2 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PARFUM DE MITA – Documentul bomba aruncat pe piata de Mugur Ciuvica o ingroapa pe judecatoarea Camelia Bogdan. Stia ca cei 10.000 lei incasati de ea veneau de la Ministerul Agriculturii, care era parte in dosarul “Telepatia” pe care il judeca, intrucat a semnat diplome de participare cu antentul Ministerului. De ce nu deschide DNA dosar pentru luare de mita?

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

3 March 2017 18:46
Vizualizari: 20175

A luat sau nu a luat mita judecatoarea Camelia Bogdan cand a acceptat in 2014 sa primeasca 10.000 lei si un sejur profesional la Brasov de la un SRL care era organizator oficial al unui program finantat de Ministerului Agriculturii? In loc sa cerceteze daca Camelia Bogdan a luat sau nu mita, DNA instrumenteaza plangeri penale ale lui Bogdan impotriva membrilor CSM care au exclus-o din magistratura pentru ca a luat cei 10.000 lei de la partea civila din dosarul pe care l-a solutionat, respectiv Ministerul Agriculturii printr-un SRL.


Directia Nationala Anticoruptie ar putea sa o cerceteze pe judecatoarea Camelia Bogdan pentru savarsirea infractiunii de luare de mita, dupa ce a fost exclusa din magistratura de CSM pe motiv ca a luat bani de la Ministerului Agriculturii in timp ce judeca procesul “Telepatia”, desi institutia era parte in proces. Cu toate ca a negat ca a luat bani de la Ministerul Agriculturii, un document publicat de Grupul de Investigatii Politice vine sa demonstreze ca fosta judecatoare Camelia Bogdan stia ca banii incasati vin de la Ministerul Agriculturii, care a contractat SRL-ul de la care aceasta a primit cei 10.000 lei, la fel cum stia ca seminarul a fost organizat de Ministerul Agriculturii. Documentul facut public de presedintele GIP Mugur Ciuvica reprezinta o diploma ce contine antentul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si poarta semnatura Cameliei Bogdan, prezenta, in calitate de lector, la programul de formare profesionala “Implentarea si aplicarea viitoarei Politici Agricole Comune. Prevenirea fraudei si a coruptiei in vederea protejarii intereselor financiare ale Uniunii Europene”, organizat in perioada 21 iulie-1 august 2014.

Documentul facut public de Grupul de Investigatii Politice (facsimil) vine sa demonteze afirmatiile facute de Camelia Bogdan pe 1 martie 2017 in fata sediului DNA, unde a sustinut ca Ministerul Agriculturii “nu a avut nicio legatura” cu seminariile la care a predat in timp ce judeca dosarul “Telepatia”.

De altfel, in data de 28 februarie 2017, cu o zi inainte de a se duce la DNA, Camelia Bogdan a declarat in fata sediului CSM ca nu a luat bani de la Ministerul Agriculturii in perioada in care solutiona dosarul “Telepatia”, sustinand ca excluderea sa din magistratura s-a facut “doar pentru ca am predat in afara invatamantului universitar”:

Iata ce declarat Camelia Bogdan inainte de sedinta CSM din 28 februarie 2017:

"Mi s-a imputat ca am luat mita de la stat ca sa condamn o anumita persoana, altfel spus ca am adus 100 de milioane de euro la bugetul de stat, in schimbul a 2000 de euro. (...) Eu am fost exclusa din magistratura doar pentru ca am predat in afara invatamantului universitar, ori mie mi s-a imputat si ca am luat bani de la o parte din proces. Pentru asta am primit rezolutie de respingere a sesizarii. Deci, s-a constatat ca n-am luat bani de la o parte din proces. S-a mai vehiculat ca am absentat nemotivat de la serviciu".

Iata ce prevede art. 289 privind “Luarea de mita” din Noul Cod penal:

"(1) Fapta functionarului public care, direct ori indirect, pentru sine sau pentru altul, pretinde ori primeste bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori accepta promisiunea unor astfel de foloase, in legatura cu indeplinirea, neindeplinirea, urgentarea ori intarzierea indeplinirii unui act ce intra in indatoririle sale de serviciu sau in legatura cu indeplinirea unui act contrar acestor indatoriri, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 10 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica ori de a exercita profesia sau activitatea in executarea careia a savarsit fapta.

(2) Fapta prevazuta in alin. (1), savarsita de una dintre persoanele prevazute in art. 175 alin. (2), constituie infractiune numai cand este comisa in legatura cu neindeplinirea, intarzierea indeplinirii unui act privitor la indatoririle sale legale sau in legatura cu efectuarea unui act contrar acestor indatoriri.

(3) Banii, valorile sau orice alte bunuri primite sunt supuse confiscarii, iar cand acestea nu se mai gasesc, se dispune confiscarea prin echivalent."

Comentarii

# avocat traditional date 3 March 2017 19:33 +6

Ei,nici chiar asa.E suficienta demiterea acestei fatuci.

# DOREL date 4 March 2017 07:52 +2

Pai, e clar ca duduia a luat mita (conf. C pen), cestiunea e si ca cineva a dat mita asta ! Cin' sa fie, cin' sa fie ? That is the question ! Parerea mea 

# andrei adrian trifan date 3 March 2017 20:44 +8

Da cine a fost "telepatul" din dosar.S-a dovedit cu probe solide ,stiintifice in instanta ca a fi telepat e "naspa" rau de tot ? Nu te racoleaza vre-un seviciu secret,recte SRI ca sa le oferi serviciile de telepat in "espionaj".Alte serviciiar fi ucis pt.tine sa te aiba.

# Dan date 3 March 2017 21:39 +13

Ce nesimtita poate sa fie asta ! Cat tupeu are ! La puscarie cu tine, penalo !

# escu date 4 March 2017 02:50 +2

Se vede că are acest personaj mult tupeu, încurajată fiind că a făcut parte din „sistemul” inventat de Băsescu pentru a anihila adversarii politici. Totodată, încearcă să scape acuzând președinta CSM de nu știu ce derapaje legale. Oare cine o ghidonează și acum, când în fața unor probe evidente în loc să caute alte forme de a se apăra, preferă atacul, tactica preferată a lui Băsescu?

# Cami știe ce face date 4 March 2017 12:10 0

Cami preferă atacul - o fi avînd ceva muniție contra sistemului judiciar...

# Camp tactic date 4 March 2017 10:56 +3

Se strange latul!!!!

# Awa date 4 March 2017 12:20 +4

Se intoarce roata,plateste pentru ca a nenorocit mii de oameni cu aroganta,neprofesionalismul si nebunia ei.Din pacate 90%judeca asa,pe banda rulanta ,fara sa verifice,fara sa respecte legea.

# ANONYMOUS date 7 March 2017 07:34 0

Isi merita soarta dupa cate minciuni a tras. :D :lol: :D :lol: :D :lol:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.09.2022 – Premiu pentru procurorul Nita, palma pentru judecatoarele Panioglu si Gulutanu (Galerie foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva