25 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PATRIOTISM MAGHIAR – Luati lectii de la premierul Ungariei Viktor Orban, care nu isi indoaie genunchii in fata UE: "Suntem tarile care nu doresc sa fie conduse de un imperiu condus de la Bruxelles... Nu vrem sa devenim tari imigrante cu populatii mixte... Nu suntem dispusi sa finantam din bani europeni puzderia de organizatii de tip Soros... Bugetul UE nu este conceput pentru a finanta gruparile care servesc scopurile acestora, si nici sa pregateasca organizatori de proteste si activisti"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

30 September 2019 15:37
Vizualizari: 16872

Liderii europeni trebuie sa inteleaga ca nu pot dicta si coordona schimbarile din interiorul celorlalte state si nu au niciun drept sa intervina in treburile interne ale acestora, asa cum nu pot impune liniile politice ori religioase de dragul tolerantei, calcand in picioare valorile si credintele cetatenilor. De asemenea, liderii europeni ar face bine sa inceteze pomparea cu bani europeni in asociatiile miliardarului George Soros (foto stanga) in dorinta de a destabiliza institutiile statelor membre UE, cu precadere ale Europei Centrale si de Est. Viitorul va fi al blocului european format din tari care militeaza pentru patriotism, cultura crestina si unitate nationala!


Exceptionalul mesaj este dat de premierul Ungariei Viktor Orban (foto dreapta) intr-o perioada in care Uniunea Europeana se clatina din cauza tentativelor unora de a impune statelor membre liniile de urmat pentru ca intregul bloc comunitar sa fie format din tari care si-au abandonat principiile si valorile nationale. Credinta, patriotismul si libertatea sunt elementele la care niciun stat nu ar trebui sa renunte, este de parere premierul Viktor Orban, care a anuntat public ca doar ungurii pot decide soarta tarii lor in Uniunea Europeana si nimeni altcineva, avertizand ca "Vestul" ar trebui sa inceteze atacul asupra tarilor ex-comuniste si sa lase guvernantii acestor state sa construiasca societatea "in functie de credintele lor".

Viktor Orban: "Suntem membri ai Uniunii si vom ramane membri. Aceasta este tara noastra, casa noastra si viata noastra si nimeni altcineva decat ungurii nu pot decide cu privire la asta”

Fulminantele declaratii au fost facute de premierul ungar Viktor Orban la congresul Fidesz (partid aflat la guvernare care a castigat toate alegerile parlamentare incepand cu 2010) in cadrul caruia Orban a fost reconfirmat la sefia formatiunii politice. Cu acest prilej, Viktor Orban a subliniat ca Ungaria nu se mai afla singura in lupta pentru independenta, vorbind despre formarea unui bloc puternic format din state precum Romania, Republica Ceha, Slovacia, Polonia, Austria, dar si Italia, despre care a afirmat ca este o chestiune de timp pana cand isi va afirma "libertatea italiana":

"Suntem membri ai Uniunii si vom ramane membri. Aceasta este tara noastra, casa noastra si viata noastra si nimeni altcineva decat ungurii nu pot decide cu privire la asta... Suntem tarile care nu doresc sa fie conduse de un imperiu condus de la Bruxelles; nu vrem sa devenim tari imigrante cu populatii mixte; vrem sa ramanem natiuni europene mandre, izvorate si dezvoltate din cultura crestina".

Viktor Orban: "Trebuie sa ne confruntam cu trucuri politice si zeci de retele de fake news”

Expunand diferenta intre cele doua parti ale Europei, Viktor Orban a afirmat ca "Vestul" trebuie sa inteleaga ca restul statelor au dreptul sa isi organizeze viata si societatea in functie de credintele lor, si nu doar sa finanteze "puzderia de organizatii de tip Soros" finantate din bani europeni. De altfel, Orban le-a solicitat acestor organizatii sa paraseasca Europa Centrala, argumentand ca bugetul Uniunii Europene nu a fost conceput pentru a finanta aceste grupari, mass-media, imigrantii, ori chiar diverse ONG-uri ale unor activisti folosite pentru organizarea de proteste impotriva puterilor statului, neagreate poate de Bruxelles.

De amintit in acest sens este si campania anti-Soros care s-a dus in Ungaria si in cadrul careia tara a fost impanzita cu afise cu diverse mesaje la adresa miliardarului ungur George Soros (foto 2 si 3)

Conchizand, premierul ungar a afirmat ca Vestul trebuie sa inceteze actiunile indreptate impotriva guvernelor din Europa Centrala si sa realizeze ca nu pot aduce la putere partidele politice care le sunt lor favorabile, cu ajutorul activistilor:

"Vestul trebuie sa accepte ca avem dreptul sa ne organizam viata in conformitate cu legile libertatii crestine, si trebuie sa inceteze cu atacurile deschise lansate la adresa statelor noastre si guvernelor noastre. Nu mai suntem dispusi sa finantam din bani europeni puzderia de organizatii de tip Soros, care se dau drept organizatii neguvernamentale si care arata ostilitate fata de noi. Chiar daca jumatatile vestice si estice ale Uniunii urmeaza clar cai diferite si respecta valori diferite, moduri de convietuire pot fi formate chiar si in astfel de circumstante. (...)

Bugetul UE nu este conceput pentru a finanta gruparile, mass-media si imigrantii care servesc scopurile acestora, si nici sa pregateasca organizatori de proteste si activisti. (...) Acestia se fac responsabili atat de instabilitatea politica interna din Macedonia, cat si de problemele de guvernare din Romania. Stanga internationala, retelele liberale de la Washington si de la Bruxelles, incorporate in politica internationala, reprezinta cel mai mare pericol asupra vietii linistite a Europei Centrale, trebuie sa ne confruntam cu trucuri politice si zeci de retele de fake news”.

In timpul discursului sau, Viktor Orban si-a exprimat convingerea ca urmatorul deceniu va fi al Europei Centrale, care va reusi sa isi pastreze valorile si libertatea crestina, sintetizand in acest sens deciziile luate in Ungaria, care au starnit nemultumirea liderilor europeni: "A fost creat un stat crestin-democrat, la care s-a ajuns prin intermediul a doua schimbari de regim. In loc de cetateni ai lumii, patrioti, in loc de internationalism, patriotism, in loc de casatorie intre persoane de acelasi sex, casatorie si familie, in loc de liberalizarea drogurilor, protejarea copiilor nostri, in loc de migratie, protectia frontierelor, in loc de imigranti, copii maghiari, in loc de un talmes-balmes multicultural, o cultura crestina, in loc de violenta si teroare, ordine, in loc de tradare nationala de tipul celei care a avut loc la 5 decembrie 2004, unitate nationala”.

Comentarii

# Mihaela date 30 September 2019 15:48 +33

Cine sa ia aceste lectii de patriotism si iubire de tara ? Maldarul de la Cotroceni, care de la sculare pana la culcare, impreuna cu pupincuristii lui nu fac altceva decat sa improaste cu rahat tara , guvernul asta ( bun , rau asa cum e ) ? Trebuia in mai cand alegerile europarlamentare au fost castigate de tabletele STS, astia de la PSD sa le dea placutele suedeze inapoi si sa se duca. Lichelele astea nu se lasa pana nu ingenuncheaza definitive tara asta cu totate bogatiile ei. Nu-I doare capul de popor ! Asta e la si altele.

# Pintea date 30 September 2019 15:50 +30

Mi-e si ciudă ca am ajuns sa admir un ungur... adică patriotismul lui Orban care vine prin RO ca pe moșia lui!Soros e de origine hungară si Orban nu se ploconește in fața lui, cum am procedat noi cu diverși trădători de țară. Bravo lui! Noi ii defăimăm discursul, acuzându-l ca ”e cu Putin”! Atât pricepem noi!

# Procurorul date 30 September 2019 16:39 +20

Din păcate pentru noi, românii, am fost, mai mereu, cu un pas (sau mai mulți) în urma ungurilor, în toată istoria noastră comună. Și acum, ca în trecut, găsim suficiente motive ca să privim cu admirație și, de ce nu, invidie la vecinul maghiar. Unul dintre motivele de frustrare actuală este cultura managerială catastrofală a așa-zisei clase politice de la București, în comparație cu cea de la Budapesta, care, cu mici excepții, incapabilă de verticalitate și patriotism, a dus România spre marginea falimentului național. Diferența dintre noi și ei poate fi rezumată la diferența dintre ”Orban al Ungariei” și ”Orban al României”. Ce ar mai fi de zis, după o astfel de comparație. Vai de ea, de frumoasa și scumpa Românie. Vom vedea dacă noi, românii, mai suntem un popor anul acesta în noiembrie. Până la urmă, suntem ceea ce votăm.

# Asa era date 30 September 2019 18:26 +1

...pe timpuri!capitalistii erau niste saraci corupti,iar comunistii erau wow

# Natalia Hera date 30 September 2019 19:04 +13

Dumnezeu ne părăsit sper din suflet sa apară și la noi un lider puternic cu este Victor Orban să spună Europei să ne lase în pace.

# nae din dealul feleacului date 30 September 2019 21:20 +5

Felicitari D-le Viktor Orban!Cu toate asa zise"diferendumuri"dintre Hungaria si vecini sai (RO,Ukraina,Serbia),ar fi bine ,D-le Orban,sa largiti Grupul de la Visegrad pt.ca grija tarilor din Estul Europei este ca Occidentul sa nu se prabuseasca peste noi.

# Titi Berlogea date 30 September 2019 22:32 -10

V-ati gasit pe cine sa dati exemplu: pe viktor orban care a fost rusinea europei inaintea vioricai dancila (au fost si ungurii inaintea noastra cu ceva :lol: ), viktor orban care a devenit prietenul si aliatul moscovei, viktor orban care nu mai are intrare in nici o cancelarie europeana, viktor orban care are o politica clara de dezmembrare a ROMANIEI.

# Goargăș date 30 September 2019 23:53 +10

Minden tiszteletet! Mi-am împleticit puțin limba dar jos pălăria! Bărbat, nene, nu șifonier cu oglindă sau cuier-pom. Nu mai pomenesc de nătărăul teuton că mă apucă toți dracii. Dacă mai trăiau Vadim și Păunescu, patrioți și oameni de mare curaj, nu mai eram conduși de alogeni. După un asemenea discurs al lui Orban, bărbatul, nu flașneta obosită, degrabă pupătoare de fund săsesc, cred că Vadim l-ar fi îmbrățișat pe maghiar, prea este pe sufletul nostru. Bine, bine, pe urmă i-ar fi dat și două scatoalce, ca să nu și-o ia în cap.

# Ioan Barbatei date 1 October 2019 06:37 +4

PATRIOT, NU NAZIST!!!

# nae girimea date 1 October 2019 06:55 +9

In Ungaria , lumea voteaza masiv cu el . La noi , ii huiduim pe cei ce vor sa faca ceva pt tara , ba mai mult il bagam la puscarie . In urletele satisfacute ale tot mai numeroase dobitocimi .

# Ion Pribeagu date 1 October 2019 09:58 +1

... O fi ea buna mămăliga cu sarmale sau bulz dar hai sa nu mai fim noi romanii mamaligi;aha! FIE SA FIM LIBERI!

# escu date 1 October 2019 11:01 +4

Cine să ia lecții? L. Orban al nostru este pus numai pe distrugere, pe destructurare, îi pute tot ce este românesc și dacă se vorbește despre patriotism. În ROMÂNIA încă din școală este diminuat sentimentul patriotic, dragostea de țară și tradițiile ei. Când apare cineva care invocă aceste câteva valori este catalogat imediat de antieuropenism, de vândut rușilor, de retrograd. Aceasta a fost dintotdeauna politica liberală, de aceea și manualele școlare au fost trunchiate, nu mai pomenesc nimic despre răscoalele țăranilor, grevele minerilor și ceferiștilor, despre valorile literare, despre dragostea de țară și patriotismul bunilor și străbunilor noștri etc. Delațiunea, ura de ceea ce este românesc, lupta politică oarbă, bălăcăreala politică internă și externă, pâra la Noua înaltă poartă, eludarea votului po******r, jocurile politice și blocajul activității Guvernului contra intereselor românilor nu duc decât la disoluția statului.

# visatorul date 1 October 2019 11:16 +1

Nu iau apararea nimanui, dar orice persoana de buna credinta poate accesa site-ul ICCJ sectiunea SCAF sedinte de judecata si va vedea ca in ziua respectiva la completul respectiv sunt 25 de dosare programate, a doua zi alte doua complete, fiecare deja cu cate 25 dosare pe lista si tot asa. Sectia de contencios se stie ca nu mai face fata la volumul de dosare, gratie unei legislatii inteligente care a lasat instanta suprema sa judece in contencios ca orice instanta de recurs (uitati-va la parti si la obiecte...)

# Zamolxes date 1 October 2019 12:59 +1

SOROS asta, reprezinta interesul Marii Finante Mondiale, pe care o doare in C-- de viata cetatenilor si a tov. Titi Berlogea . PROFITUL este sfanta lor doctrina.

# Marian date 1 October 2019 14:13 +2

In Romania traiesc peste 15 comunitati etnice (bine veniti) : maghiari . tigani. ucrainieni. germani. turci. rusi-lipoveni. tatari. sarbi. slovaci. bulgari. croati. greci. svrei. italieni. polonezi. cehi. comunitati arabe si africane . Inca cateva zeci de mi (la prima strigare) depaseste POSIBILITATILE nationale pentru ROMANIA. Nu putem sa ne compara cu state precum Germania si altele, in aceasta problema.

# Sphinx date 1 October 2019 16:48 +2

Gyorgy Schwartz = George Soros = 90 ANI . La unii se pierd mintile la batranete. Iar altii se iau dupa ei.

# statudedrept date 6 October 2019 13:45 0

Vad zilele acestea mare reclama mare: un magazin online il cheama sa ne faca reclama la libertate pe marele anticomunist Sora (Pauker). El este marele liberal care la revolutie a titularizat toti profesorii de la tara fara concurs (ce , de destepti avem nevoie?) si cu aceasta a pus bazele distrugerii invatamantului romanesc. Este vesnica politica de cadre - numirea si nu concursul. Cand vom dori performanta atunci vom da si concursuri. Desigur, in aceasta societate nu trebuie sa gandim , doar sa muncim si sa asteptam sa ni se dea , de la marii conducatori numiti din randul lacheilor fara de carte si deschizatori de usi cu capul pe la examene. Sunt buni cei care nu isi pun prea multe intrebari , altfel gandesc si devin periculosi. Nu este doar cazul invatamantului , iata justitia plina de numiri de nestiutori de carte dar buni executanti de ordine ale sefului. Suntem cred, singura tara unde violenta este tratata doar cu rigla la palma, violentii sunt arestati o zi si apoi eliberati.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.07.2024 – DNA nu e de nasul lui Ardelean

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva