2 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PE MANA PROCURORULUI EVA – Condamnare trasa de par. Profesorul Vasile Astarastoae a primit 2 ani cu suspendare in dosarul “Licitatie la UMF Iasi”. Ultra-recuzata judecatoare Mihaela Bivol de la Tribunalul Suceava a ignorat toate probele apararii, inclusiv expertizele care anulau acuzarea, si a dat condamnari cu suspendare in dosarul intocmit de sinistrul procuror Emilian Eva (Minuta)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

28 July 2017 14:50
Vizualizari: 7836

Solutie previzibila in dosarul Licitatie la UMF Iasi. Bine ca nu e definitiva. Dupa zeci de sedinte de judecata cu tipete, urlete si circ, judecatoarea Mihaela Bivol de la Tribunalul Suceava s-a pronuntat in dosarul “Licitatie la UMF Iasi”, condamnandu-l pe profesorul Vasile Astarastoae la 2 ani inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese si tentativa la infractiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor. Neavand incotro, judecatoarea Bivol l-a achitat pe Vasile Astarastoe pentru infractiunea de abuz in serviciu.


Solutia de vineri, 28 iulie 2017, a judecatoarei Bivol vine dupa doua amanari, peste 20 de recuzari pe lipsa de obiectivitate si impartialitate, si dupa ce expertii audiati in dosar au reclamat ca cele mai importante probe in acuzare ale lui Emilian Eva, e-mailurile transmiste intre inculpati, sunt trucate.Cu toate acestea, Bivol a aruncat cu anii de inchisoare, ignorand evidenta.

Iata solutiile pronuntate in Dosarul nr. 1132/45/2011:

Astarastoe Daniela - achitata

Astarastoae Vasile – 2 ani inchisoare cu suspendare

Ciureanu Ioan Adrian – 3 ani inchisoare cu suspendare

Drugus Daniela - 3 ani inchisoare cu suspendare

Musat Danut – 1 an inchisoare cu suspendare

Pieptu Dragos - achitat

Pughin Corvin Gabriel - 2 ani inchisoare cu suspendare

Tanasescu Laurian Gabriel - 2 ani inchisoare cu suspendare

Vatuiu Raluca Isabela - achitata

Verner Dan Alexandru - 1 an inchisoare cu suspendare

SC Congrex.Net SRL Iasi – achitata

SC Euro Management Grup SRL Bucuresti - achitata

SC Maguay Imex SRL Bucuresti – 10.000 lei amenda

"Impartialitatea" procurorului Eva in dosarul “Licitatie la UMF Iasi”

Dosarul “Licitatie la UMF Iasi” a ridicat mari semne de intrebare, inca de la inceperea urmaririi penale si pana la trimiterea in judecata, in 2011, a lotului de 13 inculapti din dosar. Aceasta intrucat, pe plan local, era cunoscut faptul ca Emilian Eva il vana de multa vreme pe rectorul Vasile Astarastoae, deoarece acesta din urma l-ar fi impiedicat pe fratele procurorului sa promoveze in cariera didactica. Mai exact, Vasile Astarastoe nu i-a permis ascensiunea la catedra fratelui lui Eva, Lucian Eva, intrucat acesta avea gradul didactic doar de asistent universitar, grad obtinut la Universitatea Apollonia, institutie privata de invatamant superior, lucru care l-a nemulumit pe Lucian Eva si nu numai.

In ciuda acestor legaturi, Emilian Eva nu a ezitat sa deschida un dosar impotriva lui Astarastoae, acuzandu-l pe acesta ca impreuna cu doi directori din cadrul UMF Iasi, Daniela Drugus si Adrian Ciureanu, ar fi trucat o licitatie, in favoarea SC Maguay Impex SRL detinuta de omul de afaceri bucurestean Corvin Pughin - pe care DNA l-a acuzat de o posibila dare de mita pentru castigarea licitatiei - pentru ca societatea sa sa realizeze si sa implementeze in universitate o platforma electronica care sa-i ajute atat pe studenti cat si pe profesori in actul didactic. Lucru care s-a si intamplat, la UMF existand chiar si in prezent platoforma e-learning care le permite studentilor si profesorilor sa aiba acces la intreaga documentatie de curs si la informatii suplimentare si chiar sa fie examinati prin metode electronice.

In rechizitoriu, Emilian Eva a sustinut ca “in baza unor intelegeri prealabile si avand concursul fraudulos al numitilor Tanasescu Laurian Gabriel (reprezentant al SC Euro Management Grup Bucuresti si prieten a lui Ciureanu), Pughin Corvin, Ciureanu Adrian si Vasile Astarastoae au decis atribuirea ilegala a contractului de lucrari in favoarea firmei SC Maguay Impex SRL Bucuresti, cauzand un prejudiciu de 6.126.481 de lei UMF, bugetului statului si Uniunii Europene".

Lui Astarastoe i se mai imputa si faptul, impreuna cu directorul administrativ al universitatii Daniela Drugus, a aprobat plata a 160.000 lei fara TVA catre societatea Maguay Impex SRL pentru instruirea unor studenti ai Universitatii de Medicina si Farmacie din Iasi, cursuri care, sustinea Eva, nu ar fi avut loc. De altfel, sustinea Eva in rechizitoriu, Drugus ar fi cerut de la Maguay Impex SRL suma de 54.000 lei pentru finantarea unor evenimente orgnanizarea Zilelor UMF.

*Cititi aici inregral minuta din Dosarul nr. 1132/45/2011


Comentarii

# coca date 28 July 2017 15:56 +3

Pe Bivol nu o mai da nimeni afara din magistratura? LEGEA RASPUNDERII MAGISTRATILOR. De s-ar termina odata cu astia!

# Olga date 28 July 2017 17:02 +2

Şi ? Păţeşte madam judecător ceva ? Ei, aş !O să-i ia TU(DOREL) ...bivolii de la bicicletă. În afară de faptul că papiţoiului de ministru al justiţiei i se potriveşte mănuşă ,,calitatea de ... Dorel, rămâne marea decepţie a populaţiei faţă de abureala lui Dragnea şi Tăricea în legătură cu marile reforme promise în campania electorală privnd justiţia.

# DODI date 28 July 2017 18:51 +4

Bivolul, chiar și acoperit (de noroi și zoaie), tot bivol rămâne. Interesantă este tăcerea grăitoare a CSM în acest caz strigător la cer. Probabil în cerul a nouălea în care viețuiesc cei din CSM nu se aud strigătele disperate ale celor încălțalți de Eva cu vini închipuite. CSMiștii aud doar lamentațiile deplorabile ale luluței și găștii ei de prosecuriști și le îndeplinesc cu celeritate toate aberațiile.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.09.2022 – Premiu pentru procurorul Nita, palma pentru judecatoarele Panioglu si Gulutanu (Galerie foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva