28 iunie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ONORARIUL DE SUCCES DEVINE ILICIT – Scandalos! Prim-procurorul PT Brasov Claudiu Sandu saluta decizia din dosarul Ferma Baneasa si infiereaza avocatii care isi apara clientii. Nemultumirea lui Sandu este ca avocatii au tot interesul sa castige dosarele ca sa incaseze onorariul de succes: "Decizia in cauza Ferma Baneasa trebuie sa reprezinte un reper moral si profesional pentru toti avocatii romani" (Document)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

23 aprilie 2021 14:28
Vizualizari: 8340

Incredibil unde s-a ajuns dupa condamnarea avocatului Robert Rosu la 5 ani de inchisoare de catre Completul Negru de la Inalta Curte pentru culpa de a-si exercita profesia de avocat! Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov, obladuiti de prim-procurorul Claudiu Sandu (foto), calca in picioare avocatii si menirea acestora si ii pune la coltul infamiei pe cei care isi exercita profesia si mai si castiga procese in urma carora incaseaza un onorariu de succes. Daca ar fi sa ne luam dupa ce sustin procurorii de la Brasov, prin semnatura lui Sandu, s-ar desprinde lesne ideea ca avocatii isi exercita profesia in afara limitelor legale daca intocmesc, spre exemplu, rapoarte de due diligence, au o abordare vizionara in privinta unui caz sau fac tot posibilul pentru a-si reprezenta clientul cat mai bine si pentru a castiga. Cei care lucreaza in acest mod, intelegem din ce zic procurorii de la Brasov, o fac pentru obtinerea unui onorariu de succes.


 

 

Acestea sunt doar o parte din concluziile care se desprind dintr-un document transmis de Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov catre Baroul Brasov in care procurorii aplauda decizia de condamnare a lui Robert Rosu in dosarul Ferma Baneasa si considera ca "aceasta hotarare trebuie sa repezinte un reper moral si profesional pentru toti avocatii romani".Concret, este vorba despre raspunsul PT Brasov, inregistrat la Baroul Brasov in 20 aprilie 2021, pe care Lumea Justitiei il prezinta in integralitate, in care prim-procurorul Claudiu Sandu, avand la baza memoriul intocmit de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (UNBR) din 14 aprilie 2021, (care a fost inaintat de Baroul Brasov catre toate instantele si parchetele de pe raza judetului Brasov), critica practic continutul documentului privitor la libertatea de exercitare a profesiei de avocat si drepturile avocatului. Astfel cum este cunoscut, memoriul a fost facut public de UNBR in 14 aprilie, cand in mai multe localitati din tara au avut loc manifestari pentru sustinerea acestui deziderat, ca urmare a condamnarii avocatului Robert Rosu la 5 ani de inchisoare de catre Completul Negru de la Inalta Curte, format din judecatorii Ionut Matei, Florentina Dragomir si Ioana Alina Ilie, pentru vina de a-si fi exercitat profesia.


Desi este halucinant, documentul este cat se poate de real, veridificitatea acestuia fiindu-ne confirmata de conducerea Barolui Brasov.

Din datele pe care le avem, dupa ce reprezentatul Baroului Brasov a transmis in 14 aprilie 2021, in ziua in care au avut loc si manifestatiile pentru apararea profesiei de avocat in toata tara, continutul memoriului intocmit de UNBR, si agreat de toate barourile, procurorul Claudiu Sandu s-a pus intr-un foc pe scris, probabil deranjat de continutul memoriului.


Atitudinea lui Sandu fata de avocati nu ar trebui totusi sa ne mire, din moment ce acesta a recunoscut cu o nonsalanta de nedescris ca a tinut in arest preventiv un inculpat timp de 5 luni, pentru ca in final sa dispuna solutia clasarii, justificandu-si decizia prin faptul ca inculpatul nu trebuia sa ia legatura cu alte persoane. (click aici pentru a citi)

 

Fara alte comentarii, atat raspunsul lui Sandu, cat si memoriul integral care a inflamat atat de tare procurorii brasoveni, incat sa aplaude o executie precum cea a avocatului Rosu, le publicam in continuare:
Comentarii

# Alex date 23 aprilie 2021 14:54 0

Asa e normal: aflarea adevărului este prioritatea pentru toți partenerii justiției, nu onorariul avocatului; dacă inversăm prioritățile, atunci avocatul își încasează onorariul, iar minciuna va trona.

# Ionut Popescu date 23 aprilie 2021 16:11 +12

Turcanu-Experimentul Pitesti, de asta imi aminteste acest individ. Dincolo de incalcarea legii, abuzul de forta, gradul de dezumanizare la care au ajuns unii procurori este imens. Ii compatimesc in egala masura atat pe ei cat si pe victimele lor. Care proteste ale avocatilor? Avocatii sa stea in tarc, la cotet, sa nu sufle ca ii ardem. Doar noi, procurorii avem voie sa vorbim, noi si alde Matei and co, nu asa ne spunea onor Ministrul Justitiei azi? Magistratii sa nu se teama, sa se exprime liber, avocatii la puscarie si la cotet. Cea mai libera si liberala profesie... Unde am ajuns?

# Lorenzo de Medici date 23 aprilie 2021 16:13 +12

Saracu de el. Chiar crede că intereseaza pe cineva ce-i trece lui prin caputul părăsit de neuronii plecați, vorba aia, in vacanta de Paște, in Grecia.

# maxtor date 23 aprilie 2021 16:20 -52

"onorariu de succes" e parte a intelegerii "s-a intalnit prostu cu hotzu".....

# Omul de pe strada date 23 aprilie 2021 16:42 +8

Avocatul, chiar daca este din oficiu, are obligatia de a face tot ce este posibil, dar si legal, pentru clientul sau, chiar daca in sinea lui il crede vinovat! Onorariul de succes este perfect legal, de ce sa condamnam un avocat pentru ca este mai bun, mai destept decat un procuror si il invinge pe acesta in fata unei inastante? Sau procurorii nu suporta sa fie invinsi de avocati?! Orgoliul lor nu poate accepta o infrangere??

# Ionut Popescu date 23 aprilie 2021 21:00 +26

Alex, tu esti Costache? Parca scriai la G4 ba Costache, ba Alin Ionescu. Ti-a invartit cheita Parlog si te-a trimis in misiune? Stai potolit, doar Livia Stanciu o mai baga pe aia cu partenerul de nadejde. Te faci de ras, cumetre, zau asa. Maxtor, sora mea, vezi ca s-a facut cald afara, ti se strica sarmalele pe balcon. Nu te saturi de minusuri, vad ca te tot zbati, postezi peste tot, te-ai nascut talent si o sa mori speranta.

# Popescu date 23 aprilie 2021 21:16 -56

Onorariul ,,de succes" este de natura sa-l faca pe avocat sa o ia pe langa lege doar sa-si atinga scopul. Așadar, sa incaseze onorariul stabilit prin contract ori sa pledeze pro bono. Simplu, fara giumbuslucuri care pot intra in sfera ilicitului penal. Cei de la PT Brașov au emis o adresa corecta institutional si legal. Asa ar trebui sa gândească si avocații.

# Neanae date 23 aprilie 2021 23:34 +30

Nea Sandu Claudiu, matale faci pe procurorul (nu EȘTI procuror, ca nu făcură mama matale un procuror, ci un drac dă copchil căruia îi dădură numele dă Claudiu) deci FACI MATA PE PROCURORU și iei salar baban de la stat ca sa paradești. Dacă mata făceai pă avocatu mureai dă foame ori ai fi evaluat cu inteligența elemente pentru a susține cauza clientului? Onorând principiile și pâinea! Numai ca sigur crapai cu mațele goale din cauza inteligenței lipsa. Imposibil sa faci avocatura, prea mult de studiat. De aceea aleseși meseria da procuror. La mai mare, devii tractorist 2 ca mai fura unu 1. Dacă in familia matale fură niscai torționari și securiști ai toate șansele. Dom-le, ca neom esti primul. Ce canalie Poți FI, de la muma matale născare.

# 1mag prost arunca o piatra fiind faradepacate. Piatra adica. date 24 aprilie 2021 10:22 +6

In episodul urmator unitatea pete de elita din Brasov se va apleca - prin PrimPoruncitorul din cadrul PunctuluiTraseisticBucaVocii inmicimea sa CSandu al FeedbackuluiNegativ si al TuturorTreptelor - asupra adresei biblice intitulata pompos cele 10 porunci. Cu precadere asupra pravilei golite de continut moral "Sa nu preacurvesti." . Se va stabili fara indoiala ca este desueta si, pe cale de traseu ideatic petebv-ist , csandistii se vor dezice de ea si vor incerca sa o crapuiasca. PS: Comportamentul de secta fundamentalista este uneori nedecelabil prin suprapunerea unor haine mirene.

# Ionut Popescu date 24 aprilie 2021 10:32 +39

Pentru # Popescu, inteligent asta cu hastagu, ai pus de la inceput sa se vada ca esti de la UM. Unde vezi in adresa aia ticaloasa ceva legat de onorariu? Agariciul ala care se crede Dumnezeu pe Pamant nu face altceva decat sa ii bage pe avocati in tarc, ii invata colegul tau de hastag ce au voie, ce nu au voie, cati pasi la stanga, cati pasi la dreapta. Noi nu stam aliniati ca la voi, in garnizoana, noi suntem liberi. Inca liberi. Mergi sa primesti noul punctaj de la sefu, te asteptam cu ceva mai destept.

# Raducu date 25 aprilie 2021 10:35 +29

# Popescu le, onorariu de un moft. Crede-mă! Poți să anulezi contractul ,după ce ai încheiat procesul. Inconștienții cenzurează onorariul sau anulează anumite onorarii,negandind că asta înseamnă minus 60 la sută din 10 la sută,care uneori înseamnă al naibii de mult. Fără CAS .Insă Sandel nu face referire la asta,fiindcă nu are el cum sa controleze raporturile av-client după epuizarea procesului. Se referă la ceva mai periculos ". diudiligens". Andi spatii nici nu știu că este cerință oricărei firme,iar pe Wall Street,de unde ii vine lumina,înseamnă 200-20000$.Ibteresant că Baroul Bv nu știe,sau nu vrea sa răspundă,că poate să îi răspundă. Briciulr,citești?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.06.2022 – S-a decis soarta lui Scutea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva