4 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Parchetul General doarme? Statul roman a incalcat dreptul la viata al unui cetatean! CEDO a acordat 20.000 de euro daune morale si materiale unui bolnav de cancer care nu a primit medicamentele gratuite necesare

Scris de: L.J. | pdf | print

12 aprilie 2012 19:25
Vizualizari: 10013

 

Romania a fost condamnata de CEDO pentru ca nu a respectat dreptul la viata al persoanei, prin refuzul asistentei medicale. Concret, Stefan Panaitescu, un bolnav de cancer - care fusese persecutat in 1940-1945 din motive etnice si care avea dreptul la tratament gratuit cu prioritate - nu a beneficiat de medicamente specifice tratamentului, desi acesta obtinuse in instanta obligarea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, prin Ministerul Finantelor, sa-i deconteze dreptul la tratament. Desi CEDO a constatat violarea dreptului la viata, si a obligat statul roman sa le plateasca mostenitorilor lui Stefan Panaitescu 20.000 de euro cu titlu de daune morale si materiale, pentru aceasta incalcare. Desi Curtea a luat aceasta decizie, intrebarea este de ce procurorii Parchetului General nu se sesizeaza in acest caz, pentru a vedea cine anume a refuzat tratamentul bolnavului si mai ales, care a fost motivul pentru care acesta i-a fost refuzat?


Bolnav de cancer, Panaitescu s-a luptat pentru viata. Cu autoritatile romane, care refuzau sa ii finanteze tratamentul!

Curtea Europeana de la Strasbourg a constatat ca autoritatile romane i-au incalcat lui Stefan Panaitescu – un bihorean decedat in decembrie 2006 de cancer la rinichi - dreptul la viata. Incredibil este ca bihoreanul a obtinut in instanta, la Curtea de Apel Oradea, obligarea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, prin Ministerul Finantelor, sa-i deconteze tratamentul si cu toate acestea, omul a murit pentru ca nu a fost tratat. Instantele romane au stabilit, in 2002, ca familia lui Stefan Panaitescu a fost persecutata din motive etnice, intre 1940 si 1945, astfel ca avea acces prioritar gratuit la asistenta medicala si medicamente.

Panaitescu a fost diagnosticat cu cancer in aprilie 2005, fiind operat intr-un spital public o luna mai tarziu. Insa, dupa operatie, omul nu a primit niciun tratament specific acestei maladii, ci numai vitamine si ser fiziologic. Ca atare, Panaitescu s-a adresat Institutului de Oncologie din Cluj Napoca, care i-a recomandat un tratament pe care a inceput sa-l urmeze din iulie 2005, insa pe cheltuiala proprie. Pentru ca nu dispunea de sumele necesare pentru a-si cumpara in fiecare luna tratamentul, Panaitescu a cerut de mai multe ori fondului de asigurari sa ii dea gratuit medicamentele de care avea nevoie, apeland si la alte surse, insa in zadar. In noiembrie 2005, Panaitescu a actionat in instanta autoritatile de sanatate romane, pentru a i se rambursa cheltuielile, judecatorii dandu-i castig de cauza, cateva luni mai tarziu, adica in aprilie 2006 obtinand o hotarare irevocabila prin care autoritatile erau obligate sa il despagubeasca.

CEDO: Dreptul reclamantului de a obtine un tratament medical gratuit a fost in mod constant contestat de catre autoritatile din domeniul sanatatii, pentru motive, in esenta, birocratice

Curtea Europeana a mentionat, in cazul Panaitescu versus Romania, ca statele au obligatia nu numai sa se abtina de la a provoca moartea unei persoane prin masuri iregulare, dar, de asemenea, sa ia masuri pentru a proteja vietile celor aflate sub jurisdictia lor. "Se observa ca, in conformitate cu legislatia relevanta, domnul Stefan Panaitescu a avut dreptul prioritar la asistenta medicala si medicamente gratuite. Acest drept a fost recunoscut persoanei printr-o hotarare interna din 2002. Acesta a fost confirmata de o alta decizie emisa in decembrie 2005, prin care s-a dispus ca Guvernul sa-i ofere persoanei tratamentul de cancer prescris si sa ii ramburseze cheltuielile angajate in a obtine medicamentele de care avea nevoie" se arata in decizia CEDO. Curtea a conchis ca reluarea proceselor in instanta pentru recuperarea dreptului stabilit deja a coincis cu deteriorarea sanatatii pacientului, care s-a accentuat atunci cand nu a mai fost in masura sa-si finanteze tratamentul si care a dus la moartea sa, in decembrie 2006. Dreptul reclamantului de a obtine un tratament medical gratuit a fost in mod constant contestat de catre autoritatile din domeniul sanatatii, pentru motive, in esenta, birocratice, a stabilit CEDO.

 

 

Comentarii

# Angel of Light date 12 aprilie 2012 19:06 -12

A murit un om cu ADN-ul degradat (că acesta este motivul pentru care a făcut cancer). Pe cale de consecință, unul care se pișă mai puțin în Jiu, deci mai puțină poluție!

# Angel of Death date 12 aprilie 2012 19:08 -5

A murit un om cu DNA-ul degradat! :-x

# uite de ce... date 12 aprilie 2012 21:15 +6

Pentru ca pe politrucii astia nu ii intereseaza decat raspunderea judecatorilor. Atat. Despre raspunderea functionarilor, a medicilor etc. ii doare in cot. Circul cu raspunderea are ca singur scop incalecarea si vulnerabilizarea, cu scopul de a obtine ceva. 

# Intrebare date 12 aprilie 2012 20:27 +3

Nu reusesc in capul meu sa fac legatura dintre miss univers din fotografie si tema articolului. 

# Blaireau date 12 aprilie 2012 21:09 +5


Citeza pe Intrebare
Nu reusesc in capul meu sa fac legatura dintre miss univers din fotografie si tema articolului. 
Eroare, stimabile ! Nu este o miss (nici macar din Mediasul ei natal), ci doar o piaza rea, o harpie, o Gorgona ! Nu o privi in ochi, caci te vei transforma fie in stana de piatra, fie in procuror DNA.

# avocat www.unbr.eu date 12 aprilie 2012 21:48 +5

ROMANIA CONDAMNATA DE CATRE CEDO PENTRU INCALCAREA DREPTULUI LA VIATA!!! UN ASPECT EXTREM DE GRAV ''ECHIVALAND'' PSIHOLOGIC VORBIND CU O CRIMA (''CULPA STATULUI'') IN ROMANIA DISCRIMINARILOR DE ORICE NATURA ,FATRA SPAGI SI MITA MOR OAMENI NEVINOVATI...

# Horea Bortan date 12 aprilie 2012 23:05 +5

LUJU, schimbati poza dnei procuror. Poza nu e buna, are fata cianotica. Ca doar nu s-a innegrit la fata de la o "strangere de inima" ca partidul care o sustine scartaie rau. ;-)

# IOAN DUSCAS date 14 aprilie 2012 10:31 +1

STATUL CRIMINALO-MAFIOT DIRIJAT DE PESTE 20 DE ANI DE GUNOAIE ACOPERITE ALE UNOR SERVICII STRAINE CIA,FBI,MOSSAD,KGB,ETC NU ARE TIMP DE ALRTCEVA DECAT DE FURAT ACEASTA TZARA SHI ASTA PE UN FOND DE PROSTEALA GENERALIZATA PE CARE ACESTE GUNOAIE UMANE IL  INTRETZIN !ASHA CA TOT CXEA CE CONTEAZA ESTE CA ACESTE GUNOAIE CE D3ETZIN POZITZII DE CONTROL IN JUSTITZIE , POLITICA , SERVICII ,ETC SA NU FIE DERANJATE CU CHESTIUNI MINORE SHI DOAMNE FERESHTE SA SE TREZEASCA POPULATZIA SHI SA III TTRAGA LA ROST ! ACEASTA STRUCTURA MAFIOTA PE MINE DATORITA CA SUNT DESCENDENTUL REBEL AL UNUI FOST MARE PROPRIETAR CHESTIUNE DIN CARE EU INTZELEG CA SUB O FORMA SAU ALTA TREBUIE SA PRIMESC CEVA AM FOST TRANSFORMAT IN SUSPECT DE TERORISM, DE SPIONAJ , DE CRIMA ORGANIZATA ,DE ORICE MIZERIE NEREZOLVATA PETRECUTA ORIUNDE IN LUME ! ASHA CA BANDITZI PLATITZI DE LA BUGET INCEARCA SA MA TERMINE IN STIL MAFIOT CHELTUIND IN ACEST SENS PESTE 100 DE MILIOANE DE EURO IN CEI SHASE ANI DE MONITORIZARE !

# IOAN DUSCAS date 16 aprilie 2012 07:55 0

ESTE NORMAL CA ACESTE GUNOAIE UMANE PLATITE DE LA BUGET SA SE COMPORTE IN STIL MAFIOT ?  ESTE NORMAL CA GUNOAIE DIN RANDUL MAGISTRATZILOR SA TE FURE CA NISHTE BANDITZI ORDINARI DUPA CARE ACELEASHI REBUTURI UMANE SA INCERCE SA TE FAKA PE TINE BANDIT ? IN CAZUL MEU MOSTENIRILE CARE TREBUIAU SA-MI REVINA CEL PUTZIN IN PARTE SUNT FURATE DE CATRE MAFIA TRANSPARTINICA DAR IN CARE UN PION PRINCIPAL ESTE UN MAGISTRAT DNA !! SHI ACELASHI GUNOI UMAN SE LUPTA DE ANI DE ZILE SA-MI ATASHEZE EL MIE ETICHETA DE BANDIT CHELTUIND IN ACEST SENS SUME EXORBITANTE ! CUM SA INTZELEGI CA NU SUNT BANI PENTRU SANATATE SHI ALTE CHESTIUNI ABSOLUT NECESARE IN MOMENTUL IN CARE VEZI CA  ACESTE GUNOAIE UMANE POT DISPUNE DE FONDURI IMENSE DOAR ASHA PENTRU A SE DISTRA PE SEAMA ALTORA ! DE SHASE ANI DE ZILE ACESHTI INFRACTORI DIN MAGISTRATURA , POLITZIE , SERVICII SHI POLITIC AU FACUT PRESIUNI EXTRAORDINARE ASUPRA FAMILIEI MELE PENTRU A FACE ,A SPUNE CE VOR EI SHI INCLUSIV PENTRU A-MI ADMINISTRA DIFERITE MEDICAMENTE !!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.07.2022 – Stati cu ochii pe Bobita

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva