27 februarie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Pensiile “se elimineaza”, regimul Iohannis “se propagheaza”

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

28 ianuarie 2020 17:58
Vizualizari: 6554

Inevitabilul s-a produs. Pensiile “speciale” ale magistratilor au fost taiate de actualul regim PNL prin majoritatea fragila dobandita in Camera Deputatilor (camera decizionala) dupa ce proiectul picase la Senatul in care PSD avea majoritatea. Oricat de nedreapta apare pentru unii masura, nu era niciun dubiu ca se va ajunge aici, pentru ca miza taierii pensiilor speciale este una eminamente electorala. Punerea la zidul infamiei a magistratilor - cu acuzatia ca au “pensii nesimtite” - va asigura PNL un vot masiv in alegeri, intrucat populatia este cel mai usor de manipulat electoral cu teme de invrajbire a maselor largi de cetateni cu venituri mici, impotriva celor care au venituri mari. A demonstrat-o succesul urias pe care l-a avut comunismul mai bine de 50 de ani in Europa rasariteana.


Votul impotriva “pensiilor nesimtite” ale magistratilor va asigura PNL victoria in alegerile locale, iar dupa aceasta etapa, va urma etapa II – impozitarea drastica a indemnizatiilor magistratilor, care va avea ca efect asigurarea unui scor cat mai mare la alegerile parlamentare din toamna. Sa nu va indoiti de asta!

Din pacate pentru Magistratura, mare parte dintre judecatori, procurori si grefieri si-au taiat singuri craca de sub picioare cand au vrut “schimbare” si au votat cu PNL, crezand ca de aici va veni lumina si “independenta”. Nu era bine cu “ciuma rosie”...

Ghinion! Teapa! Initiatorii legii, PNL-istii Florin Citu, Gigel Sorinel Stirbu, Romulus Bulacu si Cristian Buican si-au atins scopul... Si ce e mai rau abia de acum va veni: Pentru cine a observat, Florin Citu de la Finante a raspuns in noiembrie 2019 unor intrebari ce i-au fost puse de Prelipceanu la Digi24 pe tema “salariilor nesimtite”: ”Veti vedea, problema se va rezolva odata cu reorganizarea ministerelor... vor disparea multe din aceste probleme... multi dintre colegii mei vor face ce fac si eu... am atacat salariile nesimtite, pensiile speciale...”

Poate credeti ca PNL se lasa impresionat de grevele magistratilor... nu se lasa! Din punctul lor de vedere, pur politic, actioneaza inteligent pentru ca ei stiu ca populatia nu empatizeaza cu magistratii, si ca dupa cateva saptamani de proteste se va ajunge la un efect si mai dur impotriva magistratilor, cand populatia asmutita de propaganda se va inflama pentru paralizarea activitatii de judecata. Daca acum protestele sunt intelese, iar multi se bucura de necazul robelor, ceva mai incolo protestele vor produce revolta generala in societate pentru ca se va intra in etapa “salariilor nesimtite” luate fara munca. Va avea grija propaganda sa transmita mesajele potrivite. Deci oricum ar fi, PNL este convins in calculele sale ca va obtine un capital politic insemnat. Exact de ce are nevoie in primavara la locale.

Aud tot mai multe voci cum ca legea nu va avea nicio sansa si va pica la Curtea Constitutionala. Si ca Inalta Curte va lansa maine atacul de neconstitutionalitate. Sa nu aveti o surpriza ca CCR sa nu dea castig de cauza. Dupa ce solutie am vazut cu Completele de 3 de la Inalta Curte, tare imi e ca CCR s-a predat actualului regim PNL. Mai aud pe cate unii cum ca sunt si judecatori CCR care iau “pensii speciale”, precum Livia Stanciu sau Daniel Marius Morar si ca nu vor vota impotriva propriilor interese... Sa avem pardon! Nu va faceti iluzii, ca sa nu aveti deziluzii! Cum legea nu se va putea aplica retroactiv, cei care au iesit pana acum la pensie, vor ramane cu “pensiile nesimtite” aflate deja in plata. Populatia nu va intelege populismul ieftin al PNL, si va vota masiv in continuare cu acest partid de bucurie ca moare si capra vecinilor.

Nicio grija insa, impozitarea pensiilor aflate in plata, va veni odata cu impozitarea “salariilor nesimtite”.

Sa vedeti ce inechitati pe viitor, cand se va constata ca unii raman pana mor cu “pensii nesimtite”, iar cei care se pensioneaza de acum incolo cu doar 4-5000 lei, luna. Si cand unii magistrati care au facut credite sa lase copiilor o casa, nu vor mai putea achita ratele la banca...

Din pacate, liderii asociatiilor profesionale ale magistratilor nu stiu sa combata diversiunea politica. O tot dau cu independenta magistratilor si alte slogane, despre care nu inteleg ca nu prind la mase. In razboiul comunicarii logica argumentelor nu sta mereu in picioare. Traim vremuri tulburi.

Dragi magistrati, mutati diversiunea politicienilor de pe umerii vostri pe umerii lor! Populatia nu va plange de mila. Dimpotriva. Si trebuie sa intelegeti asta. Aveti lideri, iesiti si explicati ca nu aveti lefurile atat de mari si ca problema nu e in indemnizatiile voastre, ci ale celorlalte categorii sociale, mentinute de guvernari la un nivel mult prea mic. In mod artificial. Cred eu ca la comanda externa! Avem de peste 10 ani preturile aliniate cu cele din Uniunea Europeana si ca un facut salariile romanilor tot mici au ramas.

Daca romanii ar avea un venit minim decent, nimeni nu s-ar mai inflama ca au parlamentarii, magistratii sau cine mai stie cine veniturile prea mari. Acesta este mesajul politic corect. Si nu exista nu se poate!

Scrie in art. 47 din Constitutie ca statul e obligat sa asigure cetatenilor un trai decent: “Statul este obligat sa ia masuri de dezvoltare economica si de protectie sociala, de natura sa asigure cetatenilor un nivel de trai decent”. Nu e vina magistratilor ca alte categorii sociale nu au un nivel de trai decent. Este insa fara indoiala vina guvernantilor, a politicienilor care acuza “salarii nesimtite” si “pensii nesimtite”, pe care ei le-au legiferat, ca sa mascheze ca nu au putut asigura un venit decent tuturor.


PS – Singura iesire a magistratilor din capcana politica electorala sunt protestele. Cand se vor opri, vor pierde!

Comentarii

# Razvan Andrei date 28 ianuarie 2020 18:13 +4

Din pacate, cinic vorbind, chiar daca votul de astazi nu se va concretiza", magistratii, merita o lectie. Un vechi proverb spune : cand te bagi in troc, te mananca porcii.

# N.M date 28 ianuarie 2020 18:28 +5

întreb. Cum a clasat CAB dosarul lui Nelu Iordaiche în care era băgat și Orban. sa fie întâmplător?

# Sorin date 28 ianuarie 2020 18:33 +104

Domnule Savaliuc, mie mi se pare corect taierea pensilor speciale. De fapt, nimeni nu ar trebui sa aiba pensie speciala !!! De fapt, daca profesia de magistrat e riscanta, decat pensie speciala mai bine salariu mare. Un medic nu are pensie speciala, ii moare pacientul, iar medicul e tarat prin tribunale. Sa nu mai spunem ca medicul iese la pensie la 65 ani, magistratul iese la 45 ani, timp de 20 ani, magistratul ia pensie speciala pana va ajunge la varsta de 65 ani cand iese si medicul la pensie. Dupa ce iese si medicul la pensie, el nu are pensie speciala, magistratul insa are. De ce? Si e posibil ca medicul, odata iesit la pensie la 65 ani, mai apuca sa traiasca 2-3 ani, apoi decedeaza. Asadar, dupa 40 ani de munca, medicul nu are pensie speciala, apuca pensia doar 2-3 ani ca apoi decedeaza. Magistratul, dupa 20 ani de munca se pensioneaza, ia pensie inca vreo 25 ani pana decedeaza, si pensie speciala. Unde e dreptatea? Eu zic ca eliminarea pensilor speciale este o ROMANIE NORMALA.

# Dragos date 28 ianuarie 2020 19:40 +3

Ti se pare normal, ca toata viata magistratul sa aiba restrictii si interdicții si apoi sa aiba pensie ca un om ,,normal'' Ti se pare normal ca SECURISTII, polițiștii, jandarmii sa aiba pensii speciale de 300 milioane, iar magistrații sa aiba pensie de gunoaie! Atunci sa vina ei sa faca justitie in Români.

# Mircea cel bătrân .... fără pensie !!! date 28 ianuarie 2020 19:50 +1

Domnilor și dragi magistrați !!!!! Ce legi nu va convine faceți dv sesizare la curtea constituțională , dar când avocați fac anumite contestați la Ccr nu doriți sa le luați in considerare ..... ar trebui sa va gândiți sa judecați după probe și nu din dorința anumitor persoane rău voitoare ....!!!! Sa înțelegeți ca doar legea este mai importantă decât orce , aplicați legea și nu dorințe rău intenționată

# basicuta date 28 ianuarie 2020 20:20 +4

magistratul sa aiba restrictii si interdicții si apoi sa aiba pensie ca un om ,,normal'', dnu da ce salariu are cei 20 de ani, cat lucreaza efectiv in campul muncii magistratul? E de minim vreo 4 ori cat castiga SECURISTII, polițiștii sijandarmii? adevarat, e ! si atunci ce e atat de special la ei si la ceilalti nu? Nu va convine emigrati ! asa glasuia un celebru presedinte de colonie, actual parlamentar UE....

# Neanae date 28 ianuarie 2020 20:21 +3

Mesaj sincer pentru bobor: “Plus ça change, plus rien change! Pensiile speciale revin chiar dacă reușim sa nu le dam câteva zile. Mult zgomot pentru nimic, ne facem și ne prefacem ca guvernam in timp ce căutam pe google reguli pentru a conduce o țara, încă cu resurse, la faliment și sărăcie. Dragi magistrați, nu va alarmați, se drege totul.” Semnat azi de la Cotroceni de către EL ȘI GUVERNUL SAU!

# nae din dealul feleacului date 28 ianuarie 2020 21:39 0

Nea "Neanae",esti tare!Nu-i asa ca e adevarat ce spunea Aurel Baranga ca "Romania e o tara trista plina de umor"!Partea aia de pe google cu cautarea de reguli pt.a conduce o tara,inca cu resurse,la faliment si saracie e doar cu prima parte din ce spunea Baranga.E trist ca e adevarat!

# Neanae date 28 ianuarie 2020 22:56 +3

Multam Nea Nae din dealul Feleacului, ignoranta mea e infinita, nu stiam de paradoxul, excelent, al lui Aurel Baranga. Chestia cu “Google” mi-a ieșit automat la gândul ca “ăstia” habar nu au ce vor, habar nu au ce ar putea face, habar nu au incotro merg trăgând după ei o țara. Ei știu una și buna. SA DISPARĂ PSD ȘI TOȚI SIMPATIZANȚII UNUI PARTID SOCIALIST (cam de dreapta). Ce dacă e ales ÎNCĂ de o treime din romani. Nu mai știu incotro sa apuce, cauta instructii oriunde. Noi “ăștilanți” ce sa facem? Mai bine humor decât sa spargem geamuri - cel puțin nu acum, ca e iarna! Poate la vara ... Sănătate sa avem.

# Florins date 29 ianuarie 2020 00:13 +4

Daca de aceste taieri 'beneficiau' si politistii, militarii, securistii (SRI,SIE, SPP si restul) mai ca le-as fi dat dreptate! Pentru ca astia sunt cei mai multi! Asa....

# livia date 29 ianuarie 2020 07:19 0

Sigur ca nu-i putem baga pe toti in aceeasi oala, dar la ce mizerii fac, modul total neprofesionist in care isi exercita profesia, si ce au este prea mult. Mai ales ca ei, magistratii sunt ptivilegiati: nu raspunmd in nici un fel pentru magariile comise. Sa se multumeasca cu desfiintarea SIIJ, in loc de pensii nesimtite, sa mai iasa pe scari la proteste; sunt alternative....

# Elena date 29 ianuarie 2020 07:45 +7

De acord ca aceasta decizie nu este decat calcul politic ieftin la care, însă, din lașitate, au achiesat aproape toți parlamentarii! Pe de alta parte, nici cu magistrații nu ne este rusine! Astăzi protestează dar, au contribuit din plin la ceea ce a ajuns România! Și nu doar in ceea ce privește Justiția, căci, consecințele modului in care (nu) au înțeles sa-și facă datoria se văd in toate domeniile vieții publice! Cea mai puternica sămânță a neîncrederii populației a venit tocmai din aceasta zona menită sa împartă dreptatea fără echivoc! Dar echivocul și compromisul i-a condus in tot și in toate! Cu siguranța nu pe toți, dar cei care nu au făcut-o au fost, prin tăcere, complici la demantelarea sistemul de justiție! Atunci nu au protestat, nu au ieșit public sa apere independența pe care astăzi o clamează vehement! Nu le-a pasat de nenumăratele sentințe injuste, de nenumăratele vieți distruse!

# N-au taiat nimic de la magistrati... SIMULEAZA! date 29 ianuarie 2020 10:07 +5

Regimul, oricare ar fi el, are grija de magistrati deoarece acestia pot rasturna orice Putere doar intreband si anchetand retrocedarile si despagubirile din ultimii 30 de ani. In 2005 exact aceleasi forte au inaugurat toate modificarile la legile proprietatii si Fondul Proprietatea. Ce ambasade - ne spunea Ilie Serbanescu inca din 2013 - se bucurau din plin de terenurile, padurile si despagubirile semnalate ca excesive inca din 2011 un ministru cu ANCPI (Cadastrul National!) in subordine? Cei care decorau/sustineau DNA-ul LCK - avansata pentru merite deosebite - Romania fiind UNICA atunci cand e vorba de despagubiri si vanzari de terenuri si paduri catre straini ... cu un imprumut de aprox. de 20 miliarde de euro obtinut facil de guvernarea Boc-Basescu - si azi la putere e tot "Alianta D.A." care si in trecut taia salarii si despagubea de zor porin ANRP - valoarea totala a despagubirilor si retrocedarilor fiind necunoscuta si probabil reluata cu avant secret de actuala "Gubernare".

# jurca marcel date 29 ianuarie 2020 19:54 +4

Cand justitia se inchina in fata politicului in loc sa tina cu poporul atunci nu-si merita pensiile speciale, Ne-am saturat de Portocale si Cucuvele , de individe precum Camelia sau Stanciu asa ca praful sa se aleaga de toate sulugile sistemului securit fanariot. Cand romanilor li s-a furat votul cu Erata CCR atunci era cazul de bagat la puscarie toata sleahta secuirsta care a editat erata si au refuzat sa ia act de numarul real al romanilor cu drept de vot rezultati de la ultimul recensamant mergand pe un procent fictiv , Mai mult atunci cand emisarul Godon mintea impreuna cu Makovei si Kovesi ca s-au furat 2 milioane de voturi CSM si CCR taceau chitic, Ponta se primpa prin Vie cu Kovesi , Oprea dadea diplome de academicieni SRI prin posta unora ca Eugen Teodorovic

# ?????? date 30 ianuarie 2020 00:38 +1

@ Ce bă, vreți privilegii și acces garantat la funcții publice și după pensionare, ?

# ?????? date 30 ianuarie 2020 01:42 0

@ Deci, dacă dreptul la pensie mai este reglementat de Constituție și la alt articol decât articolul 47 din Constituție, ?

# radu date 30 ianuarie 2020 22:01 +1

Si functionarii publici au restrictii si incompatibilitati. Salariul ridicat ar trebui sa determine pensia. la 18000 lei pe luna, se cuantifica prin contributivitate cel putin 3,5 puncte pe an. La 25 ani de munca ajung 87.5 puncte deci o pensie de 4400 lei pe luna. La care statul poate acorda o pensie suplimentara de 2600 lei pe luna pentru a ajunge la un minim de exemplu 7000 lei. Asa pare o solutie mai mult decat de bun simt. Daca nici o pensie de 7000 lei nu iti asigura stabilitate financiara .....

# activistii lu Lancranjan care i-a pupat in cvr pe pnl date 2 februarie 2020 22:34 +1

Da activistii lu Lancranjan, Pirlog si Daniletz care i-a pupat in cur pe PNL, aia nu mai zic nimic? Ca si ei raman fara pensii speciale. La munca de rahat care o faceau, e ok

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Se va reface campul tactic al SRI din Justitie prin numirea Gabrielei Scutea la PICCJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.02.2020 – Planul de saracire a populatiei. Panica la DNA

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva