17 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PENSIONARILE SAPTAMANII – Sectiile Consiliului Superior al Magistraturii au aprobat iesirea la pensie a patru judecatori si patru procurori. Printre ei, se numara un procuror laudat de Laura Kovesi in 2011, cand Luluta era Procuror General, dar si un procuror care a invins-o definitiv in instanta pe Kovesi in acelasi an (Listele)

Scris de: V.B. | pdf | print

27 January 2023 13:01
Vizualizari: 8364

Nici aceasta saptamana nu a trecut fara plecari din magistratura romana. Este vorba, mai exact, despre opt pensionari: patru judecatori si patru procurori.Pensionarile au fost aprobate de catre sectiile Consiliului Superior al Magistraturii in sedintele de joi, 26 ianuarie 2023.

Printre procurorii care ies la pensie se numara Carmina Ivan (foto), fosta adjuncta a Parchetului de pe langa Curtea de Apel Brasov.

De asemenea, ii remarcam pe procurorii Dorel-Ioan Buda (seful PJ Baia Mare) si Radu Pencu (de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti).

In anul 2011, Buda a fost unul dintre procurorii pe care, cu ocazia Zilei Justitiei, Procurorul General Laura Kovesi i-a evidentiat „pentru merite deosebite in activitatea profesionala desfasurata in perioada 2010-iunie 2011” (click aici pentru a citi).

In 2010, Pencu s-a numarat printre procurorii PJS5 care au obtinut la Curtea de Apel Bucuresti anularea unui ordin prin care aceeasi Kovesi dispusese taierea sporului de 50% de suprasolicitare psihica pentru procurori. Un an mai tarziu, sentinta CAB a ramas definitiva la Inalta Curte (click aici pentru a citi).


Iata lista judecatorilor pensionati:


Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat: (unanimitate)

1. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei COMANECI-MOSNEANU EMANUELA-NICULINA, judecator la Tribunalul Arges.

2. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei judecator cu grad profesional de tribunal PERVU-MILOSTEAN DIANA-EMANUELA, delegata in functia de presedinte al Judecatoriei Faget.

3. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei MUSINOI CRISTINA GRATIELA, judecator cu grad profesional de curte de apel la Judecatoria Brasov.

4. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei IORDACHE MARIA, judecator la Tribunalul Dambovita.


Redam lista procurorilor scosi la pensie:


1.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei MOLEANU LIVIA, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Drobeta Turnu Severin. (unanimitate)

2.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei IVAN CARMINA, procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Brasov, avand gradul profesional corespunzator Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. (unanimitate)

3.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului BUDA DOREL-IOAN, prim procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Baia Mare, avand gradul profesional corespunzator parchetului de pe langa tribunal. (unanimitate)

4.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului PENCU RADU, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti. (unanimitate)”.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.06.2024 – Inca un client al retelei Coldea-Dumbrava

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva