17 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PARADEALA MAXIMA – Procuroarea Elena Iordache de la PICCJ i-a pus sub control judiciar pe Lucian Onea si Mircea Negulescu. Senzational: celor doi li s-a interzis sa exercite profesia de procuror, sa poarte arme si sa comunice intre ei. Speriat vizibil, “Zdreanta” invoca prezumtia de nevinovatie: “Sunt nevinovat, am dreptul la prezumtia de nevinovatie. Pana la solutia definitiva sunt nevinovat”

Scris de: George TARATA | pdf | print

27 July 2018 16:34
Vizualizari: 8459

E din ce in ce mai aproape sfarsitul pentru procurorii Lucian Onea (foto dreapta) si Mircea Negulescu (foto stanga), vestiti pentru “paradelile” pe care le-au comis la “Unitatea Haules” DNA Ploiesti. Dupa ce in urma cu doua zile procuroarea Elena Iordache de la PICCJ a dispus inculparea lui Onea pentru participatie improprie, sub forma complicitatii, la savarsirea infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare, represiune nedreapta si cercetare abuziva, aceeasi masura a fost luata, vineri 27 iulie 2018, si fata de procurorul Mircea Negulescu pentru participatie improprie, sub forma complicitatii, la savarsirea infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare si complicitate la infractiunea de represiune nedreapta. Dar nu e doar atat.


Lucian Onea, zis “Lucica”, si Mircea Negulescu, zis “Zdreanta” sau “Portocala”, au primit o noua lovitura crunta din partea procuroarei Iordache. Cei doi au fost pusi sub control judiciar, interzicandu-li-se sa comunice intre ei, sa detina, foloseasca si sa poarte arme, dar si sa isi exercite functia de procuror. Daca Mircea Negulescu era oricum suspendat dupa ce a atacat cu recurs decizia CSM de excludere din magistratura, iata ca acum si procurorul Lucian Onea a fost tras pe dreapta si scos din instrumentarea dosarelor, masura cat se poate de corecta avand in vedere nenorocirile pe care le-a comis.

Lucian Onea si Mircea Negulescu au fost prezenti vineri la PICCJ, unde li s-a adus la cunostinta masurile. Vizibil speriati in opinia noastra, Onea si Negulescu au facut scurte declaratii la iesirea de la parchet. Astfel, Lucica a anuntat ca va contesta masura controlului judiciar: “Am dat o declaratie, s-au admis probele, vor fi administrate pentru aflarea adevarului. S-a luat masura controlului judiciar cu anumite interdictii, dar eu sunt foarte optimist. O sa contest aceasta masura pentru ca eu considera ca este nelegal luata“. In ceea ce-l priveste pe “Zdreanta”, acesta a invocat, atentie, prezumtia de nevinovatie, de care evident pana si el se bucura in momentul de fata: “Este o masura procedurala pe care procurorul poate sa o iau. Nu am nicio parerere pentru ca eu nu mai functionez acolo. Mi-am facut treaba. Rugamintea mea este sa intelegeti ce v-am explicat, am control judiciar. Sunt nevinovat, am dreptul la prezumtia de nevinovatie. Pana la solutia definitiva sunt nevinovat”.

Iata comunicatul PICCJ:

In continuarea comunicatului din data de 25 iulie 2018 http://www.mpublic.ro/content/c_25-07-2018-17-07, Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este abilitat sa comunice urmatoarele:

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin ordonanta din data de 25 iulie 2018, au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatul Negulescu Mircea, sub aspectul savarsirii infractiunilor de participatie improprie, sub forma complicitatii, la savarsirea infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare si complicitate la infractiunea de represiune nedreapta.

In fapt, procurorii au retinut ca, in anul 2015, inculpatii procurori Onea Lucian (procuror sef in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti) si Negulescu Mircea (la data faptelor procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curte de Apel Ploiesti) au determinat prin constrangere un martor (amenintandu-l in mod direct ca o vor inculpa pe sora acestuia intr-o cauza penala) sa intocmeasca in fals o sesizare pe un alt nume si tabele/liste cu alegatori din Republica Moldova, documente din care sa rezulte ca alegatorii ar fi primit bani drept 'mita electorala'. Documentele au fost expediate prin fax si posta din Chisinau la Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti.

Desi stia ca probele sunt ticluite in mod mincinos de martor, procurorul Onea Lucian a solicitat Tribunalului Prahova arestarea preventiva a unui inculpat pentru infractiunea de coruperea alegatorilor, prezentand instantei drept probe, documentele ticluite.

Punerea in miscare a actiunii penale a fost adusa la cunostinta inculpatilor procurori.

Prin ordonantele din data de 27 iulie 2018, fata de inculpatii procurori Onea Lucian Gabriel si Negulescu Mircea s-a dispus aplicarea masurii preventive a controlului judiciar pe o perioada de 60 zile, incepand cu data ordonantei, pentru infractiunile pentru care s-a pus in miscare actiunea penala, acestora impunandu-li-se, printre altele, si urmatoarele obligatii:

-sa nu comunice intre ei si respectiv cu anumite persoane mentionate in ordonante;

-sa nu exercite profesia de procuror;

-sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este etapa procesului penal reglementata de Codul de procedura penala avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, ca de altfel nici luarea unei masuri preventive, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# DODI date 27 July 2018 16:51 +9

Acum, când interesul personal este în joc, zdreața portocală și-a adus aminte de principiul nevinovăției. Când, împreună cu cretinul său șef lucică, paradeau oameni nevinovați acest principiu era aruncat la coș. Aroganța și tupeul acestor doi cretinoizi nu putea fi extrapolat fără ajutorul, deloc dezinteresat, al slujirii și SRI. Așa că nu ne miră în această speță decât batista aruncată pe țambal și ciocul mic practicat atât de SRI, de DNA și de ”guralivul” ciolanis.

# furatu date 28 July 2018 09:57 +1

Frectie la picior de lemn daca nu le ia leafa de 20.000 ron/luna. Suspendat din functie si trimis acasa pana la finalizarea dosaruluiu. Si sa dea banii inapoi la buget obtinuti din salarii pentru dosarele achitate in instanta.

# SANCHI date 27 July 2018 16:52 0

Să-nvețe toți de la un procuror DNA: “Sunt nevinovat, am dreptul la prezumtia de nevinovatie. Pana la solutia definitiva sunt nevinovat”. De la Vlădică pînă la vînătorii de PENALI :P :P :P .

# ILIE date 27 July 2018 17:23 0

La torționari , ca cei doi ar trebui să se aplice legea Talionului.!!

# ^^ date 27 July 2018 17:45 0

Se bate la ei ca la fasole. :))

# Mircea date 27 July 2018 17:47 0

La gunoi cu astia 2, la gunoi cu astia 2 ! :P Totusi cam putini pentru a face primavara in justitie :-*

# livia date 27 July 2018 18:31 +1

Sa fie intrebat klaus minte agera si iute, cum ramane cu "niste penali" ataca dna? Niste penali fiind ceio din familia Cosma....Saracul werner, mai bine tacea.............

# Statu-Palma-Barba-Cot date 27 July 2018 21:23 +5

În sfârșit se face exact ce trebuia făcut de mult. Oricum au avut suficient timp la dispozitie incat sa-i suspectam ca au distrus probe care i-ar fi putut incrimina.Numai ca exista anumite probe care nu sunt la îndemână lor.Unele dintre aceste probe sunt în mana celor anchetați abuziv de cei doi,altele se găsesc în mana unor prieteni și colaboratori ai lor din serviciile secrete.Sunt convins ca SRI-ul are probe mult mai multe și mai incriminatoare despre modul criminal în care conduceau cei doi anchetele decat probele puse la dispozitia anchetatorilor de familia Cosma .Dacă procurorul de caz cere informații la SRI in legătură cu activitatea infracțională a celor doi s-ar putea sa constate ca indivizii sunt lucrați de mult de SRI.Dacă nu-i așa înseamnă ca plătim și SRI-ul degeaba asa cum i-am platim pe cei doi.Doamna procuror întrebați SRI--ul ,dacă nu cumva i-ați întrebat deja.

# Statu-Palma-Barba-Cot date 27 July 2018 22:01 +3

În legătură cu afirmația lui Blegulescu ca"Sunt nevinovat, am dreptul la prezumtia de nevinovatie. Pana la solutia definitiva sunt nevinovat”Asa este ,aici are dreptate,dar afirmația este valabila numai intr-un stat de drept.Din păcate ,din cauza unora ca el ,România nu mai este de mult un stat de drept.România este o republica condusă și distrusa cu dosare penale, multe dintre ele fabricate de unii procurori .Așa ca dom'le Blegulescu,aștepta-te la orice ,poate scapi ,poate nu scapi,Cum ti-o fi norocu.S-ar putea ca tocmai cei ce s-au folosit de voi sa va sacrifice pt ca ei sa scape.Cam așa merg lucrurile în statu, paralel și mafiot.Nu ziceai matale ca i-ai fript pa unii ca pe șobolani? O fi blestemu' șobolanilor? Sau nu crezi în blesteme?

# Foarte tare date 28 July 2018 08:02 0

Cel mai tare a fost reporterul care l-a intrebat pe Onea ce parere are despre imbecilitatea usr fara penali hahahaha

# escu date 28 July 2018 11:09 +2

Uite, domnule, au auzit și ei de „prezumția de nevinovăție”. Ei, vedeți băieți cum este să te plimbi pe treptele procuraturii cu televiziunile după tine? Cum rămâne cu „paradeala” la cetățeni? Sau nu vă convine tratamentul? Apropo, ați pregătit celula specială de la arestul din Câmpina? Sau este rezervată cea pregătită lui Ghiță?

# Sorin date 28 July 2018 15:31 +1

Sunt niste mizerii umane.Sa le dea Dumnezeu doar o singura zi de arest,sa le iasa fetisurile din cap.

# basicuta date 28 July 2018 18:41 +1

Arest si fragezeala! cum ii pregateau lui Ghita ! si pariu ca spun ei tot ce-au facut si fac si niste denunturi despre nidte codoseli pe la Bucale..

# mitica date 28 July 2018 20:43 0

Portocal scapa usor,primeste 10 ani.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.06.2024 – Inca un client al retelei Coldea-Dumbrava

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva