIE ASIGURATE ACESTE FONDURI,INVESTITE CU INTELEPCIUNE,POTRIVIT DESTINATIEI LOR,FLOREA FIIND UN ESCROC CARE GESTIONEAZĂ BANI SI BUNURI CARE NU ÎI APARTIN,MĂI PARLAMENTARILOR SPECTATORI?

# obiectiva date 31 March 2014 18:27 +6

fraieri mai sunt avocatii astia........pai, FLOREA asta are de gand sa iasa cu DOAR picioarele inainte de la UNBR ??? ca si baSSescu de la cotroceni ??? nu sunteti voi in stare sa va schimbati conducerea ??? NU sunteti voi  in stare sa va aparatii propriile drepturi si aveti pretentia sa aparati drepturile altora ! fraierilor !!!! 

# obiectiva date 31 March 2014 18:34 +7

fraieri sunt si judecatorii  care au votat pentru demiterea lu` danilet si ghica si au acceptat apoi ca astia sa revina.......la CSM........sa ii reprezinte in continuare !!!!!!! o TARA DE FRAIERI !!! PA !

# oarca date 31 March 2014 19:22 +6

Si cum mai putem sa ne tragem banul de pe pielea fraierilor? Luju prea ne dati in vileag toate afacerile murdare si nu e bine ca se desteapta sclavii. Ne lasati fara malai si noi cu avocatura nu ne descurcam.

# BOTILIU POMPA date 1 April 2014 00:15 -1

sa mori tu mai ******lica?Iar faci ,,cinisme,, ieftine?Toti te-am rec unoscut a fi legea 3/48 si alti imbecili  de aceeasi factura intelectuala.Habar nu aveti despre ce este vorba.Bota,da banii din donatii inapoi.Ii vrem la banut si cu dobanda.Vei afla cati suntem si cand venim dupa bani.

# matamare date 1 April 2014 13:47 -1

Am tot vazut ca de la o vreme ai fantezii uro. Sa-ti dau si nr. meu de telefon????? Si mai am o gramada de prieteni care ar vrea sa te cunoasca!!!!! Te bagi sau doar te sparcai pe tine aici, pe net?

# gheorghe papa gheorghe date 31 March 2014 19:49 0

un ultim tun !  

# 2014 date 31 March 2014 19:50 +12

Cred ca se impune ca Gheorghe Florea sa plece de la conducerea UNBR.Cine din conducerea UNBR are un teren de vanzare si vrea atatat banet pe el?Si ma refer la suma colosala pe care Florea a vrut=o pentru construirea de birouri.Prietenii stiu de ce si cine este in spatele afacerii.

# Dan Georgescu date 31 March 2014 20:31 +6

Astia nu sunt sanatosi ! De unde profit... Acele sume sunt doar cotizatiile avocatilor pentru pensia lor, adica o paine alba pentru zile negre (care mai apuca) si nu este rezultatul vreunei minti luminate sau un management deosebit !!! Din pacate nimeni nu vorbeste despre indemnizatiile celor din consiliul CAA !!! Tare am impresia ca astia huzuresc pe cai mari si este normal sa nu mai vrea sa plece de acolo. Nu este normal sa sfidezi si sa spui ca nu mai candideazi la anu\'! Bunul simt nu asta inseamna, inseamna fie sa renunti public la indemnizatie, fie iti dai demisia ! Apropos ! Chiar nimeni nu stie cat sunt aceste indemnizatii ? Ca tot s-a spus pe acolo, dar probabil le-a fost rusine si lor sa le pronunte !

# un nene date 1 April 2014 19:05 +3

Daca stau atat de bine cu banii, de ce au marit contributia la 11 % de la inceputul anului ???

# carmen hara date 31 March 2014 20:44 +8

Se invirt ca sume pentru indemnizatii in jur de 2-3000 euro lunar. E frumusel nu? In timp ce prostul nu are dupa ce bea apa comunistul chiabur face burtica mare.

# UNBR-Dr.Vasile Botomei vrea PACE cu UNBR- Dr.Gheorghe Florea date 31 March 2014 23:50 -6

UNBR-Dr.Vasile Botomei vrea PACE cu UNBR- Dr.Gheorghe Florea. Este bine sa nu ne mai judecam intre barouri si nici intre UNBR-uri!! Ce are de pierdut UNBR-Dr.Gheorghe Florea daca primeste in Uniunea pe care o reprezinta pe Dr.Vasile Botomei???

# tolombiei, doctor sef la salonu trei date 1 April 2014 13:49 0

Din putza gandirii lui tolombei, batausul de femei. De rasul curcilor... :-*

# florea date 1 April 2014 04:28 +3

Botomiei, o sa te primim dupa ce vei fi condamnat pentru inselaciune, fals, ultraj, avocatura ilegala si multe altele: Jud. Bacău - dos. nr. 16700/180/2012, dos. nr. 12179/180/2011 si dos. nr. 16037/180/2013, Judecătoria Suceava - dos. nr. 17458/180/2011, Curtea de Apel Iaşi - dos. 458/32/2013.

# B.I. date 1 April 2014 10:21 -1

BOTA! ÎMI VREAU BANII ÎNAPOI!!! A ajuns din circ și minciuni1 Știu că îți petreci zilele pe LUJU adunând proști, dar ajunge! Dă-mi banii înapoi, 10 ani de minciună au fost de ajuns. Ai avut tot timpul din lume să-ți rezolvi problemele cu autoritățile, nu ai putut! Nu te ocupa tu de pensile avocaților, ocupă-te de oamenii pe care I-ai prostit. Te voi căuta oriunde te ascunzi și te voi oblige să-mi dai banii înapoi, ori rezolvi să fim primiți în instant, că ar fi timpul. Reține mincinosule! În județele din Transilvania nu se acceptă oamenii tăi în nicio instant sau parchet.

# BI nu e jurist date 1 April 2014 17:42 0

BI nu a absovit scoala primara! ignorati-l! ,,minciuni1 Știu,, ,,care I-ai prostit,, ,,te voi oblige să-mi dai,, ,,primiți în instant,, ,,în nicio instant sau,,

# crustaceu date 1 April 2014 12:16 0

B.I. cred castiu cine esti si iti inteleg problemele, am vorbit la telefon cred, , cred ca in trabsilvanis sunt probleme, eu te sfautuiesc sa nu ataci baroul din interior ci sa fi alaturi d cei care vor sa construiasca, eu la congres, unde am ajuns intamplator, fiindca nu cunosc mai pe nimeni de la noi, am cunoscut niste av. bataiosi si remarcabili as zice eu, care s-au oferit sa mearga in provincie pe substituire, , cred ca trebuie sa cereti ajutor la centru, multi vrem sa venim din bucuresti sa ca ajutam gratis, deci incercati, cereti ajutor, nu e nici o rusine, si eu cer practica juridica de la colegi, orideunde or fi ei

# BI date 1 April 2014 16:31 0

Nu îmi stă în caracter să atac pe nimeni, dar nici prostit nu mă las. Eu nu înjur, nu corectez pe nimeni, însă am adresat rugămintea către dl. Bota încă din 2011 să vină în județele noastre și să resolve ce noi pe plan local nu am reușit. Am lucrat 4 ani și pe urmă am fost scoși din instanțe. Trebuia făcut ceva, atunci pe loc, dar nici Bota nici decanii din aceste județe nu se implicau și de aici revolta. Eu unu nu sunt dintre cei care se lasă păcăliți, dacă nu se rezolvă situația în scurt timp îl scot pe Bota și din gaura de șarpe.

# B oulu I date 1 April 2014 17:47 0

bOUL i nu este avocat: ,,să resolve ce noi,, ,,Eu unu nu sunt,, !!! Ăi, b oul I, daca in 4 ani nu ai castigat 500 lei ca avocat, nu-i mai cere socoteala lu Bota, da-te cu capu de pereti!!! hihihi!!!

# BOTILIU POMPA date 2 April 2014 22:38 0

mai feciorule,iar ai obsesii pe gramatica?Raspunde-i mai lui BI. la problemele pe care le ridica.Nu ai curajul necesar?E clar ,atunci.Il ignori pe BI?Atunci lasa ,,gramatismele,,si vezi-ti de cuantumul donatiilor.ca azi/maine mai vin niste italieni la ,,examen,,

# saracu avi date 2 April 2014 22:43 0

saracu avi, nu se stie care e dusmanul lui mai mare: Bota sau gramatica! ,,BI. la problemele,, ,,E clar ,atunci,, ,,donatiilor.ca azi,, ha ha ha!!!

# crustaceu date 1 April 2014 12:18 +1

astept corecturi pt as, si restul, cu stima multumesc , nu am citit inainte, dar prin astasigur nu ramane masajul fara continut

# anton date 1 April 2014 13:58 0

Nu te flata singura, nu te baga nimeni in seama, nu intereseaza pe nimeni parerea ta, dar sa te mai corecteze !

# florea protocolescu date 1 April 2014 13:45 0

E de bine! Taica kermit, zis florea protocolescu, s-a prins aabia acum ca Romania e o tara democratica. Ne asteptam ca in curand sa priceapa si care e treaba cu barourile concurente. daca s-o prinde...daca nu, nu. De regula, mintile beznatice de sorginte comunista nu bat asa departe.

# eu date 3 April 2014 14:42 0

Fratilor, Florea si Diculeasca si Zamfirescu la bulau! Iar lui Nicu Tiberius sa i se tunda mustata!

# C.I. date 4 April 2014 19:18 0

Despre ce democratie vorbiti voi mai prostanacilor ? A cui democratie a fost salvata cat timp noi suntem jetmaniti continuu cu taxe aberante si o casa de pensii neinfiintata lega ca entitate persoana juridica .

# oarecare date 5 April 2014 17:33 0

Cum va spun trebuie sa ma credeti ca legea o facem noi ci nu voi . Printr-un program viitor, vom debloca fondul si investim cum dorim noi acei bani, fondul fiind necontrolat azi de stat din punct de vedere legal nici voi nu va puteti opune la infinit. Ne gandim ce si cum vom face pe viitor, iar daca nu va convine mergeti in barourile lui Bota badjocorit de instante ......

# B.I. date 16 April 2014 20:25 0

Le merge bine fratioare,.... s-au apucat de investitii de parca vor trai sute de ani...... Nu cumva rubedeniile lor vor mosteni toate aceste averi in care investesc ei acum ? Este cel mai posibil sa continue multe alte investitii sub alte forme . Eu ma gandesc sa platim la stat pentru ca avem mai multa garantii la el. Nu-i mai bine, ce spuneti ?......

# oarecare date 20 April 2014 17:20 0

DNA, dormi linistit ca badaranii, plagiatorii si hotii din avocatura traditionala fura si fac evaziune cu succesuri.

# avi avi date 20 April 2014 20:23 0

sa mori tu mai parasuta?Acum te numesti,,oarecare,,?poti sa te semnezi si avi avi,si BI,si Elena udrea, ca prostia-ti tulburatoare se va recunoaste.

# Dyca date 29 May 2014 17:52 0

Fiscule, pune la punct o forma de contrct avocatial unic pentru toti, inclusiv imputerniciri avocatiale sa-i urmaresti pe evazionistii din avocatura inclusiv in dosarele judecate definitiv.

# Juganaru date 27 June 2014 11:28 0

In structurile voastre domina exclusii din magistratura . D.N.A., vezi ca pe la instante se plimba decanii barourilor clasice ducand cadouri penru magistrati (judecatori si mai putin auxiliarilor dacat ca intermediari doar in linia ierarhica) la fiecare aniversare anuala se intampla acest lucru (cutuma). Puneti S.R.I la preaba intrucat sunt practicate forme de influentare si mituire a magistratilor in vazul tuturor si e mare rusine sa mai se intample asemenea fapte cand au salarii foarte mari de 200 de ori fata de o amarata de pensie a unui muncitor in uzina. Va ca se cara pachete consintente, bine ambalate de comercianti ducandu-le sub brat acesti indivizi decani si avocati traditionali in incita institutiilor denumite instante in teritoriu duopa textul art 126 alin.2 Constitutie.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva