5 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Penitenciarele programeaza online vizita detinutilor

Scris de: | pdf | print

28 July 2010 15:30
Vizualizari: 11655

Administratia Nationala a Penitenciarelor a anuntat, miercuri, intr-un comunicat ca urmare a unui ordin al directorului ANP - Ioan Bala (foto) se va implementa un nou sistem de vizitare al detinutilor, in cadrul caruia rudele pana la gradul IV vor putea merge in orice zi in vizita la detinutii din Penitenciare, in baza unei programari online. Conform comunicatului ANP, solicitarea programarii se va face telefonic, prin e-mail sau direct la sediul penitenciarului, zilnic, intre orele 07.30 - 19.30. ANP a anuntat ca programarea vizitei se va face in ordinea cronologica a primirii solicitarilor, in limita numarului maxim de persoane private de libertate care pot fi vizitate in ziua respectiva, si in situatia in care solicitarile depasesc posibilitatile sectorului de acordare a drepturilor la pachet si vizita, se va comunica solicitantului (vizitatorului) data si intervalele orare pentru care se poate reprograma. Prezentarea vizitatorilor la sediul penitenciarului, in vederea acordarii vizitei programate se va face cu minimum 15 minute inainte de ora programata, pentru verificarea identitatii si controlul antiterorist”. De asemenea, Administratia a mai anuntat ca, in situatia in care vor interveni modificari ce nu vor mai permite acordarea vizitei la data planificata initial, persoanele care isi exprima dorinta de a merge in vizita la un penitenciar vor fi anuntate.

Conform comunicatului ANP, solicitarea programarii se va face telefonic, prin e-mail sau direct la sediul penitenciarului, zilnic, intre orele 07.30 - 19.30. ANP a anuntat ca programarea vizitei se va face in ordinea cronologica a primirii solicitarilor, in limita numarului maxim de persoane private de libertate care pot fi vizitate in ziua respectiva, si in situatia in care solicitarile depasesc posibilitatile sectorului de acordare a drepturilor la pachet si vizita, se va comunica solicitantului (vizitatorului) data si intervalele orare pentru care se poate reprograma. Prezentarea vizitatorilor la sediul penitenciarului, in vederea acordarii vizitei programate se va face cu minimum 15 minute inainte de ora programata, pentru verificarea identitatii si controlul antiterorist”. De asemenea, Administratia a mai anuntat ca, in situatia in care vor interveni modificari ce nu vor mai permite acordarea vizitei la data planificata initial, persoanele care isi exprima dorinta de a merge in vizita la un penitenciar vor fi anuntate.

Conditiile pentru ca un om sa fie lasat sa intre intr-un penitenciar pentru o vizita sunt cam aceleasi ca si pana acum. Prima este ca detinutul sa isi dea acordul pentru a fi vizitat de persoana respectiva, a doua conditie sa existe aprobarea directorului penitenciarului, iar cea de-a treia este ca detinutii sa nu fie pe lista persoanelor carora li s-a interzis accesul la vizite.

 

Motive de refuzare a vizitei

 

Singurele situatii in care o persoana nu poate intra in penitenciar pentru a-si vizita o ruda detinuta sunt: daca detinutul si-a epuizat toate vizitele din acea luna; cand acesta este sanctionat disciplinar cu izolarea sau cu suspendarea dreptului de a primi vizite; cand detinutul este internat in spital; cand persoanele private de libertate trebuie prezentate la instantele de judecata sau la organele de urmarire penala in ziua pentru care se solicita programarea; cand persoana privata de libertate participa la activitati lucrative ori la cursuri de scolarizare (calificare) in intervalul orar in care se solicita programarea.

 

 

Comentarii

# pompiliu bota date 28 July 2010 19:22 +2

Voichita RASCANU! Ce surpriză! Unde ai fost până acum? Mi-ai lipsit ... Sper că nu numai mie!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.10.2022 – La vremuri noi, tot ei! Completul Negru se reuneste la ICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva