27 octombrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PANDEMIE DE MANDATE IN STAREA DE URGENTA – Inalta Curte a emis 133 mandate de siguranta nationala in perioada martie-mai 2020, cand Romania s-a aflat sub stare de urgenta. O singura cerere a fost respinsa. Sa fie vorba de dosare privind achizitionarea la preturi umflate a materialelor de protectie impotriva infectarilor cu Covid? Pana in august 2020, ICCJ a dat peste 500 de mandate de siguranta nationala (Document)

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

4 octombrie 2020 12:48
Vizualizari: 5137

A plouat cu mandate de interceptare si supraveghere in perioada in care presedintele Klaus Iohannis a instituit starea de urgenta pe teritoriul Romaniei. Si nu orice mandate, ci unele de siguranta nationala.Astfel, in perioada 15 martie–15 mai 2020, Inalta Curte de Casatie si Justitie condusa de Corina Corbu (foto) a emis 133 mandate in baza Legii 51/1991 privind securitatea nationala a Romaniei. Mandate care ar putea avea legatura cu afacerile cu echipamente de protectie impotriva COVID. O singura solicitare a fost respinsa.

 

Cifrele au fost furnizate de Inalta Curte de Casatie si Justitie la solicitarea Lumea Justitiei. Astfel, ICCJ a transmis urmatoarele (vezi facsimil):


“In perioada 15.03.2020 – 15.05.2020, numarul mandatelor de securitate nationala emise de Inalta Curte de Casatie si Justitie in baza Legii 51/1991 privind securitatea nationala a Romaniei este de 133.

In perioada antereferita, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins o solicitare formulata in baza Legii 51/1991 privind securitatea nationala a Romaniei”.
 

Sa fie vizate achizitiile la preturi umflate facute in starea de urgenta?

 

Numarul mare de mandate emis in perioada starii de urgenta ar putea fi explicat prin prisma achizitiilor si afacerilor cu echipamente de protectie impotriva Covid. Pentru ca este greu de crezut ca in plina stare de urgenta, cand romanii erau inchisi in case, iar Politia si Armata patrulau pe strazi, Romania a fost invadata de teroristi (lucru care din fericire nu s-a intamplat). Sau ca gruparile interlope, care constituie o amenintare la adresa sigurantei nationale, s-au apucat sa atenteze la siguranta nationala. Acestea ar fi in mare situatiile care ar justifica emiterea unui mandat pe siguranta nationala.

In final amintim ca Lumea Justitiei a dezvaluit deja ca, in perioada 1 ianuarie–10 august 2020, numarul total al mandatelor de siguranta nationala emise de ICCJ a fost de 519 (click aici pentru a citi).

Comentarii

# DODI date 4 octombrie 2020 13:50 +6

Corb (a se citi SRI) la Corbu nu scoate ochii. Și nici invers. Drept dovadă aprobările pe bandă rulantă al mandatelor de siguranță națională. O fi supravegherea celor care puteau înpiedica (într-o formă sau alta) buna desfășurare a furturilor SRI+STS la alegerile locale? După ”succes” dreptei SRI (porin partidele lor satelit: USR, PNL, PMP) să vedeți ce succes ne așteaptă la alegerile parlamentare. Unde SRI a dovedit o ”imparțialitate” strigătoare la cer, fiind specializată în prealabilele ”sondaje de opinie” (prin firmele specializate, toate sub supravegherea SRI) și apoi prin ”confirmarea procentelor” la alegerile libere. Că sunt libere alegerile este evident. Singurul lucru care nu este liber este ”numărarea și centralizarea” voturilor, furt consfințit ulterior de către ”becuri”, ”bejuri” și ale jeguri ale magistraților acoperiți ai SRI.

# M date 4 octombrie 2020 13:56 +3

Greșit! Sunt mandate la ordinul lui Iohanis pentru cei ce îl încurcă, cu siguranță vor fi arestați cei vizați dar în nici un caz inpotriva celor care au achiziționat măști etc. Cu privire la penala de Corbu nu avem nici o așteptare iea înainte de a fi achitata a avut o intelegere cu sistemul, este o colaboratoare

# escu date 5 octombrie 2020 10:39 +1

Greșiți cu toții. Probabil motivul a fost tot ceea ce se întâmplă în Transilvania, unde Ungaria, cu sprijinul Rusiei, Germaniei și Austriei caută să pună mâna pe cât mai multe proprietăți, investește în multe afaceri, inclusiv finanțarea diverselor ramuri sportive. Nu credeți că este cel mai probabil acest scenariu dacă ne gândim la primarul ce a fost votat de timișoreni în detrimentul unui român sadea? Poate se trezesc din amorțeală și structurile abilitate prin lege să vegheze la „securitatea națională”.

# m! date 12 octombrie 2020 21:54 0

mandatul se "da" in baza unei h. jud.,nu in baza unei legi-legea ne priveste pe toti. :).

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 149
    • VERDICTUL ZILEI - Va reusi regimul Iohannis sa desfiinteze SIIJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.10.2020 – Solutia din dosarul “Veveritei“ a aparut cu o zi inainte de pronuntare

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva