21 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

OPERATIUNEA SALVAREA LUI PANIOGLU – Presiuni incredibile pe judecatorul ICCJ Cristinel Grosu, care solutioneaza unul dintre dosarele in care judecatoarele CAB Daniela Panioglu si Adina Gulutanu au fost excluse din magistratura. Fix in ziua in care s-ar putea da pronuntarea, au fost livrate imagini cu Grosu si fostul sef IJ Lucian Netejoru, care a avizat acte in dosarul Panioglu-Gulutanu. Desi cei doi sunt prieteni de multa vreme, se incearca insinuarea unei intelegeri pe solutie

Scris de: George TARATA | pdf | print

9 October 2023 11:51
Vizualizari: 5201

De-a dreptul incredibile presiunile facute pe judecatorul Cristinel Grosu de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, astfel incat acesta fie sa dea o solutie favorabila judecatoarelor CAB Daniela Panioglu si Adina Nadia Gulutanu, excluse din magistratura, fie sa se retraga din dosarul in care solutioneaza recursul celor doua impotriva hotararii Sectiei pentru judecatori a CSM de excludere din magistratura. Fix in ziua in care ICCJ ar putea sa dea pronuntarea intr-unul dintre dosarele Panioglu-Gulutanu, luni, 9 octombrie 2023, in spatiul public au fost livrate imagini cu judecatorul Cristinel Grosu si fostul sef al Inspectiei Judiciare, Lucian Netejoru, aflat in prezent la pensie (click aici pentru a vedea filmuletul).


 

Site-ul G4 Media a publicat un filmulet de cateva secunde cu Lucian Netejoru si judecatorul Cristinel Grosu. Este vorba despre o inregistrare de pe o camera de supraveghere, insotita de detalii, precum faptul ca Lucian Netejoru l-a vizitat acasa pe Cristinel Grosu, miercuri, 4 octombrie 2023, iar intalnirea a durat 45 de minute. Dar cel mai important detaliu este ca Netejoru ar fi avizat actele din dosarul Panioglu-Gulutanu, solutionat chiar de catre Cristinel Grosu.

Este evident, credem noi, ca cei care au livrat aceste imagini catre site-ul G4Media nu urmaresc altceva decat compromiterea judecatorului Cristinel Grosu si insinuarea ideeii ca solutia acestuia in dosarul Panioglu-Gulutanu va fi una la comanda, sau una stabilita ca urmare a discutiei cu Lucian Netejoru. Practic, se incearca fie fortarea lui Grosu sa se abtina din dosar, fie presarea acestuia astfel incat sa dea o solutie favorabila lui Panioglu si Gulutanu. Totul este construit pe un mesaj subliminal, acela ca Lucian Netejoru a avizat acte in dosarul lui Panioglu si Gulutanu, deci automat are interes in cauza, iar daca s-a intalnit cu judecatorul Cristinel Grosu de la ICCJ este clar i-a spus acestuia cum sa judece.

Daca am merge pe aceeasi linie aberanta, atunci, spre exemplu, sefa ICCJ Corina Corbu nu ar mai trebui sa discute cu membrii CSM decat in cadrul sedintelor, si nimic altceva decat lucruri profesionale, intrucat solutioneaza recursuri in dosare disciplinare in care hotararile de fond au fost date de catre colegii sai din CSM.

De asemenea, vicepresedintele CSM Daniel Horodniceanu ar trebui sa faca fix acelasi lucru, sa nu discute decat lucruri profesionale cu colegii sai din Sectia pentru procurori a CSM, nimic personal, nici macar sa nu ia masa cu ei, pe motiv ca acesti colegi ai sai il judeca in dosarul in care a fost trimis in judecata disciplinara de IJ.

Nu in ultimul rand, niciun judecator din aceasta tara nu ar trebui sa sa stea de vorba cu vreun procuror, daca acel procuror a semnat un act intr-o cauza pe care o solutioneaza.

Niste aberatii duse la extrem, caci nu orice intalnire dintre un judecator si un procuror, dintre un judecator si un avocat, sau dintre un judecator si vreun sef din Justitie inseamna automat un blat pe un dosar.


Tinta finala: salvarea lui Panioglu si Gulutanu


Pe de alta parte, ne intrebam daca nu cumva avem de-a face cu un filaj in cazul de fata, daca nu cumva unul dintre unul dintre cei doi, judecatorul ICCJ Cristinel Grosu ori Lucian Netejoru, sau chiar amandoi, au avut "coada" dupa ei. Iar rezultatul filajului sa fi fost tocmai imaginile de mai sus. Caci este extrem de ciudat cum niste imagini de pe camere de supravegheri private ajung sa fie facute publice. La fel cum este fortata si teoria ca cineva care stia cum arata Grosu si Netejoru i-a vazut impreuna, apoi a luat imaginile de supraveghere din imobil si le-a dat la presa.

Totodata, punem o alta intrebare care in acest context devine legitima: cu cati judecatori de la Inalta Curte exista imagini in timp ce se intalnesc cu prieteni procurori sau avocati, ori cu sefi din Justitie, imagini care pot fi scoase pentru a se pune presiune pe acestia pentru pronuntarea unei anumite solutii?

Din punctul nostru de vedere, totul apare ca o operatiune de salvare a judecatoarelor Daniela Panioglu si Adina Nadia Gulutanu de la Curtea de Apel Bucuresti, aflate intr-o situatie rusinoasa pentru magistratura din Romania, dupa ce au fost date de patru ori afara din sistem, Panioglu fiind judecata si in cel de-al cincilea dosar. Or, mentinerea lui Panioglu si Gulutanu in magistratura ar fi benefica pentru anumite zone, in contextul in care cele doua au dat nenumarate solutii pe placul Binomului SRI-DNA.

Comentarii

# Cetateanul date 9 October 2023 14:05 -8

Adicătălea există cineva ce îl supraveghează pe judecătorul de la Înalta deși este expres interzis de lege? Ba mai și dă la presă imaginile!? Asta deși probabil nu cu acest scop a fost montat sistemul video? Și toți parcheții îs pe mucles? WOW

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.06.2024 – Potop de delegari in ultimul moment (Lista)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva